♥ Jejari Si KidaL♥

PENGEDAR SHAKLEE SELANGOR COD ( KG SIJANGKANG, TELOK PANGLIMA GARANG) 0192785383 / YANA PENGHANTARAN POS LAJU KE SELURUH MALAYSIA.

Tinggalkan Jejak anda Di sini :)

Kawat cam di leyyannakhai.blogspot

My Follower

CARI GALI LAGI


kata nabi saw: “siapa yang tinggalkan solat subuh tiadalah padanya nur di wajahnya dan siapa yang tinggalkan solat zohor tiadalah padanya rezki yang berkat dan barang siapa yang tinggalkan solat asar tiadalah padanya kekuatan badan,dan siapa yang tinggalkan solat maghrib tiadalah padanya anak2 yg bermanfaat dan barangsiapa yang tinggalkan solat isyak tiadalah padanya tidur yang nyenyak.” ‘sampaikanlah daripada nabi saw itu walaupun satu ayat.






Monday, December 31, 2012

HAPPY UNTUK BAKAL PENGANTIN

Hahaha,,, meroyan sorang² nampak..harusla..hahaa... bkn pe.. semenjak 2 menjak ni kemain rancak org nk tamatkan zaman bujang.. hehee... bosan tol la.. apesal korang nk sngt kawin cepat nih.. (pdhl klw x ak pon da jadi binik org) hehee.. ok jgn ckp pasal ak..haha..

petame2 skali ak pelik tgk kawan ak sorang ni..dlm reramai kitorg ni..die kawin dulu;..tu namenye jodoh k.. hehehe.. cik dewi da nk jadik binik org jap g..semoga jadi isteri solehah... dpt ank comel n baik... :) im happy for u my frenz... 

huhu... aku plak?? ok stop talking about me..ade jodoh xkemane..hehehe..

korang korang korang.. sape lagik yg nk tamatkan zaman bujang.. selamat pengantin baru.. :)
kekadang bengang jugak..sume pakat nk kawin.. ak plak xkawin lagik.. fed up tol..hahaa.. ayt macam org xde agame nampak..hhaha..im kidding.. 

aku harap jodoh ak lepas ni.. org nye mesti la x berckp je.. habuk pon tarak.. menyembang kuat je tp ribut pon xdtg2... atas angin je.. berubah la cepat ea... same with me.. aku akan berubah jadi org yg lebih baik.. In Shaa ALLAH aku bukan jenis meminta.. sape nk kawin ngn ak lepas ni da senang skit da.. sbb brg² kawin ak da standby awal da..hahaha.. blh la jimatkan skit kos perbelanjaan tu karang.. hehee...

Next.. my Future Husband's Charateristic :-

# Nice to See (Once broken consider Married) hahahhaa

# Lovely - Penyayang yg bukan dibuat².. i can see from ur eyes if u lie..hhahaah..

# Penyabar - sbb ak bukan ank Sabar.. hhahaa.. ak Hot tempered but now im trying to control..hahaa..

# Cost Saving - Jimat Jimat Jimat (bukan smpai tahap ak kene pakai bedak batu je..hahaa)

# Penasihat tegar - sbb ak ni jenis xmakan saman.. elok la korang jadi seorang yg tabah.. nasihatkan ak xputus².. sbb tugas seorang pemimpin la kan btlkan ape yg salah.. klw ak xnk denga korang nasihat lagik.. lagik dan lagik

# Beriman - dlm erti kata ringkas Hafal n Faham rukun Islam dan Rukun Iman.. :) In Shaa Allah...

# Lelaki Sejati - Gentleman and always stand by my side.. :) hahhhahah... 


He's can make me Smile... not cry..- klw dah menangis mmg smpai kekawin kang kering air mate dek mkn hati ngn peel lelaki nth pape.. huhu

- Aku yakin Jodohku yg engkau berikan adalah yg terbaik utkku..Amin..

k la korang.. nk sambung denga lagu thousand years.. suddenly rase miss someone... dont know why.. :)

chau..

Love - Yana Khai~

TERINGIN NK KEJE KAT PEJABAT LAWYER

salam tgahari warga blogger...haha

acane keje?? ok ke ?? ak mesti la x sbb ak xde mood nk keje dah..haha...sok new year.. kemane celebrate.?
aku kat umah je membongkang tgk tV..hahahaa

Esok da masuk tahun 2013..kejap je.. korang penah rase x teringin nk keje kat tmpt yg best²..(mesti la sume org rase cmtu kan..cme blm dapat x xkn dpt sbb alasan yg munasabah la kan..)

huhu.. ak selame ni teringin nk keje kat pejabat loya (lawyer)..dlu penah la g praktikal kat sane tp kejap je.. best wo... tp keje byk bona.. yg best nye keje masuk kul 9.00am.. huwaaa... syokk... blh bangun lambat..hahaha... keje pon xde halangan mcm keje kilang ni..byk bona Procedure nye.. mcm dok dlm penjare rase nye...toink.. teringin la weh teringin.. benefit nye klw ade luck dpt jadi asst lawyer...dpt g court.. paling tidak bos ajak g court mamot(lpe spelling) g shopping..hahahaha...kidding~

Lagik 1 bestnye.. Smart la kan confirm g keje.. hahaha.. kene la blagak mcm lawyer walaupon keje as Clerk so whatsoever la kan janji kat tag tu ade name company (Advocate & Solicitor)etc..hhahaa..gempak x gempak...hahaa.. 

