♥ Jejari Si KidaL♥

PENGEDAR SHAKLEE SELANGOR COD ( KG SIJANGKANG, TELOK PANGLIMA GARANG) 0192785383 / YANA PENGHANTARAN POS LAJU KE SELURUH MALAYSIA.

Tinggalkan Jejak anda Di sini :)

Kawat cam di leyyannakhai.blogspot

My Follower

CARI GALI LAGI


kata nabi saw: “siapa yang tinggalkan solat subuh tiadalah padanya nur di wajahnya dan siapa yang tinggalkan solat zohor tiadalah padanya rezki yang berkat dan barang siapa yang tinggalkan solat asar tiadalah padanya kekuatan badan,dan siapa yang tinggalkan solat maghrib tiadalah padanya anak2 yg bermanfaat dan barangsiapa yang tinggalkan solat isyak tiadalah padanya tidur yang nyenyak.” ‘sampaikanlah daripada nabi saw itu walaupun satu ayat.






Wednesday, December 29, 2010

--[HARINI 29/12/2010..SY PEGI INTERVIEW..HAHA]--

assalammualaikum alls... hehehee...sunggggguuuhhhhhhh lame kan xhapdet blog nih..almaklumla pengganti pm..aahahaa... xd sbnanye berokband terkandas 2bln xbayo.. tu pslnye...agi 1 bahana kerja mengalahkan bangla menyebabkan ak xjmpe matahari terbenam..wahahaa.. balik da penat n xsempat nk berjln2...owh sngt trajis tahap ke-bz-an saye..huhuhu... ok nk cite harini 29/12/10/... malaysia lwn indonesia... sengihnampakgigi bkn point itu yg saye mksudkan..maksudnye di sini sy pergi interview...tepuktangan mengapakah?? sy masih bekerja di tempt lame n mencarik2 azam baru..huhuhu.. almaklumla kan... berhijrah la katekan...

interview pukul 9am..(sbnanye diorg soh dtg ptg..tp sbb sy nk masuk keje ptg tu yg mintk pg) n pagi2 da siap siaga bajet cam wanita korporat..(professional n semat
jelir) hahahaa... start enjin kete saye lalu setelah panas saye bergerak pergi(penting pnskan enjin)p/s*mentang2 ade ketesiul wakakakakaa...


pastuh sampai sane dlm kul 9am (bergerak 8.30=lebih kurg 1/2jam je sampai sane)p/s*tmpt tu kat bukit kemuning..ehehehee...pastuh sampai sane tmpt tu xbkk agi...so tunggu dlm kete..(mentang2 ade kete..kali ke-2tumbuk) waakakaaka...


pastuh masuk dlm n isi form..pastuh bos panggil(bakal bos klw dpt)ahaahah...masuk bilik bosmalu dan baring kat kerusi canggih<--- tipuangel kakakaa...


masuk bilik bos pastuh bos tgk resume... die tnye tmpt keje lame bt ape..dulu keje ape.. pastuh ak cite r.. (siap silang kaki tu bapak kuajaQ..wakakakakaa..) tp diorg ok..yg interview bos ngn isteri bos.. diorg tnye r klw basic die bg below ok x..(demand sampai 1500..dpt 1100) ok ke
soal hehehe... pastuh ciri2 untuk dpt job tu 70% tp klw xdpt pon xpe...sengihnampakgigi seram nk mulekan kerje baru sbnanyenangih tp klw dah rezeki ... i follow love dan penghijrahan bakal berlaku insyaALLAHdoa..

selepas interview... ape2 hal diorg kol... n i tunggu je r.. huhuhu...
ok saye balik rumah...dan siap2 untuk pergi kerja waktu ptg..eeheheh..dan tet...


p/s* kete saye tetibe temperature naik sampai ke tahap tertinggi... sampai umah terus bkk bonet depan lalu terdengar bunyik geseng..ade sesuatu yg bocor...lalu esok bakal di masuk kan ke dalam bengkel...kesudahannya: duwet bakal melayang ke situ.. sigh

*geseng=hangus..




pls vote my blog..yanakhai

Sunday, November 28, 2010

--[IMPIAN TINGGAL KENANGAN]--


CINTA...indah untuk di ungkapkan..

