♥ Jejari Si KidaL♥

PENGEDAR SHAKLEE SELANGOR COD ( KG SIJANGKANG, TELOK PANGLIMA GARANG) 0192785383 / YANA PENGHANTARAN POS LAJU KE SELURUH MALAYSIA.

Tinggalkan Jejak anda Di sini :)

Kawat cam di leyyannakhai.blogspot

My Follower

CARI GALI LAGI


kata nabi saw: “siapa yang tinggalkan solat subuh tiadalah padanya nur di wajahnya dan siapa yang tinggalkan solat zohor tiadalah padanya rezki yang berkat dan barang siapa yang tinggalkan solat asar tiadalah padanya kekuatan badan,dan siapa yang tinggalkan solat maghrib tiadalah padanya anak2 yg bermanfaat dan barangsiapa yang tinggalkan solat isyak tiadalah padanya tidur yang nyenyak.” ‘sampaikanlah daripada nabi saw itu walaupun satu ayat.






Tuesday, November 29, 2011

HAKIKAT TAK SEINDAH HARAPAN



ok Fine im still not satisfied with my career okeh...

i need more... but i get less... i need stronger.... but i get weaknesses.. i need comfortable.. but i get chaos... i need happiness... but i get sadness...

i hope this is my conjecture from ALLAH... i hope there is brightness in future...

wish me luck in my future.... this is my hope from all my fren... TQ... sedih



p/s* 1 minute please pray for me...nangih


okeh mkn coklat buat ilang tekanan...coklat M.U plak... korg ade siul
hehe... kbai.~

Monday, November 28, 2011

ERTI MAAL HIJRAH SEORANG SAHABAT


salam maal hijrah 1433... alhamdulillah kita diberi kesempatan untuk menyambutnya dgn penuh rasa syukur... tahun baru islam kali ini bermakna untuk seorang sahabat...melangkah ke alam pertunangan gitew pd tarikh tersebut...alhamdulillah... terlaksana sudah ikatan kasih u olls..ehehe... semoga kekal hingga syurga... jom klik²... eheeh..senyumkenyit

ce terai tgk blog die plak kat SINI

Monday, November 21, 2011

HARIMAU BERKALUNG EMAS AKHIRNYA

warghhh.... mule² mmg xsenang duduk la kan...bygkan 5 minit pertame dah gol...haishh... tutup tv nk rasenye..ehehe... pastu kite bgn lik... seri la 1 same.. pastu separuh ms kedua.. xdok gol...ayooo... dpt lagi ms tmbhn... xdok gol jgk... eiiii geram...even ade gol tp batal..ayooo ref ni pon....penat tuuu... tp byk peluang malaysia nk gol tp alahai.... kelemahan yg ptt di perbetulkan... huhu... ckp pandai..eehhe.. tp penalti penentu... apek harapan..even xsuke apek..tp kene percaye kat die..ehehe... alhamdulillah... kite menang... emas milik kita... penalti 4-3 di situ...ehehehe....berbaloi tido lmbt mlm ni...tekak pon sakit...adeh... jom tido mimpi harimau malaya...ehehee... nyte²..


utk semua team malaysia... go for it~!

Kalau engkau jatuh,
Jangan engkau lemah,
Kerana hidup mengajar kita,
Jangan cepat mengalah.

Bina yakin diri,
Mampu kita lakukan,
Tiada yang mustahil,
Segalanya Boleh!

Kita bergandingan,
Meraikan Malaysia!

Gemuruh suara,
Jadi bangsa Berjaya,
Gemuruh perkasa,
Bawah satu bendera,
Nama kita bina,
Diseluruh benua rasa bangga,
Genggam amanat wira,
Julang panji Malaysia..
Genggam amanat wira,
Julang panji Malaysia!!

