♥ Jejari Si KidaL♥

PENGEDAR SHAKLEE SELANGOR COD ( KG SIJANGKANG, TELOK PANGLIMA GARANG) 0192785383 / YANA PENGHANTARAN POS LAJU KE SELURUH MALAYSIA.

Tinggalkan Jejak anda Di sini :)

Kawat cam di leyyannakhai.blogspot

My Follower

CARI GALI LAGI


kata nabi saw: “siapa yang tinggalkan solat subuh tiadalah padanya nur di wajahnya dan siapa yang tinggalkan solat zohor tiadalah padanya rezki yang berkat dan barang siapa yang tinggalkan solat asar tiadalah padanya kekuatan badan,dan siapa yang tinggalkan solat maghrib tiadalah padanya anak2 yg bermanfaat dan barangsiapa yang tinggalkan solat isyak tiadalah padanya tidur yang nyenyak.” ‘sampaikanlah daripada nabi saw itu walaupun satu ayat.






Wednesday, December 28, 2011

KERANA TENTANG DHIA..AK CARIK ALASAN BALIK KEJE AWAL

ehehehee... harini setelah sekian lame (xlame la jgk) ak honeymoon kat rumah..hhaaa...ak g keje... aisehmen...mood tu ade lagi atas katil...dek kerana 1st day la kan.. bg la cth yg terbaik..ekekeke... pg² dtg awal..masuk keje kul 8..tp kul 7.45 ak da smpai tmpt keje..dan² smpai sane rupenye sume dah berkumpul utk warm up..erkk..ak paling lambat ke..waaaaa tidakk...ehehe... senam pagi..tp ak xjoin sbb 1st day..just see n tomorrow i will attend..toink..star

pastu pastu ak d introduce seperti biase la oleh admin n then g kat department tmpt ak keje..pastu kenal²...nasib seperti kurang atau mmg menyebelahi ak harini kerana jatuh pada hari audit..ya bagus... haahhaa... mcm biase la company klw dok piki keje dan keje..time audit br la sibuk² nk uruskan sume dokumen..mane dokumen yg xberlabel..da jadi habuk..file da rupe kertas manilakat..ehehehe...so kene bikin br la adjust skit²..perah pengalaman yg ade..toink..topi

pastu after lunch br ak start bukak keje ak.. then dan² br dpt taw tmpt ak sebelah bos...owwwwmennn....sawadikkap...mmg ak bakal jadi pekerja cemerlang..wakakaka..n then taw x bos kasitaw ape...antara petikannye..

encik bos : "kat sini klw keje xsiap..jgn balik..sy xsuke keje tangguh²..nk balik pukul berape pon xkisah..terpulang.. sy xhalang..pukul 8 ke 9 ke 10 ke..ikot pada kerja kamu..

aku : "(mak aih amekaw..dulu keje lame nk o.t tu piki 50 ratus kali nk bg alasan ape..slkrg hadappp"

rezeki nk kawen.. alhamdulillah..ehehe..malu

lepas tu ak pon ok bos saja.. smpai ptg tu ak bajet nk o.t balik kul 7...tup² teringt minggu ni last tentang dhia kan??? xboleh dilepaskan peluang itu..ak pon carik alasan nk balik awal..ehehehe...awl x awal la...kul 6 jugak ak balik..wahahaa...alasan ak munasabah dan sngt berjiwa keibuan..weuuuuuu....hehee...sok pon nk balik kul 6 jgk la sbb sok last..harus tonton..kuikuikui....ihikhik

p/s*bile la mak mentua dhia nk dpt balasan...marah

mood * sok nk pakai bj ape g keje ea..ehehe...rindu

Monday, December 26, 2011

SEDAR LA DIRI TU SIKIT POMPUAN..


hahaa...ok sy xmo sedar..kikiki...syok rase mcm ni weh...ce teke ce teke.. hhaa..tett lambat.. okeh.. jumaat lepas(23/12) kakak saya nikah..toink..ceritanya..dalam adik beradik saya..sy n kakak sy yg blm kawen tu tinggal kat umah along (yelah ank yatim piatu la katekan) hahhaa..ok smbung.. pastu kakak sy da nikah..means ikot laki die la kan..sy sorang je adik kat umah along sy ni.. soo... guess what..


ho ho ho likkkk.... syokkknye...

tambah cite.. perot rs nk makan eskem.. abg ipa plak nk g kedai.. pesanan..belikan eskem.. pot pet pot pet jugak abg ipa ak tu..tp lepas tu..eskemmmmm....waaww weeee....lepas tu.. ish nk beli $@^%& la.. g kedai ngn along... ambik saja... jmpe bende lain..psst.along nk ni..ambik saja... tit tit tit...along baya..(sbb ak menonong teros g kete) waaaaaahahaha...adik xgune btl haahhaa...


reason yg paling reasonable..??

