♥ Jejari Si KidaL♥

PENGEDAR SHAKLEE SELANGOR COD ( KG SIJANGKANG, TELOK PANGLIMA GARANG) 0192785383 / YANA PENGHANTARAN POS LAJU KE SELURUH MALAYSIA.

Tinggalkan Jejak anda Di sini :)

Kawat cam di leyyannakhai.blogspot

My Follower

CARI GALI LAGI


kata nabi saw: “siapa yang tinggalkan solat subuh tiadalah padanya nur di wajahnya dan siapa yang tinggalkan solat zohor tiadalah padanya rezki yang berkat dan barang siapa yang tinggalkan solat asar tiadalah padanya kekuatan badan,dan siapa yang tinggalkan solat maghrib tiadalah padanya anak2 yg bermanfaat dan barangsiapa yang tinggalkan solat isyak tiadalah padanya tidur yang nyenyak.” ‘sampaikanlah daripada nabi saw itu walaupun satu ayat.






Saturday, June 29, 2013

Segment Mencari Pemenang My Followers



Assalammualaikum... Tag dari NURIN thanks sudi tag.. huhu.. jom join segmen anjuran  bloh Pretty Lady.. klik banner untuk join..

tag : http://yyunie.blogspot.com/
      http://arnilala.blogspot.com





ni betul² candid.. time tu kitorg tgh lepak kat pantai Morib .. tengah fikir klw esoknya cuti lagi xpergi keje blh ke xpe..hahahaha... *sambil usha² mamat henshemm.. miau..hahaha..



selamat join sume dan semoga berjaya :)









Lets join me on RHB 100 years and Win Exciting Prize. Join Now!!
  

Friday, June 28, 2013

RAKYAT MALAYSIA HARUS MEMILIH SAGA SV?? KENAPA??

Assalammualaikum..

ye betul...kalau aku blm ade kete lagi mmg ak da ambik saga SV ni.. apekan daya...encik BM baru je klua.. n then rugi klw jual balik..xdpt pape tp kene bayar pape..huhu.. 

Antara sbb kenapa aku ckp kite SG SV ni harus dimiliki??


1= MAMPU DIBELI DENGAN HARGA YANG TAK CEKIK DARAH 

-
Hanya RM33,438 OTR
Atau, RM250/sebulan*
Atau, RM8 sehari!*


2=KOS SELENGGARA BERPATUTAN PULAK TU!

Proton Saga SV ada teknologi CVT. 

-lihat harga penuh & spesifikasinya

 3=CIRI-CIRI TIP TOP & KESELAMATAN PUN KELAS PERTAMA


Lengkap dengan fungsi kelas pertama macam Beg Udara Berkembar, sistem masuk tanpa kunci (Keyless Entry Remote) dan banyak lagi! Serius puas hati.





sape yg blm ada kereta tu..cepatla pegi tempah..xrugi pon beli saga sv.. klik pada gmbar untuk keterangan lanjut.. berbalooi²..






love-
yana khai







Anda juga mungkin meminati :-



Lets join me on RHB 100 years and Win Exciting Prize. Join Now!!
campaign image
If you're looking for a compact car, there's none like the A-Class!

Giveaway by Waney Zainuddin - Duit Raya 2013



-klik banner utk join :) semoga berjaya semua :) -
TAG :-













































Lets join me on RHB 100 years and Win Exciting Prize. Join Now!!

Thursday, June 27, 2013

Segmen : Mari Tambah Kenalan Blogger By Mr.K



FOLLOWER TERKINI : 143 :)

klik banner untuk join :) 
or 

SEGMEN MENANG WANG TUNAI RM 100







Suami puan Zeera akan menjadi pengadil 100% dan keputusan suami Puan Zeera adalah muktamad.


                     Segmen ini  bermula 25 Jun 2013 dan TAMAT pada 30 Jun 2013



klik banner utk sesiapa yg belum join..x pon klik SINI





































Lets join me on RHB 100 years and Win Exciting Prize. Join Now!! 
 

