♥ Jejari Si KidaL♥

PENGEDAR SHAKLEE SELANGOR COD ( KG SIJANGKANG, TELOK PANGLIMA GARANG) 0192785383 / YANA PENGHANTARAN POS LAJU KE SELURUH MALAYSIA.

Tinggalkan Jejak anda Di sini :)

Kawat cam di leyyannakhai.blogspot

My Follower

CARI GALI LAGI


kata nabi saw: “siapa yang tinggalkan solat subuh tiadalah padanya nur di wajahnya dan siapa yang tinggalkan solat zohor tiadalah padanya rezki yang berkat dan barang siapa yang tinggalkan solat asar tiadalah padanya kekuatan badan,dan siapa yang tinggalkan solat maghrib tiadalah padanya anak2 yg bermanfaat dan barangsiapa yang tinggalkan solat isyak tiadalah padanya tidur yang nyenyak.” ‘sampaikanlah daripada nabi saw itu walaupun satu ayat.






Sunday, September 22, 2013

KEPERLUAN BERPANTANG UNTUK IBU SIHAT.


Assalammualaikum..

kenapa kita perlu berpantang??


-walaupon saya belum pernah rasa berpantang, tetapi saya telah melihat 3 org kakak saya yg telah melalui proses berpantang, ada yg ok..ada yg kekurangan darah selepas bersalin, ada yg luka lambat sembuh menyebabkan ibu menjadi stress dan menyebabkan hubungan menjadi suam.

keperluan berpantang adalah penting samaada dari segi tradisional ataupon moden. semasa tunggu masa bersalin, si ibu akan risau jika anak yg bakal lahir akan dijangkiti Jaundis/kuning. 
Antara cara mengatasi nya dengan mengamalkan pemakanan supplement semulajadi daripada shaklee.


1- Membantu kestabilan  hormon dalam badan. 
2- B complex mengandungi 8 vitamin lengkap termasuk asid folic dan biotin. b complex juga membantu ibu dari mengalami stress, kemurungan dan juga Meroyan. 
3- B complex membantu menukarkan makanan kepada tenaga.





 1- penting dalam pemulihan tenaga ibu ddan pembentukan sel darah merah yang baru bagi menggantikan sel darah merah yg hilang semasa melahirkan.
2- Vitalea adalah zat besi yg sngt diperlukan oleh ibu selepas bersalin. Kekurangan Zat Besi punca ibu pucat, letih dan tidak bermaya.
3 - untuk kesihatan ibu secara menyeluruh, ibu² di galakkan untuk mengambil vitalea sbg mknn tambahan.

1- dapat mempertingatkan antibodi secara konsisten dan penting dalam pembentukan kolagen. amat diperlukan bagi mempercepatkan proses penyembuhan luka dan memperbaiki tisu² sel yg rosak semasa bersalin.


1- penting dalam membantu mempercepatkan prose baik pulih luka, terutama luka di dalam rahim.
2 - membantu mengatasi masalah rambut gugur selepas bersalin.
3- Zinc complex juga dapat membantu mengatasi masalah kedinginan semasa di dalam pantang.



1- Protein yg membekalkan tenaga kepada si ibu.
2- Penting dalam melancarkan penghasilan susu.
3 - mencantikkan kulit agar kelihatan gebu dan anjal.
4 - juga sbg pemgemulsi lemak dalam makanan.
5 - membantu meningkatkan fungsi ginjal , jantung dan hati.


kenapa perlu berpantang dgn Shaklee???

