♥ Jejari Si KidaL♥

PENGEDAR SHAKLEE SELANGOR COD ( KG SIJANGKANG, TELOK PANGLIMA GARANG) 0192785383 / YANA PENGHANTARAN POS LAJU KE SELURUH MALAYSIA.

Tinggalkan Jejak anda Di sini :)

Kawat cam di leyyannakhai.blogspot

My Follower

CARI GALI LAGI


kata nabi saw: “siapa yang tinggalkan solat subuh tiadalah padanya nur di wajahnya dan siapa yang tinggalkan solat zohor tiadalah padanya rezki yang berkat dan barang siapa yang tinggalkan solat asar tiadalah padanya kekuatan badan,dan siapa yang tinggalkan solat maghrib tiadalah padanya anak2 yg bermanfaat dan barangsiapa yang tinggalkan solat isyak tiadalah padanya tidur yang nyenyak.” ‘sampaikanlah daripada nabi saw itu walaupun satu ayat.






Friday, July 26, 2013

SAYA TIDAK MEMILIH DALAM BERKASIH... CUMA....


Assalammualaikum... 

banyak perkara dalam hidup yg akan menyalahkan kita dan menyalahkan mereka.. dalam sesebuah perhubungan cthnya :-

saya tidak memilih untuk mencari teman yg sempurna.. kerana saya tidak sempurna juga.. kekhilafan lalu saya jadikan pengajaran.. harta bukan segalanya namun kejujuran penting.. once org tipu aku.. mmg ak da teragak² untuk terima..

isyarat aku mudah dalam berkasih sayang..

pada yg mengenali aku.. mungkin ak nampak garang.. nampak bengis.. nampak mcm kak yong kawasan, pantang silap skit.. terus smack.. tp...

aku sebenarnya belajar untuk tidak sesekali menunjukkan kelemahan yg byk terdapat dalam diri aku.. ok guys.. aku wanita.. ak insan yg perlukan kejujuran dan kasih sayang sepenuhnya.. andai aku berkata kecewa.. bermaksud ak sedang sedih.. andai ak diam tatkala janji tidak dikotakan.. ak sebenarnya menanti keyakinan dari lelaki yg bersungguh ke atas aku.. 

andai ak berkasar.. itu tandanya.. aku perlukan kelembutan seorang lelaki untuk menyakinkan aku akan diri aku harus dilindungi.. andai kita bersengketa.. aku berharap ada teduhan kesabaran dan tidak berputus asa untuk memujuk ku.. andai air mata kecewa mengalir di mataku.. sebenarnya ak perlukan penghapus air mata walaupon dari insan yg membuat air mata aku mengalir.. kerana aku insan yg sangat memerlukan perlindungan.. 

aku bukan insan yg tegar menyakiti.. cuma aku perlukan insan yg tegar menyayangi.. ikhlas melindungi.. gigih menyakinkan.. berpegang pada janji.. berpegang pada amanah aku untuk dilindungi bukan untuk di lukai..

sedarilah.. aku juga wanita biasa... sekian


- ok jgn nk gelak sngt bc puisi aku... ni bukan puisi dayana.. tp puisi liyana..
ok habeh cite madah.. nak tido..

love 
-yana khai-




Sunday, July 21, 2013

PEMENANG Give Away BUFDAY GURL By "YANA KHAI"


Assalammualaikum...

seperti dimaklum kan GA saya tamat pada jam 21:00 dan pemenang diumumkan pada jam 23:00.. jom check senarai pemenang dan tahniah.. :)


pemenang topap RM10 x 1  (peserta number 25)


pemenang topap RM 5 x 2 (peserta number 16 dan 27)




pemenang cookies x 3 (peserta number 2 , 24 , dan 21)


tahniah kepada pemenang.. sila tuntut hadiah anda dalam tempoh seminggu dari tarikh esok (22july - 28 july ) jika gagal, hadiah akan diberikan kepada peserta lain berdasarkan random jugak.

