♥ Jejari Si KidaL♥

PENGEDAR SHAKLEE SELANGOR COD ( KG SIJANGKANG, TELOK PANGLIMA GARANG) 0192785383 / YANA PENGHANTARAN POS LAJU KE SELURUH MALAYSIA.

Tinggalkan Jejak anda Di sini :)

Kawat cam di leyyannakhai.blogspot

My Follower

CARI GALI LAGI


kata nabi saw: “siapa yang tinggalkan solat subuh tiadalah padanya nur di wajahnya dan siapa yang tinggalkan solat zohor tiadalah padanya rezki yang berkat dan barang siapa yang tinggalkan solat asar tiadalah padanya kekuatan badan,dan siapa yang tinggalkan solat maghrib tiadalah padanya anak2 yg bermanfaat dan barangsiapa yang tinggalkan solat isyak tiadalah padanya tidur yang nyenyak.” ‘sampaikanlah daripada nabi saw itu walaupun satu ayat.






Tuesday, September 13, 2011

NAK SANGAT KAWIN KAN????

‎"Aku terima nikahnya dgn si dia binti si ayah dia dgn mas kahwinnya RM..”

Bunyi mcm senang kn?? Tp, erti sebenar dia :



"Aku tanggung dosa2 si dia dr ibu bapanya, apa saja dosa yg dia buat, dr

dedah aurat hingga ke tinggalnya solat, aku tanggung dan bukan lagi ibu

bapanya tanggung, dan aku tanggung semua dosa bakal anak-anak aku.

Kalau x didik, maka aku fasik, dayus & aku rela masuk neraka dan

malaikat Zabaniyah melibas aku hingga pecah badan aku.."



renung2kan... :)


ni besela keje forward memforward dari fb la katekan...almaklumla ade

fb..ehehehe

TAHNIAH FOLLOWER KE 90..BLOG ANDA AKAN DI POPULARKAN SEKARANG!!


ye.... bangge x bangge x...akhirnya ak berjaya ... start dari smlm ak tunggu... 1 lagi ni nk 90...amaayey...xde jgk...smpai ke pagi..xde jgk...adehh... xpe²...mlm ni ak on..dan...taraaa.... 90 follower... n the winner is.... BLOG PANDAI KE AKU BERCELOTEH

fakta tntang blog BLOG PANDAI KE AKU BERCELOTEH ni adalah... blog awek... awek penang woo...pewit²,blog ala² comel gitu...walawei...tp ak nk bgtaw ak lagi comel..xnk kalah woo...ehehee... lagi 1..awek ni bijak,...maunye x...ade membe² otai blogger...ahh jeles²...ak ni berblogging da bertahun tapi... ABG BEN xnampak pon kewujudan blog menawan lagi rupawan ak ni..mak sedih nak...hahahaa...

sbg ganjaran.... blog anda akan di promote ke muke buku saya...ehehe...suke x suke x...tanda penghargaan ni kirenye... 1 lagi da ade niat pon...nk tgk sape kah gerangan nye...klw laki nk buat pakwe...wakakaka...maaf en.tunang..gurau kasaQ ja... ehehe...

nway kepada MAIRA QUEEN...tochey² sbb sudi la kirenye bersahabat dalam alam maya ini..wink²... keep in touch wei..ehehe...

Monday, September 12, 2011

BOS KASI UP 3 BULAN GAJI WOO!!


SAYA : BOS...SY NK KAWEN NI BOS...TP KEPING XCUKUP BOS...ADEH... GAJI CIPUT JE BOS..



BOS : OK SKRG U PUNYE BASIC BAPE??



SAYA : DALAM HATI..(EH BOS NI... DIE KASI AK GAJI PON DIE TARAK TAW KA??) $$$$%& JE BOS..


BOS : AYO...BOLEH MATI WOOO....



SAYA : BOS TAW YE BOS SAYA BOLEH MATI BOS... SAMPAI BILE MAU O.T BOS... TULANG NI NK PAKAI JGK BOS LEPAS KAWEN...HEHEHE...


