♥ Jejari Si KidaL♥

PENGEDAR SHAKLEE SELANGOR COD ( KG SIJANGKANG, TELOK PANGLIMA GARANG) 0192785383 / YANA PENGHANTARAN POS LAJU KE SELURUH MALAYSIA.

Tinggalkan Jejak anda Di sini :)

Kawat cam di leyyannakhai.blogspot

My Follower

CARI GALI LAGI


kata nabi saw: “siapa yang tinggalkan solat subuh tiadalah padanya nur di wajahnya dan siapa yang tinggalkan solat zohor tiadalah padanya rezki yang berkat dan barang siapa yang tinggalkan solat asar tiadalah padanya kekuatan badan,dan siapa yang tinggalkan solat maghrib tiadalah padanya anak2 yg bermanfaat dan barangsiapa yang tinggalkan solat isyak tiadalah padanya tidur yang nyenyak.” ‘sampaikanlah daripada nabi saw itu walaupun satu ayat.






Thursday, August 29, 2013

IBU HAMIL/LEPAS BERSALIN DAN SLIMMING SET


Assalammualaikum..

Ada pertanyaan seorang ibu dan juga bakal ibu mengenai Slimming Set (LECITHIN + OMEGA GUARD +++ ESP)

1- Set ni xmenjejaskan kandungan saya ke?
--tidak..bahkan kandungan EPA dan DHA yg terdapat di dalam OMEGA GUARD sngt membantu dalam proses perkembangan otak dan mata bayi..OMEGA GUARD pada si ibu pula membantu dalam pengawalan kolestrol dalam badan :) kan si ibu nak kurus selepas bersalin :)

2- ESP ni rasa susu ke? 
--Tidak.. ESP berperisa mild soya.. pada yg tidak suka akan perasa soya blh la mencampurkannya dgn air milo, horlick, bahkan ribena..pastikan dibancuh dalam suhu yg tidak terlalu panas kerana akan menhilangkan kandungan protein di dalam ESP :) 

3- Perlu ke tambah LECITHIN?
- klw tak nak pon xpe..cume nye..fungsi LECITHIN kepada ibu hamil adalah ia dapat membantu mengatasi masalah lupe @ Short memory yg biasa dilalui selepas bersalin.Dan sebagai pembakar lemak :) kan ibu nak kurus dan maintain :)

4 -Nanti xmenjejaskan kualiti dan kuantiti susu ke?
--0000 sangat tidak.. bahkan ESP bertindak sebagai MILK BOOSTER yg akan membekalkan susu sekaligus memekatkan susu :) HEbat!!


COMBINASI LECITHIN +OMEGA GUARD + ESP =
-Kulit cantik,halus, anjal dan putih
- Otak cergas,Perkembangan positive pada otak bayi.
-Menstabilkan paras kolestrol
-Berat badan Kurang
-Susu xkan berkurang
-Membaik pulih memori
-Awet Muda
-Mengelakkan obesiti.
oppss!! kebanyakan ibu² selepas bersalin berat badan seperti di pam² :)


5- BERAPA HARGA MEGA SLIMMING SET NI??
-harga set 
RM338.00(harga runcit)

UTK DAPATKAN HARGA SUPER ISTIMEWA DARI SAYA
Jom PM/Wechat/Whatsapp
yana-0192785383
saya pengedar sah shaklee 
SID 1030172








Sunday, August 25, 2013

SET SKINCARE/JERAWAT SHAKLEE


JERAWAT???
Ada yg suka ke muke dia ade jerawat?? Ada yg suke org panggil dia serupa bulan?? Sakit ati kan klw org memperumpamakan kita cmtu.
Kenali Jerawat.
-Jerawat biasanya disebabkan oleh tahap Sebum (minyak berlebihan) pada kulit muka yg disebabkan oleh banyak faktor. Antaranya adalah faktor pemakanan, faktor keturunan, dan juga iritasi pada kulit akibat pengelupasan, Sel kulit mati yg tertinggal menyebabkan iritasi folikel rambut akan tersumbat pada  minyak dan sel kulit mati itu sendiri. Ianya menyebabkan jerawat mudah keluar menemui ruang muka kita.
- Antara lain adalah disebabkan gangguan emosi yg tidak teratur yg umumnya terjadi pada remaja. Kebanyakan remaja akan mengalami gangguan emosi sekitar waktu kedatangan haid. Pada wanita dewasa juga tidak terlepas dari mengalami gangguan emosi yg disebbkan oleh perubahan hormon yg berhubungkait dgn kehamilan, siklus menstruasi & pengambilan ubat-ubatan.