cara :-

kepada pemenang topap:-

sila tinggalkan pesanan anda di SINI beserta detail
nama : 
url GA yg dimenangi :
no telephone:
line yg digunakan : maxis/clcm/digi/ dll:

kepada pemenang cookies :-

sila tinggalkan pesanan anda di SINI
nama :
url GA yg dimenangi :
alamat surat menyurat :


terima kasih atas penyertaan anda dan tahniah kepada semua pemenang :)

love -
yana khai

Friday, July 19, 2013

Segmen Klik Klik Ramadhan






assalammualaikum.. jm join Segmen yg paling unik.. mengamalkan sistem win win situation.. fair kan.. klik banner untuk join.. tamat pada 20 july 2013. semoga berjaya semua :)



saya punya.. sini, sini, sini, sini, dan sini


thanks..

love-
yana khai














Tuesday, July 16, 2013

Give Away BUFDAY GURL By "YANA KHAI"

Aku datang dari sini Telok Panglima Garang, Selangor, Malaysia






Assalammualaikum... 

tinggal lagi beberape jam dari aku update blog ni, aku genap 25 tahun.. so nak buat sikit GA.

Caranya mudah saja.. 

  • Just copy banner di atas dan link kat kat post ni..
  • Buat tajuk entry "Give Away  BUFDAY GURL  By "YANA KHAI"
  • follow blog YANA KHAI
  • like page YANA KHAI FB PAGE
  • tinggalkan komen  beserta link korang with phase "happy bufday yanakhai"
itu saja... xde sponsor taw.. YANA KHAI SDN BHD je..


hadiah berupa

1 - topap RM10 x1
2- topap RM5 X2
3- kuih chocklat chip untuk 3 orang.


pemenang 100% dipilih oleh pakcik random

-ade ke x org nak join GA aku ni..hahaa..

saje nak berGA untuk first time sempena Bufday saya yg jatuh pada 17july ni..huhuhu...

tarikh tutup pada 21july 2013 pada jam 21:00.

senarai pemenang akan diumumkan pada jam 23:00 pada tarikh yg sama..

selamat berGA.. :)










Sunday, July 14, 2013

Segmen Salam Ramadhan oleh Fiqa Nsz





*KLIK BANNER*




Segmen Salam Ramadhan oleh Fiqa Nsz



Andai semua HARTA adalah RACUN, maka ZAKATlah penawarnya.


Jika seluruh UMUR adalah DOSA maka TAQWA & TAUBAT ubatnya,

jika semua BULAN adalah NODA maka RAMADHAN adalah pembersihnya, marhaban ya ramadhan.

Jika HATI sejernih AIR, Jangan dibiar ia KERUH
Jika HATI seputih AWAN, Jangan biar ia MENDUNG,
Jika HATI seindah BULAN, Kekalkan ia dengan IMAN.

“Marhaban Ya Ramadhan”
Selamat Menunaikan Ibadah Puasa
Semoga kita selalu diberkahi dibulan yang penuh mahrifah ini amin.
Mohon dimaafkan segala kesalahan-kesalahan saya, Marhaban Ya Ramadhan 1434 Hijriah,

Selamat menjalankan ibadah puasa.



SALAM RAMADHAN :)
















Saturday, July 13, 2013

SEGMEN Blogwalking Di Bulan Ramadhan

Aku datang dari sini Telok Panglima Garang, Selangor, Malaysia







Selamat Menyambut Bulan Ramadhan , Semua ! Hehe . Kali ni Fie nak buat segmen simple yang bertajuk " SEGMEN Blogwalking Di Bulan Ramadhan " . Tujuan Fie buat segmen ni untuk berkenalan antara satu sama lain n untuk menambahkan follower n trafik blog korang . Segmen ni bermula pada 13 July 2013 sampai 8 Ogos 2013 11.59 malam . Fie hope sangat2 segmen ini mendapat sambutan meriah .



CARA - CARA NAK JOIN




  1. Follow blog CIK FIE


  2. Like fanpage CIK FIE  


  3. Buat satu entri yang bertajuk " SEGMEN Blogwalking Di Bulan Ramadhan "


  4. Copy coding entri  yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri


  5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini














  6. Friday, July 12, 2013

    MANA ANAK KAU?? ERK !! KAWIN PON BELUM NOKK..!!