Simple But Awesome Giveaway! By NabilaMedan







Giveaway Terbaru Daripada NabilaMedan!!

Tamat Pada 1 Julai 2013

(Tekan Banner Untuk Sertai!)





Wednesday, June 26, 2013

Rezeki berkat penentu kebahagiaan hidup di dunia, akhirat

Assalammualaikum..

harini ustazah nak bertaaruf sikit...hehee.. ok selamat tengahari sume sume cikebung cikebung.. bhaha..
korang penha x terfikir kekadang.. gaji banyak puloh² ribu tp masih lagi korang rase xcukup..nak beli tu xckup..klaw beli ni nnt nk beli make up xcukup.. hurm.. penah fikir x kenapa? sedikit sebanyak ini jawapannya :-


Rasulullah SAW bersabda: “Sesungguhnya roh al-Qudus telah datang kepada aku memberitahu bahawa seseorang itu tidak akan mati selagi tidak sempurna rezeki Allah SWT kepadanya. Maka takutlah kepada Allah SWT dan berusahalah dengan baik; dan lambatnya datang sesuatu rezeki itu janganlah menjadi pendorong kepada kamu untuk melakukan usaha mencari rezeki berbentuk maksiat kerana sesungguhnya rezeki Allah SWT tidak akan dapat diperoleh melainkan dengan cara ketaatan.” (Riwayat Ibn Majah dan al- Tabrani) 
  • Islam titik berat pencarian rezeki 

Islam amat menitikberatkan masalah pencarian rezeki oleh manusia di mana setiap makhluk Allah itu telah ditentukan rezekinya masing-masing sejak berada dalam perut ibunya lagi. Antara bahaya kemiskinan itu ia boleh membuatkan seseorang itu melakukan apa saja. 


Contohnya seorang perempuan akan sanggup menggadaikan sesuatu yang amat berharga pada dirinya kerana inginkan sedikit perbelanjaan untuk keperluan harian, walaupun secara terpaksa dan sedar perbuatan itu adalah terkutuk tetapi keadaan yang tertekan memaksa ia melakukannya. 

Mencari rezeki yang halal adalah kewajipan setiap Mukmin. Oleh itu Islam amat menuntut supaya umatnya banyak bersabar dan jangan mudah berputus asa, tetapi hendaklah berusaha bersungguh-sungguh, berdoa serta bertawakal kepada Allah. Rahmat Allah SWT sangat luas dan Dia tidak akan mensia-siakan doa dan usaha hamba-Nya. 

Sesungguhnya kemiskinan dan kesempitan hidup adalah ujian daripada Allah SWT namun, perlu direnungkan juga bahawa pendapatan (rezeki) yang sedikit serta mencukupi keperluan hidup di dunia adalah lebih baik daripada pendapatan (rezeki) banyak tetapi melalaikan. 

  • Keberkatan rezeki 
Di sinilah pentingnya keberkatan rezeki yang bakal menentukan kebahagiaan hidup manusia di dunia dan akhirat. 

Daripada Anas bin Malik, Rasulullah SAW bersabda: “Sesungguhnya apabila orang kafir mengerjakan kebajikan di dunia dia diberi upah dengan amalnya itu berupa rezeki di dunia. Sedangkan orang Mukmin, pahala kebajikannya disimpan Allah Taala untuknya di akhirat kelak serta diberinya rezeki di dunia berhubung dengan taatnya.” (Riwayat Muslim)


*walau sedikit manapon gaji kita.. wang yg kita ada..jika puncanya dari sudut yg halal dan kita bersyukur walau hanya memperolehi sepuluh ringgit untuk seminggu or sebulan, ianya mampu memberikan kita erti sebenar kehidupan dan kebahagiaan. ingt kawan².. wang bukan segalanya dalam hidup kita. jgn jadikan diri kita sbg hamba DUIT. bersyukur dgn rezeki yg ALLAH berikan..nescaya ada ganjarannya.. sekian.Wassalam.


love-
yana khai

Q test 

Money vs love? Who will Win?