KAEDAH PENCEGAHAN
1-    Vitamin C
Vitamin C adalah vitamin larut air dan terdapat banyak pelbagai jenis sayur-sayuran dan buah-buahan segar.Ia amat penting untuk pertumbuhan gigi,tulang,tisu bawah kulit dan rawan yang sihat.kurang pengambilan vitamin c akan menyebabkan kolagen menjadi lemah dan tidak aktif dan menyebabkan luka lambat sembuh.
2-    Vitamin e-complex
Vit E bersifat sebagai anti penuaan yg dapat mengurangkan garis-garis halus pada wajah, selain itu ia juga membantu mengelakkan pertumbuhan abnormal sel serta dapat mengurangkan bekas parut jerawat.
3-    B-complex

Ia bertindak sebagai pembentuk sel badan yg dipenting untuk awet muda dan membuat kulit kelihatan licin. Ia juga digunakan dalam kecantikan kulit,rambut, mata dan kuku.



APA KATA MEREKA??
 HASIL DARI PENGGUNA SHAKLEE SET SKINCARE

CREDIT TO umielman


UNTUK PERTANYAAN DAN HARGA ISTIMEWA
HUBUNGI SAYA
PM/WECHAT/WHATSAPP/KAKAOTALK
YANA-0192785383
SAYA PENGEDAR SAH SHAKLEE





Saturday, August 24, 2013

KENALI PENYAKIT OSTEOARTRITIS (OA) DAN RAWATAN PENCEGAHANNYA


Assalammualaikum..

Osteoartritis (OA) juga dikenali sebagai artritis degeneratif. Di antara lebih daripada 100 jenis artritis yang berbeza keadaannya, OA paling kerap terjadi membabitkan 10 hingga 20 peratus orang dewasa di Malaysia.kerap terjadi dengan peningkatan usia; bagi lelaki masalah biasanya bermula sebelum 45 tahun dan selepas 55 tahun bagi wanita.
PUNCA?
OA berlaku disebabkan proses penuaan. Apabila meningkat tua, kandungan air di dalam tulang rawan berkurangan dan protein yang membentuk tulang rawan itu akan merosot, menyebabkan permukaan tulang rawan menggelupas dan merekah lalu membentuk alur halus. Dalam kes yang serius, tulang rawan yang melitupi sendi rosak teruk sehingga mendedahkan tulang yang membentuk persendian berkenaan.

Penggunaan berulang kali sendi yang haus selama beberapa tahun boleh menyebabkan radang berlaku pada tulang rawan dan sendi menjadi bengkak serta sakit. Kerosakan tulang rawan menyebabkan tulang sendi bersentuhan dan bergeseran. Ini menyebabkan rasa sakit dan mengehadkan pergerakan sendi. Terutama ketika rukuk dan sujud dalam solat. Radang yang berlaku juga merangsang pembentukan tulang baru (taji, juga disebut sebagai osteofit) di sekeliling sendi.

OA sekunder pula disebabkan penyakit atau keadaan lain seperti obesiti, trauma berulang dan pembedahan ke atas struktur dalam sendi, kecacatan kongenital (sejak lahir), gout dan kencing manis. Obesiti menyebabkan OA dengan meningkatkan tekanan mekanikal kepada tulang rawan. Pada usia emas, obesiti menjadi faktor risiko paling kuat untuk OA sendi sendi lutut. 

Kejadian OA sendi lutut di kalangan atlit angkat berat dipercayai sebahagiannya disebabkan bebanan berat badan yang tinggi. Trauma berulang pada tisu sendi (ligamen, tulang, dan tulang rawan) yg menyebabkan OA lutut ini  awal didapati di kalangan pemain bola sepak. Bagaimanapun, risiko OA sendi lutut tidak meningkat di kalangan atlit pelari jarak jauh.

Sesetengah orang lahir dengan sendi tidak normal (ketidak normalan kongenital) yg menyebabkan tulang rawan cepat haus, mengalami degenerasi awal dan kehilangan tulang rawan sendi. OA sendi pinggul selalunya dikaitkan dengan kecacatan struktur sendi pinggul yang terjadi sejak lahir.

Gangguan hormon seperti diabetes dan hormon pertumbuhan tidak teratur juga dikaitkan dengan kehausan awal tulang rawan dan OA sekunder.