    Assalammualaikum..

    salam ramadhan ketiga..

    baru nak post entri malam ni.. xdop idea.. otak kecamuk nak bersomi tapi takot nak kawin..hahahaa... nowadays la kan aku asyik terkenang.. terkenang.. dan terkenang.. kekadang terbayang ex yg tu.. pastu ex yg ni.. hahahaa... ok sy bukan pemain lelaki okeh.. cume ayat baik die saya trauma lelaki..ekekeke.. poyo x statement.. ok jgn band saya.. hahaa...

    sbb pe aku ckp ak trauma.. adola klw korang ambik port pasal YANAKHAI in da house ni korang phm la kot.. tp nok.. sunyi beb single ni.. nak plural kan tkt plak.. hahaha.. kawan tu ade la.. tp hontah lah.. nnt la..nnt la.. hehehee.. ade jodoh xkemane nok... ayt penyedap hati..

    cmne ak leh tetibe terckp kat along ritu.. lepas ni sape dtg masuk minang terime je.. xnk tetunang lelame.. eekekkee.. leh plak la kan.. haishh.. stress out time tu.. huhu..

    mlm ni plak kat surau kat kg aku.. ado plak mokcik ni nok salah org..die ingt ak ni kakak ak.. almaklumla muke kami sepatern.. ehehe.. so die tnye la.. "anak kau cmne" erk anak!!!?? makcik ni kan.. saya blm kawin mn nk ade ank.. terus makcik tu pelok mintk maap coz die taw la ak adiknye n aku la yg da patah seribu tu..ahahahaha.. ok fine boikot xnk dtg raye umah makcik..hahahaa...

    tu la ayt bese org tua kan.. xpela..ade jodoh xkemane pon... sabar jela saye sementara menunggu si pemilik tulang rusuk saye ni...anyway im not desperate to married but im ready to married.. ok kopipes ayt faradhiya nokk.. hahahahaa... kbai...

    love
    -yana khai-

    anda juga mungkin meminati..













    Tuesday, July 9, 2013

    MARHABAN YA RAMADHAN

    Assalammualaikum.. Esok kita semua umat islam akan menyambut bulan baik yg ditunggu2 selama ni.. Selamat berpuasa sahabt maya dan nyata.. Semoga ramadhan kali ini penuh makna buat kita semua.. Alfatihah utk arwah ibu dan ayah saya.. Harapan utk berpuasa bersama kedua ibu bapa aku mmg xkan tercapai sejak beberapa tahun lepas.. Kepada yg masih ada ibu dan ayah.. Hargai mereka selagi nyawa mereka masih ada.. Kepada sahabat sekalian.. Sy mntk ampun dan maaf sekirenye ade kekhilafan xd sengajakn selam kita berkawan dan berblogging bersama... Love -Yana khai- Via sony xperia android

    Friday, July 5, 2013

    THIS JULY IS MY BULAN!!




    assalammualaikum..

    bersempena JULY.. di mana 17JULY adalah hari kelahiran seorang insan yg comel di dunia.. saye saye saye.. hahahaa...
    belek² email ternampak plak kat to do bar email aku...xingt bile ak buat.. tp klakar.. 



    klik utk tumbesaran..hahaha






    sebenanye saje je kot buat hajat cmtu.. tp tgk gaye blm tercapai hajat semua tu... huhu.. itu kan impian.. yg saya mintk cume saya diberi kekuatan untuk menghadapi segala ujian.. walaupon sendiri.. saya yakin ALLAH ada bersama sy.. Amin...




    love-
    yana khai




    Anda mungkin juga meminati :-







    Thursday, July 4, 2013

    PROSES KEJADIAN MANUSIA SEPERTI SAYA SECARA TIDAK SEDAR



    Assalammualaikum... hanya gambar mampu menjelaskan kejadian aku.. hanya gambar ... 
    (-_T)

    kecik² baru lepas jadi baby...gmbar baby xde.. xtaw letak mane.. mama dukung.. pegi morib.. naik van.. sefamily :) love u mom


    sambut besday.. mama dukung lagi.. mama suap.. sume mama... love u mom -.-


    mama beli basikal.. xpandai bawak..tuntun je.. huhu.. mama aja... love u mom...



