♥ Jejari Si KidaL♥

PENGEDAR SHAKLEE SELANGOR COD ( KG SIJANGKANG, TELOK PANGLIMA GARANG) 0192785383 / YANA PENGHANTARAN POS LAJU KE SELURUH MALAYSIA.

Tinggalkan Jejak anda Di sini :)

Kawat cam di leyyannakhai.blogspot

My Follower

CARI GALI LAGI


kata nabi saw: “siapa yang tinggalkan solat subuh tiadalah padanya nur di wajahnya dan siapa yang tinggalkan solat zohor tiadalah padanya rezki yang berkat dan barang siapa yang tinggalkan solat asar tiadalah padanya kekuatan badan,dan siapa yang tinggalkan solat maghrib tiadalah padanya anak2 yg bermanfaat dan barangsiapa yang tinggalkan solat isyak tiadalah padanya tidur yang nyenyak.” ‘sampaikanlah daripada nabi saw itu walaupun satu ayat.






Saturday, July 31, 2010

--[AKU TAKKAN LEPASKAN KO PEGI !!]--

tajuk ya amat kejam.!! kakaka.. tp xde pape.. tajuk baju itu bile di bhskan melayukan.. jadi r cmtuh.. bhs owangputehnye sngt la suwett.. hahahaha... kuang3x..

kakakaa.. ade x sape2 taw or sape2 ade lebih ke na bersedekah opps.. bukan.. ade ke sape2 na bg hadiah ke kat ak.. ak na sngt uhh t-shirt nih.. hahaha.. tolong r saye.. saye xberdaye..akkakaka.. taw x mn na carik t-shirt nih??


saye nak nak nak nak dan nak jugak..putuscinte


pls vote my blog..yanakhai

--[PESTIME BWK MOTO KEMBALI]--

assalammualaikum dan selamat tengahari.. hahahaa... na cite ni na bace x?? tanak takpe tp bc r weh.. kakakaa... erm.. semalam i kol u .. u x answer.. hahhaa tetibe lak.. xde2.. smlm kan na cite... tgh2 yana melayan fb nih kan akk yana msj yana tnye akk kitorg yg agi 1 tu ade x kat umah then yana ckp r tade then die upenye tade sape na ambik di depan itu.. lalu yana berpiki2 na ambik la kan.. dlm hati tu "eh buleh ke ak na bwk moto itu.. seram..." takpe2 yana bedal bin sental aje.. pastuh start moto.. ya rabbi tkt gile r.. paling taboleh bla.. yana bwk moto selaju 20km/j.. eh laju santak kot.. kakakaa.. dgn mate yg rabun2 tu yana berjaya smpai ke depan mengambil akk yana.. teruje gile.. tp sngt tkt.. hahahaa.. tapenah kot bwk moto selembap itu.. pasai pa taboleh press dgn laju akibat luka2 di tgn kanan masih takuat utk mempress.. kakakaa.. ye r na press guna tgn kanan kan.. klw yana press gne tgn kiri ape jadi?? jatuh balik kot.. muahahahaha... ho3.. da buleh bwk moto means da baek kan :D alhamdulillah...doa



pls vote my blog..yanakhai

Friday, July 30, 2010

--[DER..LEH REPEAT X??]--

erm... alhamdulillah kondisi sy semakin baik hari demi hari.. tiap hari sayang ros cewah.. erm.. br tergerak ht nih na mintak repeat balik.. ok2 bukan repeat paper k..ekceli time yana excident 8hb tu.. then 10july yana ade tournament badminton utk tmpt keje yana.. haish.. seminggu skali yana turun training r kan utk pastikan performen i mantop 10hb tu.. dan2 je tadapat join.. omaigod.. tataw ape hikmah disitu kan.. huhu.. pasrah aje la.. tp cam tapuas ht.. bukan la yana ni hebat kebantat sngt kan.. tp blh x kirenye andai kata sekiranya repeat balik game itu :D hahaha... erm... uwaaaaaaaaa... tetibe rs na sngt maen time game gigil xpe2.. insyaALLAH mesti ade agi kan tournament.. i will take care of myself dan akan make sure yana dpt maen jugak.. hahahaaa.... all da best utk yana..