Utk aku plak.. dpt bace kes.. tuntutan² segala bende..cmne.. sbb slalu la kan bil2 lambat bayo dtg ke rumah nk sue kat court la.. hahaha.. trabel la jgk ak ni kekadang dlm hal bayo membayo utang..leceh..eh bukan..lambat bayo.. xdop maso..hahaha.(alasan diterime) tet.. 

Blh jadi untung badan Bos (Lawyer) dpt settle kan masalah klw 1 hari nnt kite terbabit dlm hal yg melibatkan undang²....sngt membantu...huhuhu.. 

p/s* bile la nk dpt peluang.. balik² ngadap muke korea...ngadap muke bos yg xhabes² menyusahkan org.. Harap la satu hari nnt die berubah... Amin... huhuhuhu... time tu mesti 1 department ni da xde org agknye kot.. 
bile nk bg surat resign kat bos nih..ayohai...dpt keje ok je mmg ak letak je notis 24j.. xperlu tunggu smpai 1 bulan..loteh..~ >.< ade sesape nk gantikan tmpt ak x?? huahuaha



k la korang.. ak nk sambung buat keje.. pantang menaip skit ade je yg panggil soh buat tu ini..hahaa...nk ngulor byk skit pon susah... kbai..





Love - 
yana khai~

Sunday, December 30, 2012

PUNGGUK MERINDUKAN I-PHONE 5

Assalammualaikum~

Malam ini aku sendiri.. seperti malam² yg biasa.. hahaa.. ingt x lagu nostalgila tu.. ak ingt.. sbb byk gile nostalgila ak ngn lagu tu..tet.. yg da lemau jgn di makan..huhu..

ape nk buat kalau rase rindu neh?

# joging??
-blh la jgk tapi da mlm..takot.. >.<

# lompat katak
-habes lompat katak buleh ilang rindu ke? blh kot sbb kaki kejang then penat pastu tido..krohh~

#mesej??
-ala kedit habeh... kedit ade tp date expired. nk g topap malas lak. haha.. 

#baring kat katil pandang syiling
- can imagine your face.. your voice.. i miss u i miss u i miss u..hahaahaha.. #poyo

#Men game whats your IQ
- la nnt ingt die je sbb die slalu meroyan men game tu..blh bayangkan rupe die men game tu.. mcm nk lempang rase nye..hahaa...

#Tak tau nk buat ape!!
- seyes xtaw nk buat ape.. nk mesej xleh.. nk tunggu die kol mesti la die xkol sbb die mesej ak xreply.. die piki ak la plak kang xnk mesej die.. eh malu..hahahaa..


ape nk buat neh.. adoi susah tol la kalau da gile bayang ngn artis ni.. huahuahuaua..

dear tomok..

i admire u.. i love u.. i miss u.. hehee.. malunye~ >.<


please call me if u get the instinct.. hahhaa... klw x ingt xpela pak bedah.. hhaaa..harap maklum je la..

re-edit : yeay he got the instinct..after aku post this. i got a call.. lege...~ thanks tomok for calling me :)

Saturday, December 29, 2012

PANCET PANCET PANCET..BAJET 2013

hahaha... 

selamat datang 2013.


walaupon lagi beberape hari saja..kehangatan tahun baru terasa..


ini kerana aku belum dpt bonus dan gaji lagi.. kegersangan poket terasa.. 



salam sejahtera..huahuahua... ak kering...please give me some donation...toink..haha..



xpe. tunggu next year..


aku dapat gaji..dapat bonus... kan masyuk.. antara list yg ak dah plan bile dpt bonus dan gaji..


1- Galaxy Note 

- dah cancel sbb ade org membebel...ok ak accept then cancel it already..hahaaa i love him tet...

2- Survey for New car..

 Omaigucci... xtaw kenape ak teruje ngn VIVA... walaupon org kate ianya lebih kurang je mcm ak pnye Ferrari tu..tettt...hhahaa... i will i will i will...hahahaa

3- Pasang SETERIMIXXXXXX!!!! like like like.... hahahaa...

mohon jgn gelak sbb i ade possible reason kenape br skrg nk pasang seterimix k..harap2 ade la line kat "Banglo" aku...huahuahuahua..