Wednesday, November 16, 2011

SYOKNYE..XPENAH HAPPY CMNI..HEHEHE

Menang lotery ke?? owwmen... sy xmen toto² kude² ni kehh..ehehe... sy xtaw tp mmg rasa bahagia... wahahaa.. (okeh tipu skit)

hehe... tgh berpure² nak happy ni.. grr... psl pe.. ape lagi...klw dah berkerjaya ni..problm tmpt keje.. ok sy br je masuk keje..tmpt keje baru sbnanye..toink².. perasaan anda berada ditempat keje baru?? okeh sngt syok mcm kat funfair (skali lagi tipu) ehehe... xsyok sbb kene g training training dan training...toink lagi skali.. krohhh..mmg nk tido.. eiiii.... keje plak.. selaku production officer..hah.. tough la ak rase (sbb da bese buat keje senang) so dpt yg kene perah otak ko ni..amekaw...toink lagik..tumbuk

lagi 1 esok ade lagi training...saye n kwn saye...sorg exec dan sorg lagi coordinator..kene masuk keje kul 7am nk g tgk prod running..yah00.com syok habes (nangih<--hakikatnye) toink kembali..kikiki... xpe...selaku pekerja yg konon² nye berdedikasi..(ye tipo ko dose) saye kene la tunjuk sikap yg baik..kikiki (sinki² nk muntah ijau) eahahaa....

esok nk bgn awal... so tuan puteri nk beradu skrg... kbai...ngantuk


p/s* dgr lagu jika kau fikir kau boleh...ispirasi semangat diri sendiri..klw xnaik gak semangat..ha lupiki la sendiri..toink la kaw..kikikiki... peace



kbai..sekian terime kasih...ehehe... tatap la gmbr boipren kesayangan saye ni..ehehe...bakal jadik bapak sat g...grr...wahahaa.. xpasti


Monday, November 14, 2011

AKU RANKING NO 1 GOOGLE.com.my


hahaa...bangge²...ce type kat google..norliyana khairudin...klw die tnye norliana khairudin..korg jawab xmo..nak norliyana khairudin jgk..ehehe... ce tgk ape result kua..wakakaka...ok²... jgn kutuk blkg meh..hahaa... td sesaje je search name ak kan kat google...ye r mn r taw kot² klua kat website yg bebukan kesengihnampakgigi ehehe... kelas kau jah..~!! kaka... then try² then..taraaaa...

KREDIT UTK BLOG DEWI

okeh² bosan senanye...hehee,,,kbai tido yok... ngantuk

Sunday, November 13, 2011

JAWAPAN KNP KO KENE TUTUP AURAT

Ya fine...!! jgn marah saye okeh... saya pon dulu mcm tu jgk...jahil jugak..penah dedah² aurat jgk...bajet cntik letew tayang² rambut.. pakai bj ala² kat kedai da xde kain.. hahaha... kadang² kite ni hidup terkeluar jg dari landasan.. xsedar ape yg kite buat tu mampu merosak kan diri kite sendiri...

ce tgk skrg nih.. alhamdulillah ramai artis yg dah berhijrah dari gondolan.. ke litupan..eheh..cntik sngt.. harap² penghijrahan tu ikhlas dari hati..bkn sbb skrg ni da byk fesyen² tudung yg lagi vouge dari u all yg xpakai tudung..wahaha... nway pikir positive okeh bile org tu buat baik.. heehe.. maafkan saya kalaw ade yg terase dgn taipan saya ni..ehehe.. (apo ayt taipan...kata dasar taip) eheh...

mesti ade yg ckp..alah jgn sibuk hal org...ak xsusahkan ko...hey hey hey hey..aku xpercaya..ha kaw menyanyi ak karang..wahaha..sape kate xmenyusahkan... sesame islam sebenanye bersaudara.. dalam alquran pon ade sebut.."BERPESAN² PADA KEBENARAN..BERPESAN² PADA KESABARAN" okeh paham x...surah AL-ASR okeh...jgn buat² jahil bab² ituh okeh..
kalau kite xnasihatkan org..esok kat akhirat kite akan d tarik dan ditnye knp xpesan kepada kebaikan kepada sipulan pulana itu..haha..jawap kau senah...ambik obat...xmo²...

KELASS KAW JAH..~!! jelir

okeh skrg jwpn paling meletop² kaw bedah.. "hey kubur masing²" wotak anda la...haha... kubur asing² mmg ok fine.. hbs dose kau xtutup aurat tu asing² ke...xkan...ayah,abg,n suami ko krn tanggung jah... sesame islam kene la berpesan² ye..skali lagi refer surah AL-ASR ye kwn²...


saya pesan untuk diri sendiri..sbb saya pon pernah melakukan kesilapan..same² la kite berdoa supaya kita semua berada dalam lindungan yg maha esa.. moga ALLAH mendengar dan menerima taubat hamba²nya... Amin...doa


Friday, November 11, 2011

KITA BUKAN TUHAN

Salam..