CINTA...pedih jika dilukakan...


hampa dan kecewa...

rindu bertaut..

sendiri yg merana..

duka dan lara...

sendiri yg kecundang..

luka terubat..

air mata yg hilang...

berabad menyembuhkan..

kembalinya mengecewakan...


CINTA & HARAPAN..

sesuatu yg xperlukan dilahirkan andai satu ketika akan di musnahkan..


KENANGAN & IMPIAN..

xperlu di bina andai kelak keyakinan melunturkan segala senyuman..


>.<






pls vote my blog..yanakhai


Sunday, October 10, 2010

--[KAU & AKU.. KITA BERTEMU..BERCINTA..BELUM TENTU KITA DITAKDIRKAN BERSAMA]--


malu Malu malu.. tolong bg sy ruang untuk bermadah sebentar...mood sedang berbunga2 cinta nih.. bkn sebb dilamun cinta.. tp belajar bercinta.. kakakaka...gelakguling


:: awak dan saya,... kita bertemu... itu jodoh kita untuk bertemu...semakin lame semakin sayang.. dan kita ditakdirkan untuk jatuh cinta... itu pula jodoh untuk kita bercinta dan berkasih sayang...


tetapi..


:: awak dan saya... selama mana pon kita berkasih sayang.. kita berjanji sumpah setia.. namun.. itu semua belum tentu kita ditakdirkan untuk hidup bersama.. cinta bukan menjamin awklah jodoh saya,,.. janji.. bkn juga bekalan untuk meyakinkan sy bersatu dgn awak..kerana,,.. kita terbatas untuk mengetahui siapa jodoh yg di ciptakan untuk kita...


:: awak dan saya bercinta... sy mengalirkan air mata bila awak pergi dari saya...awak berjanji tidak meninggalkan saya..tetapi..


::bila 1 hari awak bertemu dgn jodoh awak.. awak terpksa meninggalkan saya.. dan saya terpksa belajar untuk faham yg awak tidak tertulis sbg jodoh saya... lalu saya terpksa akur..


:: lumrah seorg wanita.. kekuatannya pada perasaan.. kelemahan nya juga pada perasaan.. mudah menyintai.. tp lemah untuk melupakan cintanya.. begitu juga saya..

:: kerana saya seorg wanita..


:: selemah2 saya untuk melupakan awak.. namun 1 hari.. hati saya bakal di lembutkan oleh seorg lelaki yg sudah ditulis untuk saya.. lalu saya kembali kuat dan mampu melupakan awak..
:: kerana kita bercinta.. namun kita tidak pernah memiliki cinta itu..kerana jika sudah tidak tertulis.. mmg xkn tertulis..



p/s* mood saya sepertiros hehehehe...sengihnampakgigi byenerd



pls vote my blog..yanakhai

Wednesday, October 6, 2010

--[1000 KELEBIHAN TP 1 KELEMAHAN WANITA]--

Ketika Tuhan menciptakan wanita , Dia lembur pada hari ke-6.
Malaikat datang dan bertanya " Mengapa Begitu lama Tuhan?"
Tuhan menjawab "Sudah kah engkau lihat semua detail yg Aku buat untuk menciptakan mereka?

2 tangan ini harus bisa dibersihkan,tetapi bahannya bukan dari plastik. Setidaknyaterdiri dari 200 bagian, yang bisa digerakkan dan berfungsibaik untuk segala jenis makanan. Mampu menjaga banyak anak saat bersamaan,punyapelukan yang dapat menyembuhkan sakit hati dan keterpurukan dan semua dilakukannya dengan 2 tangan ini."

Malaikat itu Takjub. " Hanya dengan 2 tangan?.. tidak mungkin!!"
Tuhan menjawab "Oh...Tidak!! Aku akan menyelesaikan ciptaan hari ini, karena ini adalah ciptaan favorit-KU.
ya...dia juga akan mampu menyembuhkan dirinya sendiri dan bisa bekerja selama 18 jam sehari."

Malaikat mendekat dan mengamati bentuk wanita ciptaan Tuhan itu.
"Tapi Engkau membuatnya begitu Lembut Tuhan?"
"Yah...Aku membuatnya begitu lembut, tapi engkau belum bisa bayangkan kekuatan yang AKU berikan agar mereka dapat mengatasi banyak hal yang luar biasa?"