4- Melabur Melabur Melabur...~ xphm ke..ok sy nk menyimpan utk mase depan.. hahaha... saye nk masuk meminang ank tomok kelak..hahahaaha.... please accept me my love as my father in law..wakkakaakkaakakaa


5- Teringin nk ade surprise...hahaahaha... ape² jenis surprise latp malu nk mintk...sbb klw mintk surprise bukan surprise namenye.. hahaha.. tp surprise yg mengujakan bukan menyialkan..hahaha.. i love surprise... huahuahau


6- Azam aku paling Top tahun depan... paling Berazam tahun 2013 ni.. adalah......!!!!!!~~

-Nak keje yg Stabil.... bukan mcm skrg... Tasuke!!!!!!!!!!!! Benci Bos (bos melayu) >.< (sambil men game kick your bos)













gambar dapat ditangkap oleh bos(korea) di kala ak tgh tido..hhahaah kantoi.. puih..


kbai! selamat tahun baru all... hope all your wish  comes true....

Thursday, December 27, 2012

SETIAP BOS ADALAH BALA

assalammualaikum...

ye mmg... mmg bala... setiap bos kat tmpt keje ak ni adalah bala..kata tepat..musibah.. bencana..
1- bos ak pemalas.. die klua p mane² tp ak yg bukak kan gate pass.. then ak yg kene mrh kat HR klw die da klua dulu br kol ak soh bkk kan gate pass.. $#!@L mmg... die klua..pandai2 la tulis.. bkn cacat..bukan bodoh.. klw bodoh tu mmg x la die jadi bos.. mmg xlyk pon utk die jadi bos sebenanye..

2- HR yg mmg xpandai jaga kebajikan pekerja.. ok please jgn keje kat tmpt keje ak skrg ni k.. xde benefit.. indah kabar dari rupe..selagi ade KONCO² ni.. company ni xkan maju..pecaye la..

sakit ati ak keje sini..bile la nk dpt keje baru.. dah la membohong ckp bonus dpt awal..tp smpai skrg xdpt²...dgr kate sblm chinese new year...hey sethan.. org lain sume dpt end of year la bonus..bkn early year.. puih... arghhhh...sakit ati.. nk taw ak keje katne..ce carik post sblm ni ak ckp psl jwtn kosong.. xpon tgk la profile FB ak...sekian.. jgn keje kat Tmpat ak keje ni..PAHAM~!!!! K-CHAU~


yana khai~

Thursday, November 22, 2012

ITU KERJA ALLAH

assalammualaikum..

dengan siapa kita bertemu..kita berbalas senyum..bertukar bicara.. berjanji setia.. dan hidup bersama..

itu semua kerja ALLAH...kita xmenentukan utk sebuah kenyataan dalam kehidupan..kita hanya merancang..

sebolehnya kita kene percaya takdir yg ditulis utk hidup kite..dgn siapa kita akan lengkapkan hidup kita.. ALLAH ada jawapannya...hanya kita saja perlu berdoa utk kekalkan dan permudahkan segalanya... :)


big hugs,

yana khai, :)


*1 lagi.. sejak bile bermadah psl jodoh ni... ALLAH ada jwpnnye

Tuesday, November 20, 2012

DUNIA SINGLE AKU

assalammualaikum...salam pembuka bicara..

lame sungguh ak x update blog ak ni..da bersawang dah..selame tu jugak la bermacam² cerite yg terlepas dari ak cttkan kat sini.. ade yg terkejut dan ade yg menjangke..itula adat kehidupan sebagai manusia.. dengan siapa kite berkawan..dengan siapa kita bercinta..dengan siapa kita bersama..semua akan diintai oleh manusia yg mmg lumrah penuh dgn rasa ingin tahu..

ok sebagai mana maklum.. im become single again.. putus tunang la senang cite.. hah? gosip skit la.. ahhaaa... dah² jgn melongkang..hahha.. ok cite pnye berkesimpulan "tiada jodoh" huhu...simple.. tp inti die penuh padat dgn cerita yg xptt ak bongkarkan..huhu.. anggap je la jodoh xde.. huhu.. then im ok now..

korang mesti byk cite kan.. ce share skit..ak da lame xmenaip nih.. entah korang ade ke x intai ak pon xtaw.. pape pon..selamat berjogging dlm dunia blogging ni.. n dont forget to pray for gaza freedom.. amin... :)

tata..

big hug,

yana khai.. :)

Sunday, August 5, 2012

KAU TETAP JUARA MALAYSIA

SALAM RAMADHAN SEMUA...


berakhir sudah penantian rakyat Malaysia..sama ada dpt basket robin free atau x... jawapannye xdpt..hehee.. tp boleh mintk bf/gf/bini/laki/mak pak korang blnje..huhu.. 


tahniah dato lee chong wei.. pada aku.. xdpt makan eskem free pon xpe.. yg penting semangat Lee Chong Wei yg berusaha keras nk menjulang nama Malaysia di mata London..huhu.. xpela.. perak pon kami da bangga Dato'.. dah² jgn sesedih.. kami sume ok.. huhuhu.. sob².. ak plak tacing..


sedih bkn sbb kalah.. tp ak sedih sbb Dato LCW nangis..huhuhu.. sadis woo.. air mate lelaki tu suci wo.. i like.. hehehee...


xkire la kite menang ke kalah.. emas ke perak ke gangsa ke.. yg penting Seluruh Rakyat Malaysia berdebar td tgk LCW berentap dgn exBF ak si Lin Dan tu.. hikhik.. tp mmg legend la mamat tu.. LCW plak osem.. hehe.. 


sebagai rakyat MAlaysia.. kite xptt salahkan LCW sbb die kalah.. eleh klw korang ganti tmpt die agaknye 5 minit klua gelanggang dah.. xberpeluh Lin dan kot..hehehhe.. selutttt LCW.. kite ptt berbangga dgn kejayaan LCW membawa pulang pingat utk Malaysia.. 


