♥ Jejari Si KidaL♥

PENGEDAR SHAKLEE SELANGOR COD ( KG SIJANGKANG, TELOK PANGLIMA GARANG) 0192785383 / YANA PENGHANTARAN POS LAJU KE SELURUH MALAYSIA.

Tinggalkan Jejak anda Di sini :)

Kawat cam di leyyannakhai.blogspot

My Follower

CARI GALI LAGI


kata nabi saw: “siapa yang tinggalkan solat subuh tiadalah padanya nur di wajahnya dan siapa yang tinggalkan solat zohor tiadalah padanya rezki yang berkat dan barang siapa yang tinggalkan solat asar tiadalah padanya kekuatan badan,dan siapa yang tinggalkan solat maghrib tiadalah padanya anak2 yg bermanfaat dan barangsiapa yang tinggalkan solat isyak tiadalah padanya tidur yang nyenyak.” ‘sampaikanlah daripada nabi saw itu walaupun satu ayat.






Wednesday, January 11, 2012

TIADA PELANGI TANPA HUJAN


ehehee...nk berdrama plak malam² ni..almaklumla..br lepas tgk cite kekasih awl dan akhir..xde niat nk tgk pon..tp on je tv terus start cite tu..pelakon die aaron aziz plak.. ayona..ape lagi..xgerak dari kerusi..toink²..

cerita yg mengisahkan percintaan awal(aaron aziz) dan akhiriah (siti saleha)..bermula cinta pandang pertama.. tanpa sedar julia(fauziah gaos) juga mencintai awal sejak pertama kali bertemu di UKM..(untungla budak ukm time tubanyakckp)

di pendekkan cerita awal dan akhiriah bercinta dan berkahwin.. 7thn kemudian mereka kemalangan dan akhiriah didapati lumpuh..lpas tu pula mak awal meninggal akibat serangan jantung(if im not mistaken) dan kebetulan selepas itu awl bertemu semula julia di hospital ketika julia ingin meminta rawatan(akibat sakit perot..nk MC letewsengihnampakgigi ) awal plak doktor yg merawat ms tu.. so cinte bermula la kembali..(julia la yg syok benow)

selepas awal memberitahu isterinya tentang pertemuan dgn julia..dan julia pula selalu berjumpa dgn ank awal dan akhiriah (sarah)..akhiriah membuat keputusan untuk bermadu (akhiriah gne mouse je draw kat laptop..sbb die xblh gerak..yela..paralysed..


selepas itu awal tidak menupukan sepenuhnya pada julia kerana dia xmmpu meninggalkan akhiriah..membuatkan julia berdendam dan menculik akhiriah ketika tiada sesiapa di rumah.. tiba² mereka kemalangan lalu akhiriah di dapati buta(akibat serpihan kaca yg amsuk kedlm mata)

awal sngt kecewa dgn kejadian itu lalu membuat keputusan untuk mendermakan matanya..tetapi doktor menasihatkan awal cara baik kerana memikirkan anak awal (SArah)..dalam ms yg sama julia mendengar perbualan mereka lalu membuat keputusan utk mndermakan matanya kepada akhiriah tanpa pengetahuan awal dan akhiriah..(pengorbanan letew) ehehe..

akhirnya awl dan akhiriah mendapat tahu mata tersebut adalah mata julia bila doktor yg merupakan kawan awal memberikan surat daripada julia.. lalu mereka mendapat julia yg ketika itu ingin bertolak ke LONDON dan menetap di sana..


tamat~

hujan itu pada manusia seperti kesusahan adakala menjadi musibah dan kesulitan..tanpa disedari..selepas hujan..ALLAH mengirimkan pelangi yg cantik dan indah sebagai balasan... Agongnya ciptaan ALLAH.. mengubah manusia daripada jahat kepada baik,,,setiap sesuatu itu..pasti ada hikmahnya...~


p/s*isteri adalah amanah... andai tiada cinta lagi pada isteri..berpenganglah pada kasih sayang...andai kasih sayang itu juga sudah tiada... maka berpeganglah pada amanah..nescaya isteri itu tidak akan di abaikan~star

Monday, January 9, 2012

SAYA XPERLU RINDUKAN AWAK




tepat jam 8.25 mlm.. "awak rase rindu x kat saye??" erk.. ak terkesima(ayat hiperbola la sngt) haha.. ermm...ape nk balas ea.. balas je la nape..ehehe...(ayt biase..org tnye ak tnye balik) toink..

sebenanye ak xperlu nk jawab semua soalan tu.. xperlu..erk..kuajaQ la klw xperlu..cme blm ms..ehehe.. ak xperlu nk kasitaw dia yg ak rindu ke x kat die..nape??
jawapannye:-

kalau rindu sngt pon xyah la ak nk tunjuk sngt...sok klw da kawen ngadap 24jam.. eheheh..(hari² sy dpt tgk awak..topap balik rindu sblm kawin kan) ok pass...

kedua.. ak jenis xtunjuk perasaan sngt klw suke kat org tu.. eh xla..klw suke ak ckp sekali or dua kali je ak suke..mknenye ak suke la.. pstu klw tnye lagi ak malas nk jawap..ekekekee...(belajar dari pengalaman yg lepas..rindu tahap gaban...last² cauchiipuii...APTB)

ketiga..korang ade tgk cite gemersik kalbu x tiap² ptg..aisehmen.. ha..ape jadi..?? raihana tu smpai susah nk terima lelaki lain kan sbb terlalu obses ngn cinte die ngn wan tu.. over sngt pon xleh..ALLAH xsuke.. (xpenah plak bile ALLAH tinggalkan kite pastu kite xblh bla..nauzubillah...YA ALLAH..jgn palingkan ak dari rahmatmu..AMin....

