♥ Jejari Si KidaL♥

PENGEDAR SHAKLEE SELANGOR COD ( KG SIJANGKANG, TELOK PANGLIMA GARANG) 0192785383 / YANA PENGHANTARAN POS LAJU KE SELURUH MALAYSIA.

Tinggalkan Jejak anda Di sini :)

Kawat cam di leyyannakhai.blogspot

My Follower

CARI GALI LAGI


kata nabi saw: “siapa yang tinggalkan solat subuh tiadalah padanya nur di wajahnya dan siapa yang tinggalkan solat zohor tiadalah padanya rezki yang berkat dan barang siapa yang tinggalkan solat asar tiadalah padanya kekuatan badan,dan siapa yang tinggalkan solat maghrib tiadalah padanya anak2 yg bermanfaat dan barangsiapa yang tinggalkan solat isyak tiadalah padanya tidur yang nyenyak.” ‘sampaikanlah daripada nabi saw itu walaupun satu ayat.






Wednesday, April 24, 2013

PEMILIK BLOG SUDAH MENINGGAL??!

Assalammualaikum.. Jgn tekujat dgn title di atas tp itu la hakikatnye apabila aku disahkan meninggal dunia semalam.. Ianya terjadi apabila ak mendapat panggilan hangit dari kawan ak bertnyakan status fb dan di ikuti 1 lagi panggilan dari adik angkt aku tipon menangis2 tnye ak soalan yg same.. Ak pon bergegas balik nk tgk fb sbb cmpny ak block wifi n then taw pe ak nmpk..!?
See below picture... Heeheee

See.. Ape perasaan korg?? Mengucap panjang aku lps tgk.. Mybe niat die nk kite semua ingt mati n then xlawak la kot update cmtu kat fb org.. Sekian terime kasih

*xtw sape pnye angkara tp da berjaya menakutkan ak okeh..

Love-
Yana khai

Thursday, April 18, 2013

CIRI - CIRI SUAMI PILIHAN HATI

Aku datang dari sini Kampung Sijangkang, Kampung Sijangkang
Assalammualaikum..
Harini datin paduka yg masih single ni nak remind utk lelaki pilihan akan dtg datin.. Hahaha sape yh bertuah sila tampil pakai tag name tomok.. Bhahahaha...
1- sedap mate memandang
- Alasan. Klw pandang rs nak bg kaki je tu maknenye kite xsuke die.. Jodoh jauh kate nye.. Maknenye xhensem pon pe yg penting saat ku tatap wajahmu hati dag dig dug.. Hahahaa
2- solat 5 waktu
- Alasan- blh bmbing ak.. Sebb perkara pertama yg dihisab d akhirat adalah solat.. Inshaa allah..
3- brkemampuan
- Alasan - sbb ak bkn anak menteri kewangan so ak pon mkn kais pagi mkn mlm klw xkais xmkn.. Huhu
4-bkn kaki pukul
- Sbb ak ni ganas.. Ske mencakau org.. So klw laki ak kaki pukul bile ak cakar die hbs ak kene tibai,.,.,da jadi kes dere plak kan...huhu
5-x panas baran.
-Yet,ak adalah pemanar brn,s0,kalau si bkal suami ak brn jgk,xtaw la pe jd ngn umah tangge ak nanti kan,hehe,
6- terime ak seadanya.
-Sbb,ak adalah anak manje n ak manje dan mudah teqluke dan em0,serta sentapeness..haha.,.,nampak x ape yg ak cube smpaikn ni,hehe,
7- bertanggungjwb.
-sbb ak adalah wanita yg perlukan perlindungan..lagip0n ak ank yatim piatu yg mmg harus d bela dan d pelihara dgn ksih syg bkn dgn caci maki
8- last but n0t less,penyabar
-Sbb ak xpenyab0.s0 ak perlukn si penyabar utk mainkn peranan dlm rumah tangge ak kelak.,.,keke
Ok tu jela datin nak bgtaw,sem0ga bermanfaat untuk ak dan kte sume,
love~
Yana khai



Kerja Part-Time Di Rumah


Suri rumah, pesara, pelajar & sesiapa sahaja yang ingin bekerja dengan keselesaan di rumah sendiri. Join Sekarang!