    mama bawak pegi genting highland..naik taxi.. naik kete langgo².. mama tgk kan.. love u mom -_-


    rambut kene potong pendek sbb degil xdenga ckp mama.. mama potong style tempurung kelapa.. sedey.. niat mama baik.. love u mom  (-_-)



    masuk skola agama smpai tingkatan 5.. niat mama... ilmu agama.. jadi anak solehah.. doakan mama... love u mom (-,-)




    masuk UITM.. smpai konvo.. mama xsempat tgk..mama xpegi konvo.. saye taw mama nampak kejayaan saya :( untuk mama... thanks mom n love u (-"_-)


    jadi org berkerjaya.. dpt makan sedap.. blm boikot Mekdi time ni.. klw ade mama mesti tiap bulan blanje makan.. love u mom :((


    merasa jadi tunang org setahun lebih.. tp jodoh xpanjang single balik.. huhuhu.. mama.. sorry :((


    tempat kerja baru.. post baru gaji baru..smpai skrg.. masih tunggu keje lain yg baru..hahaha... mom..always love u :(

    agk² kalau da tua gane la rupe aku nnt.. cmni la kot..







    V
    V




    sakit kepale otak pikirkan hal dunia.. tp mama bilang kene maintain jg diri.. i love u mom.. Al- Fatihah..


          anda mungkin juga meminati :-






    love-
    yana khai

    Giveaway Ramadhan by JiwarOsak‘






    Giveaway Ramadhan by JiwarOsak


    JOM Sertai Giveaway Ramadhan yang dianjurkan oleh Jiwarosak.Com dan disponser oleh

    AbgferOz | Emma Eshya | Cik Amabee | Puteri Insyirah | Atie Eryati | JR EvolusiKu | Miszz Nadea | Nor Syazwani | Amirul Syahnaz | Ieta Mat Sa’ad | Nadz Fisol | Nurmujahidah Ismail | Kak Noor Noorlia | Delima Zamrud | Nurul Syarafina | Edo Hayra | Schu Hada | Anastasia Ann | Khairul Zamri | MahaMahu | MahaGosip | Diari sedetik lebih Farisha | Ainul Asyirah Asyiqeen | Sempoi Jerk | Masni Abdul Kadir | Ahmad Siddiq Adnan


    hanya 3 STEP dan anda mungkin memenangi hadiah yang menarik..

    Terdapat pelbagai jenis hadiah dan cash yang boleh dimenangi.. untuk maklumat lanjut layari blog penganjur di AbgferOz
















    Wednesday, July 3, 2013

    MEGA GIVEAWAY : Indahnya Islam by Nurul Nizam





    Assalammualaikum...

    Islam mengajar kita untuk saling nasihat menasihati antara satu sama lain.. sama seperti yg terkandung dalam surah Al-Asr "Demi masa seseungguhnya manusia dalam kerugian, kecuali yang beriman dan yang beramal soleh, yang berpesan pada kebenaran dan berpesan pada kesabaran"

    Ayat itu jelas menunjukkan kepada tanggungjawab sesama Islam dalam berpesan dalam melakukan kebaikan.. Zaman ini pabila kita menasihati seseorang akan kekhilafan yg dilakukan.. makian yg kita terima.. dengan alasan "kubur asing² @ jgn ganggu tepi kain org" bukan niat mengganggu.. mmg betul kubur asing². tapi beringat.. yg mandikan jenazah kita siapa? yg korek kan kubur kita sapa? yg kafankan kita siapa? yg baca kan yaasin utk kita siapa? klw bukan org lain yg buat semua tu.. xkan kita blh bergolek masuk kubur.. kalau la kita blh tahu mcm mane siksanya azab dikubur akibat dosa yg kita lakukan di dunia.. kita pasti tidak mampu utk ketawa di dunia.. kita juga tidak mampu keluar dari rumah bertemu dunia di luar kerana takutkan dosa. Islam itu indah jika kita pandai menilai sucinya.. :) Allah sygkan hambanya.. setiap dosa manusia..ALLAH berikan peluang bukan sekali.. tetapi selagi nyawa dikandung badan.. 

    sekian. wasalam.

    love-
    yana khai.





     

    SAYA XBOLEH SINGLE DAN XBOLEH ADE COUPLE.MCM DA X SIUMAN!