BOS : AYAK.. XPE²... TAHUN NI..SAYA BG U PUNYE APPRAISAL CANTEKKKKK PUNYA... SAYA PASTIKAN U PUNYE INCREMENT UP TO 3MONTH BASIC SALARY


SAYA : UYOOO.... BOS XBEBUAL KAN BOS... JGN MAIN² BOS..SAYA ANAK YATIM PIATU BOS...DOSA BESAQ BOS....



BOS : TIDAK SAMA SKALI WAHAI YANA... KAMU PEKERJA YG DEDIKASI SERTA INOVATIF (NASIK TAMBAH) WAHAHAA...



SAYA : OK TERIMA KASIH BOS.... (BERJABAT TANGAN DGN BOS ) ADEHHH...SAKITNYE ADOOOIII....


:::: PAPPPP...PAPPP... DIK² BGN DIK...G KEJE KE X....


SAYA : ALAAAAAAAAAAA..... MIMPI JE KEnangih


p/s* kan syok kalau mimpi jadi kenyataan... adeh... mudah²an kita semua dimurahkan rezeki la ye kawan²...ape² pon carik rezeki dgn cara yg halal... semga duit tu suci je bile masuk perot kita semua... ehehe...duit makkkk.... nak kawin.... duit xcukupnangih

ADE DIPLOMA JE DALAM LOVE² NI

alamak...kene sambung blaja ke ni?? ade pinjaman ke ?? ptptn dpt x..ehhee... mmg kene sambung blaja.. eleh.. blaja takat diploma je kot.. bercinta pon asyik gagal je..xpenah dpt anugerah dekan la dlm cintan cintun ni.. im a loser ke pe..OMG!!!!

zaman skrg cinta perlukan sugulung ijarah bro... nnt lu xkene hembat ngn org kampung.. tp ijazah tu bkn la lu kene blajo xsampai over sea... cukupla blajo kat umah..tnye mak pak u all..cmne nk pastikan rumah korang ni bkn je ade tangge..tapi lif yg xkan turun la..naik je.. aman dunia...

skrg ni kepoh dan riuh rendah la..da jd trend nikah rini cerai sok..oi mulut...mintak simpang la cerai² ni...nauzubillah.. tu psal la kene blaja ilmu skit..bkn ilmu hitam..ilmu rumah tangga...baru la berkat hidup serta aman dan sentosa... jgn taw nk kapel dok piki sedap je... lain² kene piki jgk..da kawen..nk kene tanggung binik..ak suke shopping..ehehee...nk piki ak punye alat make up lagi..wakakakaa

dah tu xkn nk berdua je... berdua dgnmu pasti lebih baik...hak puih.. xceria kot xde ank..nk kene piki buat anak lagi..ops.. piki nk jg ank..rancang nk bg nyawa kat ank tu yg terbaik... pendidikan...klw buleh jgn dok nk meminjam je...nk kawen dah pinjam...xkn anak pon nk buat pinjaman..malu nok...eheheeh...so piki kasik habis noookk...

so bakal² yg nk bercinta tu..pastikan ilmu tu cukup..xde la minggu ni ngn org ni..minggu depan ngn org lain.. bajet cm gud² je la byk kapel.. tp org lain nmpk u all ni xubah mcm jualan murah..opps... terlebih sudah...


ok lah... ak terlepas ke pe?? hehehehehe...sengihnampakgigi

jom masuk klas...kringggggggcelebrate

ORANG BERAK PON NK CANANG SEKAMPUNG


hurm... lumrahla... itu la ibaratnye... manusia xde yg sempurna... kadang² kebaikan yg kita buat even segunung mane pon xde sape yg nampak... tapi kesilapan yg mybe xdi sengajakan tu la yg sekampung di canang... kadang² aku pon xpaham... hati org ni lain².. dia bajet die je yg nak betul.. dalam dunia ni die je la xpenah buat salah.. die je yg layak nk caci org lain dgn bahase die yg xberape nk hiperbola tu..

sbg cth la.. jiran sblh anak die bawak balik pkwe/awek dtg umah.. jiran lain dok ambik kerusi g umah jiran lagi satu dok kabo.. "eh ko tgk ank sipulan tu..ish..tu yg kite nampak..yg kite xnampak..nauzubillah weh..." apela... tp kalau jiran tu dtg bwk mknn nk sedekah ke.. xde pulak ambik kerusi dok kabo yg baik... xpaham ak..