"Dia bisa berpikir?" tanya malaikat.Tuhan menjawab " Tak hanya berpikir,dia mampu bernegoisasi. "
Malaikat itu menyentuh dagunya. . .
"Tuhan Engkau buat ciptaan ini kelihatanya lelah dan rapuh ! Seolah terlalu banyak beban baginya."
"Itu bukan lelah atau rapuh...itu AIR MATA".
"Untuk apa?"tanya malaikat

Tuhan melanjutkan : " AIR MATA adalah salah satu cara dia mengekspresikan kegembiraan,kegalauan, Cinta, kesepian,penderitaan dan kebahagian.."
"ENGKAU memikirkan segala sesuatunya. Wanita ciptaan-MU ini akan sungguh menakjubkan! "

"YA Mesti. . . ! Wanita ini akan mempunyai kekuatan mempesona bagi laki-laki.
Dia dapat mengatasi beban bahkan laki-laki..

-Dia Mampu menyimpan kebahagian dan pendapatnya sendiri.

-Dia mampu tersenyum bahkan saat hatinya menjerit.

-Mampu menyanyi saat menangis, menagis saat terharu, terharu saat tertawa, bahkan tertawa saat ketakutan.

-Dia berkorban demi orang yang dicintainya.

-Dia tidak menolak kalau melihat yang lebih baik. Dia menerjunkan dirinya untuk keluarganya.

-Dia membawa temannya yang sakit untuk berobat.

-CINTANYA TANPA SYARAT

-Dia menangis saat melihat anaknya adalah pemenang.

-Dia girang dan bersorak saat melihat temannya tertawa.

-Dia begitu bahagia mendengar kelahiran.

-Hatinya begitu sedih saat mendengar berita sakit dan kematian Tetapi dia selalu punya kekuatan untuk mengatasi hidup, dia tahu bahwa sebuah ciuman dan pelukan dapat menyembuhkan luka.

NAMUN.... Hanya 1 Kekurangan dari Wanita
yaitu :...... "DIA LUPA BETAPA BERHARGANYA DIRINYA"

P/S*CREDIT 2 DEWI..KO DPT DARI MN?? KREDIT UTK BLOG TU..cium




pls vote my blog..yanakhai

Tuesday, October 5, 2010

--[SY BELUM READY UNTUK MENINGGAL DUNIA]--

salam~!

semlm tgk facebook..tekejot ak dtgk status membe aku.. ak tnye knp.. ? die kate membe kitorg (hisbullah) meninggal dunia.. excident.. innalillah.. aku terus bkk page die ... mmg mcm terkejot.. sbb smlm sblm die meninggal..die on9.. terpiki jgk.. xtaw kita ni bile pulak nk d panggil kan.?

ak xready nk meninggalkan dunia.. bkn xsanggup tingglkan harta dunia.. tp rs amal mmg xcukup lagi nk menuju yg maha esa..

bile terpiki..1 hr nnt klw ak dah xde.. ak tinggl kan keluarga ak.. sahabat2 aku.. laptop ni.. kekasih aku... agak2 mereke percaya x aku dah xde?? org kate klw org ratap pemergian org yg meninggal ni..jenazah xaman.. ak xnk time ak sok org merintih atas pemergian ak.. klw syg kan ak.. relakan je ak pergi.. doakan perjalanan ak d mudahkan.. maafkan kesalahan ak.. halalkan segala2nya...

ke mana ak selepas itu..?? itu lagi ak xterbayang,,, azab ALLAH mmg xtercapai di akal.. Syurga ALLAH juga xterbayang.. ak xready utk kehilangan.. ak tkt...sedih


p/s* bile nk berubah jd baik..>.<




pls vote my blog..yanakhai

Monday, October 4, 2010

--[SEKARANG SY CUME TAW MENANGIS JE]--


yes... btl kot..ak cume taw menangis je skrg.. cme korg n sesape xnmpk.. cume leh bc kat sini je.. hhehee.. mmg..skrg pon tgh menangis.. xd tipu2 dah.. klw dulu susah sngt nk tgk ak yg cute ni menangis.. skrg senang2 je org leh nmpk muke ak muke kememeh.. kate org jawe "cewek" xtawla.. sy xnk menangis.. xnak la.... nangih maunye x.. tiap2 kali je mate ni ternmpk wajah itu mahluk.. sy diam2 g toilet.. buang air kecilmate..makkk... tolong la sy lupekan mahluk itu... sy ke yg salah...nangih


kadang2 tergamam jugak bile teringt ayt "Allah jadikan kite 2 psg mate untuk kita melihat..2 pasang telinge untuk kite mendengar..tetapi hanya 1 hati je untuk kite..supaya kita dapat mencari lagi 1 hati".

