♥ Jejari Si KidaL♥

PENGEDAR SHAKLEE SELANGOR COD ( KG SIJANGKANG, TELOK PANGLIMA GARANG) 0192785383 / YANA PENGHANTARAN POS LAJU KE SELURUH MALAYSIA.

Tinggalkan Jejak anda Di sini :)

Kawat cam di leyyannakhai.blogspot

My Follower

CARI GALI LAGI


kata nabi saw: “siapa yang tinggalkan solat subuh tiadalah padanya nur di wajahnya dan siapa yang tinggalkan solat zohor tiadalah padanya rezki yang berkat dan barang siapa yang tinggalkan solat asar tiadalah padanya kekuatan badan,dan siapa yang tinggalkan solat maghrib tiadalah padanya anak2 yg bermanfaat dan barangsiapa yang tinggalkan solat isyak tiadalah padanya tidur yang nyenyak.” ‘sampaikanlah daripada nabi saw itu walaupun satu ayat.






Wednesday, October 30, 2013

PUNCA PENYAKIT NEUROPATHY


Assalammualaikum..




hahaa... mesti korang tgh sesenyum je sbb normal mmg penah kene ni kan.. lelagi dok bersile lelame.. korang panggil ape? kalau yana panggil semuten.. ala jawe kok..huhuhu.. tapi korang sedar x akibat kalau kita x atasi gelaja² sesemut ni.. ini di panggil penyakit Neuropathy. Ape plak ni.. Neuron ke pe??

Neuropathy ni sejenis gangguan saraf atau pon kesan sampingan dari penyakit sistemik.Pendek kata "Trauma pada Saraf". ha kau.. saraf pon ade trauma.. ingt kau aje ade trauma bagai.. huhu...Exceli ada pelbagai jenis Neuropathy ni. Antaranya :-

1) Neuropathy akibat faktor Usia
Semakin meningkat usia seseorang, semakin banyak gangguan saraf yg akan diperolehi seperti nyeri di bahagian kaki, tangan, jantung menjadi lemah, kulit pecah² dan lain². Dianggarkan 20% dari usia 40 tahun mengalami Neuropathy ini.

2)Neuropathy kerana Diabetis
50% daripada pesakit Diabetes berpotensi besar menghidap Neuropathy Diabetikum.

3)Neuropathy kerana kekurangan Vitamin B.

Kekurangan Vitamin Neutrotopik menjadi salah satu punca penyakit saraf (Neuropathy)
Vitamin yg penting untuk sistem saraf kita adalah Thiamin(B1), Piridoksin(B6), dan Cobalamin (B12)

4) Neuropathy kerana Jeratan @ trauma
Situasi nye blh bayangkan mcm dalam gambar tu.. apabila kita telalu lama duduk bersimpul atau bersila, blh menyebabkan trauma pada saraf dan terjadinya rasa seperti dalam gambar. selain itu, ianya juga blh dirasai pada tangan kita terutama pada mereka yg kerap menggunakan komputer dan penggunaan kerap pada mouse akan menyebabkan rasa nyeri pada bahagian jari dan pergelangan tangan. itu juga adalah sebahagian dari simptom Neuropathy.




Cara mencegah Neuropathy daripada menjadi lebih serius.

Pengambilan vitamin Neutrotropik amat digalakkan kepada setiap manusia kerana ia dapat mengatasi dan mambantu daripada kelelahan dan penyembuhan penyakit. Selain itu, vitamin ini juga berfungsi menormalkan fungsi saraf & membantu memberikan keperluan saraf supaya dapat bekerja dengan lebih baik.

Mana nak dapat Vitamin Neurotropik ni??