Tuesday, June 25, 2013

OWH..Qi n Nelyda Sensore BUKAN ADIK BERADIK TP COUPLE RUPENYA.

Assalammualaikum..

harini kenapa rajin sesangat ak nak menaip pon ak xtaw...mybe nak release kan kepale otak ni dari memikirkan ketensionan ak xdpt g tgk tayangan perdana anjuran Nuffnang la kot...its ok.. kan da dpt hadiah topap tadi..hehee.. ok bkn tu ak nak kabau ni..Korang kenal Qi pengacara jalan² carik mamam tu kan.. Nelyda Senrose pon korang kenal kan..ala yg belakon dalam cite setia hujung nyawa tu.. Mati² ak ngtkan depa tu Sibling taw...pasal ak ade nmpk gmbo family besau depa dan lelaki tu sejibik Qi la kan... malangnya kesasar.. tp xjauh.. sbb diorg ade ikatan..iaitu kapel..lom sah lagi ikatan tu k.. hahaha.. ok ak da malu dah...sebaik tebace berita online tadi dan nampak gmbo depa dua.. maknenye ak ni masih xsalah lagi la..cme ak terckp diorg adik badik.. tp kapel plak..haishh... 


kan ade rupe skit tu kan.. sepadan je...dlm berita tu ckp org dok buat spekulasi depa g kursus kawin..klw btl pe salahnye.. xmo cite bebukan klw salah jatuh pitnah taw...dose.. hehe..semoga cepat berumah tangge ye korang..sweet bona


Baca cerita penuh DI SINI

ok la da btlkan kesilapan ak...actually ak xbgtaw sesape kecuali akk ak la kot.. hehee.. n now ak da bgtaw sume org bende btl..tp xperlu la nak kepochey cm aku ni..bhahaha..ngaku ni..kakaka sbb rase bersalah bg salah info...padan muke me..hhee...



k bai nak tido


love-
yana khai

KALAU DAH ALLAH KATE TU REZEKI SAYA..MILIK SAYA JUGA :) ALHAMDULILLAH

Assalammualaikum.. 

kalau dah milik kite, kite pnye jgk la kan... huhu. Alhamdulillah..rezeki.. :) duka² ada juga rezeki aku harini :) ingt x ak ade join giveaway itu la ini la...huhu...Alhamdulillah da menang... :) 

xcaye? cekidaut tgk name ak ade ke x..


see my blogS name??? hahhaa... pecayela.. hadiah die rm5 utk 2 org...kire ok la xpyh topap minggu ni dah..rezeki²... :)



k nak tido..even sedey xdpt tgk tayangan perdana badges of fury sbb ade mslah skit.. ade jugak penawar nye :) ok dah buleh tuntut hadiah minggu ni :) thanks :)


love-
yana khai

ALHAMDULILLAH NAK HUJAN[UPDATED]

Assalammualaikum..

Alhamdulillah...akhirnya suasana dikg ak mendung tanda hujan nak turun..dan kabus² jerebu juga sudah nampak berkurangan..Akhirnya Allah turunkan jugak rahmatnya setelah beberapa hari kami dilanda jerebu yg sangat memeritkan..





mari sama² ucap Alhamdulillah...kawasan kawan² cmne plak.. :) kongsi la kalau sudi :)



[UPDATED] DA HUJAN DA :) ALHAMDULILLAH SYUKUR

love
-yana khai- 


LETS JOIN 100TH CELEBRATION AND WIN FABULOUS PRIZES. OHSEM :) 




Multiply USB and variety function of Charger!

Assalammualaikum..