Terima Kasih LCW... Semangat MAlaysia sentiasa bersama :)

Monday, July 30, 2012

BONGKAR KISAH KOREA BUKIT

hihihi... selamat berpuasa semua kawan² sekalian.. 


hahaha... br nk update blog ni..almaklumla pose... pg td xsahur tu yg segar.. kkaka...pdhl da buka melantak milo ais ngn nsik lemak free.. hahahah.. org blnje.. untungla...kroh..


ok ak sbnanye nk share sesomething ngn u orang ni.. pasal korea kepopong..haha.. yg kat lua tu dok terkinja² la psl k-pop la.. org korea ni suwet la bagai.. hurm... sobona ey alls.. indah kabar dari rupe..


korang sediri sedia maklum.. korea ni ade pecahan utara dan selatan.. ak lupe yg selatan ke utara yg mengamalkan komunism n demokration.. tp pada ak la.. expectation ak pd org korea mmg thumbs down la alls.. hehhahahaa.. boooo..~! nk taw nape..


meh sini ak kabo banyak.. 


kat tmpt ak mencari sesuap nasik la.(skema bagai plak..) ade 2 org pangkat beso².. sorang tu GM(General Manager or dlm bhs mudah nye Gile Malas).. sorang lagi tu M(Manager or Malas) jela.. 


yg gile malas tu nauzubillah ak xtaw nk ckp cmne.. keje malas.. tp kuat membebel.. bile ckp ngn die mcm anjing ngn kucing.,, tp die anjing la..ak tetap manusia..hehehe.. mn xnye alls.. die blh plak sepekong bhs die sedangkan kitorg sume communicate bhs ongputeh... bygkan bile bangla ckp ongputeh ngn die n slumber je die bls bhs die.. sape nk dengo..kroh... bongek kan namenye tu..hahah..xde tamadun..


yg lagi sorang tu lagi..blh la ckp ongputeh.. tp..die pnye mulut.. masyaALLAh...mengalahkan mak bedah.. pot pet pot pet.. ade je xkene..kengkadang ak naik antu jgk ak sound je dlm bhs melayu..pdn la muke alls...


tp yg membuatkan ak naik hantu kak limah ni.. 


bulan puasa ni alls.. tau kan.. tahan diri dari lapar dan dahage.. jage mulut n tingkah laku alls..
tp diorg ni.. dah taw org puasa..leh plak soh buatkan kopi.. leh plak mkn n minum depan kami yg pose ni alls.. sabarrrrrr jela.. mkn minum xde mslh...yg jadi mslh..soh buatkan kopi tu alls... aishh... srry la kan ak nk layan...mmg xkn pnye la ak nk buatkan.. GTH... 


tu la point diorg nk kondem ak.. siap kutuk blkg lagi la ckp malaysia xbagus la ape.la.. sape yg xbgus attitude skrg ni..?? nk org respect die konon.. tp die xrespect negare ak plak.. eh Malaysia boleh la bai~ klw negare ko boleh sngt..apesal ko xkeje je kat negare ko yg ko kate boleh sngt tu.. dtg jugak negare ak ni keje kan.. nmpk beno la korang xd terime keje kat tmpt korang kan..toink²... no komen la.. 




hilang sabar bile negare ak di kutuk depan² ak ..hari² plak tu.. (tetibe tersemangat patriotik alls..)
ok ak skrg tgh berperang ngn diorg.. i am declare WAR.. hah?? nk mengamok ke nk komplen ke... g la sane.. ak nk tgk sape yg kene balik.. hahaha... tunggu ms je nk gulingkan org takde tamadun ni.. bukit pnye korea.. xde menarik nye org korea ni adik² oi.. 


ade 1 words for them.. Very Rude Person. sekian terime kasih.. huhu...


Boikot Korea.~!!! (angkat sepanduk k..~!! T(*,*)T






Monday, July 9, 2012

Kisah Alia Yang mempunyai Banyak Hati

Kisahnye...