Vitamin Neurotropik terdiri daripada Vitamin B1(Thiamin), B6(Piridoksin), & B12(Cobalamin).
Vitamin B1 bertindak melindungi & meregenerasikan saraf kerana saraf kita ni over sensitif bila kurangnya vitamin B dalam badan.
B6 berfungsi sebagai penjaga saraf dan imun supaya bekerja dgn baik dan juga memetabolisma kan sel darah merah dan pembentukan hemoglobin.
B12 sangat penting dalam pertumbuhan selubung mielin. (saya panggil selimut saraf.) ia berfungsi sbg selubung yg mengelilingi dan melindungi saraf serta nukleoprotein. Akibat dari kekurangan B12 akan menyebabkan kerosakan pada selubung mielin. Ini la punca nya kita berasa seperti ada semut banyak kat kaki kita, then rasa krem, mati rasa sehingga kadang² menjadi kaku.


Cadangan terbaik untuk mengatasi simptom Neuropathy ini adalah B COMPLEX shaklee
kenapa? bukan sahaja terdapat 3 vitamin B yg saye sebutkan tadi, bahkan terdapat 8 vitamin lengkap yg mmg complete set Vitamin B. saraf sihat menjana kesihatan menyeluruh.sebotol mengandungi 120 biji dan tahan sehingga 4 bulan kerana cadangan pemakanan sehari sebiji sahaja sudah mencukupi dengan harga tidak lebih dari Rm60.00. jika di congak. rm60.00 / 120 hari, sehari hanya memerlukan 0.50 sahaja. itu kalau rm60.00.. 

berminat blh menghubungi saya untuk tempahan dan harga istimewa.
Yana-0192785383
SID 1030172
COD KG SIJANGKANG/TELUK PANGLIMA GARANG.
PENGHANTARAN MELALUI POS KESELURUH MALAYSIA.

Tuesday, October 29, 2013

AKIBAT KEKURANGAN 8 VITAMIN B DI DALAM BADAN


Assalammualaikum..

Harini saye nak kongsikan sedikit akibat² daripada kekurangan vitamin B di dalam tubuh badan. Seperti yg kita sedia maklum, di dalam badan kita memerlukan 8 vitamin lengkap atau B Complex untuk memastikan sistem saraf kita dapat berfungsi dgn cun dan tip top. Apa akibatnya jika kekurangan Vitamin B ini?


B1 (Thiamin)
  • hilang selera makan
  • gangguan dalam proses pencernaan
  • sembelit
  • lemah bahagian otot
  • denyutan nadi menjadi lemah dan lambat
  • Depresi(Emo xpasal dan cepat sentap..saye ler tu dulu. huhu
  • Isomnia(sukar utk tidur
B2 (Riboflavin)
  • Mata merah
  • Rasa mata seperti terbakar
  • gatal² pada bahagian mata
  • Kulit pecah² dan berkerepot
  • Rasa nyeri pada bahagian bibir
  • kulit berminyak
  • rambut kusam
  • Katarak
B3 (Niacin)
  • Badan lesu
  • Nafsu makan tidak teratur(menjadi semakin buruk)
  • Sakit kepala (migrain)
  • Mudah menjadi lupa(disbbkan mslh pencernaan & dermatisis)
B6 (Piridoksin)
  • Anemia
  • Isomnia
  • Cepat marah (saye dulu la..)
  • Gugup (Nebes..hihi)
  • Kejang(Krem & semuten org jawe ckp..huhu)
B7 (Biotin)-Berkait rapat dan penting untuk rambut
  • Rambut Gugur
  • Rambut kering & Kasar
  • Rambut Kusam
  • Gangguan pada kulit yg blh menyebabkan Eczema
Asid Folic
  • Kelahiran pra matang & kecacatan pada janin bg ibu yg hamil
  • Berat badan turun secara drastik
  • Nafsu makan menjadi semakin teruk
  • Anemia
  • Cepat marah²
  • Denyutan jantung tidak teratur
B12 (Cobalamin)
  • Kurang fokus(cepat melayang kelaut..haha)
  • Depress
  • Gangguan tidur( Isomnia letew)
B5 (Asid pantothenic)
  • Hilang deria rasa(makan xrasa pape makne nye..huhu)
  • Bila da kronik akan mengakibatkan Muntah² dan ceri beri(Diarhea)
So dah taw kenapa saya dok pentingkan B Complex je kat u olls hari².. sharing is caring.. so klw sayangkan saraf.. pilihla yg terbaik untuk kesihatan berpanjangan. 