Dunia technology sungguh variety kan... ohsem sungguh... bende ni da lame tp baru harini aku ade..bhahaha... ok batak... akakaa... ape yg ak ade? jom cekidaut :D



haha...multi charger... cucuk je kat laptop.. da blh cas tipon.. blh share ngn kawan² yg ade variety phone kan.. Samsung charger ade, iphone ade, bb ade.. haishh.. ape pnye otak la pencipta ni..genius sesungguh kan... hurmm... now da xde masalh ak nk cas tipon time ak online gne 1 plug je.. kat situ la nak cocok tv, cocok lappy, cocok dvd player.. jahanam..hahaha ..now da easy sesungguh... phew phew... sungguh teknology malaysia ni...hehe..

ye ye aku batak...sbb dlu aku xde..skrg ade..kakakak...



love
-yana khai-

Segmen Free doodle by Arni

assalammualaikum...
hari yg malas nak keje ni coz mlm ni da xcited nak tgk priemer screening BADGES of Fury anjuran Nuffnang.. hahaha jgn jeles... jom sesape yg tgh free tu join segmen free doodle by adik cute ni... cekidaut... :)



Antara terma dan syarat² mudah beliau :-

  1.  Follow blog Arni .* Wajib = BLOG ARNI
  2.  Follow twitter beliau.
  3. Buat entry, kopipasta banner kat atas tu n then backlink kat kat Blog Arni
  4. TActually Arni kata xpyh buat entry tp klw uolls rajin buatla..cm aku..bhahaha..
  5. Lastly korang bgtaw die doodle wane ape korang nak..
  • - Arni saye nak Doodle warna Cream² Rembau most wanted yaww!! hahaa

Monday, June 24, 2013

ROBOT SEIRAS KUCING [CatBot]

Assalammualaikum...

tekejut jugak ak tgk berita ni.. mcm2 dunia skrg ni.. bakal jela die xblh gesek2 manje kan.. hahaha... parah.. 

robot istimewa ni diberi nama CatBot..yela name pon robot mcm kucing.. xkan bobot lak...hahaha.. ciri² dan kelebihan yg ada pada catbot yg xde la seiras sngt kan..Catbot mampu berlari, melompat. huhu.. bese la kan.. tp byk lagi kelebihan CatBot ni.. jom bace ape lagi si Saintis ni da buat kat robot ni..jgn die letak bebulu n muke cecomel sejibik kuceng sudah.. hahaha.. xde nilai la nnt kucing² semalaya nnt.. huahuahua





Perkembangan teknologi robot kini kian pesat. Setelah sebelum ini sudah ada robot yang boleh melompat, kini saintis dari Swiss berhasil menciptakan robot yang mampu berlari. Robot tersebut diberi nama Catbot. 

Robot ini diciptakan di sebuah makmal milik Ecole Polytechnique Federale de Lausanne. Robot ini memiliki struktur tubuh mirip kucing dengan empat kakinya. Pereka gajet ini sengaja mereka bentuk kaki robot tersebut dengan mengambil model dari kucing jalanan. Dengan adanya robot ini, mereka berharap dapat memberikan kemajuan dalam teknologi biomekanik. 



Terutama pada rekaan kaki yang bertujuan untuk membuat robot agar boleh bergerak lebih cepat. Pada akhirnya, mereka pun berharap agar rekaan robot ini boleh digunakan untuk misi menyelamat atau eksplorasi. 

Robot ini juga dikatakan sebagai robot terpantas di kelasnya dengan berat kurang dari 30 kilogram. Dalam ujian yang dilakukan, robot ini memiliki kemampuan untuk bergerak hampir 7 kali ukuran tubuhnya dalam waktu satu saat. 

Tentu saja kepantasan tersebut masih jauh dari kecepatan seekor kucing. Namun hal tersebut menjadi pencapaian tersendiri bagi dunia teknologi.


Sumber : berita harian

[NEW UPDATE]beberapa sekolah diarah tutup sementara mulai esok (24 June 2013)

Assalammualaikum...