miracle.. smpai skrg kot sakit je hati ni.. nk carik si 1 hati lagi.. da dapat tp kenapa hati tu bile da dekat.. lame2 semakin menjauh... bile hati sudah semakin ingin bersatu.. berlari pula menghilangkan diri.. ape silapnya penilaian..ak xphm.. still blur,.. what should i do.. >.<


pls vote my blog..yanakhai

Wednesday, September 29, 2010

--[OI LELAKI..AK MMG XPHM LA KO NI!]--

assalammualaikum..doa

dear lelaki,
kekeke... cm tulis surat xrasmi lak.. tp mmg la.. ak sedey kot ni.. ak xphm la laki ni cmne.. cewah.. mcm la ak ni ade bf.. tet.. no komen.. kakakaka.. weh lelaki2 kat luar sane tuh.. korg ni jenis canggane hek~! ak xphm.. describe skit korg jenis laki cmne..byl situasi lelaki yg ak xphm..


situasi (1)
- lelaki ini menyintai wanita itu pd pandangan pertama.. so dia punya propa cita i love u never let u go la cot cet cot cet.. then.. without any reason.. he himself.. let u go.. with pale wanita ini tibe2.. ade mentol..ting tong.. apakah?? hilang hontah p mane.. tup tang tup tang.. dtg balik.. tp time tu klw ak mesti da ade org laen.. kihkihkih..


situasi (2)
- lelaki ini say chenta nk mampuih kat wanita ini.. tp need a proof that wanita ini juga menyintai die sepenuh jiwa raga.. apakah benar?? chenta perlu bukti bagaimana wahai lelaki >.< doa

situasi (3)
- lelaki ini suke bona marah2 si wanita ini.. pdhl wanita ini xpenha buat salah pape pon dgn lelaki ini.. tibe2 ade je yg wanita ini buat die nk komplen.. ambik taw hal wanita ini..psl life wanita ini.. then cot cet cot cet cite kat org tup tap tup tap itu ini.. lelaki?? nape u all cam minah kepoh? y hek~!!

situasi (4)
- lelaki ini suke bena sama wanita ini.. da kapel mybe.. (blushing2) hikhikhik.. tp perobelem is always forget about something can be sensimental value time n wat so eva.. kohkohkoh.. n susah bona kot nk sembang soal hati. (ak ke gatal?) kehkehkeh..wahai lelaki..jantung u ade besi ka?? kuihkuih...


p/s* lelaki ni kadang2 lagi complicated nk jg daripd pompuan.. shhhdiam



pls vote my blog..yanakhai

Sunday, September 26, 2010

--[INDAHNYA ANDAI PERASAAN BLH DIKONGSI]--

Seronok kan? terdetik kat ht ak lepas dari tgk cerita "4madu" lakonan apek senario.. bkn nk bekap si suami yg suke berpoligami.. tp dlm cite tu ak respect si istri2 yg blh bertolak ansur sesame sendiri.. seronoknye klw hidup ni kite blh kongsi bersama2 dgn org yg kite syg.. tp.. dlm seratos tu mybe sorg je kot yg mampu.. tu pon masih ade sakit dlm hati.. >.<

tibe2 perasaan ak skrg ni sedey.. tetibe cam nk nanges. tp tkt kot.. mungkin terlalu mengikutkan hati.. hati ak sygkan die.. tp... YA ALLAH...indahnye perasaan syg yg kau bg kat ak.. ak mohon peliharalah ak dari fitnah dunia... ak mohon bantulah ak mencari penyelesaian..

herm.. ak sngt2 la moody..xhepi.. xd rs nk senyum..maafkan sy ada perasaan syg ini..

bye >.<

pls vote my blog..yanakhai

Wednesday, September 15, 2010

--[The New Perodua Alza Before and then After ]--


Here's the new Perodua Alza, looking very nice, exciting even, and to many, very much a desirable piece of affordable motoring convenience. Like many, you'd wanna get one off the showroom. Have a good look at it now before you scroll down further.