  • ala...thn ni je..thn depan da kawen ikot laki plak..

  • ala..ape salahnye buat amal lebih...ank yatim wooooo


  • ehehe...kukuh x alasan tu.. sngt kukuh... hahaha


    kbai nk tido~

    mood* bohsan la mcm nk tgk wayang je besok..ehehehe...jom..cite songlap..
    budget*mintk dwet tunang bolehmalu

    p/s*jgn nk mengade sngt la pompuanxpasti

    Tuesday, December 20, 2011

    SLOT LESTARI TV3: VANILLA&COKLAT.ENDING YG BOLEH DIJANGKA.

    haha...ayo...kering dah idea drama² melayu nih.. sume da taw ending cite cinta elysa tu cmne kan..dari awal ak da dapat bajet da..ala...hero mesti cinta ngn heroin la.. yg terbaru..vanilla coklat..lakona izzara & aiman mentor..

    sedikit sinopsis cerita ni:

    2 org student n diorg kene kahwin pkse atas permintaan keluarga. diorg ni xsebulu..gadoh gadoh dan gadoh.. ce tgk tajuk pon da taw..coklat n vanila..jauh beze gile kan.. tapi endingnye???


    jeng jeng jeng...

    coklat & vanilla bergabong...pehh sedap....!!!!

    so ending cte ni senang... diorg xjadi bercerai..coz da jatuh cinte.. siul


    ok tu ak pnye andaian je..so klw nk taw btl ke x ak pnye skrip ni..korg kene la tgk cite tu smpai hbs...wasalam..

    jom tido..~
    p/s* klw ending die tetibe bercerai n then.. ?? kawen ngn pasangan kekasih diorg...??? or diorg berpisah cara baik..n then 10 thn kemudian jumpe balik..memasing solo..bergabong balik...toink...hahaha

    Sunday, December 18, 2011

    APABILA RODA BERPUSING KEBAWAH

    ok mmg xd nafikan...dulu ak slalu xblh nk terima kata² tu...tp bile jadi bende² yg ak rase skrg ni..eh ak kat bawah ke skrg??bkn dulu ak kat atas ke?? hmm..br la terngadah org kate kan..

    xde kenemengene ngn politik...pinokio

    korang pernah x duduk di bawah roda..(bukan kene lenyek lori) tapi posisi xstabil dlm hidup..
    mesti penah kan.. so..ak da start pecaye.. kita xselalu berada di atas (kecuali la roda tu xleh pusing kebawah) cume apabila berada di atas..kite perlu berjaga² dan merusaha untuk menghadapi saat² kita untuk berada di bwah..

    renung²kan...selamat kan diri dari duduk bawah tayar lorigigitjari


    mood*kire buah anggurngantuk

    Saturday, December 17, 2011

    FENOMENA FACEBOOK TIMELINE PULAK!!

    ADE SESAPE YG DAH TRY..HAHA...a bit impressive lame² fb nih..hehehe...klw dulu u all sume dok bising² bile Mark Zukerberg dok tuka ruang chat tu ntah ape jadi..mmg huru hare kejap la fb time tu..ni plak nk buat timeline fb..huhu..skali tgk mcm tagged,myspace,n friendster pon ade..ehehee.. mule² tu mcm kekok seranah la kan..iyela bende br..toink..pastu dicmpo dgn line ak yg lambat ayooo...mmg la fed up..tp korg gne stremix mesti laju daripada biase kot..ehehe...