Berita terkini yang aku dapat dari berita harian..esok beberapa sekolah di beberapa buah negeri di arahkan tutup sementara untuk mengelakkan dari berlaku penyakit yang tidak sihat seperti batuk selesema sakit mata dan sebagainya..

Antara negeri dan kawasan tersebut adalah 
Ianya kerana negeri² di atas telah mencapai tahap IPU yg tidak sihat.. Terbaru, Daerah Muar dan Ledang telah disahkan Daerah Darurat buat ms ni dan semua sekolah dan Peihak Swasta dan Kerajaan di arahkan supaya memberi cuti kecemasan kepada pekerjanya.. Untungla... bila plak tempat keje ak nak umum cuti ni.. tmpt ak kat klang ni pon da rupe mcm kat cameron je ak tgk..harap xde pape yg buruk la ea.. doa la yg baik² untuk semua org.. 

pesanan ringkas dari Yana Khai

  • Byk minum air masak
  • Jgn bakar sampah & merokok pon tercalon k.
  • Jgn klua rumah klw xde urusan penting, no detim no more. haha
  • Pakai face mask ketika berada diluar rumah.(Wajib)
-sumber-
BERITA HARIAN

Selamat beramal.buku amalan baru kita sudah mula dibuka dan byk kan amalan baik ye saudara saudari. In Shaa ALLAH

love
-yana khai-

Saturday, June 22, 2013

[UPDATED] Behind the Scene of Phenomena THANAKA Powder!


Assalammualaikum and have a good day..

recently we were announced with a wide range of phenomena, including the creation of severe haze affecting malaysia in terms of people's health in General. and yet 1 "gelaja"  Tanaka facial powder among the women is hot said.Ohsem.. BTW, i am the one who are interested of using it. LOL.
But, i need to know about the ingredient and etc. i found at Mr Google and lets cekidaut what is Actually TANAKA comes from. 

                                                
Thanaka cream has been used by Burmese women for over 2000 years. It has a fragrant scent somewhat similar to sandalwood.The creamy paste is applied to the face in attractive designs, the most common form being a circular patch on each cheek, sometimes made stripey with the fingers known as thanaka bè gya, or patterned in the shape of a leaf, often also highlighting the bridge of the nose with it at the same time.It may be applied from head to toe (thanaka chi zoun gaung zoun). Apart from cosmetic beauty, thanaka also gives a cooling sensation and provides protection from sunburn.It is believed to help remove acne and promote smooth skin.It is also an anti-fungal.


Ingredient[Tanaka Wood]
                                               

The wood of several trees may be used to produce thanaka cream; these trees grow abundantly in central Myanmar. They include principally Murraya spp. (thanaka)  but also Limonia acidissima (theethee or wood apple).The two most popular are Shwebo thanaka from Sagaing Division and Shinmadaung thanaka from Magwe Division. A more recent contender sold as a paste is Taunggyi Maukme thanaka from southern Shan State. Thanaka trees are perennials, and a tree must be at least 35 years old before it is considered mature enough to yield good-quality cuttings. Thanaka in its natural state is sold as small logs individually or in bundles, but nowadays also available as a paste or in powder form.
Thanaka cream is made by grinding the bark, wood, or roots[2] of a thanaka tree with a small amount water on a circular stone slab called kyauk pyin which has a channel round the rim for the water to drain into.


Now, lets being pretty like our malaysian artist that using Tanaka Powder too. Shes's Nora Danish. hikhik.. shall we?? hahahaa

                                              
source : WIKIPEDIA



Ok done.

have a great day everyone,

love-
yanakhai.



OTHERS BEAUTY & HEALTH
WHATS IZARA AISHAH USING FOR HIS BEAUTY





Saga SV terima 4,000 unit tempahan!!! OMG Melopong je aku -_-


assalammualaikum dan selamat tengahari..