Gejala OA
1.  Sakit pada sendi lewat petang atau malam
2.  Sendi akan bengkak, berasa panas dan merasa nyeri bila digerakkan. 
3.  Sendi juga berasa kaku dan sakit apabila pesakit hendak digerakkan setiap
     kali selepas berehat.
4.  Obesiti,
5.  Kerap melakukan pembedahan lutut. (menyebabkan bowlegged’ kerosakandegenerasi tulang rawan sendi lutut yang berterusan sehingga kaki menjadi bengkok pesakit berjalan terhincut-hincut.)

CARA RAWATAN DAN PENCEGAHAN

Shaklee menawarkan 1 set lengkap untuk kesihatan tulang dan sendi
1- Joint Health Tablet (Mengekalkan tulang rawan yang sihat)
- Menyokong keselesaan sendi
Membantu mengekalkan tulang rawan
- Memelihara tisu penyambung yang sihat

    2 - Omega Guard (Mengurangkan inflamasi)
- Berfunsi melambatkan degradasi tulang rawan. 
- Mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi.
- Mmembantu mengurangkan gejala-gejala dalam penyakit sendi.
- Mengawal kolestrol dalam badan
-Mengurangkan masalah obesiti

3- Ostematrix
- Membekalkan Kalsium (penting untuk kesihatan tulang, otot dan ligamen.)
- Membekalkan Magnesium (pentinguntuk mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dengan mencegah pembentukan kalsium dalam tisu-tisu lembut dan sendi-sendi.)
 *( Kajian menunjukkan pengambilan kalsium berlebihan bukan sahaja membantu menguatkan tulang tetapi dapat membantu mengurangkan gejala osteoarthritis.)

maka, khasiat dalam pengambilan set di atas:-
1-Memberi sokongan nutrisi pada komponan penting penghubung tisu lain yg memberi kekuatan dan struktur untuk sendi
2-Membantu mengekalkan tulang yg kuat
3- Membantu melegakan sakit sendi dan inflamasi terhadap sendi


-
-   untuk maklumat lanjut dan consultasi percuma
    pm/wechat/whatsapp/kakaotalk
    yana-0192785383
s   saya pengedar sah shaklee




Friday, August 23, 2013

KEPERLUAN MENGAMBIL LECITHIN DAN OMEGA GUARD SHAKLEE DALAM DIET HARIAN ANDA

Assalammualaikum…

Sedikit penjelasan tentang LECITHIN dan OMEGA GUARD..ada yg bertanyakan kepada saya kenapa perlu pengambilan LECITHIN dan OMEGA? Xboleh ambik 1 je ke? Xboleh ambik LECITHIN je ke? Bkn xblh..boleh.. di sini saya menjelaskan tentang tindakan kedua2 supplement ini dalam diet harian kita disamping kita bersenam untuk mendapatkan hasil yg Kita idamkan..


6 biji kapsul sehari untuk setiap 2x hidangan.
berfungsi memecahkan lemak² menjadi zarah yg kecil bg memudahkan proses penghadaman

LECITHIN bertindak sebagai pemecah lemak. Tetapi harus di ingat lemak yg bagaimana.. LECITHIN bertindak membecahkan lemak tidak mendap. Maknanya di sini..lemak sebelum² ini
Tidak dipecahkan oleh lecithin.Fungsi lecithin dalam pembakaran lemak tidak mendap ini adalah, ia memecahkan lemak² tidak mendap ini menjadi molekul² yg lebih kecil dan memudahkan dalam proses penghadaman.


1 biji sehari diperlukan 
bertindak pantas membakar lemak² mendap dan mengurangkan tahap kolestrol 

OMEGA GUARD pula dihasilkan dari minyak OMEGA yg terdapat pada ikan dan ianya banyak di dapati dalam ikan haruan.. sebb itu terdapatnya pati ikan haruan kerana khasiatnya yg byk terutama untuk ibu yg hamil,ibu yg menyusukan anak serta ibu yg sedang berpantang. Khasiat OMEGA dalam diet kita adalah.. omega bertindak membakar lemak² termendap.. maknanya.. lemak² yg sudah melekat pada dinding mmbran kita yg sebelum ini tidak dibakar oleh lecithin. Selain itu, OMEGA bertindak pantas dalam penghasilan LEPTIN.. Semakin rendah LEPTIN, semakin cepat kita merasa lapar, dan OMEGA berfungsi meningkatkan LEPTIN dalam tubuh kita.. maka, kita tidak mudah berasa lapar. Selain itu, OMEGA juga penting dalam penstabilan tahap kolestrol dalam darah.