Seorang gadis berusia lingkungan 20an... bernama Alia(bukan nama sebenar)
seorang yg manja dan comel( ak agak je).. Mempunyai keistimewaan dalam berkata²... tuturnya indah.. lembut.. dan mencairkan setiap yg mendengar.. nak dijadikan cerita.. Alia mempunyai teman lelaki sejak dibangku sekolah ( org blaja ko dok gatal berjantan..lantak ko la).. cintanya tulus dan sejati.. Alia sngt syg kan kekasihnya Syam(ak men petik je) dan begitu juga Syam.. kisah mereka mmg hangat diperkatakan di sekolah (gosip liar letew)

Namun disebaliknya... Apabila berjauhan dgn Syam (mksudnye kat lua sekolah la).. Alia mempunyai kekasih lain tanpa pengetahuan syam (curang letew)..Alia sngt mencintai juga kekasih nya itu (Zafrul juga name men sebut je).. Zafrul berbeza dgn Syam..Zafrul seorang yg sngt understanding.. manakala Syam hanya menurut apa kata ALia.. namun kedua²nya mempunyai persamaan iaitu tidak mahu kehilangan Alia.. begitu juga Alia.. Walaupon hakikatnya.. Zafrul sedia maklum yg Alia sudah mempunyai kekasih hati iaitu Syam.. namun dia rela bermadu(kejadahnye) dgn Syam..demi cintanya pada Alia..( osem)

Alia dilema utk meninggalkan salah seorang dari teman lelakinya.. Zafrul begitu menyintai Alia.. Begitu juga Syam yg sudah sekian lame bercinta dgn Alia.. Dimanakah silapnya utk memilih antara dua.. ?
tiap kali memikirkan utk membuat pilihan.. Alia seringkali menangis kerana memikirkan akibat dari keputusan yg bakal dia buat..namun dia tidak mampu meninggalkan keduanya kerana hatinya sngt menyintai mereka..(poyo je)

Alia membuat keputusan nekad utk meninggalkan keduanya dan melarikan diri keluar negara.. dgn alasan utk menyambung pelajaran.. Alia menyatakan hasrat nya kepada kedua kekasihnya..dan diterima baik oleh keduanya demi ms depan Alia.. (walhal padahal)Perit hati Syam dan Zafrul utk kehilangan Alia walaupon itu demi kebaikan dan ms depannya.. namun mereka berjanji utk menunggu sehingga Alia pulang..Namun..Alia sedia maklum akan perancangannya utk meninggalkan mereka tanpa sebab.(kejam kau Alia)


3 tahun berlalu..

Alia tidak menerima sebarang pesanan dari keduanya.Syam dan Zafrul.. Aneh.. kerana Alia yg bersungguh² utk meniggalkan mereka.. tp setelah Alia melangkah keluar negara.. dia tidak menerima sebarang pesanan dari Syam mahupon Zafrul.. Alia merasa tidak sedap hati..walaupon hakikat dia di sana sudah mempunyai pengganti (mat saleh gitu).. namun hatinya tertanya² kemana hilangnya kedua² kekasihnya yg berjanji mahu menuggunya..

Alia membuat keputusan utk pulang ke tanah air demi mahu berjumpa dgn kekasih hatinya Syam dan Zafrul..Setibanya di Malaysia Alia terus mencari Syam.. dia kerumah Syam utk bertanya khabar Syam.. namun jirannya memberitahu yg Syam sudah berpindah ke tempat baru selepas mendirikan rumah tangga 3 tahun yg lalu.. (Sentap) Jantung Ali seperti mahu gugur mendengar perkataan Rumah tangga.. 3 tahun lalu bermakna seawal keberangkatan Alia ke luar negara.. apabila diselidik rupanya Syam mempunya kekasih lain semasa dia bersama Alia (Karma) Alia terasa tertipu oleh janji Syam namun dia tidak menyalahkan Syam kerana dia juga masih ada Zafrul..


Alia mendapatkan alamat rumah Zafrul melalui rakan baiknya Halim.. apabila smpai saja di rumah Zafrul ALia dikejutkan oleh wajah seorang wanita bersama seorang ank kecik yg di dukung.(sapa pulak nih!)
Zafrul menyusur diruang pintu dan memberikan senyuman sinis kepada Alia lalu memperkenalkan Isterinya kepada Alia.. Alia tergamam.. sekali lagi dia seperti ada batu besar dikepalanya..


Zafrul memberitahu Alia bahawa mereka (Syam dan Zafrul) adalah sahabat karib dan mereka sudah sedia maklum akan perangai Alia yg mempunya byk hati utk dikongsi.. niat mereka utk mengajar Alia erti sebenar SETIA dan setiap hati perlu dikongsi hanya untuk seorang yg bernama SUAMI ISTERI..  :)

Alia berasa sngt malu dan insaf(taubat) dan dia bertekad utk tidak lagi berkongsi hati dengan lelaki² lain selepas itu..  :)

kisah berakhir dgn perkahwinan Alia dgn lelaki mat saleh yg dikenalinya di luar negara.. harap Alia bahagia dan tak mo lak kongsi laki dgn laki org yg lain :)

Sunday, February 26, 2012

BILA MASING² BEREBUT² MENCARI SALAH.