- Selamat
♥ Boleh diambil oleh ibu yg baru melahirkan bayi seawal 2 jam selepas bersalin
♥ Boleh di makan oleh ibu yg bayi di sahkan Jaundis/Kuning
♥ Sesuai untuk ibu yg bersalin secara normal ataupon melalui pembedahan

-Unik
♥ Gabungan vitamin yg ada dalam set berpantang shaklee membuatkan si ibu lebih cergas, bertenaga, anggun dan cantik
♥ Membuatkan luka ibu cepat sembuh
♥ susu ibu meriah (Penambahan ESP)

** Jika si ibu mengamalkan pemakanan Jamu, sila Jarakkan masa pengambilan antara vitamin shaklee dan jamu.

untuk pertanyaan lanjut blh hubungi saya ♥
Yana
0192785383 (pm/wechat/whatsapp)
fbPage : Kedai Cinta Supplement




Tuesday, September 17, 2013

KENALI SIMPTOM ASMA @ LELAH PADA ANAK ANDA DAN ATASINYA DENGAN VITAMIN SHAKLEE



Penyakit Asma atau lelah merupakan penyakit immunologi yang menyebabkan kesukaran bernafas. Ini adalah kerana ketika pesakit diserang asma, keradangan dan spasma pada selaput dinding laluan udara menyebabkan bronkiol di dalam paru-paru menjadi sempit. Pesakit asma mungkin mengalami pernafasan bersiul (wheezing), sesak nafas, dan sukar untuk bersenam. Ketika otot mengejang, saluran udara mengecil dan menghalang pernafasan. Apabila ini terjadi,paru-paru akan berkurangan udara

Menurut kajian, jumlah kanak-kanak diserang penyakit asma adalah 10 hingga 20 peratus. Selalunya, penyakit ini tidak boleh diubati. Tapi, biasanya kanak-kanak akan sembuh apabila usia meningkat. Bagi kanak-kanak yang menghidapi asma sederhana, serangan ini akan hilang apabila mencapai usia lingkungan 12 hingga 13 tahun. Manakala, 50 hingga 60 peratus akan sembuh apabila mencapai usia 20 hingga 25 tahun. Sementara, 20 peratus lagi akan mendapat asma berterusan dan hanya sebilangan kecil saja yang akan sembuh.



TANDA² ANAK ANDA MENGHIDAP ASMA/LELAH
  1. Seringkali pesakit akan mengalami sesak nafas dan selalunya ia berlaku disebabkan rangsangan luar. Sekiranya ia berlaku kepada bayi, anda akan lihat pernafasannya menjadi pantas.
  2. Sesak nafas juga sering disusuli dengan sejenis bunyi yang digelar‘wheezing’. Ia merupakan bunyi seperti wisel yang berada di anak tekak dan selalunya berlaku apabila mereka menghembuskan nafas berbanding menarik nafas.
  3. Pada waktu malam, mereka akan sering batuk-batuk. Cuaca yang sejuk merangsang batuk tersebut. Batuk tersebut digambarkan batuk yang berkahak.
  4. Kadang-kadang mereka juga akan mengadu sakit dada akibat kesukaran untuk bernafas.