Kenapa Shaklee??
Kerana B COMPLEX shaklee mengandungi 8 Vitamin lengkap yg mmg diperlukan oleh sistem saraf kita. vitamin B COMPLEX shaklee ni adalah vitamin larut air dan cepat bertindak untuk menggantikan makanan kepada tenaga. So sape kate makan b Complex ni gemok? or cepat lapa?? jadi cepat lapa sbb u olls ambik time perot xde makann.. then ape yg nak di tuka kan kepada tenaga.. dah ambik zat² lain dalam badan tu.. tu yg cepat lapo ye dakk... huhu..
B COMPLEX SHAKLEE 120 BIJI TAHAN SEHINGGA 4 BULAN.

Berminat untuk mendapatkan B COMPLEX shaklee??
Hubungi saya untuk mendapatkan Consultansi percuma 24jam
sms/wechat/whatsapp
Yana-0192785383
SID 1030172
COD KG SIJANGKANG/TELUK PANGLIMA GARANG
PENGHANTARAN POS TERUS KERUMAH ANDA.




Sunday, October 27, 2013

MANFAAT VITAMIN


Assalammualaikum.. jom kenal² dgn vitamin dan fungsi nya di dalam sistem tubuh. pastikan vitamin yg anda ambil adalah SELAMAT,SEMULAJADI, DAN BERKESAN. MAKA, shaklee adalah pilihan supplement yg terbaik.
1. Vitamin A
Fungsi: Mencegah penyakit rabun senja, meningkatkan daya tahan tubuh, dan memerangi penyakit malaria.
Sumber makanan: Hati, minyak ikan, daging, susu, wortel dan sayuran/ buah berwarna orange dll.
Akibat defisiensi/ kekurangan vitamin A: Gangguan penglihatan, Kerosakan Jaringan Epitel, Gangguan Pertumbuhan.
VITAMIN TERBAIK SHAKLEE : VITALEA & CAROTOMAX

