Skip to main content

--[APE DI HARAP PD CINTA]--

cinta mengajar aku sesuatu... iaitu perasaan.. indah... bahagia... ceria...
cinta juga mengajar aku sesuatu.. menangis..resah...sakit hati...terluka...
itu ke sebenanya cinta?? kenapa mcm xbest?
ade pendapat mengatakan...

CINTA KAN BUNGA AKAN LAYU..
CINTA MANUSIA AKAN MATI..
CINTAKAN ALLAH KEKAL ABADI..ITULAH CINTA HAKIKI..

mungkin ilmu belum penuh di dada tu yg ak belum rs cinta sejati..
aku pon rs korg mcm tu jugak.. sume blh ckp "cintakan ALLAH pasti korg rs bahagia" mmg r.. itu aku pon xblh sangkal coz klw sedih putus cinta korg baru tertonggeng2 sembahyang nangis2 mintak ALLAH tolong kan.. haha.. sbnanye ak pon cmtu..

aku ade mslh skit ngn ht nih... entah la... silap besa ape yg aku buat nih.. mmg salah besa... tp.. aku sendiri xtaw itu kehendak aku ataupon aku suke2.. eh korg paham ke aku nk terangkan pasal pe?? eheheh,,, xphmkan.. direct 2 da point.. long distant love... impactnye?? lu piki la sendiri.. sunyi r.. aku xsalahkan kekasih aku.. tp aku sendiri yg salah.. mmg sayang.. tp time utk cite soal hati 2 xpenah ade... jarak tu memisahkan kitorg.. even ade henpon.. tp seolah2... erm.. cannot explain bile xtgk muke ..tu je.. intonasi pon xsame.. blh jadi salah phm klw msj... erm..

aku taw aku byk silap dalam hubungan ... aku keras ht... aku baran.. aku kuat melenting.. tp.. itu sume alasan aku je utk tarik perhatian.. tp xdpt lak.. hehehe.. aku xpandai tarik perhatian die or die xphm sign yg aku bg tu aku xtaw... xkn aku nk ckp direct yg aku nk buat cmtu..nk die cmni... mn surprisenye relationship tu.. aku xsalahkan die... aku yg salah coz hv a big demand in our relationship..

p/s* mencintai xsemestinya memiliki... aku xberapa paham mksud ayt tu...ehehe..buat2 xnk phm sbnanye.. hehehe T_T



pls vote my blog..yanakhai

Comments

princess^^lily said…
erm..aku fhm maksud yg ko nk smpaikan..sbb dulu la..nasib aku same mcm ko..tp skrg dah x..single n avaiable..cume aku doakan hope ko sabar..mungkin satu ms nnt akn tiba jgak jodoh ko..huhu.. tp x lrtkn nk tunggu..uwaaa...:(
YanaKhai said…
hahaha... lily.. ko xphm.. aku in a relationship..tp ... nk lebih lak.. ehehehe... jahat gile :( uhuhuu..wish u gud luck ea...
alexandria said…
ermm..dah agak dah..6sense aku nie mmg tepat agaknye..ahakz!..takpe..orang kate jauh tue lak pergaduhan..ermm,tapi kes ko nie..ssh nak cakapla..
Ermm,kes baru nie..:-/
YanaKhai said…
ape 6sense dewi...hhahaha

xdela aku mmg perangai cmni..tp..

setia ngn 1 je meh...wakakaka...

iz_yana 4 eva kot...wakakaka...

statement mintak kaki..ehehehehe
alexandria said…
hahha..statement hot tue..wakakaka..takpe.ok lah tue..dah sampai masenye kot..huhu;p
YanaKhai said…
wakakaka.... terbaek r... !!! ko bile??

insyaALLAH smpai ms aku jemput la korg ea.. wahahaa

Popular posts from this blog

FAKTA DAN AUTA TENTANG BREASTFEEDING

AssalammualaikumMITOS PENYUSUAN :
Tugas menyusukan bayi bukanlah terlalu sukar tetapi akan menjadi sukar bila ada pelbagai ‘nasihat’ yg mengelirukan para ibu terutama yg baru pertama kali menyandang gelaran ibu… Percaya atau tidak antara tips kejayaan penyusuan adalah bergantung kepada kekuatan mental ibu itu sendiri. Campur tangan org sekeliling kadang kala boleh menyumbang kepada kegagalan menyusukan bayi, bergantung kepada kekuatan mental ibu itu sendiri. Hanya ibu yg memahami kesihatan tubuh badannya dan kemampuan utk memberikan yg terbaik buat si manja. Hanya ibu tahu apa yang diperlukan tubuhnya dan apa yang perlu bagi menyokong keperluan tersebut. Dalam mencari ilmu penyusuan, kita tidak boleh main dengar aje sumber yang tidak sahih. Kadang-kadang, kita boleh pula percaya bulat-bulat apa yang kita dengar walaupun tak tahu kebenarannya, tak pernah alami, mahupun membuat kajian tentangnya. Jadi mari kita tengok rupa-rupanya banyak perkara yang telah di letakkan “negative mind se…

RAHSIA KECANTIKAN 7 ARTIS MALAYSIA DENGAN SUPPLEMENT

Rata² ramai yg sy tgk terlajak laris nk cantik mcm artis.. tapi MALAS nk konsisten mcm retis tu.. untuk pengetahuan korang la kan.. artis2 tu sume da di hadapkan dengan supplement bertahun2 dan ade yg dah dari kecik family diorg suh amalkan.. yg kita kita ni.. baru bulan ni makan.. tu pon culas.. nk overclaim pasal supplement.. mmg la ade yg tiruan berlambak.. sbb tu perlunya penyelidikan terperinci ye.. dan yg penting sy jual supplement sume selamat semulajadi dan in shaa allah berkesan.

Jom tgk 7 artis yg mmg amalkan makan supplement ni.. xkisah la dari jenama Shaklee ke.. jenama lain ke.. tapi nk di tekankan di sini betapa pentingnya Supplement di zaman serba moden ni.. almaklumla ayam pon da pandai pakai botox cucuk tang situ tang sini.. sayur pon da pandai men kacuk² skrg nk bg ngam bg gebu gebas.. huhu..

1 - ) Miss Nina


2 - ) Ayu Raudah


3 - ) Rita Rudaini


4 - ) Yasmin Hani


5 - ) Ashraff Muslim


6 - ) Datin Norjuma


7 - ) Dato' Siti Nurhaliza



CARA TIDUR,BERDIRI DAN DUDUK YANG BETUL BAGI IBU HAMIL

Xde text byk².. just tgk je gambo..pasti u ols akan faham.. selamat mencuba dan pasti kene cube jugak okeh.. gud luck.. ^_^
CARA TIDUR.. AKU PON KEKADANG SALAH TIDO JGK SEBAB XSELESE BILE BABY BYK TENDANG BILE NGIRING.. HEHE.. TP KEJAP JELA..
SO FAR MASIH BETUL DAN SADO LAGI AK TIME BERDIRI.. HEEHE..
MMG NAK KENE DUDUK LETAK ALAS KAT BELAKANG TU. KALO IDOK OI MAK.. BOLEH RANAP TULANG BELAKANG RASENYE.. HEHE.




LIYANA | SID 1030172 | 0192785383 SMS/WECHAT/WHATSAPP
EMAIL : norliyanakhai@gmail.com