That's what you normally see of the Perodua Alza on the road and in the showrooms. Sometimes you see them zipping along driving by hell-driven women. Sometimes they're driven by people who hog the lane talking on the cell phone. But what you don't see is what the Alza could look like if it were rammed from the back by a Volvo V50 Estate at around 110kmh. On February 5 2010 at around 12:20pm, motorists on the KESAS Highway bore witness to a completely different looking Perodua Alza. Here...have a look. Scroll down further but be prepared for what you're about to see







...











..











..











..











..











..


















































The driver and her occupants died immediately on impact. The length of the Alza is around 2.5 metres. After this impact from the rear, it measured 1.2 metres. See glimpses of the licence plate? That was where the impact was felt most. I'd leave the rest to your imagination. It might be a good idea to send this to the Perodua management and ask them what they would say to the safety aspects of the Alza.




pls vote my blog..yanakhai




Friday, September 10, 2010

--[AIDILFITRI 2010 ]--

Salam Aidilfitri untuk semua warga blogger n pembaca setia yanakhai.blogspot(ade ke??) hehe.. erm.. 1 syawal?? ak da agak ape akan jd pg ry ak..haha.. maunye x.. mlm ry je ak da merempit ke jalan taiping klang.. balik je dlm kul 1pg... kakakkaa... sesak bona manusia nih.. erm..

pg ry?? bgn je da kul 9pg..kkakaka..(xsenunuh btl ) miakaka.. ak xkisah sbb da biase kot ry cmni..huhu.. cm biase je..xd istimewa pon..ade la yg istimewa nye ade kuih ry ngn rendang... huhu... pastuh ak siap2 masukn kuih ry dlm bekas.. then g mndi siap2 nk salam2an ngn akk ngn abg ipa..(dulu klw ade mak kompom da kene balun klw bgn lmbt) hehe.. sblm salam2 ngn family akk ak nih.. abg ipa ak bg ceramah free pulOk..
ngantuk kakakaa... ak pon dgr je r ngn teliti kan...nerdngantuk hahaha... siap2 je ceramah tu kitorg pon salam2an la.. tacing skit je namun undercontrol agi..ekekeke...

pastuh.. terengg..~!!!
memasing berebut2 untuk~!!!!! tgk tvsengihnampakgigi hahaha.. cmtu r rutin kitorg.. this year agi r xbejln kemane2 coz transport xde.. ok sy faham.. sy dok umah diam2.. tunggu bf2 sy dtg..(Ade pulak ak bf) nangih sedey tOl... kakakaka...its ok what.. korg punye ry mesti gempak2 kan. nway..SELAMAT HARI RY KAWAN2peluk



pls vote my blog..yanakhai

Wednesday, September 8, 2010

--[SELAMAT HARI RAYA SEMUA]--

OK SEMUA... JUMAAT NI RAYA OKEH.. SELAMAT HARI RAYA.. :) OK BYE :)





pls vote my blog..yanakhai

PORTABLE WATER FILTER UTK KEGUNAAN SEHINGGA SETAHUN.

PORTABLE WATER FILTER UTK KEGUNAAN SEHINGGA SETAHUN.
Bendasing tersembunyi pada air bersih??? Putarkan paip rumah anda. Lihat air yg keluar. Mungkin airnya nampak bersih tapi setakat mana ia selamat untuk di minum??

EYE TREATMENT PENAWAR SI MATA PANDA

EYE TREATMENT PENAWAR SI MATA PANDA
KEMBALIKAN KESEGARAN MATA ANDA. RAWATAN MATA SERENDAH RM53.00

HOT PRODUCT!!!

HOT PRODUCT!!!
INGIN KAN TUMIT KAKI YANG MENAWAN? SERENDAH RM27.00 ANDA MAMPU MENDAPATKAN KAKI YG LICIN DAN CANTIK.

B Complex for Me n i love it

B Complex for Me n i love it
• Mengurangkan tekanan emosi dan kelesuan, • Membantu dalam kestabilan saraf dan meningkatkan proses pemikiran, • Menukarkan makanan kepada tenaga-menolong memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein, Mencegah barah serviks, penyakit jantung dan kecacatan spinal, menggalakkan kesihatan system kardiovaskular yang lebih baik.

Popular Posts