    Bagaimana serangan asma boleh berlaku? Apakah punca-puncanya?
    Serangan asma selalunya berlaku disebabkan rangsangan. Sama ada rangsangan dari luar mahupun dalam.
    1. 1) Rangsangan alergen
    2. -Contoh-contohnya adalah seperti habuk, lipas, debu tungau dan sebagainya. Anda perlu lihat di kawasan rumah anda sama ada mempunyai karpet yang berdebu atau tingkap anda sering terbuka yang menyebabkan debu-debu luar sering masuk ke dalam rumah.
    3. Bulu binatang peliharaan
    4. -Rata-rata ramai yang memelihara kucing di mana bulu binatang-binatang ini sering merangsang serangan asma. Sekiranya keluarga anda mempunyai sejarah alergi, anda tidak digalakkan untuk membela binatang peliharaan yang berbulu seperti kucing.
    5. Pencemaran udara
    6. -Pencemaran udara tidak kira mahupun luar ataupun dalam boleh merangsang serangan penyakit asma. Sebab itu kalau boleh pastikan tingkap ditutup. Kadang-kadang ada juga di rumah berdekatan dengan kerja-kerja pembangunan yang membawa pencemaran udara ke dalam rumah. Di ulang, pastikan tingkap anda ditutup sekiranya rumah anda mudah terdedah dengan habuk mahupun segala bentuk pencemaran udara di luar.
    7. Cuaca. 
    8. -Cuaca juga tidak kurang penting dalam memainkan peranan dalam merangsang serangan asma. Selalu asma dikaitkan dengan cuaca sejuk. Terutamanya di waktu malam dan di awal pagi.
    9. Senaman
    10. -Senaman sememangnya baik untuk kesihatan, tetapi terdapat juga bukti yang menunjukkan serangan asma boleh berlaku ketika bersenam. Ia digelar ‘exercise-induced asthma’. Tetapi ia tidak bermakna anda tidak boleh bersenam. Anda masih lagi boleh bersenam sekiranya anda tahu bagaimana untuk mengawal asma anda.
      Siapa yang selalu berisiko untuk mendapat penyakit asma?
      Penyakit asma boleh berlaku pada semua peringkat umur. Tetapi seringkali asma ini berlaku ketika kecil lagi. Orang yang berisiko tinggi untuk mendapat asma ialah keluarga yang mempunyai sejarah penyakit asma mahupun alergi. Sekiranya terdapat keluarga anda yang alergi kepada makanan laut misalnya, ahli keluarga anda juga turut berpotensi untuk menghidap asma. Sejarah ibu-bapa yang mempunyai asma meningkatkan kepada 3 hingga 6 kali ganda untuk anak menghidapi asma. Dari segi jantina, ia sering berlaku kepada lelaki ketika kanak-kanak.
      Di Shaklee salah satu supplemen yg boleh diamalkan untuk mereka yg asma dan lelah ini adalah OMEGA GUARD dan MealShake.  Omega Guard ini adalah pati minyak ikan tulin yg diesktrak dr ikan laut dalam yg bersifat panas, cube bayangkan mcm mana ikan ni boleh hidup dalam lautan yg sejuk dgn tekanan yg sgt tinggi tu, Ini adalah kerana ikan ini mempunyai sifat anti freeze yg sgt tinggi
      1)
      Omega Guard Shaklee


      Minyak ikan ini boleh diberi dari umur setahun, jika dikesan dr kecil ibu2 yg breasfeed boleh amalkan sebagai supplemen harian mereka, selain dr dapat mengurangkan serangan asma ia juga baik untuk perkembangan otak anak2 kita disamping ibu2 boleh berdiet sbb Omega ni juga salah satu agen membakar lemak terutamanya lemak2 tepu

      Ok jom kita tgk testimonial mereka yg dah beri anak mereka OMEGA untuk mengurangkan serangan asma


      Selain itu jika anak2 anda tgh alami batuk2 yg kuat pun boleh bg omega ni utk keluarkan kahak dalam badan tu dgn cpt, InsyAlllah.


      2)
      Mealshake Shaklee

      Antara Kebaikan Meal Shake Shaklee

      • Membekalkan 19 dengan vitamin dan mineral perlu untuk tumbesaran yang normal
      • Menambah selera makan anak
      • Anak tak mudah kerap jatuh sakit
      • Membekalkan tenaga tambahan terutama bagi anak-anak yang berpuasa
      • Mengatasi masalah sembelit kanak-
      • Sebagai cara untuk menambah berat badan anak
      • Kaya dengan kalsium, magnesium dan vitamin dan protein untuk perkembangan tulang yang sihat
      • Meal Shake Shaklee sangat mudah diberi kepada anak-anak kerana boleh dibancuh dengan susu formula kerana rasa french  vanilla dan teksturnya seperti susu tepung 
      • Meal Shake rendah lemak dan glisemik jadi anak anda tidak akan jadi obesiti
      • Sesuai untuk anak-anak yang obesiti kerana beri rasa kenyang yang lama
      • Meal shake merupakan makanan untuk otak yang bijak juga kerana mengandungi kolina, kalsium dan protein

      ikuti cerita ibu kepada seorang anaknya yg mengalami masalah Asma DI SINI


      Segala penyakit datangnya dari ALLAH dan dia juga la yg menyembuhkannya.. 

      untuk tempahan Omega guard dan Mealshake Shaklee
      direct pm/wechat/whatsapp
      yana-0192785383
      fb : Norliyana Khai
      Page : YanaShakleeciousHousre


      Sunday, September 15, 2013

      KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE


      Assalammualaikum,

      harini saya nak talk plak pasal ape faedahnye menjadi ahli shaklee. Mmg xterkata byk sngt benefitnya menjadi ahli shaklee,

      KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE
      ----------------------------------------

      [√] menikmati KEHEBATAN PRODUK dari sumber semulajadi

      [√] menggunakan produk SHAKLEE sambil mendapat pulangan wang.