keempat.. ak pelik..nape kapel hari² nk ckp rindu la..cinte la.. da kawen sok jarang² ade yg ulang bende yg same kan.. setahun perkahwinan mungkin la ade.. selepas tu... "ala... da ngadap hari² nk rindu apenye..."(ayt kebosanan sbb da puas ckp ms bercinteayam

*moral...ak bukan xsuke nk ckp ak rindu ak sayang ak cinte kat tunang ak.. hakikatnya mmg rindu..tp ak mls layankan perasaan tu sbb nnt jadi leka.. d buatnye ak nk jmpe tunang ak sebulan skali..ha amek obat.. da la jauh.. kopak dwet kawin je nnt... (lek² complex... ade jodoh xkemane bro~peace


bukan saya xrindukan en tunang saya.. tp dari awal perkenalan kita..sy da ckp sy sayangkan awk..sbb tu saya pilih awak jadi tunang saya dan kite pon bakal d satukan hujung thn ni...saya dah pilih awk.. so kite pertahankan je hubungan ni jgn sampai langgar batas sudeee...

saya taw en tunang rasa sy ni xpernah nk jg hati die..xslalu nk layankan perasaan die..hari² en tunang ckp rindu..tp saya ia kan je.. xpenah pon nk layan jiwang en tunang..

untuk pengetahuan encik tunang.. saya perlukan hubungan yg iklhas dan halal.. klw saya ckp rindu awak selalu..hari² sy ckp.. sedikit sebanyak saya da leka... ALLAH marah.. ehehe..bukan sy ni alim sngt..tp sy nk blaja jadi isteri yg xbyk dosa untuk awk tanggung lepas kawin nnt..(almaklumla..sy nakal...sengihnampakgigi)

so en tunang...jgn nk ckp sy ni xsygkan awak k.. sy ni bakal isteri awak..so awak saba jela ye.. bia sebelum kawin ni kite biase² aje.. isyaALLAH lepas kawin nnt ada yg luar biasa...toink..celebratewakakaka...


kbai...en tunang saya skrg tgh memikirkan kenapa saya xpernah nk jadi mcm perempuan² yg berjiwang karat dengan pasangannya..

saya ada alasan sy sendiri en tunang.. simpan sebelum kawin..klw sume da saya ckp ...lepas kawin nnt..ak nk ckp ape lagi..ehehee...jgn mrh ye..always love u...~

Friday, January 6, 2012

SHOUT BOX SAYA MAIN SPAM SENDIRI!!!

ak pelik la tgk shout box br ni.. tetibe je ak punye komen sendiri berdouble² dah...bukan je double..entah million trillion da ak tgk post yg same je kat shout box ak..macam da kene spam plak..toink²...hahahaa... korang xcaye ce tgk ninangih ape dose ak nangih
entah nape ntah..kene refresh² byk kali kot..ke ak je nmpak mcm tu...korang nmpak x??? nampak x wehhh...tulunnnnnnnnnnngigil
berape byk i like it daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~pinokio

JAWATAN KOSONG 2012

salam sejahtera.. mlm² ni plak la nk jadi orang HR kan..hahaha..ade sesape yg rs nk tuka keje??or tgh nk carik keje??hahaa..pada sesape yg masih mencari tu.. saya ada berita baik untuk anda..

syarat²:-

1) terbuka pada warga negara malaysia 17 TAHUN DAN KE ATAS (xpasti limit bape tahunsengihnampakgigi)

2) rajin bekerja..

3) ada resume (harusla)

4) tinggal berdekatan kawasan teluk panglima garang,selangor(klw yg jauh tu klw nk try blh la..blh menyewa umah sedare klw ade)


lokasi:-
elentec malaysia sdn bhd.
jalan rajawali batu 9 kebun baru

position:-

operator
leader
technician
supervisor
etc(blh tnye org HR)

no telephone:-

0331220658(madam salmah)


sebarang pertanyaan blh rujuk la pada beliau..kol la waktu pejabat ye..8:00am - 5:00pm


selamat mencuba :)



p/s* dengar ura² ade open interview kat dewan org ramai kg sijangkang esok(7/1/2012) in the moring session. tp not sure la..ape² rujuk beliau ye..jgn petik name saye..toink².

lagi 1 !!!! korang kene rajin keje..xrajin keje..mane² company pon bolayan...skrg ni xleh pilih² keje sngt.. disiplin tu penting peace

GOOD LUCK peluk

PORTABLE WATER FILTER UTK KEGUNAAN SEHINGGA SETAHUN.

PORTABLE WATER FILTER UTK KEGUNAAN SEHINGGA SETAHUN.
Bendasing tersembunyi pada air bersih??? Putarkan paip rumah anda. Lihat air yg keluar. Mungkin airnya nampak bersih tapi setakat mana ia selamat untuk di minum??

EYE TREATMENT PENAWAR SI MATA PANDA

EYE TREATMENT PENAWAR SI MATA PANDA
KEMBALIKAN KESEGARAN MATA ANDA. RAWATAN MATA SERENDAH RM53.00

HOT PRODUCT!!!

HOT PRODUCT!!!
INGIN KAN TUMIT KAKI YANG MENAWAN? SERENDAH RM27.00 ANDA MAMPU MENDAPATKAN KAKI YG LICIN DAN CANTIK.

B Complex for Me n i love it

B Complex for Me n i love it
• Mengurangkan tekanan emosi dan kelesuan, • Membantu dalam kestabilan saraf dan meningkatkan proses pemikiran, • Menukarkan makanan kepada tenaga-menolong memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein, Mencegah barah serviks, penyakit jantung dan kecacatan spinal, menggalakkan kesihatan system kardiovaskular yang lebih baik.

Popular Posts