p/s* yana da semakin sembuh.. tahap kesembuhan meningkat sehingga 80% alhamdulillah... Y(^_^)Y



pls vote my blog..yanakhai

Thursday, July 29, 2010

--[MEMBALAS TAG YANA AZIZ]--

ye ye yana aziz.. ak balas tag kamu ya.. sory lmbt... got many thing 2 do ..even bercuti pon masih membz kan diri menjalani terapi mata ya.. hahahaa.. snt taboleh belah.. muhahahaa..ok ak jwb Y(^_^)Y


1) bagaimana anda jadikan blog anda sebagai medan dakwah?

-- erm.. ak xberape reti sngt na berdakwah een pnh jadi setazah ganti kan dulu.. tp ak ade jugak paste kan amalan2 baik.. hehee.. ilmu jgn kedekut na share.. buat baik berpada2.. buat jahat jgn na buat byk2 kali.. xbyk ak berdakwah dlm blog ak ni.. im sorry T_T hahaah

2)sumbangan selama anda menjadi blogger?

--sumbangan??? tade kot.. ak sendiri na dpt sumbangan dr nuffnang ni xbyk.. hahahaa... ak share je ape ak ade .. itu je.. tataw la menjadi sumbangan pade mereke2 di luar ataupon tidak.. muahahaha

3)apa yang anda dapat sepanjang menjadi blogger

--of coz ak dpt byk kawan.. ak dpt byk ilmu.. dpt byk duwet.. tipu je bab duwet tu.. hhaa.. ak dpt ilmu paling byk..ilmu na buat blog.. na buat widget n what so eva.. hahaha...

4)blog yang jenis camner yang anda suka stalk.

--blog ape ea?? byk senanye.. ehem.. ak suke blog AINUDDIN ehehehe... suke kat blog je.. n die antara blogger yg agak rapat tp tarapat sngt.. rapat dlm dunia virtual aje.. miau.. gediQ uhh.. seyes tade pape.. selain beliau ade jugak blog lain yg jadi kwn rapat ak..blog HATI TUPAI huhuhu.. ehem.. promote jugak di sini..haahahahaa...


5)tag lagi 5 kawan

--erm... tataw r na tag sape gigil agak2 klw u all na ambik tag ni u all ambik je i rela.. n kie leh jadi kwnpeluk heeheh...


p/s* to yana aziz.. sy da.. hahaaha...








pls vote my blog..yanakhai

Wednesday, July 28, 2010

--[BERAKHIRNYA CINTA KITA]--

akhirnya ak single.. kisah aku dan IZZUDDIN berakhir juga.. erm.. mungkin sudah tertulis kisah kita mmg xsampai ke penghujung.. awak.. terima kasih utk segalanya.. xpe.. sy xsalah kan awak..sy taw awak xtaw keadaan sy ms tu n sy mmg xnk kasitaw awak.. sy pon xtaw knp sy tabagi taw awak keadaan sy cmne.. its ok.. mungkin awak pon da xblh bla sy xpick up kol awak.. x reply msj awak.. im sorry.. sy doakan awak bahagia n meet better women 4 u.. i know i always make u bengang n fed up.. sy taw sy telah jd awek yg sngt teruk utk awak.. sy mengaku.. sy terima awak putuskan hubungan kita.. xpela.. sy xkn kembali pada awak sbb sy taw awak xkn bahagia dgn sy.. bkn sy xkn bahagia dgn awak.. mybe sy blm bersedia utk terima cinta jarak jauh.. sy minta maaf buat perangai selama kita bersama... semoga awak bahagia.. terima kasih segalanya... T_T








pls vote my blog..yanakhai

Tuesday, July 27, 2010

--[HADAPI DGN SENYUMAN]--

Hadapi dengan senyuman
by Dewa

Hadapi dengan senyuman
Semua yang terjadi
Biar terjadi .
Hadapi dengan tenang jiwa
Semua... Kan baik baik saja