Selain fenomena Jerebu ni..ade lagi penomena gempaq yg buat ak rase nak tarik rambut.. almaklumla da beli kete kot.. tup² SAGA SV muncul plak..harga mmg luar kepercayaan mahluk semesta.. ohsem.. arghhh.. jom baca klw korang jugak xterlopong mcm ak.. aisehlamen...



PROTON pertingkat pengeluaran 2,000 unit sebulan

PROTON Saga SV, kereta mampu milik yang dilancarkan PROTON Holdings Bhd Sabtu lalu, mendapat sambutan sungguh menggalakkan dengan 4,000 tempahan sudah diterima hanya dalam tempoh enam hari selepas pelancarannya.

Ketua Eksekutif PROTON Edar Sdn Bhd, Hisham Othman, berkata susulan sambutan sungguh menggalakkan itu, PROTON Holdings akan meningkatkan pengeluaran kereta itu daripada kira-kira 2,000 unit sebulan ketika ini bagi memastikan pembeli yang menempah kereta berkenaan tidak perlu menunggu lama untuk mendapatkannya. 





PROTON Saga SV, kereta mampu milik yang dilancarkan PROTON Holdings Bhd Sabtu lalu, mendapat sambutan sungguh menggalakkan dengan 4,000 tempahan sudah diterima hanya dalam tempoh enam hari selepas pelancarannya.

Ketua Eksekutif PROTON Edar Sdn Bhd, Hisham Othman, berkata susulan sambutan sungguh menggalakkan itu, PROTON Holdings akan meningkatkan pengeluaran kereta itu daripada kira-kira 2,000 unit sebulan ketika ini bagi memastikan pembeli yang menempah kereta berkenaan tidak perlu menunggu lama untuk mendapatkannya. 

Beliau berkata, buat masa sekarang pelanggan yang menempah kereta berkenaan dijangka menerimanya dalam tempoh sebulan dari tarikh tempahan. 


“Ketika ini, pengeluarannya (Saga SV) masih mencukupi untuk menampung jumlah tempahan yang kami terima dan kami jamin pelanggan yang membuat tempahan sekarang boleh menerima kereta mereka sebelum Aidilfitri ini,” katanya kepada pemberita di Kuala Lumpur, semalam.

Saga SV 1.3 liter yang dilengkapi enjin Campro IAFM dilancarkan 15 Jun lalu dengan harga bermula dari RM33,438 hingga RM36,888.

Walaupun ditawarkan pada harga kurang berbanding model Saga sedia ada, Saga SV dilengkapi beberapa ciri tambahan seperti penambahan kepada dua beg udara, tali pinggang keselamatan dengan ‘pre-tensioner' serta but belakang yang mampu memuatkan barang sehingga 413 liter.

Varian terbaru Saga itu yang ditawarkan dalam transmisi automatik CVT dan transmisi manual boleh didapati dalam enam pilihan warna iaitu Solid White, Elegant Brown, Tranquility Black, Genetic Silver, Fire Red dan Blue Rock. 
Selain itu pembeli juga ditawarkan dengan jaminan pengeluar selama tiga tahun atau 100,000 (yang mana terdahulu).

Hisham berkata, Saga SV dijangka akan menerajui jualan kereta PROTON dan mengukuhkan jualan model Saga yang kini mencatatkan jualan kira-kira 5,000 unit sebulan.

Beliau berkata, tempahan memberangsangkan untuk Saga SV adalah petunjuk positif bagi PROTON Holdings yang pada awalnya hanya menyasarkan jualan sebanyak 2,000 unit sebulan bagi model berkenaan.

“Sudah agak lama kami tidak menerima sambutan baik seperti ini dan kami optimis ia akan menyemarakkan misi kami untuk menguasai 30 peratus pasaran domestik dan seterusnya meningkatkan pendapatan PROTON Holdings,” katanya.

Daripada tempahan awal yang diterima untuk Saga SV itu, 65 peratus adalah untuk model transmisi automatik CVT dan selebihnya versi manual.