2. Vitamin B1 (Thiamin)
Fungsi: Membantu proses oksidasi tubuh untuk memperoleh energi dan mencegah penyakit beri-beri.
Sumber makanan: Kacang hijau daging, kulit beras, sayuran dan roti dll.
Akibat defisiensi/ kekurangan vitamin B1: Kulit kering/ busik, kulit bersisik, daya tahan berkurang.
3. Vitamin B2 (Riboflavin)
Fungsi: Pernapasan dalam sel (respirasi selular), menjaga keutuhan jaringan saraf, dan mempercepat pemindahan rangsang sinar kesaraf mata.
Sumber makanan: hati, telur, susu dan ragi dll.
Akibat defisiensi/ kekurangan vitamin B2: Turunnya daya tahan tubuh, kulit kering bersisik, mulut kering, bibir pecah-pecah, sariawan dsb.
4. Vitamin B3 (niacin)
Fungsi: Membantu pembebasan energi dari makanan, sintesis asam lemak
Sumber makanan: Hati, telur, jamur, dan kacang tanah dll.
Akibat defisiensi/ kekurangan vitamin B3: terganggunya sistem pencernaan, otot mudah keram dan kejang, insomnia, bedan lemas, mudah muntah dan mual-mual dan lain-lain
5. Vitamin B5 (Asam Pantotenat)
Fungsi: Mencegah mati rasa pada jari-jari, membantu melepaskan energi dari makanan, mempertahankan kesehatan jaringan dan rambut.
Sumber makanan: Hati ampela, telur, brokoli, ikan, ayam, yogurt, jamur, alpukat, kentang manis.
Akibat defisiensi/ kekurangan vitamin B5: otot mudah menjadi kram, sulit tidur, kulit pecah-pecah dan bersisik dan lain-lain
6. Vitamin B6 (Piridoksin)
Fungsi: membantu mencerna protein dan respirasi selular.
Sumber makanan: Telur, daging, kentang dan kubis.
Akibat defisiensi/ kekurangan vitamin B6: pelagra alias kulit pecah-pecah, keram pada otot, insomnia atau sulit tidur, dan banyak lagi lainnya.
7. Vitamin B7 dikenal dengan vitamin H (Biotin)
Fungsi: Membantu metabolisme asam lemak, protein, karbohidrat untuk membentuk asam lemak dan glukosa, yang sangat berguna dalam menghasilkan energy bagi tubuh, dapat mencegah terjangkitnya penyakit radang kulit atau dermatitis atau yang pada bayi disebut dengan cradle cap
Sumber makanan: keju, kuning telur, butter kacang, hati
Akibat defisiensi/ kekurangan vitamin B7: mengantuk, lesu, mudah bersikap apatis, lidah terlihat pucat, rambut rontok, sakit otot dan otot lemah, depresi, anoreksia, mual-mual, ruam-ruam di kulit dengan keluhan seperti gatal-gatal, kulit mengelupas, anemia, kolesterol tinggi, masalah jantung.
8. Vitamin B9 dikenal sebagai vitamin M dan vitamin B-c (Asam folat)
Fungsi: memperbaiki DNA bagi tubuh, mencegah bayi lahir cacat pada otak dan sumsum tulang belakang, sebagai pembentuk dari sel darah merah, untuk mengoptimalkan fungsi otak.
Sumber makanan: sayuran hijau berdaun, jus jeruk, daging, biji bunga matahari
Akibat defisiensi/ kekurangan vitamin B9: dapat menyebabkan kekurangan darah, rasa panas pada jantung (heartburn), diare dan sring terkena infeksi karena penekanan pada sistem kekebalan.
9. Vitamin B12 (Kobalamin)
Fungsi: Pembentukan sel darah merah, sintesis asam nukleat dan pembelahan sel.
Sumber makanan: Daging, telur, susu, hati dan ragi (makanan hasil fermentasi).
Akibat defisiensi/ kekurangan vitamin B12: kurang darah atau anemia, cepat penat/lelah/lesu/lemas, penyakit pada kulit dan sebagainya.
VITAMIN TERBAIK SHAKLEE : B COMPLEX
10. Vitamin C
Fungsi: Menjaga ketahanan tubuh terhadap penyakit infeksi dan racun, menurunkan kolestrol, serta dalam dosis tinggi mencegah penyakit jantung, hipertensi, diabetes mellitus dan kanker.
Sumber makanan: Buah-buahan, misalnya jeruk, tomat, papaya dan sayuran hijau lainnya.
Akibat defisiensi/ kekurangan vitamin C: penyakit sariawan atau skorbut, mudah infeksi pada luka, gusi berdarah, rasa nyeri pada persendian, dan lain-lain
VITAMIN TERBAIK SHAKLEE : SUSTAIN RELEASE VITAMIN C & VITAMIN C CHEWABLE
11. Vitamin D
Fungsi: Mencegah penyakit rakitis, sebagai penghancur dan pembunuh segala macam virus mahupun bakteria yang merosakkan tubuh.
Sumber makanan: Susu, minyak ikan dan kuning telur
Akibat defisiensi/ kekurangan vitamin D: Ricetsia, Tetani, gigi akan lebih mudah rosak, otot mengalami kejang-kejang, pertumbuhan tulang tidak normal yang biasanya betis kaki akan membentuk huruf O atau X.
VITAMIN TERBAIK SHAKLEE : OSTEMATRIX
12. Vitamin E
Fungsi: Berperan penting dalam system reproduksi dan mencegah penyakit kanker paru-paru.
Sumber makanan: Biji-bijian, sayuran, telur, mentega dan susu.
Akibat defisiensi/ kekurangan vitamin E: bisa mandul baik lelaki ataupon wanita, gangguan saraf dan otot, dll
VITAMIN TERBAIK SHAKLEE : VITAMIN E COMPLEX
13. Vitamin K
Fungsi: Berperanan dalam pembekuan darah dan dapat mencegah keguguran.
Sumber makanan: Bayam, tomat, wortel.
Akibat defisiensi/ kekurangan vitamin K: darah sulit membeku bila terluka, pendarahan di dalam tubuh, dan sebagainya.
VITAMIN TERBAIK SHAKLEE : ALFALFA
berminat utk mendapatkan vitamin shaklee
hubungi saya
yana 0192785383
SID 1030172
COD TELUK PANGLIMA GARANG / KG SIJANGKANG
PENGHANTARAN POS KESELURUH MALAYSIA.