Kadang² hidup mengajar kita erti menerima dan berusaha... kadang² apa yg kita lakukan belum tentu menjamin hasil yg kita ingin kan.. hidup mmg indah andai kita mampu memiliki apa yg kita idamkan... hidup mewah, keluarga yang bahagia, bf /gf yg hensem, kereta besar, rumah banglo, everyday is a holiday.. hidup mmg bagai di syurga kalau kita memiliki semua tu..

namun harus di akui..kita hidup atas landasan LAILAHAILLALLAH... pencipta segala² yg ada di langit dan di bumi.. tanpa dia...hidup bagai jalan tiada landasan... terumbang ambing tiada hala tuju.. harus kita sedar... apabila di uji...tanda kita masih di pandang olehNYA... dan dia mahukan kita berpijak dibumi yg nyata... menilai siapa pencipta dan kepada siapa kita harus meminta dan merayu...


harus disedari.. hidup secara benarnya seperti roda... berputar tidak mengira waktu dan masa.. andai diberi kedudukan di atas.. tanda kita harus beringat.. tidak terlalu berbangga kerana.. andai 1 masa kita diberi kedudukan di bawah.. mampukah kita menerima kenyataan.. mampukah kita berkata "aku redha dengan ujiannya".MAMPUKAH KITA???

sebagai hamba.. kita acap kali salah menilai.. pilihan xsemuanya tepat dalam hidup kita.. andai pilihan itu salah.. apakah salah kita mengatur perjalanan hidup kita?? andai bernasib baik tepat menilai sesuatu dalam hidup kita.. harus la beringat supaya mengekalkan dan menambah baik kan keadaan yg sedia baik.. harus juga ucapkan syukur kerana mengatur langkah dengan sempurna.. andai tersilap langkah.. maka..pulanglah kepada pencipta.. mohon petunjuk agar di tunjukkan jalan yg mudah.. dan permudahkanlah segala²nya agar kita tabah menghadapi segala ujian akan dtg..

andai permintaan tidak termakbul..maka..bersabarlah.. kerana ALLAH pasti sedang mengaturkan sesuatu yg lebih baik untuk hambanya.. maka...bersabarlah disamping berusaha sehabis mungkin.. gagal hari ini..bukan bermakna esok tiada erti.. andai esok gagal kembali.. lusa bukanlah jln mati untuk kita..


andai hati merasa sedih..luahkan kesedihan itu..agar tidak menjadi kuman dalam hati..mungkin kesilapan yg terjdi harini menjadi pengajaran untuk hari esok agar lebih berhati² dan lebih menilai.. andai esok masih lagi berlaku kesilapan.. berdoalah semoga ianya memberi hikmah agar lusa kita menjadi lebih matang dalam menjadi manusia di bumi ALLAH.. andai lusa berlaku juga kesilapan.. berdoalah semoga dosa² silam andai terlindung..diampunkan oleh ALLAH.. dan berusahalah serta berdoa agar kesedihan tidak berterusan menyelubungi segenap usia kita..

Amin....




PORTABLE WATER FILTER UTK KEGUNAAN SEHINGGA SETAHUN.

PORTABLE WATER FILTER UTK KEGUNAAN SEHINGGA SETAHUN.
Bendasing tersembunyi pada air bersih??? Putarkan paip rumah anda. Lihat air yg keluar. Mungkin airnya nampak bersih tapi setakat mana ia selamat untuk di minum??

EYE TREATMENT PENAWAR SI MATA PANDA

EYE TREATMENT PENAWAR SI MATA PANDA
KEMBALIKAN KESEGARAN MATA ANDA. RAWATAN MATA SERENDAH RM53.00

HOT PRODUCT!!!

HOT PRODUCT!!!
INGIN KAN TUMIT KAKI YANG MENAWAN? SERENDAH RM27.00 ANDA MAMPU MENDAPATKAN KAKI YG LICIN DAN CANTIK.

B Complex for Me n i love it

B Complex for Me n i love it
• Mengurangkan tekanan emosi dan kelesuan, • Membantu dalam kestabilan saraf dan meningkatkan proses pemikiran, • Menukarkan makanan kepada tenaga-menolong memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein, Mencegah barah serviks, penyakit jantung dan kecacatan spinal, menggalakkan kesihatan system kardiovaskular yang lebih baik.

Popular Posts