-sumber-
BERITA HARIAN
 Oleh Ahmad Fiesal Othman | fsal@mediaprima.com.my

[NEW UPDATE] 200 Schools Shut Down & Haze Operations Rooms Set Up (shared)

Assalammualaikum...

skrg mmg sngt menakutkan okeh time klua umah pagi tgk mcm dok atas awan.. actually klw atas awan ok kot...ni atas asap..sngt xsihat okeh... byk dah skola tutup, tmpt keje ak bile plak nak umum cuti...mybe masih tahap Air Pollution Index (API) pada tahap selamat.. xkn nak tunggu teruk kot..jgn la.. nak carik rezeki yg halal ni.. :( ok cekidawut wilayah mane yg paling worst tahap API nye.. semoga kita semua selamat dan byk kan minum air masak ye kawan²... jgn minum air paip..air masak..maknenye air yg dimasak pada suhu 100darjah celcius ke atas...hehe.. jom check²..




KLIK PADA LINK YG DIBERIKAN UNTUK PENERANGAN LEBIH LANJUT MENGENAI  THIS HAZE PHENOMENA. DAN SHARE KEPADA KAWAN² KITA YG MASIH BLM TAHU ATAU BLM SEDAR PASAL NI LAGI.. SHARING IS CARING











*pesanan. amalkan pemakanan sihat dan memakai topeng muka untuk mencengah dari gelaja yg lebih buruk lagi.


Thanks to sponsorship of this news SAYS.my.

(copypaste)

semoga bermanfaat.

love-
yanakhai.

Thursday, June 20, 2013

Invitation to NN Premiere Screening of Badges of Fury by Nuffnang

ASSALAMMUALAIKUM..

alhamdulillah..
nak tayang skit ape ak nampak kat email ak pagi tadi.. 

|
|
|
|
|
v


jemputan tgk premiere screening badges of Fury.. gile bhai... teruje la sbb ingtkan ak masuk competition tu just cube nasib..xsangke plak nasib menyebelahi aku..Alhamdulillah... nak tgk ape yg ak perah otak sngt time nak dpt tiket ni.. haha..cekidaut..

|
|
|
|
|
v




ade 2 gmbr org berdialong(jetli n wen zhang tgh dok lepak kat pantai n soh kite kretip tulis dialog pe.. ak pon bedal la.. according tu cerite die la kan...haaha...



so skrg ni tgh hot plak kat NUFFNANG pasal shopping kat phuket.. off 50%.. para blogger yg nak try blh la JOM SINI



*Ak nak pegi ke x?? of koz ak pegi kot... penat reka idea da dpt peluang nak kenal blogger lain ape salahnye...hehehe... so sesape yg dpt tgk screening badge of Fury ni nnt blh la kite jmpe di one utama okeh..jgn malu jgn segan...just call me YANA KHAI.. hahaha... 


k out..

love
yana khai.

SETIAP HELAIAN DAN KEPINGAN ADA MEMORINYA

Assalammualaikum...

korang pernah x simpan kertas or tiket even tiket bus zaman bas tambang yg pakai ketek ketek punye tu..hahaa..nak sebut pon susah ape bende nye...hehee.. setiap tu mesti bile korang belek² balik.. mesti korang senyum sorang ² kan..cm aku la...tadi dk belek² dompet tetibe nampak plak surat tahun² dahulu... agk² pemberi surat² tu sume ingt lagi ke x ??? cekidaut...



