♥ Jejari Si KidaL♥

PENGEDAR SHAKLEE SELANGOR COD ( KG SIJANGKANG, TELOK PANGLIMA GARANG) 0192785383 / YANA PENGHANTARAN POS LAJU KE SELURUH MALAYSIA.

Tinggalkan Jejak anda Di sini :)

Kawat cam di leyyannakhai.blogspot

My Follower

CARI GALI LAGI


kata nabi saw: “siapa yang tinggalkan solat subuh tiadalah padanya nur di wajahnya dan siapa yang tinggalkan solat zohor tiadalah padanya rezki yang berkat dan barang siapa yang tinggalkan solat asar tiadalah padanya kekuatan badan,dan siapa yang tinggalkan solat maghrib tiadalah padanya anak2 yg bermanfaat dan barangsiapa yang tinggalkan solat isyak tiadalah padanya tidur yang nyenyak.” ‘sampaikanlah daripada nabi saw itu walaupun satu ayat.






Thursday, March 21, 2013

BISKUT BATIK CINTA

Assalammualaikum... 

ok harini ak puas hati (la sngt).. ingt x previous post ak.. hahaha poyo sangat... ok harini termakbul hajat ak nak buat sesumtin.. agk special la kan sbb 1st : ak xpenah beriye² nak carik ape nak masak ape nak buat.. tapi harini ( suppose kelmarin ak da carik barang g..gile xcited) hahahaa... ok nak taw ape ak nak buat.. hahaa... beskot batik.. yahuuu... osem...dap dap dap... hahhaa.. 

nak d jadikan cerita ak dpermudahkan urusan balik awal setelah berjaya menghantar KAIZEN (5's Report) dgn jaya nya dan melebihi target coz terlebih² improvement yg ade kat department ak la kan.. hahahaa... then en bos bagi ak pulang awal.. yahuuu.. so ak pon g la pasaraya utk membeli final material.

ok balik umah terus memandi manda dan settle sume urusan peribadi.. ak pon kedapo.. 

ok petame² ak karate kan beskot marie.. 


karate 4 tapi terlebih karate..hahaha

























after that ak pon masukan bahannye..

- buttercup250g
- susu pekat manis (setengah je xleh memanis nnt potong kaki)
- coklat dan milo (ikot suke aku)
-hazel hancur (penambah poyo katenye..)
- xlupe beskot marie yg ak karate kat atas tu.. hehehe


memule panaskan kuali (api jgn beso sngt kite bukan nak goreng ikan..huhu.)
pastu masukan butter tadi..then kacau² smpai cair..barula masukan susu sedikit demi sedikit dan disturb again n again... pastu masukan coklat dan milo setelah adunan coklat tadi sebati.. lepas tu da kacau die agk² da sebati 100% cmni..
ade macam dodol x..hahahaa


 Barula matikan api then masukan beskot marie.. kacau dan langgo² sampai sebati betol beskot ngn coklat tu sambil² letak kacang hazel hancur..xnk pon xpe..tu penambah je... then masukan dalam loyang..(letak plastik bio senang nk kluakan n xmelekat kat loyang... pastu tekan² kasi mampat.. then masukan dlm peti sejuk utk 5 ke 6 jam... nak awal pon blh klw da xtahan sngt napsu tu la kan..hehehee... after that...taraaaaa...~ osem...mabeles... huahuahauhau... sok bangun pagi nak packing²..hikhikhikhik... 


SELAMAT ULANG TAHUN SI DIA... 
huhuhuhu... agk² dia taw x ak yg buat...hahahahha...

rahsianya..wink ;)
|

|
v

p/s* apela rasenye kan..dgn ak yg 1st time buat dgn sendirinye.. (nak kan sentimental value katenye) hahaha... so terime la seadanya k...hahaha... 


k la nak tido awal coz sok nak bngun awal..


love-
yana khai

Monday, March 18, 2013

THE DATE COMES CLOSER

Assalammualaikum...

aduhh... tarikh da dekat ni...xbuat ape² preparation pape pon... huhuhukkk :( help help help..
hahaa... blur x blur x...tarikh pe plak ni?? nak kate nak kawin da putus tunang...kakakaka...

xdela... nway next friday adolah hari kelahiran "kawan" aku...huhu... kawan ok...hehehe... besties..la sngt... huhu.. nebes la nak bg pe.. hahaha.. actually scret admire ak..hahaha.. ak minat je kat die (statement selamat x) hahahaa... 

ak xpnh lak nak supuraiskan ni.. tp tergerak lak nak prepare sesumtin.. hahaa.. xtaw jadi ke x... surprise pe pon xpiki lagik...hahaha...xdop maso la nak piki2 pape... almaklumla bz keje je..balik da malam...adush...hahahaa... help help... hhaha... tension ak... (please jgn ckp ak perasan) walaupon mmg perasan... hahhaa... 