Friday, October 25, 2013

KELEBIHAN B COMPLEX DALAM KESIHATAN DAN KECANTIKAN


Assalammualaikum,

Harini nak bercerita pasal kebaikan b complex Shaklee. Apa kandungan B complex ni?

B complex shaklee mengandungi 8 vitamin B yg diperlukan oleh tubuh kite:
B1, B2,B3,B5, B6,B7 (Biotin), B9 (Folic Acid), B12


Antara makanan yang mengandungi vitamin B ialah gandum, daging, susu, kacang hijau, ragi, beras, telur, buah-buahan, gandum, ragi, hati, ikan, ginjal, kentang manis dan sebenarnya banyak lagi. Namun kita perlu tahu bahawa vitamin B yang LENGKAP atau nama lainnya ialah B Kompleks. Banyak kelebihan B Complex dari segi kesihatan dan juga kecantikan.



B COMPLEX UNTUK RAMBUT SIHAT :-

B Complex yang diperlukan oleh badan ada 8 jenis.. dan 5 daripadanya adalah untuk rambut:
-Vitamin B3 (Niasin)- Ia berguna untuk memperbaiki aliran darah pada kulit kepala.
-Vitamin B5 (Pantotenik)- Jika tidak mahu rambut beruban inilah nutrisinya selain untuk mengatasi rambut gugur
-Vitamin B6 (Piridoksin)- Untuk mengelak rambut dari gugur dan penghasilkan melanin untuk elak rambut dari beruban
-Vitamin B12(Sianokobalamin)- Mengatasi masalah rambut gugur.
-Biotin -
Biotin ni mahal..harganya macam platinum.. sebab tu kebanyakkan manufacturer kurangkan qty biotin ni..but Shaklee... sememangnya the BEST ada 100% Biotin... jadi sangatla efisien. Biotin JUGA digunakan untuk menghasilkan keratin dan mengatasi masalah keguguran rambut. Ia juga berfungsi mengawal rambut beruban.
  
B COMPLEX UNTUK MASALAH SENGGUGUT

•Vitamin B-complex khususnya vitamin B5 ( asid panthothenik ), B6 dan B12 telah terbukti menghasilkan kesan terbaik ke atas senggugut. 
•Vitamin B5 membantu mengurangkan rasa tertekan dan ianya diperlukan oleh kelenjar adrenal. 
•Vitamin B6 membantu mengurangkan penyimpanan air, menambahkan aliran oksigen kepada organ wanita, juga membantu menstabilkan paras estrogen ke tahap normal.
•Vitamin B6 juga meringankan symptom-simptom fizikal dan mental termasuk kembung perut, pening, kerimasan dan perasaan marah-marah.
•Vitamin B12 membantu meringkankan tekanan, menghindar anemia dan ianya diperlukan untuk semua fungsi badan.

B COMPLEX UNTUK KECANTIKAN KULIT.

B complex ni rahsia untuk awet muda kalau nak tahu. Penting untuk pembentukan sel darah merah yang sihat, kurangkan migrain, keletihan, tekanan, insomnia, dan mencegah rekahan mulut. Menjaga kesihatan kulit daripada dalam. Mengurangkan garis-garis halus di kulit. Bila sel darah merah cukup dan sihat memancarkan refleksi pada wajah. Ala² Glowing gitu...
Peranan Vitamin B Complex dalam kecantikan kulit:
- Sebagai pelembap
- Mencegah pigmentasi
- Melambatkan tanda penuaan
- Mengubati jerawat

SIAPA YG MEMERLUKAN B COMPLEX?