ASSALAMMUALAIKUM MY VIEWER..EHHE...

okeh saya bosan...bosan dgn ape?? bosan la tmpt keje baru ni...bkn bosan dgn life keje..tu mmg la bapak segala bahanabosan..tp yg paling bosan gile jahanam ni bile ade puak² pulak..ak keje seperti biase la..lek² komplek je.. hal org tu ak iggy je...hal ak...jgn cmpo sudah.. ak xpernah nk ambik taw la hal org...ape lagi cerita² korang..ak kwn dgn semua..

tp bile ak rapat dgn ni..yg tu tnye plak ade kisah dicerite x.. bile yg ni plak cerita keburukan si itu..
haishh..klw xyah ambik taw baik buruk org blh x kawan²..awak semua buat saya tension la..dah la saya tension keje.. itu la malasnye kwn dgn org perempuan ni..suke selak kain org ermm
bile baik skit ngn org ni..nnt yg tu kate kami kawan baik plak.. bile baik ngn yg itu..yg ini plak ckp ade pape ke baik² tu..aisehmen... habis tu cmne...

1 of the reason kawan baik saya lelaki adalah kerana perempuan ni cmni la... mmg la ckp xkacau hal org..tp dlm diam mengganggu cncentrasi org.. saya xpernah sentuh spender dlm u all.. so i hope...dont judge me by with who i am with... but judge me by my work.. ehehehe..

so saya harap.. lepas ni..saya akan lebih menjadi pendengar saja...saya x akan komen ape²...sbb saya hanya berkawan kerana kita berada di bawah 1 bumbung... huhu... sbg officemate sahaja...tidak lebih layanan antara 1 sama lain..eheehe... menjawab soalan?? ekeke..


mood:- rindu kawan² saya si sapuan ngn supreme..dan juga kawan² di uitm segamat... u r the best.. :)

me n sapuan
me n dewi

me n supreme

Tuesday, February 21, 2012

ANGRY GIRL~


ASSALAMMUALAIKUM...lately ak bz gile babeng...smpai xd ms langsung nk berpoye² (on9) kat tmpt keje...keje ak xsame mcm department² lain..tp syok..even bos bising²..(biasela bos) pagi²...tp bos ok..overall ok..huhu...kadang² je rase sebel sngt bile time buat keje mcm tgn ade seribu ratus..
huhu...smpaikan membe² sume pelik tgk ak...xtercapai akalmu..1st week keje mmg culture shock gile²...siap nangis² kot...tp lame² da phm..kite lak tiau bos balik..huhu..smpaikan skrg bos ak xpanggil dah ak ni yana.. bile die nk panggil ak..die jerit² panggil "angryyyy!!!!" haishh...kengkadang terfikir jgk..ak ni slalu mrh² ke... mmg mrh pon ehehee...
erm... nasibla dpt bos cmtu..n nasibla dpt clerk cmni..hehehe..

bestnye bos ak ni..marah² die pon..die xkedekut..ape nk die bg je..ehhee...haritu die teringin nk mkn coklat..ak pon g la belikan.. die ckp nk coklat yg sedap..ikot citerase ak la..so ak pon beli la ..haha..coklat xnk mahal plak kan..
hahaha...so 1 box tu utk ak...sebaik ak beli 2 boxs..hahaa..rezeki²..ehehe..cmni la bos..br la ade semangat nk tlg bos buat keje..huhu... nway kadang² panas dlm jgk..terlebih² pns..huu...sabar².... xsemua yg kite nk kite akan dpt..btl x?? huhu...


mood:-kadang² mls jgk nk bgun pagi g keje :(

Sunday, February 12, 2012

UNTUNGLA JADI BOS KAN~

assalammualaikum sahabat blogger sekalian alam..ehehe..

lame ak xon9 n lame jugak la laman sesawang ak ni bersawang..ehehe..lately bz gile kot keje..hahaa..(bos xkasi balik awal)

wahahahaa... kengkadang tu hati sakit...tp sabojela... sayekan keje bawah bos... huhu... tadah jela kadang² tu klw kene jadi kerani merangkap kuli bos toink²..

untungkan jadi bos...ehehe... rezeki²..tu r...soh blajo pandai² xnk...dok menggatal ngn jantan je kan sekarang dah kene keje susah..ehehe...

btl la kata pepatah...bersusah² dahulu mengarah² kemudian bersenang² kemudian..
uhuhu...

nway... sebagai manusia.. carilah rezeki seperti kite akan hidup seribu tahun lagi...tp..ingtlah kepada ALLAH umpama kite akan pergi esok hari

mood :- yeayyy nk kawennn



untunglaaaaaaa~

Sunday, February 5, 2012

SALAM MAULIDUR RASUL

BACALAH KETIKA KAU MENGHADAPI KESUKARAN

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM





BERMAKSUD:
Ya Allah, tiada satu kemudahan, melainkan jika Engkau jadikan mudah, dan dengan
kehendak-Mu sesuatu Yang sukar itu menjadi mudah



P/S*AMALKAN DI DALAM SETIAP PEKERJAAN...NESCAYA DGN IZIN ALLAH..SEGALA KESUKARAN AKAN DIPERMUDAHKAN... :)

Wednesday, January 11, 2012

TIADA PELANGI TANPA HUJAN


ehehee...nk berdrama plak malam² ni..almaklumla..br lepas tgk cite kekasih awl dan akhir..xde niat nk tgk pon..tp on je tv terus start cite tu..pelakon die aaron aziz plak.. ayona..ape lagi..xgerak dari kerusi..toink²..