      [√] membeli produk berdasarkan harga ahli yang jauh lebih murah disamping menjana pendapatan.

      [√] tidak perlu buat sale sekiranya untuk kegunaan sendiri sahaja.

      [√] membantu ahli keluarga, saudara mara terdekat yang ingin membeli produk SHAKLEE dengan harga ahli, dan anda mendapat bonus dari SHAKLEE dengan uv(point) anda.

      [√] bersama-sama dengan kami di GROUP JUTAWAN SHAKLEE yang masih muda dan bergaya serta dalam keluarga SHAKLEE yang sangat harmonis.

      [√] peluang mengerjakan UMRAH bersama suami & keluarga secara PERCUMA

      [√] peluang melancong dalam & luar negara secara PERCUMA

      [√] bonus kereta

      [√] FINANCIAL FREEDOM


      jgn bimbang dan ragu dgn shaklee, terbukti shaklee ni 100% semulajadi,berkesan dan halal serta mendapat kelulusan KKM. 
      sijil halal Shaklee dari ISA



      -p/s* saya tidak pernah terbuka hati untuk join mane² bisnes sehingga bertemu dgn shaklee.. secara rela hati ingin menjadi ahli kerana yakin dgn ketulinan productnya tanpa bahan sintetik.
      ingin tahu cara menjadi ahli?
      -hanya bayaran sebanyak rm65 +rm10 postage(semenanjung)rm20.00(sabah sarawak)
      sekali saja bayaran. buat ms ni saya blm dengar org bankrup sbb nak join SHaklee n blm ade org buat personal loan utk register sbg ahli shaklee :)
      hubungi saya 
      pm/wechat/whatsapp
      yanaShakleeciousHouse
      0192785383





      Friday, September 13, 2013

      TESTIMONI PENGGUNA OSTEMATRIX SHAKLEE



      Assalammualaikum..

      Alhamdulillah syukur rsnya dapat membantu ramai org untuk menyelesaikan masalh mereka seharian.. harini 1 lagi testimoni dari customer saya yg mengadu sakit kaki akibat terlanggar bonggol..bengkak di kaki beliau sampai sukar untuk melakukan kerja seharian, terasa sakit apabila hendak duduk diantara 2 sujud ketika solat, tp alhamdulillah dgn izin Allah pengambilan Ostematrix hanya selama 2 hari sudah membuatkan beliau rs seperti sediakala dan rs sakit pon sudah tiada.. 
      rasa syukur dapat membantu yg memerlukan.. 

      sedikit saya kongsikan kelebihan ostematrik ini adalah memberikan kalsium dan mangnesium di mana kalsium sngt diperlukan untuk otot tulang dan ligamen kita dan magnesium pula diperlukan untuk mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dan mencegah pembentukan kalsium dalam tisu² lembut dan sendi².kekurangan kalsium dan kalsium boleh menyebabkan punce berlakunya gejala osteoartritis (sakit sendi lutut).



      jika pesakit mengalami masalah lutut yg serius, digalakkan pengambilan bersama Advanced Joint Health Tablet di mana AJHT dapat membantu mengekalkan tulang rawan dan memelihara tisu penyambung yg sihat.





      p/s* Perancangan ALLAH itu sangat teliti dan sngt indah.. Ujian yg ALLAH turunkan kepada hambanya adalah tanda sayangnya ALLAH pada kita dan dia ingin sekali kita meminta kepadaNYA, maka, setiap usaha yg telah kita lakukan, berdoalah kepada ALLAH agar segalanya dipermudahkan. 