    utk permulaan nye die akan bg kite je nmpk wall kite dlm bentuk timeline dalam ms 1 minggu..time tu kite leh la buat esaimen kite sendiri..xde sape nmpk bile kite rosak kan fb kite time tu..wahahaa..u all nk drag sane sini pon xde sape gelak kan bile huduh..kuang3...agak² fb timeline u all tu da cantik gile babeng..leh la publish n bg terbeliak mate sape yg memandang..agagaga...pada sape² yg blm cube tu..ce terai dulu.. kat SINI pastu korg klik kat GET APPS klw xsilap ak la.. hehee.. pstu korg komen sendiri n nilai..ok ke x ok fb timeline ni..pd ak la.. ape aje pembaharuan klw digunekan utk tujuan yg btl..ok je..ehehehe...selamat mencuba... n jgn lupe inform kat ak..berbaloi ke x gne tuka timeline fb nih..ehehe..nk taw jgk..

    ok ak cme gne review je..utk 1 minggu..br decide nk publish kan ke x..ehehee...sengihnampakgigi

    result*
    last skali ak decaide buat fb br bile ak xleh tuka kepada fb lame..dah byk kali try tuka setting kepada english (uk) tp xleh jgk jadi fb yg lame..fb timeline ni pada ak..mmg ak xsuke.. wekk..hahaha..kbai~

    Wednesday, December 14, 2011

    Thriller Ombak Rindu 2





    hehehe...korang mesti da tgk ombak rindu kan..amacam..sedey?? xyah nk sedih sgt... diorg belakon je tu..eehhee...ak belum sempat tgk lagi...hehee...nk tgk ngn buah hati tp jauh bona...da basi taw nggak cite tu nnt..toink..duit

    tapi xpe... ak nk kasitaw ade Ombak Rindu 2...bakal ditayangkan xtaw la bile..tp pelakon sume da d pilih dan bakal melepasi target ombak rindu..toink..jln cerita bakal mengundang air mata sepanjang penceritaan dan di galakkan u all sume bwk la tisu berkotak².. (beli tisu watson murah skit) ehehehe... ianya lebih kepada forbidden love.. dan bakal mengejutkan ramai orang yg menyaksikannye sengihnampakgigi

    selamat menonton...nerd





























    malu saye... hhehee...sila jgn baling telo kepada saya...sy kebosanan..ok da mlm..xelok mrh²...jom tido..sengihnampakgigi

    Sunday, December 11, 2011

    KONSERT BUKALAH SEMANGAT..BULU KETIAK PON SEMANGAT KE???

    auchh... damn².... sape tgk konsert bukalah semangat...okeh sy tgk...ce teke ce teke... sape paling best dlm konsert tu...???

    ok anda btl... he's the best...

    tomok...........malu

    mmg meriah gile la konsert td kan kan kan... tp yg xmeriahnye..kebanyakan artis tut dan tut... pakai bj sexy mexy...tu xpe g...tp nampak itu bulu tiak... busuk xbest la... xmeriah tp pandangan org dlm tv tu xmeriah...cross line taw mata ni tgk...duithikhikhik... next time please ea behave yourself...tgk tomok... duet ngn one night only lagi... tp malu semartttt je... kan kan kan... ok bye.. nk tido.. ngantuk

    Wednesday, December 7, 2011

    ADOBE PHOTOSHOP TRICK

    OK 1 HARI NI XDE KEJE... KONON² BERBAKAT SNGT LA KATENYE.. NI JE YG MAMPU UTK HARINI.. APE² PON PUJI LAH DIRI SENDIRI KLW DA TAW LEMAH KITA DI MANA..SILA PURA² TERUJA..HHAA...

    PERCUBAAN PERTAMA.. WAH..TERRER KO KIAH..adacall
    TERUS NK ORDER..SUDAH LA KAU minum

    2ND TIME..KONON² SUPERMAN MAKAN EPAL UTK STAMINA...kenyit

    KALI KETIGA..EPAL ITU DA KENE BOMOH NGN YANA KHAI..gelakguling

    PERCUBAAN TERAKHIR BERAKHIR PADA JAM 3.45AM.. PAYAH SBB KENE JELINGAN STRAWBERRY TU YG XSIAP²... ngantuk



    KBAI DA NGNTUK GILE NI...NK TIDO... TERIMAS ATAS PUJIAN...KROHHH...(HARAPANstar) BIAHAHAH....TATA~


    Monday, December 5, 2011

    PERKONGSIAN HARI INI UNTUK BEKALAN HARI ESOK

    Tujuh kalimat yg harus dbiasakan.