Takkan kene bergantung dgn supplement ni selamanya.. klw stop?? gemok balik ke??

  • TIDAK AKAN GEMOK!! Jika??? selepas berhenti dari pengambilan kedua² supplement ini anda mengamalkan gaya hidup yg sihat seperti menjaga pemakanan dan diet yg seimbang.. kerana apa?? kerana sebelum ini anda telah dibantu oleh Lectihin dan Omega untuk memerangkap lemak dan membakarnya.. sesudah itu jika anda mengamalkan diet seimbang.. ia akan mengekalkan berat badan ideal anda.

  • PERSAMAANNYA di sini.. anda bersenam sama dgn anda membakar kalori dan lemak anda.. anda menjaga makanan harian anda sama dgn anda memberi segala khasiat yg badan anda perlukan dan menghindari dari mknn yg menjejaskan kesihatan anda.. :)



Kesimpulannya, apabila lemak tidak termendap sudah dipecahkan oleh LECITHIN, dan LEMAK termendap dibaka pula oleh OMEGA dan hanya meninggalkan lemak yg perlu saja untuk otot² kita..Maka, gabungan gabungan LECITHIN + OMEGA GUARD adalah yg terbaik untuk diet anda, sekaligus memstabilkan tahap imun dan kolestrol dalam badan kita. Hidup sihat, hari pon ceria.


·         PENGAMBILAN BERSAMA LECITHIN AMAT DIGALAKKAN (3BIJI LECITHIN + 1 BIJI OMEGA)


Untuk keterangan dan harga pengenalan
Pm/whatsapp/wechat/kakaotalk
Yana-0192785383
Saya pengedar sah Shaklee.






sumber tambahan : breastfeedmemom



Monday, August 19, 2013

LECITHIN BKN UTK SEKADAR KURUS

Assalammualaikum..

Saya nak share skit ape jadi kat sy sejak ambik lecithin ni..
Niat utama nk kurus yg sihat.. Alhamdulillah berat maintain je skrg 43kg.. Then pagi td bgun tido tgk cermin.. Asal kenyal2 mke ni.. Anjal semacam je.. Baru perasan.. Then td tgk kandungan dlm lecithin ni.. Wowowo.. Protein soya yg diperlukan utk kulit mmg ada dlm lecithin.. Alhamdulillah saya dpt package.. Byk lagi kelebihan lecithin ni.

1. Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolestrol,triglycerides dan lemak2 yg lain.Sebab tu ia membantu mencegah penyakit2 seperti high blood pressure,stroke,heart disease, arteri yg mengeras … Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000-7000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yg sebegini

2. Kenapa org yang nak kurus suke lecitin? Sebab ia bertindak mengemulsikan lemak (ayat simplenye..ianya memecahkan lemak)..Tahukah anda..Lecitin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian… Pengambilan Lecitin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.

Kurus sihat dgn lecithin. Open for order.. Harga pejam mate saja :) jom dptkan sblm habes disapu bersih

Jom order : pm/whatsapp/wecht/kakaotalk : 0192785383 - sy pengedar sah shaklee -yana-

Friday, August 16, 2013

KURUS SIHAT BERSAMA SAYA..JOM!!!



Assalammualaikum... 