      sebarang pertanyaan blh berhubung terus dgn saya,24j
      InshaALLAH segala pertanyaan berkaitan saya akan berikan penjelasan,
      pm/wechat/whatsapp
      yana-0192785383

      with love,
      yana khai





      Monday, September 9, 2013

      SET KECANTIKAN WANITA DENGAN 5 VITAMIN LENGKAP




      Assalammualaikum.. hye readers..
      harini saya nak kongsikan sedikit tentang makanan Jasmani kita.. Kalau Solat 5 waktu menjadi makanan rohani kita dan semua sudah kian maklum tentang solat 5 waktu yg wajib kita lakukan setiap hari.. Jom kenal dengan 5 makann Jasmani. Bagi wanita yg mementingkan kecantikan luaran dan dalaman, anda harus memiliki kelebihan 5 vitamin ini dalam diet harian anda.

      1-ESP (Energizing Soy Protein)



      Kandungan protein di dalam kacang soya adalah 2 x ganda dari daging, 4 x lebih dari telur dan 12 x lebih dari susu. ESP juga lemak dan kolestrol yang rendah dan diserap dengan mudah oleh badan. Ianya juga adalah makanan berindex glisemik rendah yang menghasilkan tenaga berpanjangan dan rasa kenyang lebih lama.

      Satu-satunya kandungan di dalam ESP hanya kacang soya non-GMO (tidak diubahsuai secara genetik). Kacang soya ini diproses dibawah suhu yang rendah

      Extra bonus, kulit anjal,badan bertenaga, kulit menjadi halus.



      2- B Complex


      Antara makanan yang mengandungi vitamin B ialah gandum, daging, susu, kacang hijau, ragi, beras, telur, buah-buahan, gandum, ragi, hati, ikan, ginjal, kentang manis dan sebenarnya banyak lagi. Namun kita perlu tahu bahawa vitamin B yang lengkap atau nama lainnya ialah B Kompleks terdiri daripada lapan (8) vitamin B. Ia bertindak sebagai pembentuk sel badan yg dipenting untuk awet muda dan membuat kulit kelihatan licin. Ia juga digunakan dalam kecantikan kulit,rambut, mata dan kuku.

      B complex terdiri dari kumpulan lapan (8) vitamin B iaitu;
      ·    thiamin (B-1),
      ·    riboflavin (B-2),
      ·   niacin(B-3),
      ·   pantothenic acid (B-5), 
      ·   pyridoxine (B-6), 
      ·   folic acid (B-9) 
      ·   cobalamin (B-12) 

      ·   Biotin.

      3- Vitamin E

      -Ianya juga dikenali sbg Vitamin cinta ♥
      Vitamin E membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan. Pengambilan vitamin E yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik. Ianya juga membantu menghilangkan parut dan jeragat. Membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam.



      4- Vitalea

      Vitalea adalah product pertama  oleh Dr, forest C.Shaklee. ianya sngt penting untuk pembentukan darah dan sel. Vitalea byk membantu dalam mencantikkan wajah,kuku yg licin,rambut yg kuat dari akar,serta dapat membantu mencegah penyakit tiroid(beguk) yg biasa terjadi akibat dari kekurangan iodine.




      5- Alfalfa Complex


       sistem penghadaman yang baik adalah asas kepada tubuh yang sihat? Semasa proses pembersihan badan, bahan buangan akan disalurkan kepada 5 organ perkumuhan yang utama untuk dikumuhkan iaitu kulit, buah pinggang, kolon, paru-paru dan hati.
       Jika kita berusaha untuk membersihkan badan kita tetapi membiarkan sisa buangan terkumpul dengan banyak di dalam organ perkumuhan tanpa memastikan ia dibuang dengan cara yang sepatutnya, sisa buangan ini pasti akan diserap semula ke dalam sel badan kita! 
      extra bonus, Alfalfa juga berfungsi sebg "Kacip Fatimah" auuchh :)



      nah... lepas ni no need Botox.. 5 Vitamin lengkap yg perlu ada dalam makanan seharian anda..
      pilihan tepat di tgn anda. 

      ingin kan set lengkap kecantikan ini pada harga istimewa?
      pm/wechat/whatsapp
      yana-0192785383






      KELEBIHAN DAN KEBURUKAN ESP SHAKLEE


      Assalammualaikum..