Bila ketetapan tuhan
Sudah ditetapkan
Tetaplah sudah .
Tak ada yang bisa merubah
Dan takkan bisa berubah

Relakanlah saja ini
Bahwa semua yang terbaik
Terbaik untuk kita semua
Menyerahlah untuk menang




pls vote my blog..yanakhai

Monday, July 26, 2010

24july-semangat aku kembali



time kasih kwn2... T_T


24 july 2010

Tarikh blh di katakan hari bahagia setelah sekian lame ak kehilangan sebahagian semangat utk bangkit.. yes.. kite perlukan sokongan org sekeliling kadang2 utk naik kan semangat.. seperti yg sedia taw.. ak mengalami kemalangan dan sebahgian dari semangat ak mmg ak rasakan sudah takde.. ak sendiri blh merasakan bagaimn rs patah semangat.. selain sokongan family.. ak perlukan kwn2 ak time susah senang.. 24july.. DEWI,YANA AZIZ, HAFIZA,CHUB,MIZA... terima kasih atas kehadiran korg.. sedikit sebyk ade perubahan dlm diri aku.. ye ak blh gelak.. sekian lame ak rskan ak xgelak.. mmg lain sngt rs hidup ak skrg... i need 2 learn how 2 speak.. erm.. pelik kan.. kene blaja berckp dan senyum..gelak n wat so eva… kehadiran korg sedikit sebyk merubah life ak.. thnks.. ak hargai sngt kehadiran korg… cme xdpt lame bork ngn korg kan.. i need 2 go 2 hospital 4 check up.. tp uhh... doktor pulak tadpt dtg coz bz an.. penat je ak g sane n menyebbkan korg kejap je an lepas rindu nan aku.. ehehehee... miss gile dah ni nk lepak bersama kwn2... insyaALLAH afta ak fully recover myself.. ak akan jmpe korg n kite akan same2 laksanakan aktiviti kite bersame.. bkn seronok je ak akan pastikan kite beronok-ronok nnt,,, :D excited nk recover balik... insyaALLAH aku akan sembuh dgn cepat :D

p/s* knp ak rs ayt2 ak semakin pelik?? Omaigod T_T











pls vote my blog..yanakhai

8 july 2010-detik di mana ak menghilang

8july 2010

Tarikh 8july 2010 akan aku kenang sampai bila2… kerana tarikh tersebut telah merubah lebih separuh daripada kehidupan aku..

Lebih kurang jam 8.10am.. ak bergegas hendak menuju ke tempat kerja.. namun.. belum separuh daripada perjalanan aku ke tempat kerja.. aku telah mengalami kemalangan yg boleh d katakan ngeri dalam sejarah hidup aku.. aku melanggar seorg budak yg secare tiba2 membelok tanpa memberi sebarang signal..

Keadaan aku waktu kemalanga:

- aku masih kuatkan bdn aku utk bgn mencari ank buah aku.. setelah ak melihat ank buah aku selamat tanpa sebarang cedera.. ak kembali rebah..

- waktu tu.. aku xterbygkan keadaan aku sehingga ak mengankat tgn dan melihat keseluruhan tgn ak disirami darah dan aku menjangkakan keadaan ak sngt teruk apabila ak merasakan kebas pada muka sebelah kanan dan kaki aku tidak dpt ak gerak kan kerana terlalu sakit..