erm... kadang² sbb salah phm pon blh jadi sebb manusia bercakar... bila time baik.. kaulah sahabatku dunia akhirat... tp bile gadoh.. eh lu blh bla la..jg kain lu sendiri.. aku xphm bile org ckp.. ko jg hal ko..kubur lain²... kite nasihat sbb kite nk jg hal kite.. cth.. kalau kite nampak org buat bende x baik.. then kite diam,..hukumnye?? bersubahat kan?? kat akhirat nnt.. kite kene jawab kalau di tnya.. so kalau dah xterjawab?? ape akibatnye dkt diri sendiri?? kan ade mksud dalam surah al asr.. berpesan² pada kebenaran...berpesan² pada kesabaran.. akal ada pikiaQ la sendiri...hehe...

ak pesan utk diri ak sendiri... kadang² kite manusia mmg xlepas dari dugaan dan hasutan syaitan... so... jgn ingat diri sendiri je ade perasaan..org lain pon ade jgk perasaan... nk marah blh..tp klw org lain marah.. jgn la melenting... gadoh² tu biase.. jgn la di canang buruknye org tu kat org lain... buruk padahnye nnt...xdpt kat dunia.. kat akhirat la jawabnye... kat situ.. tanggung la sendiri ye....
ihikhik ak pon same jgk..kadang² ikot mood sendirik je..last² nyesal sendirik..padanla muke aku...gatai

wallahua'lam...

so.. sampai² kan la kat keluarga dan teman² kite...mane yg hidup dgn kepala otak sendiri tu.. bawak² la berubah... jgn da kubur panggil mari baru nk berubah..time tu.. ape pon taboleh
sengihnampakgigi

adios...

Saturday, September 10, 2011

NAK SANGAT LELAKI KACAK TU TEMANKAN AKU

Rasulullah (Sallallahu alaihi wasallam) bersabda : 'Bila seseorang lelaki itu mati dan saudaranya sibuk dengan pengebumiannya, berdiri lelaki yang betul-betul kacak di bahagian kepalanya. Bila mayatnya dikapan, lelaki itu berada di antara kain kapan dan si mati.

Selepas pengebumian, semua orang pulang ke rumah, 2 malaikat Mungkar dan Nakir, datang dalam kubur dan cuba memisahkan lelaki kacak ini supaya mereka boleh menyoal lelaki yang telah meninggal itu seorang diri mengenai ketaatannya kepada Allah. Tapi lelaki kacak itu berkata, Dia adalah temanku, dia adalah kawanku. Aku takkan meninggalkannya seorang diri walau apa pun. Jika kamu ditetapkan untuk menyoal, lakukanlah tugasmu. Aku tidak boleh meninggalkannya sehingga aku dapati dia dimasukkan ke dalam Syurga.'

Selepas itu dia berp ali ng pada temannya yang meninggal dan berkata,'Aku adalah Al-Quran, yang mana kamu membacanya, kadang-kadang dengan suara yang nyaring dan kadang-kadang dengan suara yang perlahan. Jangan bimbang. Selepas soal siasat dari Mungkar dan Nakir, kamu tidak akan bersedih.'

Selepas soal siasat selesai, lelaki kacak mengatur untuknya daripada Al-Mala'ul A'laa (malaikat dalam Syurga) tempat tidur dari sutera yang dipenuhi bauan kesturi


Rasulullah (Sallallahu alaihi wasallam) bersabda :'Di hari pengadilan, di hadapan Allah, tiada syafaat yang lebih baik darjatnya daripada Quran, mahupun dari nabi atau malaikat.'



'Sampaikan pengetahuan dari ku walaupun hanya satu ayat.'