cerita yg mengisahkan percintaan awal(aaron aziz) dan akhiriah (siti saleha)..bermula cinta pandang pertama.. tanpa sedar julia(fauziah gaos) juga mencintai awal sejak pertama kali bertemu di UKM..(untungla budak ukm time tubanyakckp)

di pendekkan cerita awal dan akhiriah bercinta dan berkahwin.. 7thn kemudian mereka kemalangan dan akhiriah didapati lumpuh..lpas tu pula mak awal meninggal akibat serangan jantung(if im not mistaken) dan kebetulan selepas itu awl bertemu semula julia di hospital ketika julia ingin meminta rawatan(akibat sakit perot..nk MC letewsengihnampakgigi ) awal plak doktor yg merawat ms tu.. so cinte bermula la kembali..(julia la yg syok benow)

selepas awal memberitahu isterinya tentang pertemuan dgn julia..dan julia pula selalu berjumpa dgn ank awal dan akhiriah (sarah)..akhiriah membuat keputusan untuk bermadu (akhiriah gne mouse je draw kat laptop..sbb die xblh gerak..yela..paralysed..


selepas itu awal tidak menupukan sepenuhnya pada julia kerana dia xmmpu meninggalkan akhiriah..membuatkan julia berdendam dan menculik akhiriah ketika tiada sesiapa di rumah.. tiba² mereka kemalangan lalu akhiriah di dapati buta(akibat serpihan kaca yg amsuk kedlm mata)

awal sngt kecewa dgn kejadian itu lalu membuat keputusan untuk mendermakan matanya..tetapi doktor menasihatkan awal cara baik kerana memikirkan anak awal (SArah)..dalam ms yg sama julia mendengar perbualan mereka lalu membuat keputusan utk mndermakan matanya kepada akhiriah tanpa pengetahuan awal dan akhiriah..(pengorbanan letew) ehehe..

akhirnya awl dan akhiriah mendapat tahu mata tersebut adalah mata julia bila doktor yg merupakan kawan awal memberikan surat daripada julia.. lalu mereka mendapat julia yg ketika itu ingin bertolak ke LONDON dan menetap di sana..


tamat~

hujan itu pada manusia seperti kesusahan adakala menjadi musibah dan kesulitan..tanpa disedari..selepas hujan..ALLAH mengirimkan pelangi yg cantik dan indah sebagai balasan... Agongnya ciptaan ALLAH.. mengubah manusia daripada jahat kepada baik,,,setiap sesuatu itu..pasti ada hikmahnya...~


p/s*isteri adalah amanah... andai tiada cinta lagi pada isteri..berpenganglah pada kasih sayang...andai kasih sayang itu juga sudah tiada... maka berpeganglah pada amanah..nescaya isteri itu tidak akan di abaikan~star

Monday, January 9, 2012

SAYA XPERLU RINDUKAN AWAK




tepat jam 8.25 mlm.. "awak rase rindu x kat saye??" erk.. ak terkesima(ayat hiperbola la sngt) haha.. ermm...ape nk balas ea.. balas je la nape..ehehe...(ayt biase..org tnye ak tnye balik) toink..

sebenanye ak xperlu nk jawab semua soalan tu.. xperlu..erk..kuajaQ la klw xperlu..cme blm ms..ehehe.. ak xperlu nk kasitaw dia yg ak rindu ke x kat die..nape??
jawapannye:-

kalau rindu sngt pon xyah la ak nk tunjuk sngt...sok klw da kawen ngadap 24jam.. eheheh..(hari² sy dpt tgk awak..topap balik rindu sblm kawin kan) ok pass...

kedua.. ak jenis xtunjuk perasaan sngt klw suke kat org tu.. eh xla..klw suke ak ckp sekali or dua kali je ak suke..mknenye ak suke la.. pstu klw tnye lagi ak malas nk jawap..ekekekee...(belajar dari pengalaman yg lepas..rindu tahap gaban...last² cauchiipuii...APTB)

ketiga..korang ade tgk cite gemersik kalbu x tiap² ptg..aisehmen.. ha..ape jadi..?? raihana tu smpai susah nk terima lelaki lain kan sbb terlalu obses ngn cinte die ngn wan tu.. over sngt pon xleh..ALLAH xsuke.. (xpenah plak bile ALLAH tinggalkan kite pastu kite xblh bla..nauzubillah...YA ALLAH..jgn palingkan ak dari rahmatmu..AMin....

keempat.. ak pelik..nape kapel hari² nk ckp rindu la..cinte la.. da kawen sok jarang² ade yg ulang bende yg same kan.. setahun perkahwinan mungkin la ade.. selepas tu... "ala... da ngadap hari² nk rindu apenye..."(ayt kebosanan sbb da puas ckp ms bercinteayam