- org ramai mengerumuni aku..namun ak xberdaya nk melihat.. kepala ak rasakan sngt berat..ada seorg bertnyakan ak blh bgn ataupon tidak.. ak menjawap sepatah ”ya” namun bila ak cuba utk berdiri.. ak seakan tidak percaya yg ak berasakan dunia ak gelap.. ak percaya yg ak tidak mampu lagi utk berdiri waktu itu.. ak samar2 apabila mereka mengusung ak masuk ke dalam sebuah kereta..

keadaan ketika sampai dihospital

- waktu menunggu ak rasakan seperti malaikat maut sudah hampir dgn aku... sngt lame waktu utk aku di rawat.. waktu itu hanya ALLAH saja taw betapa sakit yg aku rasakan... namun ak kuatkan semangat aku.. waktu itu hati ak sngt tkt.. ketakutan mengatasi kelemahan akibat kesakitan yg ak alami.. ak xnk mati dulu.. byk perkara ak xselesaikan lagi d dunia ni.. ak kuatkan semangat ak utk bangun.. namun... sekelip mata pandangan ak kembali gelap.. aku xboleh bgn.. terase tidak percaya begitu keadaan aku..

- setelah ak siap d rawat..antara rawatan yg ak kene..jahitan dikelopak mata,jahitan d bibir, dan jahitan paling panjang d bwh dagu.. sngt seksa.. ak xpnh kene jahit.. sngt sakit.. ALLAH je yg tahu keadaan kene jahit tanpa bius.. sngt sakit...!!!!!!

- setelah ak ak DIBENARKAN PULANG.(dgn keadaan ak tidak boleh bgn,mata ak kabur dan sngt lemah..)

keadaan dirumah

- oleh kerana aku tidak blh langsung bgn.. maka ak didukung oleh bpk saudara ak dan abg ipa aku.. serius rs sngt tak percaya ak begitu tidak berdaya.. ak menangis kerana ak akhirnya menjadi sngt lemah..ak dibaringkan dan keadaan ak sngt tidak berdaya namun ak paksa utk kuat.. namun tiba2 ak rs nk muntah.. skali lagi aku tidak percaya.. aku muntah darah.. yg tersngt byk.. ak rs hayat ak smpai di situ saja.. ak sedih.. skali lagi ak menangis..

- setelah keluarga ak melihat keadaan ak yg semakin worse.. pengurus insurance ak mengambil keputusan utk menghantar aku kehospital swasta utk mendapatkan rawatan lanjut.. ak skali lagi di usung ke hospital.. kalini ke hospital seri kota d klang...

keadaan dihospital.

- ak diusung utk kali yg keberape ntah dan dibawa segera ke unit kecemasan.. segala luka2 aku dibersihkan..SANGAT SAKIT... selepas itu ak di hantar ke pusat xray.. keputusan xray-mata ak mengalami kerosakan akibat selaput mata ak jatuh dan rahang pada gg aku juga xbalance..aku dikehendaki menjalani pembedahan segera.. serius aku sngt tkt kan pembedahan.. aku perlukan kekuatan...waktu itu ak sngt perlukan sokongan..

- selesai menjalani xray.. skali lagi ak mengalami muntah2.. aku menangis lagi..dan menangis.. waktu itu ak nk berdiri pon sudah xmampu.. family ak juga seperti xpercaya bila melihat keadaan aku..waktu paling tragis apabila ak nk bgn utk mmbuang air kecil.. ak minta abg aku mengangkat sikit bdn ak utk ak bergerak ke bilik air... namun...PANDANGAN AKU GELAP DAN AKU REBAH... waktu itu ak sngt mrh dgn keadaan aku yg tak berdaya.. aku mengangis sepenuh hati...family ak menenangkan aku dan mmbri kekuatan kepada aku..AKU SUDAH TIDAK BERDAYA dan aku sngt patah semangat...