Thursday, April 11, 2013

AKU DI UJI LAGI

Aku datang dari sini Telok Panglima Garang, Selangor, Malaysia
Assalammualaikum..

kalini..ALLAH uji lagi kekuatan aku.. perjalanan ak diuji lagi.. blh ke ak bertahan...mampukah ak tempuh.. susahnye perasaan ak nak d gambarkan skrg ni..ape yg ak rase pon ak xtaw la.. huhuhu.. 

ckp² along tadi buat ak terpiki.. cmne?? blh ke?? dan ape ape ape.. adush.. (tumbuk dinging)
along : dik ko da solat isthikarah??
aku : erm.. ade buat..
along : ape ko nampak??
aku : hantu (kidding) entah la.. cme berat hati nak bukak hati utk org lain buat masa ni
along : erm.. klw $SF%^_FK$%(WWTI##$*  camne dik?? (terpakse ak sensoredkan perbualan ak ngn along)
aku : erk.. hurm.. hurkk... (speechless) entah la along

cerita ak stopkan je..xnk piki pape..serabut ak jgk yg meroyan karang..huahuahuahaua....

Ya Allah..ak terima ujianMU.. tapi bg la semangat n petunjuk kat ak yg alpa selalu ni.. huhu.. kuatkan la pendirian ak dalam menentukan jalan hidup aku.. permudahkan la segalanya andai kau takdirkan sesuatu untuk ku.. Amin... :)

mood : freestyle.. i need to go somewhere.. but where.. huhu.. help help help.. lempang² pipi.. 

p/s * semoga kita berada dibawah lindunganNya..amin...

love -
yana khai~

Sunday, April 7, 2013

TIADA SENYUMAN TANPA AIR MATA

Asslammualaikum..

malam ni mood nak menjiwang² je..huhuhu.. fyi la kan ak ni ade 1 bende yg ak sendiri rase aneh pade ak.. semnejak 2 menjak ni.. bile ak g wedding ceremony je ak akan menangis.. xtaw la nape..nak nak klw bridge klua dgn paluan kompang kepak kebung kepak kebung.. ha mule la ak ni nk bersamarenda...hahahahaa... poyo sungguh... muahahaa...

terbukti la ak ni ade sipat pelembut...huahuahuaa... even d luar nmpak mcm singe kebulur.. dalam hati ak ni penuh dgn kasih sayang dan harapan.. thats y ak btl2 kecewe bile harapan menjadi layu..huahuahaua... 

even ak rase tindakan ak paling bengap.. tapi i have my own reason.. bile ak ckp then ulang tapi xdi fikirkan sedalam taman firdausi tu.. mmg ak kechewe.. hampa duka lara la... hahahaa... tapi tu la... bile prinsip di robek kan.. ak mmg pantang.. arghhh sudah la kau..huahuahaua...

DIA.. doa selalu mengiringimu.. ak berdoa kau akan bahagia.. dan bahagia.. terdetik utk menangis di depan mate tapi apekan daya ak punya ego yg perlu d jage..(persetankan hiperbola di situ)
ak benar2 serius utk melihat kau bahagia.. dan akan ada 1 masa ak berada dalam keadan di mana.. TAWA DALAM TANGISAN.. (abaikan tajuk lagu tu)

mood : ak susah nak serius tapi ak mmg serius.. nape ak terfikir utk mentahep untuk nya.. mungkin kenangan menjelma.. ak teringat.. dan bila tiap kali itu ak selalu berdoa.. ketemukan dia dgn insan yg selayaknya untuk membahagiakan nya.. tapi bukan aku... 

1 masa akan ada jawapan mengapa bukan aku... 


k bai nak wechat... jom add wechat : yanakhai123

haha pomot sket... huahauhuaa....


love -
yana khai

PORTABLE WATER FILTER UTK KEGUNAAN SEHINGGA SETAHUN.

PORTABLE WATER FILTER UTK KEGUNAAN SEHINGGA SETAHUN.
Bendasing tersembunyi pada air bersih??? Putarkan paip rumah anda. Lihat air yg keluar. Mungkin airnya nampak bersih tapi setakat mana ia selamat untuk di minum??

EYE TREATMENT PENAWAR SI MATA PANDA

EYE TREATMENT PENAWAR SI MATA PANDA
KEMBALIKAN KESEGARAN MATA ANDA. RAWATAN MATA SERENDAH RM53.00

HOT PRODUCT!!!

HOT PRODUCT!!!
INGIN KAN TUMIT KAKI YANG MENAWAN? SERENDAH RM27.00 ANDA MAMPU MENDAPATKAN KAKI YG LICIN DAN CANTIK.

B Complex for Me n i love it

B Complex for Me n i love it
• Mengurangkan tekanan emosi dan kelesuan, • Membantu dalam kestabilan saraf dan meningkatkan proses pemikiran, • Menukarkan makanan kepada tenaga-menolong memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein, Mencegah barah serviks, penyakit jantung dan kecacatan spinal, menggalakkan kesihatan system kardiovaskular yang lebih baik.

Popular Posts