      Ramai pulak yg tanye psl ESP(ENERGIZING SOY PROTEIN). apa kelebihannya.. 

      banyak noqqq.... untuk org mengandung je?? utk ibu menyusu aje?? Eh eh sape kate?? saya minum ESP.. saya blm kawen..saya ank dara.. hehee.. saya amalkan ESP utk diet harian dan penjagaan kulit saya.. kenapa kenapa?? jm tgk kelebihan ESP Shaklee ni

      >>>ESP membekalkan sumber protein. Semua tau kan badan kita perlukan sumber protein. Dalam pemakanan seharian kita sumber protein ada dalam ikan, ayam, daging. Tapi kenapa everyday makan lauk ayam tapi kerap juga tak sihat. Tak cukup ke?untuk pengetahuan u olls, ikan, ayam, daging tu kan kita masak dulu before makan. So bila dah masak, dah kena panas api, of course kandungan protein tu akan musnah dan yang tinggal??? tak cukup untuk badan kita yang kerja kadang-kadang more than 12 hours cm saye ni?? letih nokkk...



      >>>>Akibat kekurangan Protein dalam badan.
      ·         rasa lemah, lesu, tak bermaya..akhirnya menggeletar.
      ·         kolesterol tinggi, tekanan darah rendah..jadi pening.
      ·         punca ulser perut + ulser usus.
      ·         luka lambat sembuh akhirnya berparut.
      ·         ganggu penglihatan / lama kelamaan jadi kabur.
      ·         antibodi tak kuat. Bila kurang protein, badan tak boleh nak lawan penyakit yang datang. Kurang ketahanan.

      >>>>Kalau cukup protein??
      - soalan uji minda..  Jadi "always play safe" ambil ESP ini sebagai pelengkap. No harm at all la kan..


      >>>>KEBAIKAN :  ESP SHAKLEE
      ·         Untuk wanita yang ingin pregnant atau plan untuk pregnant : ESP pulihara dan pelihara rahim kita.
      ·         Untuk wanita yang sedang pregnant : ESP kuatkan rahim dan bantu pembentukan otot bayi. Protein kan bagus untuk tumbesaran.
      ·         Untuk wanita yang menyusukan anak : ESP bantu banyakkan pengeluaran susu. Bila kita cukup protein, means kita cukup tenaga. Susu pun berkhasiat.malah pekat. kenyang la anak maka kurangla dia meragam nokk..
      ·         Untuk sesiapa yang nak stabilkan hormon : ESP mengandungi kacang soya, yang kaya dengan isoflavon, ia bantu memulihkan hormon wanita. Keluarkan darah kotor dan gantikan protein yang diperlukan.
      ·         Untuk sesiapa yang mahu kurus : ESP buat kita rasa kenyang. Nafsu nak makan  pun kurang.
      ·         Untuk sesiapa yang ingin kekal sihat : ESP beri ketahanan badan dan pelengkap nutrient dalam badan kita. Bila semuanya cukup, haruslah boleh lawan penyakit yang datang, insyaAllah.
      ·         Untuk sesiapa yang nak cantik : ESP buat kulit kita anjal, jadi gebu dan lebih cerah. Nampak berseri gitu. Bila dah cantik, tak perlu la nak tepek makeup tebal-tebal kan. Natural Beauty.

      ·         Untuk sesiapa yang bercadang untuk puasa : ESP bekalkan tenaga, jadi walaupun puasa kita tak rasa lemah. Lapar dan dahaga tu biasa la, itu dugaan tuhan bagi sebagai ujian. xmo mengeluh.. pose dapat pahale kan?? 

      KEBURUKAN ESP SHAKLEE

      >>>>Keburukan ESP Shaklee ni adalah apabila dah beli, xminum, xamalkan, x ikot peraturan yg sepatutnya.. kan da rugi dwet u ols.. rugi xnikmati protein yg sepatotnya harus ada dalam badan kita. As Easy As ABC.. campokan 1 sudu besa ESP dalam minuman harian anda.. jgn minuman bergas n berkafein udah ler..