--ZAMAN STUDENT UITM SEGAMAT--
surat ni dari Normaya.. byk maksud tersurat kat dalamnye.. tiap kali bace even smpai skrg masih ade sentuhan..ak taw die ikhlas dan ak hargai persahabatan kita dulu..semoga kau berjaya dan aku taw ko dah berjaya pon :)
gabungan name (anis,hidayah,dan yana-aku la tu)
ini pulak hadiah yg paling ikhlas dari diorg.. rantai, manik² dan cawan.. oo so sweet time tu.. :) thanks to pelakon drama time tu.. FANA AKIM
                             

                               

--ZAMAN BERSTATUS "ORG BERKERJAYA--

ucapan good luck dari kawan² tmpt keje lame. time tu aku nak berenti keje.. diorg bagi hadiah ni.. thanks for wishing me good luck :)

 ini plak time hari jadi ak yg ke 24tahun.. ok ak mmg xtaw pape psl ni sbb sngt sedih xde party.. nobody give me a party..hahhaa.. but last² they gave me surpise.. ohsem korang.. terharu...huhu..


--ZAMAN BERGELAR "SEORANG REMAJA"--


tiket² wayang ni selame tahun 2012.. nampak x betape xsosial nye aku.. (pdhl ni je tiket yg ade sentiment² kejiwaan...haha..Actually ade 1 tiket tahun 2013 time tu ak tgk cite Twilight Saga-last episod.. tp tiket terlupe nk grab coz nak buang air kecik yg amat..dan lupe nak masuk poket..dan lagi bkn ak yg tukang bg tiket kat pakcik guard tu..tp kawan ak..ok salah die...hehehhe.. nway..i have something to remember..



Actually ade yg tnye tiap kali ak simpan tiket wayang.. kenape?? ini la sbb nye...ade satu masa nnti..korang akan carik kenangan korang..even bersama rakan², teman wanita/lelaki, keluarga dll.

tiap kali ak tgk semua kenangan ni.. ak terfikir.. adekah diorg ingt semua kenangan semase dulu?? waktu kite gadoh bersame.. ketawa bersama.. menangis bersama ku bersumpah harap mati pon bersama.. terlajak plak..hehee... bende² ni sume la yg akan bangkitkan semangat kite satu ms nnt untuk mencari kekuatan kita yg kadang² hilang.. percayalah.. apabila korang sedih.. tgk la sesuatu yg pernah membuatkan korang bahagia dulu..mesti secare xsengaja korang akan senyum.. even korang putus cinta org gadoh ngn gf/bf.. tgk kenangan bersama.. mesti korang senyum dan dalam hati doakan lah kebahagiaan mereka. walaupon bukan bersama kita.. ok lap hingus tanda ak tacing kejap..



ok la semoga ceria dan bahagia selalu.. selamat malam..

love-
yana khai.





Tuesday, June 18, 2013

"Topup Giveaway! By Nabila Medan"


syarat² nye adalah :

Hadiah menanti seperti yg tertera di banner.

tarikh tutup :-

23 JUNE 2013.




PORTABLE WATER FILTER UTK KEGUNAAN SEHINGGA SETAHUN.

PORTABLE WATER FILTER UTK KEGUNAAN SEHINGGA SETAHUN.
Bendasing tersembunyi pada air bersih??? Putarkan paip rumah anda. Lihat air yg keluar. Mungkin airnya nampak bersih tapi setakat mana ia selamat untuk di minum??

EYE TREATMENT PENAWAR SI MATA PANDA

EYE TREATMENT PENAWAR SI MATA PANDA
KEMBALIKAN KESEGARAN MATA ANDA. RAWATAN MATA SERENDAH RM53.00

HOT PRODUCT!!!

HOT PRODUCT!!!
INGIN KAN TUMIT KAKI YANG MENAWAN? SERENDAH RM27.00 ANDA MAMPU MENDAPATKAN KAKI YG LICIN DAN CANTIK.

B Complex for Me n i love it

B Complex for Me n i love it
• Mengurangkan tekanan emosi dan kelesuan, • Membantu dalam kestabilan saraf dan meningkatkan proses pemikiran, • Menukarkan makanan kepada tenaga-menolong memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein, Mencegah barah serviks, penyakit jantung dan kecacatan spinal, menggalakkan kesihatan system kardiovaskular yang lebih baik.

Popular Posts