♥ Jejari Si KidaL♥

PENGEDAR SHAKLEE SELANGOR COD ( KG SIJANGKANG, TELOK PANGLIMA GARANG) 0192785383 / YANA PENGHANTARAN POS LAJU KE SELURUH MALAYSIA.

Tinggalkan Jejak anda Di sini :)

Kawat cam di leyyannakhai.blogspot

My Follower

CARI GALI LAGI


kata nabi saw: “siapa yang tinggalkan solat subuh tiadalah padanya nur di wajahnya dan siapa yang tinggalkan solat zohor tiadalah padanya rezki yang berkat dan barang siapa yang tinggalkan solat asar tiadalah padanya kekuatan badan,dan siapa yang tinggalkan solat maghrib tiadalah padanya anak2 yg bermanfaat dan barangsiapa yang tinggalkan solat isyak tiadalah padanya tidur yang nyenyak.” ‘sampaikanlah daripada nabi saw itu walaupun satu ayat.






Monday, September 12, 2011

ORANG BERAK PON NK CANANG SEKAMPUNG


hurm... lumrahla... itu la ibaratnye... manusia xde yg sempurna... kadang² kebaikan yg kita buat even segunung mane pon xde sape yg nampak... tapi kesilapan yg mybe xdi sengajakan tu la yg sekampung di canang... kadang² aku pon xpaham... hati org ni lain².. dia bajet die je yg nak betul.. dalam dunia ni die je la xpenah buat salah.. die je yg layak nk caci org lain dgn bahase die yg xberape nk hiperbola tu..

sbg cth la.. jiran sblh anak die bawak balik pkwe/awek dtg umah.. jiran lain dok ambik kerusi g umah jiran lagi satu dok kabo.. "eh ko tgk ank sipulan tu..ish..tu yg kite nampak..yg kite xnampak..nauzubillah weh..." apela... tp kalau jiran tu dtg bwk mknn nk sedekah ke.. xde pulak ambik kerusi dok kabo yg baik... xpaham ak..

erm... kadang² sbb salah phm pon blh jadi sebb manusia bercakar... bila time baik.. kaulah sahabatku dunia akhirat... tp bile gadoh.. eh lu blh bla la..jg kain lu sendiri.. aku xphm bile org ckp.. ko jg hal ko..kubur lain²... kite nasihat sbb kite nk jg hal kite.. cth.. kalau kite nampak org buat bende x baik.. then kite diam,..hukumnye?? bersubahat kan?? kat akhirat nnt.. kite kene jawab kalau di tnya.. so kalau dah xterjawab?? ape akibatnye dkt diri sendiri?? kan ade mksud dalam surah al asr.. berpesan² pada kebenaran...berpesan² pada kesabaran.. akal ada pikiaQ la sendiri...hehe...

ak pesan utk diri ak sendiri... kadang² kite manusia mmg xlepas dari dugaan dan hasutan syaitan... so... jgn ingat diri sendiri je ade perasaan..org lain pon ade jgk perasaan... nk marah blh..tp klw org lain marah.. jgn la melenting... gadoh² tu biase.. jgn la di canang buruknye org tu kat org lain... buruk padahnye nnt...xdpt kat dunia.. kat akhirat la jawabnye... kat situ.. tanggung la sendiri ye....
ihikhik ak pon same jgk..kadang² ikot mood sendirik je..last² nyesal sendirik..padanla muke aku...gatai

wallahua'lam...

so.. sampai² kan la kat keluarga dan teman² kite...mane yg hidup dgn kepala otak sendiri tu.. bawak² la berubah... jgn da kubur panggil mari baru nk berubah..time tu.. ape pon taboleh
sengihnampakgigi

adios...
Post a Comment

PORTABLE WATER FILTER UTK KEGUNAAN SEHINGGA SETAHUN.

PORTABLE WATER FILTER UTK KEGUNAAN SEHINGGA SETAHUN.
Bendasing tersembunyi pada air bersih??? Putarkan paip rumah anda. Lihat air yg keluar. Mungkin airnya nampak bersih tapi setakat mana ia selamat untuk di minum??

EYE TREATMENT PENAWAR SI MATA PANDA

EYE TREATMENT PENAWAR SI MATA PANDA
KEMBALIKAN KESEGARAN MATA ANDA. RAWATAN MATA SERENDAH RM53.00

HOT PRODUCT!!!

HOT PRODUCT!!!
INGIN KAN TUMIT KAKI YANG MENAWAN? SERENDAH RM27.00 ANDA MAMPU MENDAPATKAN KAKI YG LICIN DAN CANTIK.

B Complex for Me n i love it

B Complex for Me n i love it
• Mengurangkan tekanan emosi dan kelesuan, • Membantu dalam kestabilan saraf dan meningkatkan proses pemikiran, • Menukarkan makanan kepada tenaga-menolong memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein, Mencegah barah serviks, penyakit jantung dan kecacatan spinal, menggalakkan kesihatan system kardiovaskular yang lebih baik.

Popular Posts