      So?? your body deserve to get better first.

      pertanyaan dan tempahan..
      blh berhubung terus 
      pm/wechat/whatsapp/
      yanaShakleeciousHouse
      0192785383
      SID1030172

      harga istimewa menanti.
      Shaker also provided. :)





      Sunday, September 8, 2013

      SET VITAMIN SHAKLEE UNTUK PELAJAR



      Assalammualaikum..

      Sem baru sudah bermula.. apa persediaan pelajar sekarang?? Jom tgk apa vitamin yg sesuai bg pelajar bahkan bukan pelajar saja.. malah lecturer dan cikgu² pon bahkan memerlukan vita


      min juga. 

      Shaklee menawarkan set lengkap untuk keperluan otak yg sihat yg mengandungi 3 jenis vitamin lengkap, B-COMPLEX,OMEGA GUARD, DAN  LECITHIN. 


      BCOMPLEX
      - Sangat penting dlm membantu memetabolismakan karbohidrat,lemak&protein. ianya juga Anti Stress(mengawal emosi).
      Selain itu, ia juga membantu meninggikan sistem pertahanan badan,menukarkan mknn kepada tenaga dan membantu pelajar untuk berfikir secara psitive (Apabila mood happy,daya fikir & tumpu juga akan menjadi lebih baik)
      ***extra bonus,Vitamin B dpt menjadikan wajah cantik berseri (Glowing)

      OMEGA GUARD

      Omega Guard mengandungi satu rangkaian penuh 7 asid lemak omega 3 semulajadi iaitu EPA,DHA,ALA,dll. EPA menyihatkan jantung dan sendi manakala DHA pula penting bagi perkembangan otak dan fungsi2 otak.
      DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.


      Pengambilan Omega Guard dapat membantu kita untuk meningkatkan kecerdasan otak, mudah mengingati dan lebih fokus.

      LECITHIN
      Lecitin mengandungi choline yang sangat perlu untuk otak berfungsiLecitin meningkatkan bekalan choline dan acethylcholine. Acethylcholine penting untuk fungsi otak berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman,etc.




      p/s * sebagai manusia kita hanya merancang, sebaik² perancangan hendaklah disertakan dgn doa dan usaha, yg selebihnya kita serahkan kepada ALLAH untuk menentukan. Sesungguhnya Allah suka kepada umatnya yg meminta pertolongan kepadaNYA.



      untuk tempahan dan 
      pm/wechat/whatsapp
      yana SID 1030172
      0192785383



      * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.



      PORTABLE WATER FILTER UTK KEGUNAAN SEHINGGA SETAHUN.

      PORTABLE WATER FILTER UTK KEGUNAAN SEHINGGA SETAHUN.
      Bendasing tersembunyi pada air bersih??? Putarkan paip rumah anda. Lihat air yg keluar. Mungkin airnya nampak bersih tapi setakat mana ia selamat untuk di minum??

      EYE TREATMENT PENAWAR SI MATA PANDA

      EYE TREATMENT PENAWAR SI MATA PANDA
      KEMBALIKAN KESEGARAN MATA ANDA. RAWATAN MATA SERENDAH RM53.00

      HOT PRODUCT!!!

      HOT PRODUCT!!!
      INGIN KAN TUMIT KAKI YANG MENAWAN? SERENDAH RM27.00 ANDA MAMPU MENDAPATKAN KAKI YG LICIN DAN CANTIK.

      B Complex for Me n i love it

      B Complex for Me n i love it
      • Mengurangkan tekanan emosi dan kelesuan, • Membantu dalam kestabilan saraf dan meningkatkan proses pemikiran, • Menukarkan makanan kepada tenaga-menolong memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein, Mencegah barah serviks, penyakit jantung dan kecacatan spinal, menggalakkan kesihatan system kardiovaskular yang lebih baik.

      Popular Posts