Saat Anda membwa Al-Quran, syaitan biasabiasa saja...tengok je..
Saat Anda membukanya, syaitan mulai curiga.
Saat Anda membacanya, ia resah dan gelisah.
Saat Anda memahaminya, ia kejang kejangan.
Saat Anda mengamalkan Al-Qur'an dlm kehidupan sehari-hari.ia stroke...Teruskn membaca & mengamalknnya agar syaitan terus stroke .
Saat Anda ingin menyebarkan pesanan ini, syaitan pun mencegahnya. Syaitan kata "jgn SEBARKAN, kerana ia tidak penting langsung


Thursday, September 8, 2011

ARGHHH....PUTUS TUNANG!!!!!!!!


Aiseh.... ak jadi ketar² je bile bc blog² org n surat kabar baru² ni...baru x baru la...tp hangat² la...ramai noe yg putus tunang.... aisemen.... takut btl rasenye... nak kate xcun...dah meletop² cun...nk kate miskin... mak aih kete klw blh nk beli ferarri...bakal je dok kolumpo... nnt kene rompak naye ekau cik tipah...ahahaa....

korang mesti dah taw kan kes² putus tunang di kalangan selebriti malaysia... terbaru... ALLY ISKANDAR... eh?? baru ke?? baru bg ak la...sbb ak xambik port sngt hal dalam kain org...cme ter secare xsengaje membace wall org kat fb..ngee.. dan bau² hangit yg terbaru dah ade pengganti pulok... salah sape cik bedah?? i no komen ... ehehee... xde jodoh...

sblm tu...hangat² lebih dari hot FM... apek ngn elina (okeh salah..elia) dah btlkan..ehehe... desas desus punca psal org ketiga... omak aih... nenek xtaw btl ke x okeh... cme mate ni blm bute dan secare xsengaje juge ternampak dan terbace saje.. klw xbtl maafkan laaaa beta... hehhe...

aku?????

nauzubillah.... aku xnk la sampai putus² ni... ape ingt senang ke nk kumpul dwet tunang ni cik kiah??? hempas pulas taw nk carik duit nk tunang je... lain la ak ni petik jari 100k yg mari... tu no problem la senah...

tp byk sngt dugaan dalam tempoh baru 2 bulan ak bergelar tunang orang... tp dugaan yg datang tu... subhanallah.... sabarkan jela hati aku ni... ak pon xtaw mcm mane nk handle...nasibla kitorg ni contra... ak api...dan die tu fire extenguiser...klw die tu fireman...mmg la hangus rentung la jawabnye pakcik dolah oi...

kepada bakal² yg nk bertunang tu... sebelum membuat keputusan untuk melangkah ke alam pertunangan ni...pastikan tahap kesabaran korang tu pada tahap yg tertinggi... bertolak ansur dalam setiap perkara... insyaALLAH korang akan kekal ke akhir hayat... amin...
(nasihatkan diri sendiri jugak ni)

ok la... selamat bertunang pada bakal² tunang org tu... semoga kekal abadi hendaknye...same² la kite mencari kebahagiaan yg hakiki ye... tata~♥

PORTABLE WATER FILTER UTK KEGUNAAN SEHINGGA SETAHUN.

PORTABLE WATER FILTER UTK KEGUNAAN SEHINGGA SETAHUN.
Bendasing tersembunyi pada air bersih??? Putarkan paip rumah anda. Lihat air yg keluar. Mungkin airnya nampak bersih tapi setakat mana ia selamat untuk di minum??

EYE TREATMENT PENAWAR SI MATA PANDA

EYE TREATMENT PENAWAR SI MATA PANDA
KEMBALIKAN KESEGARAN MATA ANDA. RAWATAN MATA SERENDAH RM53.00

HOT PRODUCT!!!

HOT PRODUCT!!!
INGIN KAN TUMIT KAKI YANG MENAWAN? SERENDAH RM27.00 ANDA MAMPU MENDAPATKAN KAKI YG LICIN DAN CANTIK.

B Complex for Me n i love it

B Complex for Me n i love it
• Mengurangkan tekanan emosi dan kelesuan, • Membantu dalam kestabilan saraf dan meningkatkan proses pemikiran, • Menukarkan makanan kepada tenaga-menolong memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein, Mencegah barah serviks, penyakit jantung dan kecacatan spinal, menggalakkan kesihatan system kardiovaskular yang lebih baik.

Popular Posts