♥ Jejari Si KidaL♥

PENGEDAR SHAKLEE SELANGOR COD ( KG SIJANGKANG, TELOK PANGLIMA GARANG) 0192785383 / YANA PENGHANTARAN POS LAJU KE SELURUH MALAYSIA.

Tinggalkan Jejak anda Di sini :)

Kawat cam di leyyannakhai.blogspot

My Follower

CARI GALI LAGI


kata nabi saw: “siapa yang tinggalkan solat subuh tiadalah padanya nur di wajahnya dan siapa yang tinggalkan solat zohor tiadalah padanya rezki yang berkat dan barang siapa yang tinggalkan solat asar tiadalah padanya kekuatan badan,dan siapa yang tinggalkan solat maghrib tiadalah padanya anak2 yg bermanfaat dan barangsiapa yang tinggalkan solat isyak tiadalah padanya tidur yang nyenyak.” ‘sampaikanlah daripada nabi saw itu walaupun satu ayat.






Sunday, June 9, 2013

REZEKI DI TANGAN ALLAH



Assalammualaikum bloggerness... hahhhaa... ok malam ni nak cerita cerita da basi..xbasi sngt selagi hak ak blm dituntut..
ape hak aku?? ok ak nak cite ni.. cite die camni

- pada bulan February-March
* Aku da bagi surat resign kat bos.. hurm..ak dapat tawaran kerja kat tmpat lame ak..ingt x post aku yg INI ... ha... kan.. n then hari ak kerja tu baliknye bos korea ak susah hati sbb tghri tu replacement ak da cabut lari...kuang3.. hehehe.. n then die nego gaji ngn ak malam tu.. ak ckp la gaji sekian sekian.. n then esoknye HR department panggil ak soh dtg kilang.. ak pon bg alasan kat tmpt keje ak yg ak ade urusan.. ambik gran kete baru...hehehe..ak sampai je sane bincang2 harga diorg setuju.. ak pon setuju..sah.. tp ak nk mintk surat perjanjian..ok diorg nak bg..

*Esoknye die soh dtg keje cm bese.. ak pon kol tmpt keje baru tu ckp xdpt teruskan keje sbb ape ak bg taw je terus terang... n then ofkos diorg marah kan..ak pon xtw nak ckp cmne ak cme leh mintk ampun maaf selamat hari raye je...ehehehhee....

* ak pon dtg keje esok nye n lagi skali HR panggil ak soh sign aggrement.. ak pon naik atas utk sign surat tu la kan ofkoz.. n then ak mintk copy...depa xbg bhai.. ohh dem.. ak tnye nape..?? y y y ?? diorg ckp tkt budak lain nampak ke di sbbkan careless ak la katenye n then jadi bahan ceritera cinta.. ok diorg sume KAYA RAYA kot...no need to jeles la kan...tp xpe... dalam surat tu ckp efective MAY 2013 la kan gaji ak revised... ok fine... imagine time tu March to May ak kene tunggu...xpe sabar... REZEKI ditgn ALLAH... ak pon tunggu la smpai Bulan May ni.. end of Month ak da excited utk tgk salary ak...attendance ak jage...xponteng..xunpaid pon...

*Dpt je slip gaji..ak xtgk dlu...ak bg kat operator2 tmpt ak dlu... last baru ak tgk gaji ak.. dengan segala hormatnya...!!! &$%$%$&%#$# ... tekejot yg amat sangat... HAMPA!!!! ape yg dijanjikan xsame... lain...dan sngt xsangke kenaikan agk tu..at least klw xde  B n C ak xkisah sngt..xde la kecewe sngt... tp ni ade...terus ak jmpe bos ak tnye... n bos ak pon xtaw nak ckp pe sbb HR yg buat kan..ak angkat beg terus bla.. da kul 5 ok..heehehe..

* ak naik atas jmpe org yg bertanggung jawab..die blh senyum je ckp ngn ak n cme soh ak tenangkan hati..paham situasi...eeiiiiiii sakit hati....!!! its ok...

*Isnin lepas ak dah pon pegi Pejabat Buruh utk tegak kan keadilan yg ak harus dapat.. tunggu je la keputusan nye cmne.. ni penaya name nye ...

p/s* agk korang la kan...ape tindakan pejabat buruh biasenye akan buat ea klw kes cm aku ni???

lpe nak bgtaw...copy surat tu ak xde kan.. selepas tu je ak pon terus jmpe saksi ak yg buat surat tu ak soh bg jgk surat tu...ak xnk tambah lagi penaya diorang buat kat ak.. cukup2 sudah..ehehhe...

k la nk tido sok keje n budak2 skola..hehee...

love-

yana khai









Kerja Part-Time Di Rumah


Suri rumah, pesara, pelajar & sesiapa sahaja yang ingin bekerja dengan keselesaan di rumah sendiri. Join Sekarang!






Post a Comment

PORTABLE WATER FILTER UTK KEGUNAAN SEHINGGA SETAHUN.

PORTABLE WATER FILTER UTK KEGUNAAN SEHINGGA SETAHUN.
Bendasing tersembunyi pada air bersih??? Putarkan paip rumah anda. Lihat air yg keluar. Mungkin airnya nampak bersih tapi setakat mana ia selamat untuk di minum??

EYE TREATMENT PENAWAR SI MATA PANDA

EYE TREATMENT PENAWAR SI MATA PANDA
KEMBALIKAN KESEGARAN MATA ANDA. RAWATAN MATA SERENDAH RM53.00

HOT PRODUCT!!!

HOT PRODUCT!!!
INGIN KAN TUMIT KAKI YANG MENAWAN? SERENDAH RM27.00 ANDA MAMPU MENDAPATKAN KAKI YG LICIN DAN CANTIK.

B Complex for Me n i love it

B Complex for Me n i love it
• Mengurangkan tekanan emosi dan kelesuan, • Membantu dalam kestabilan saraf dan meningkatkan proses pemikiran, • Menukarkan makanan kepada tenaga-menolong memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein, Mencegah barah serviks, penyakit jantung dan kecacatan spinal, menggalakkan kesihatan system kardiovaskular yang lebih baik.

Popular Posts