    1.Bismillahirrahmanirrahiim :)
    Setiap hendak melakukan sesuatu.

    ... 2.Alhamdulillah :)
    Setiap habis melakukan sesuatu.

    3.Astaghfirullah :)
    jika melakukan sesuatu yg buruk.

    4.Insya Allah :)
    jika ingin melakukan sesuatu pada masa yang akan datang.

    5.Laa hawla walaaquwwata illaah billaah :)
    bila tidak bisa melakukan sesuatu yang agak berat/melihat hal yang buruk.

    6.Innalillahi wainna ilaihi rojiun :)
    jika melihat/menghadapi musibah.

    7.Lailaha illallah :)
    bacalah siang & malam sebanyak2nya.

    Rasulullah bersabda :)

    "Barang siapa yang menyampaikan 1 (satu) ilmu saja dan ada orang yg mengamalkan, maka walaupun yang
    menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala

    j0m pakat share.. :)

    Sunday, December 4, 2011

    APAM JADI..POLKADOT NYE MANE??

    OK frust kejap.. tgk x kosert jom heboh.. tomok xde buat konsert td..why?????nangih(tumbok bantal laju²)

    ok tinggal kan bf saye di situ...merajuk ni..smbung cite polkadot punye apam..siang td kat kg aku ade buat karnival belia 2011...so ak buang ms la kat situ g tgk ape de..(ape pon xde pinokio) heeh...tp ak ade tgk org buat apam polkadot.. along ak pon chit chat la bahan² yg diperlukan utk buat tu apekah?? so akk tu pon kasitaw la bahan² n care buat die kan.. (dlm hati aku..eleh kacang goreng je
    sengihnampakgigi)

    balik tu along ak terus nk try buat kan.. pastu g la kedai carik bahan² die..
    -tepung gandum
    -ovallete
    -serbuk penaik(soda)
    -susu evap(belagak bhs kilang susu..evap tu susu cairayam)
    -gula
    -pewarna(dah byk kat umah sbb along ak buat coklat dulu ade lagi belensiul)

    ok kitorg pon buat la kan.. mix kan sume bahan² tu.. pastu masuk kan la dlm mangkuk... then buat la ikot instruction die kan..

    1st step sblm kukus..
    ok dah jgn gelak.. 1st time kot buat...mmg rupe mcm peh..xmo sebut..kikiki... then lepas kukus jadi cmni..
    hah...xhbs gelak lagi ke nangih taw la buruk...tp rase dia....lapar hahaha...mmg blh la...malu
    tapi...apesal itu dot² seperti halimunan...ilang...skit² je ade...ayooo.... ni pic yg kire jadi la..yg xjadi tu da masuk perot sbb frust xjadi..wakakakakagelakguling ade sape² leh kasitaw cmne nk bikin itu dot² mcm yg orang slalu buat tu..ayooo...

    k bai nk tido mimpi mkn Pizza.. ~ tata~

    PORTABLE WATER FILTER UTK KEGUNAAN SEHINGGA SETAHUN.

    PORTABLE WATER FILTER UTK KEGUNAAN SEHINGGA SETAHUN.
    Bendasing tersembunyi pada air bersih??? Putarkan paip rumah anda. Lihat air yg keluar. Mungkin airnya nampak bersih tapi setakat mana ia selamat untuk di minum??

    EYE TREATMENT PENAWAR SI MATA PANDA

    EYE TREATMENT PENAWAR SI MATA PANDA
    KEMBALIKAN KESEGARAN MATA ANDA. RAWATAN MATA SERENDAH RM53.00

    HOT PRODUCT!!!

    HOT PRODUCT!!!
    INGIN KAN TUMIT KAKI YANG MENAWAN? SERENDAH RM27.00 ANDA MAMPU MENDAPATKAN KAKI YG LICIN DAN CANTIK.

    B Complex for Me n i love it

    B Complex for Me n i love it
    • Mengurangkan tekanan emosi dan kelesuan, • Membantu dalam kestabilan saraf dan meningkatkan proses pemikiran, • Menukarkan makanan kepada tenaga-menolong memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein, Mencegah barah serviks, penyakit jantung dan kecacatan spinal, menggalakkan kesihatan system kardiovaskular yang lebih baik.

    Popular Posts