alahai...ak harap adola idea tersembol dari kepale otak ak ni.. nway die xmintak pape pon...tp i need sumtin special n memorable... hahaha... katenye...kakakaa... xtaw la memorable ke incredible jadinye...kakakaka... wait n see je la...khamis ni nak mintk balik awal la kat bos.. ado hal ponting...kakaakaka... 


p.s* xpenah berjuang ni.. hahaha.. n xpenah plak ak nak menjiwa² sebelum ni..pesal plak la ngn ak ni... adushhh.... hey kawan... harap² awak suke dgn surprise saye nnt...even klw saye baling tepong kat awak...hahahaa.... simbah air..pastu baling tepung...kakakaka... kompom soknye die MC..hahahaa.... nice... ehehehehee




k la... nak wechat sat..hahaha...

love 

yana khai~

Monday, March 11, 2013

ALAHAI BINGAINYA JADI ORANG.

Assalammualaikum,

hahaha... utk tatapan semua..setelah hampir 3 bulan lebih kurang ak gne kan strimik ni.. baru harini malam ni jam ni aku blh online kat lappy.. bapak poyo... besar masalah ak sebelum blh strimik kat lappy ni..

1 ) ak try n error mase memule beli strimik n pasang kat lappy.. besenye wifi akan automatik detected kan.. kan kan.. tapi tidak pada lappy aku.. die punye nak ak investigate n buat posmotom katenye.. then xblh jgk.. smpai 1 tahap nak beli lappy baru.. (dasat x dasat x) hahaha... ok failed di situ.. putus ase.. online gne henpon jela jawabnye,,

2 ) dpt 1 solution (tu pon lepas dak I.T dtg umah ak utk set up balik wireless ak dek kerane xleh online selame 5 hari..xtaw pe mslh smpai ak g TM siap melenting skit kat situ..(garang ak ni sbnanye...tapi comel) huahuahauhauaa.... pastu die dtg umah then gne cabel tenet..(xterpikir plak sblm tu pasal cabel tu kan) tett hala nape ak jadi sebegini lembap..adush toreh tangan..hhahaaha... then ak pon tinggggg~!! (soh budak I.T buatkan cabel tenet sepanjang smpai ke bilik ak.. (dlm 5 meter)hahahaa... pastu die ckp leh gne wireless.. (asal ak xtnye ritu..sbb die xckp aritu)hhahaaha...adohhh hampir nak tejon bangunan...huahuahuahau...

3 ) malam ni.. setelah ak mcm nak bunuh diri kejap.. ak teringat plak dlu seseorang ade bg full driver utk laptop ak (aspire bla bla bla..xhengat) hahaha.. then ak dgn semangat membedal men tekan² je installer yg tertulis WLAN dan LAN sebagainye.. xtaw pape plak...adohhh gagal... suicide.. >.< then kebijaksanaan ak utk menggodek lagi (ak mmg terror utk try n error 150juta kali ni) hahaa...ak pon install balik tapi kalini ak repair balik bkn modify dan manymore... then result die... tada~ hahahaa... excellent ... horayyy.... tepok tangan kembang² kuncup sorang² smbil kipas² muke tanda terror... hahahaa... 


apesal la ak xpraktik kan ak yg ak blaja dlu.. sebaik xhilang ingatan..samar² ala² ingat² lpe plak utk repair balik.. adushhh... tumbok dinding... hahaha... so pade yg ade msalah tu jgn tkt nk godek... klw jahanam last² bawak keddai g repair.. xpon alang² beli baru je...huahauhauahaua... 


d sebabkan saye terror... saye bagi tepukan utk saye.. pap prapp prapp. hahahaa... 



PORTABLE WATER FILTER UTK KEGUNAAN SEHINGGA SETAHUN.

PORTABLE WATER FILTER UTK KEGUNAAN SEHINGGA SETAHUN.
Bendasing tersembunyi pada air bersih??? Putarkan paip rumah anda. Lihat air yg keluar. Mungkin airnya nampak bersih tapi setakat mana ia selamat untuk di minum??

EYE TREATMENT PENAWAR SI MATA PANDA

EYE TREATMENT PENAWAR SI MATA PANDA
KEMBALIKAN KESEGARAN MATA ANDA. RAWATAN MATA SERENDAH RM53.00

HOT PRODUCT!!!

HOT PRODUCT!!!
INGIN KAN TUMIT KAKI YANG MENAWAN? SERENDAH RM27.00 ANDA MAMPU MENDAPATKAN KAKI YG LICIN DAN CANTIK.

B Complex for Me n i love it

B Complex for Me n i love it
• Mengurangkan tekanan emosi dan kelesuan, • Membantu dalam kestabilan saraf dan meningkatkan proses pemikiran, • Menukarkan makanan kepada tenaga-menolong memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein, Mencegah barah serviks, penyakit jantung dan kecacatan spinal, menggalakkan kesihatan system kardiovaskular yang lebih baik.

Popular Posts