    Assalammualaikum.. 

    malam ni nak berjiwa² je... hahaa... almaklumla hidup bujang..(sy bujang dan single..hikhik )
    - korang rasa la kan.. seronok ke sesape yg bujang kat lua tu.. ok tipu klw kate seronok.. bosan.. xde org nak ajak gadoh..xde org nak pujuk,, xde org nak manjekan..hahaa...(mood: tgh miang)

    haha.. bile piki² balik... seram lak nak carik pakwe.. hohohoh..(alasan utk tidak mengaku xde sape nak saye) kekekekee...tol la.. bosan bile single.. serabut bile ade couple.. so ak cmni la.. bile ade yg dekat malas lak nak piki sbb tkt sakit ati.. bile xde yg dekat bosan lak aih xde kawan nyembang..kekekeke.. 

    - cmni jela.. redha.. tunggu Jodoh smpai.. kot² la kan sok ade org masuk minang aku.. haishhh jgn buat hal ak lom blajo jait baju agi..wakakakakaa...

    - sape pon jdoh yg dtg.. tu yg terbaik.. xmo la kot bersayang² lame².. tup tup aptb.. cmni jela.. xsakit ati.. xmakan jantung,,, xkene darah tinggi.. sekian aku lonely(hantuk pale sendiri) hahahaha dengan harapan ade artis masuk minang.. (taste nak retis je)


    selamat malam..

    love-
    yana khai.



    abaikan saja~ lat talilat tali tamplong~

    Monday, July 1, 2013

    G.A by Si Arnab Gemok










    Assalammualaikum... lets join newbie here.. 1st GA by her.. 
    Si Arnab gemok ni membe aku masa study kat UITM segamat dulu.. ok simple bout her. 
    1st time nampak die.. ok die gojes.. aku plak hanya si semut merah..hahaha.. ok rendah diri k.. pape pon shes great n very expandable.. ni iklas k syaz.. xtipu punye.. huhu.. 
    even xrapat pon ngn die tp da name pon 1 course.. of coz la ak kenal die n die kenal ak..xgitu syaz... huhu.. nway good luck in future.. :) 

    jom join.. klik pada banner or KLIK HERE


    BUKA TUDUNG BARU BOLEH KERJA.




    Assalammualaikum..
    Its july.. Welcome.. Minggu depan da start puasa bg umat islam dibumi Allah..
    Terkejut aku bc berita harian harini.. Sesempt nye ak bc kat perodua service ni n trnmpk plak tajuk muke depan 'buka tudung baru boleh kerja'.. Apekejadahnye..
    Dlm surt khbr tu tulis 2 org da buat aduan, sorg br nk mntk iv kat kedai gmbr kat gombak, utk kje majikan soh bkk tudung n pakai skirt. Sorg lagi pon same gak.. Teruk btl.. Kan hak individu mengamalkan ajaran agama memasing kan.. MAIJ N JAKIM nasihatkan pada yg terjebak dgn masalh ni supaya carik keje lain yg lebih berkat.
    So pada yg kene buat cmtu.. Harap xpyh la keje sbb terpakse.. Islam xaja kite carik rezeki dgn cara cmtu.. Nauzubillah.. Jgn gadai maruah agama semate2 kerana duit.. Renung2 kan selamat membaca.
    Love-
    Yana khai

    PORTABLE WATER FILTER UTK KEGUNAAN SEHINGGA SETAHUN.

    PORTABLE WATER FILTER UTK KEGUNAAN SEHINGGA SETAHUN.
    Bendasing tersembunyi pada air bersih??? Putarkan paip rumah anda. Lihat air yg keluar. Mungkin airnya nampak bersih tapi setakat mana ia selamat untuk di minum??

    EYE TREATMENT PENAWAR SI MATA PANDA

    EYE TREATMENT PENAWAR SI MATA PANDA
    KEMBALIKAN KESEGARAN MATA ANDA. RAWATAN MATA SERENDAH RM53.00

    HOT PRODUCT!!!

    HOT PRODUCT!!!
    INGIN KAN TUMIT KAKI YANG MENAWAN? SERENDAH RM27.00 ANDA MAMPU MENDAPATKAN KAKI YG LICIN DAN CANTIK.

    B Complex for Me n i love it

    B Complex for Me n i love it
    • Mengurangkan tekanan emosi dan kelesuan, • Membantu dalam kestabilan saraf dan meningkatkan proses pemikiran, • Menukarkan makanan kepada tenaga-menolong memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein, Mencegah barah serviks, penyakit jantung dan kecacatan spinal, menggalakkan kesihatan system kardiovaskular yang lebih baik.

    Popular Posts