- aku ditempatkan diwad bermula dari 8hbjuly sehingga 16july 2010.. tarikh pembedahan aku pada 12 july 2010 jam 10am.. aku serahkan segalanya pada ALLAH... hanya semangat yg ak perlukan utk terus kuat..ALHAMDULILLAH pembedahan selama 2jam telah brjya..

selepas keluar dari wad

- skrg aku berada dirumah.. kini aku masih terlantar di atas katil.. bdn ak masih lemah.. mata ak masih kabur.. tahap menaip ak sudah turun mendadak kerana pandangan aku yg kabur memaksa ak utk mengawal tahap penglihatan.. effect kemalngan itu mmg cukup2 merubah 60% kehidupan aku..

- aku di uji..ALLAH menguji aku.. saat aku terlantar.. ak mendapat msj daripada kekasih yg melepaskan aku.. tidak mengapa kerana dia tidak tahu dan aku tidak bgtahu keadaan aku waktu ak tidak mengangkat panggilan serta x membls sms dia.. dia xberslh.. mungkin mmg tiada jodoh kami..

- aku cukup terkilan dgn persahabatan aku.. sahabat yg ak sngt syg.. tiada sorg pon yg dtg memberikan ak secubit semangat saat2 ak mmg perlukan kekuatan.. saat ak jatuh tidak sorg pon dtg menjenguk ak dan berkata ”bertahan ye” aku menangis mengenangkan nasib aku yg di uji begitu.. ak redha.. xpe,, mungkin mereka sibuk dan ada hal yg lebih penting daripada aku.. aku mintak maaf tp aku sngt2 terkilan.. saat suka kita sanggup menanti berjam2 utk bertemu.. tp saat aku mmg perlukan korg.. seminit pon ak xnmpk muke korg utk ak tiup balik semangat ak.. aku berkecil hati..saat itu sehingga kini.. ak menangis mengenangkannya... (’_’)

---PENDERITAAN—AKU PERCAYA IANYA MEMBAWA HIKMAH DIKEMUDIAN HARI—AKU PASRAH DAN REDHA DGN KEHENDAK ILLAHI.. MUNGKIN AKU LEKA DAN SEKALI DI UJI UTK AKU SEDAR AKAN KUASA ILLAHI... AMPUNKAN DOSA AKU YA ALLAH.. SEMOGA IANYA CEPAT BERAKHIR SUATU HARI NNTI... XSABA NK MEMULAKAN HIDUP YG BARU DGN SEMANGAT DAN DIRI YG BARU..

TAMAT SEBUAH KISAH LIEYANA

21 july 2010

9.50 pm-11.04pm


selepas operation.. sblm operation ta sanggup na tgk muke sendiri... :( alhamdulillah segalanya telah berakhir T_T




pls vote my blog..yanakhai

PORTABLE WATER FILTER UTK KEGUNAAN SEHINGGA SETAHUN.

PORTABLE WATER FILTER UTK KEGUNAAN SEHINGGA SETAHUN.
Bendasing tersembunyi pada air bersih??? Putarkan paip rumah anda. Lihat air yg keluar. Mungkin airnya nampak bersih tapi setakat mana ia selamat untuk di minum??

EYE TREATMENT PENAWAR SI MATA PANDA

EYE TREATMENT PENAWAR SI MATA PANDA
KEMBALIKAN KESEGARAN MATA ANDA. RAWATAN MATA SERENDAH RM53.00

HOT PRODUCT!!!

HOT PRODUCT!!!
INGIN KAN TUMIT KAKI YANG MENAWAN? SERENDAH RM27.00 ANDA MAMPU MENDAPATKAN KAKI YG LICIN DAN CANTIK.

B Complex for Me n i love it

B Complex for Me n i love it
• Mengurangkan tekanan emosi dan kelesuan, • Membantu dalam kestabilan saraf dan meningkatkan proses pemikiran, • Menukarkan makanan kepada tenaga-menolong memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein, Mencegah barah serviks, penyakit jantung dan kecacatan spinal, menggalakkan kesihatan system kardiovaskular yang lebih baik.

Popular Posts