*moral...ak bukan xsuke nk ckp ak rindu ak sayang ak cinte kat tunang ak.. hakikatnya mmg rindu..tp ak mls layankan perasaan tu sbb nnt jadi leka.. d buatnye ak nk jmpe tunang ak sebulan skali..ha amek obat.. da la jauh.. kopak dwet kawin je nnt... (lek² complex... ade jodoh xkemane bro~peace


bukan saya xrindukan en tunang saya.. tp dari awal perkenalan kita..sy da ckp sy sayangkan awk..sbb tu saya pilih awak jadi tunang saya dan kite pon bakal d satukan hujung thn ni...saya dah pilih awk.. so kite pertahankan je hubungan ni jgn sampai langgar batas sudeee...

saya taw en tunang rasa sy ni xpernah nk jg hati die..xslalu nk layankan perasaan die..hari² en tunang ckp rindu..tp saya ia kan je.. xpenah pon nk layan jiwang en tunang..

untuk pengetahuan encik tunang.. saya perlukan hubungan yg iklhas dan halal.. klw saya ckp rindu awak selalu..hari² sy ckp.. sedikit sebanyak saya da leka... ALLAH marah.. ehehe..bukan sy ni alim sngt..tp sy nk blaja jadi isteri yg xbyk dosa untuk awk tanggung lepas kawin nnt..(almaklumla..sy nakal...sengihnampakgigi)

so en tunang...jgn nk ckp sy ni xsygkan awak k.. sy ni bakal isteri awak..so awak saba jela ye.. bia sebelum kawin ni kite biase² aje.. isyaALLAH lepas kawin nnt ada yg luar biasa...toink..celebratewakakaka...


kbai...en tunang saya skrg tgh memikirkan kenapa saya xpernah nk jadi mcm perempuan² yg berjiwang karat dengan pasangannya..

saya ada alasan sy sendiri en tunang.. simpan sebelum kawin..klw sume da saya ckp ...lepas kawin nnt..ak nk ckp ape lagi..ehehee...jgn mrh ye..always love u...~

Friday, January 6, 2012

SHOUT BOX SAYA MAIN SPAM SENDIRI!!!

ak pelik la tgk shout box br ni.. tetibe je ak punye komen sendiri berdouble² dah...bukan je double..entah million trillion da ak tgk post yg same je kat shout box ak..macam da kene spam plak..toink²...hahahaa... korang xcaye ce tgk ninangih ape dose ak nangih
entah nape ntah..kene refresh² byk kali kot..ke ak je nmpak mcm tu...korang nmpak x??? nampak x wehhh...tulunnnnnnnnnnngigil
berape byk i like it daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~pinokio

JAWATAN KOSONG 2012

salam sejahtera.. mlm² ni plak la nk jadi orang HR kan..hahaha..ade sesape yg rs nk tuka keje??or tgh nk carik keje??hahaa..pada sesape yg masih mencari tu.. saya ada berita baik untuk anda..

syarat²:-

1) terbuka pada warga negara malaysia 17 TAHUN DAN KE ATAS (xpasti limit bape tahunsengihnampakgigi)

2) rajin bekerja..

3) ada resume (harusla)

4) tinggal berdekatan kawasan teluk panglima garang,selangor(klw yg jauh tu klw nk try blh la..blh menyewa umah sedare klw ade)


lokasi:-
elentec malaysia sdn bhd.
jalan rajawali batu 9 kebun baru

position:-

operator
leader
technician
supervisor
etc(blh tnye org HR)

no telephone:-

0331220658(madam salmah)


sebarang pertanyaan blh rujuk la pada beliau..kol la waktu pejabat ye..8:00am - 5:00pm


selamat mencuba :)



p/s* dengar ura² ade open interview kat dewan org ramai kg sijangkang esok(7/1/2012) in the moring session. tp not sure la..ape² rujuk beliau ye..jgn petik name saye..toink².

lagi 1 !!!! korang kene rajin keje..xrajin keje..mane² company pon bolayan...skrg ni xleh pilih² keje sngt.. disiplin tu penting peace

GOOD LUCK peluk

PORTABLE WATER FILTER UTK KEGUNAAN SEHINGGA SETAHUN.

PORTABLE WATER FILTER UTK KEGUNAAN SEHINGGA SETAHUN.
Bendasing tersembunyi pada air bersih??? Putarkan paip rumah anda. Lihat air yg keluar. Mungkin airnya nampak bersih tapi setakat mana ia selamat untuk di minum??

EYE TREATMENT PENAWAR SI MATA PANDA

EYE TREATMENT PENAWAR SI MATA PANDA
KEMBALIKAN KESEGARAN MATA ANDA. RAWATAN MATA SERENDAH RM53.00

HOT PRODUCT!!!

HOT PRODUCT!!!
INGIN KAN TUMIT KAKI YANG MENAWAN? SERENDAH RM27.00 ANDA MAMPU MENDAPATKAN KAKI YG LICIN DAN CANTIK.

B Complex for Me n i love it

B Complex for Me n i love it
• Mengurangkan tekanan emosi dan kelesuan, • Membantu dalam kestabilan saraf dan meningkatkan proses pemikiran, • Menukarkan makanan kepada tenaga-menolong memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein, Mencegah barah serviks, penyakit jantung dan kecacatan spinal, menggalakkan kesihatan system kardiovaskular yang lebih baik.

Popular Posts