Skip to main content

KITA BUKAN TUHAN

Salam..

Kadang² hidup mengajar kita erti menerima dan berusaha... kadang² apa yg kita lakukan belum tentu menjamin hasil yg kita ingin kan.. hidup mmg indah andai kita mampu memiliki apa yg kita idamkan... hidup mewah, keluarga yang bahagia, bf /gf yg hensem, kereta besar, rumah banglo, everyday is a holiday.. hidup mmg bagai di syurga kalau kita memiliki semua tu..

namun harus di akui..kita hidup atas landasan LAILAHAILLALLAH... pencipta segala² yg ada di langit dan di bumi.. tanpa dia...hidup bagai jalan tiada landasan... terumbang ambing tiada hala tuju.. harus kita sedar... apabila di uji...tanda kita masih di pandang olehNYA... dan dia mahukan kita berpijak dibumi yg nyata... menilai siapa pencipta dan kepada siapa kita harus meminta dan merayu...


harus disedari.. hidup secara benarnya seperti roda... berputar tidak mengira waktu dan masa.. andai diberi kedudukan di atas.. tanda kita harus beringat.. tidak terlalu berbangga kerana.. andai 1 masa kita diberi kedudukan di bawah.. mampukah kita menerima kenyataan.. mampukah kita berkata "aku redha dengan ujiannya".MAMPUKAH KITA???

sebagai hamba.. kita acap kali salah menilai.. pilihan xsemuanya tepat dalam hidup kita.. andai pilihan itu salah.. apakah salah kita mengatur perjalanan hidup kita?? andai bernasib baik tepat menilai sesuatu dalam hidup kita.. harus la beringat supaya mengekalkan dan menambah baik kan keadaan yg sedia baik.. harus juga ucapkan syukur kerana mengatur langkah dengan sempurna.. andai tersilap langkah.. maka..pulanglah kepada pencipta.. mohon petunjuk agar di tunjukkan jalan yg mudah.. dan permudahkanlah segala²nya agar kita tabah menghadapi segala ujian akan dtg..

andai permintaan tidak termakbul..maka..bersabarlah.. kerana ALLAH pasti sedang mengaturkan sesuatu yg lebih baik untuk hambanya.. maka...bersabarlah disamping berusaha sehabis mungkin.. gagal hari ini..bukan bermakna esok tiada erti.. andai esok gagal kembali.. lusa bukanlah jln mati untuk kita..


andai hati merasa sedih..luahkan kesedihan itu..agar tidak menjadi kuman dalam hati..mungkin kesilapan yg terjdi harini menjadi pengajaran untuk hari esok agar lebih berhati² dan lebih menilai.. andai esok masih lagi berlaku kesilapan.. berdoalah semoga ianya memberi hikmah agar lusa kita menjadi lebih matang dalam menjadi manusia di bumi ALLAH.. andai lusa berlaku juga kesilapan.. berdoalah semoga dosa² silam andai terlindung..diampunkan oleh ALLAH.. dan berusahalah serta berdoa agar kesedihan tidak berterusan menyelubungi segenap usia kita..

Amin....




Comments

Popular posts from this blog

FAKTA DAN AUTA TENTANG BREASTFEEDING

AssalammualaikumMITOS PENYUSUAN :
Tugas menyusukan bayi bukanlah terlalu sukar tetapi akan menjadi sukar bila ada pelbagai ‘nasihat’ yg mengelirukan para ibu terutama yg baru pertama kali menyandang gelaran ibu… Percaya atau tidak antara tips kejayaan penyusuan adalah bergantung kepada kekuatan mental ibu itu sendiri. Campur tangan org sekeliling kadang kala boleh menyumbang kepada kegagalan menyusukan bayi, bergantung kepada kekuatan mental ibu itu sendiri. Hanya ibu yg memahami kesihatan tubuh badannya dan kemampuan utk memberikan yg terbaik buat si manja. Hanya ibu tahu apa yang diperlukan tubuhnya dan apa yang perlu bagi menyokong keperluan tersebut. Dalam mencari ilmu penyusuan, kita tidak boleh main dengar aje sumber yang tidak sahih. Kadang-kadang, kita boleh pula percaya bulat-bulat apa yang kita dengar walaupun tak tahu kebenarannya, tak pernah alami, mahupun membuat kajian tentangnya. Jadi mari kita tengok rupa-rupanya banyak perkara yang telah di letakkan “negative mind se…

RAHSIA KECANTIKAN 7 ARTIS MALAYSIA DENGAN SUPPLEMENT

Rata² ramai yg sy tgk terlajak laris nk cantik mcm artis.. tapi MALAS nk konsisten mcm retis tu.. untuk pengetahuan korang la kan.. artis2 tu sume da di hadapkan dengan supplement bertahun2 dan ade yg dah dari kecik family diorg suh amalkan.. yg kita kita ni.. baru bulan ni makan.. tu pon culas.. nk overclaim pasal supplement.. mmg la ade yg tiruan berlambak.. sbb tu perlunya penyelidikan terperinci ye.. dan yg penting sy jual supplement sume selamat semulajadi dan in shaa allah berkesan.

Jom tgk 7 artis yg mmg amalkan makan supplement ni.. xkisah la dari jenama Shaklee ke.. jenama lain ke.. tapi nk di tekankan di sini betapa pentingnya Supplement di zaman serba moden ni.. almaklumla ayam pon da pandai pakai botox cucuk tang situ tang sini.. sayur pon da pandai men kacuk² skrg nk bg ngam bg gebu gebas.. huhu..

1 - ) Miss Nina


2 - ) Ayu Raudah


3 - ) Rita Rudaini


4 - ) Yasmin Hani


5 - ) Ashraff Muslim


6 - ) Datin Norjuma


7 - ) Dato' Siti Nurhaliza



CARA TIDUR,BERDIRI DAN DUDUK YANG BETUL BAGI IBU HAMIL

Xde text byk².. just tgk je gambo..pasti u ols akan faham.. selamat mencuba dan pasti kene cube jugak okeh.. gud luck.. ^_^
CARA TIDUR.. AKU PON KEKADANG SALAH TIDO JGK SEBAB XSELESE BILE BABY BYK TENDANG BILE NGIRING.. HEHE.. TP KEJAP JELA..
SO FAR MASIH BETUL DAN SADO LAGI AK TIME BERDIRI.. HEEHE..
MMG NAK KENE DUDUK LETAK ALAS KAT BELAKANG TU. KALO IDOK OI MAK.. BOLEH RANAP TULANG BELAKANG RASENYE.. HEHE.




LIYANA | SID 1030172 | 0192785383 SMS/WECHAT/WHATSAPP
EMAIL : norliyanakhai@gmail.com