hahahaa... selamat selamat hari raya.. tahun ni raya aku sngt teruja bukan sebb raye dgn bf baru.. tp beraya dgn yakin utk makan segala yg aku mahu.. aku ada rahsia aku..
Sebelum ak bongkar..ak nk bgtaw.. dulu ak mmg ade mslh berat badan.. ok sape lahir bulan july 1988... masalah utama adalah masalah dgn perot boncet... anggaran 40% je fakta tu.. tp ak salah sorg dari 40% tu.. mmg masalah btl.. diet la cmne pon mmg perot kedepan.. boncet je.. ini tidak adil tidak adil.. hahaha.. so 2013 ni ak bertekad..ak on diet.. tp tp tp tp... mmg kurus pon..perot ade kureng.. tp ttp boncet la..sblm pose ritu..dlm bulan 5.. ak on diet.. bulan 6 sblm pose da ade org ckp ak kurus.. tp u olls... kurus dgn menghadkan pemakanan secara maksimum.. sbb ak org yg senang naik badan klw makan nasi.. mmg kurus, pucat.. org ckp ak kurus sakit.. so ak da start riso.. mmg sakit pon..mane xnye..tahan lapo 80%..20% hanya minum air dan breakfast roti sekeping je..ape nak buat ni.. ak pon tgk2 FB ni nmpk plak kawan FB ak dok keneng2 dgn product die.. ak pon try la kan manetaw nasib.. ak pon ambik la SHAKLEE( LECITHIN) sehari 6 biji 2x makan..ambik setiap kali korang makan berat.. so ak tnye..makan ape pon blh ke?? unless bende tu halal.. ak mmg suke la.. huahuahaua... so start pose tu ak da mule la makan je..nak plak along ak niage takoyaki.. sehari 4ketol.. so nasi pon ak da bedal.. pizza pe lagi.. mekdi jgn kabo la.. huahuahua.. then time beli bj raye ritu ak nmpk penimbang berat... lepas buke ak try.. (43kg)???? wowowowowow.. sblm ni 45kg nk turun 44 pon susah bona.. ak pnye target smpai 42kg je.. sbb klw 40kg da mcm berat budak kecik plak.. kang ak kene lambong susah... huahuahauaua.. ak berpuas ht btl setakat ni.. next nk try ambik OMEGA ngn ALfalfa plak..new result ak akan update plak utk korang.. so amacam?? xcaye lagi?? tgk gmbo bawah ni.. non edited taw.. even ak terror photoshop..360 pon bkn jugak..ori..hahahaa hahaha... 


              
BEFORE 
AFTER


anyone nk order?? direct message thru  whatsapp/Wechat/kakaotalk (0192785383)yana-for details n serius buyer or sesape yg serius pasal kesihatan korang..harga jgn risau..masih harga mampu milik :)
*REMEMBER.. KLW KORANG RASA SIHAT TU MAHAL.. TRY LA PLAK SAKIT.. :) 



Sunday, August 11, 2013

LEBARAN DIRAI- RAMADHAN DIRINDUI- MAAF ZAHIR BATIN DARI YANA KHAI


Assalammualaikum... 
salam syawal yg masih berbaki.. aku baru berpeluang nak update blog.. almaklum la update pakai phone xbest.. nk jgk gne lappy.. xsempat..balik beraye da penat terus naik katil dan tido tido tido..

korang cmne raye?? seronok? or beronok ronok.? aku bese je.. cme xmcm tahun2 lepas.. tahun ni ade rs sunyi skit.. hihihihi.. xpela korang xperlu tau..ekekekee... 

ok dikesempatan ini aku YANA KHAI ingin menyusun 10 jari mohon ampun dan maaf kalau selama berblogging ni ada yg terasa hati dan terkurang senang dgn penulisan ak yg xseberape la sngt.. hehee.. pada member2 yg bg hadiah giveaway tu terima kasih daun keladi dan yg menerima giveaway dari aku juga harap maafkan la klw ada kekurangan..hehehe.. semoga kita dapat berjumpa lagi di ramadhan akan datang dan semoga ramadhan tahun ni.segala amalan kita diterima ALLAH.. Amin..


da buleh la makcik2 kat lua tu klw nk buat menantu ni.. hahaha



love
Yana Khai



PORTABLE WATER FILTER UTK KEGUNAAN SEHINGGA SETAHUN.

PORTABLE WATER FILTER UTK KEGUNAAN SEHINGGA SETAHUN.
Bendasing tersembunyi pada air bersih??? Putarkan paip rumah anda. Lihat air yg keluar. Mungkin airnya nampak bersih tapi setakat mana ia selamat untuk di minum??

EYE TREATMENT PENAWAR SI MATA PANDA

EYE TREATMENT PENAWAR SI MATA PANDA
KEMBALIKAN KESEGARAN MATA ANDA. RAWATAN MATA SERENDAH RM53.00

HOT PRODUCT!!!

HOT PRODUCT!!!
INGIN KAN TUMIT KAKI YANG MENAWAN? SERENDAH RM27.00 ANDA MAMPU MENDAPATKAN KAKI YG LICIN DAN CANTIK.

B Complex for Me n i love it

B Complex for Me n i love it
• Mengurangkan tekanan emosi dan kelesuan, • Membantu dalam kestabilan saraf dan meningkatkan proses pemikiran, • Menukarkan makanan kepada tenaga-menolong memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein, Mencegah barah serviks, penyakit jantung dan kecacatan spinal, menggalakkan kesihatan system kardiovaskular yang lebih baik.

Popular Posts