Semua individu perlukan vitamin B terutama mereka yang:-
  • ·  Terdedah kepada sinaran matahari
  • ·  Terdedah kepada tekanan kerja dan beban kerja yang banyak
  • ·   Mereka yang mempunyai sakit kencing manis , tekanan darah tinggi,         migraine
  • ·   Mereka yang tidak dapat focus dalam pekerjaan yang dilakukan.
  • ·  Mereka yang hendak menjaga kecantikan tubuh badan
  • ·  Mereka yang nak nampak cantik dan muda
  • · Mereka yang mengandung dan menyusukan anaknya
  • · Wanita yang mengambil pil perancang


Maka, jika anda mempunyai kekangan dalam memastikan pengambilan vitamin B yang lengkap, cubalah amalkan pengambilan suplemen B Complex

BERMINAT??
DAPAT HARGA ISTIMEWA DARI SAYA BESERTA
CONSULTANCY CARA PEMAKANAN VITAMIN SHAKLEE
SERTA LAYAK UNTUK BERSAMA² DI DALAM GROUP KECANTIKAN DAN KESIHATAN SHAKLEE.
SMS/WECHAT/WHATSAPP
YANA-0192785383
FB: NorliyanaKhai
PAge: YanaShakleeciousHouse
COD KG SIJANGKAN & TELUK PANGLIMA GARANG
PENGHANTARAN MELALUI POS KESELURUH MALAYSIA.



Sunday, October 20, 2013

CYST TAK JADI DIBEDAH VS SHAKLEE


SHARING INFO FROM WONDERMUM
TESTIMONI CYST TAK JADI DIBEDAH.

Assalammu’alaikum semua…hari ini saya nak cerita pengalaman saya…apa yg berlaku pada saya sendiri….
________________________
Selepas bersalin anak pertama, saya pergi check up seperti orang lain juga. Check up yang pertama adalah sebulan selepas bersalin. Pada hari appointment, doktor macam biasa, scan perut untuk pastikan rahim kecut seperti asal. Alhamdulillah, rahim dah kecut macam biasa…tapi, tiba-tiba doktor dapat kesan ada cyst di ovari saya….Dah besar 5cm katanya….
” An ovarian cyst is any collection of fluid, surrounded by a very thin wall, within an ovary. Any ovarian follicle that is larger than about two centimeters is termed an ovarian cyst. An ovarian cyst can be as small as a pea, or larger than an orange.Some ovarian cysts cause problems, such as bleeding and pain. Surgery may be required to remove cysts larger than 5 centimeters in diameter – Wikipedia “
Air muka doktor macam cuak je…Mula-mula saya tak pasti apa itu cyst ovari dan kesannya….dia kata tunggu next appointment, scan tengok mcam mana….kalu perlu, kne operate buang…Operate? Alamak….seumur saya tak pernah kena bedah…dan sememangnya taknak operate…sebab apa yang saya tahu, bila operate ni seolah-olah kita dah ganggu sistem badan kita….kesian badan kita….masa bersalin dulu pun, saya dah berazam dan cakap dengan doktor, nak bersalin normal…Alhamdulillah, Allah permudahkan…so, doktor set kan tarikh untuk next appointment…Next appointment pada 09/02/2011, saya scan lagi dan cyst tu masih 5.37 cm…Inilah gambar scan saya…
scan cyst 01 (800x613)
Doktor dah mula plan nak operate saya…takpe, dia bagi can lagi sehingga next appointment utk pilih tarikh memandangkan anak saya baru 4 bulan dan fully breastfeed..Klau boleh, dia cadangkan saya operate bila anak dah umur 6 bulan supaya dah mula makan dan tak sepenuhnya bergantung pada susu badan…Balik rumah, saya dah risau..saya memang nak elak daripada dibedah.
Terus saya tanya senior saya, kak cery, ada ke produk Shaklee untuk rawat cyst ovari ni? Beliau rekemenkan saya dengan GLA Complex dan saya mula makan pada awal bulan April.Pada next appointment iaitu 04/04/2011, Saya scan lagi dan ukuran diameter berkurangan menjadi 5.03 cm.
scan cyst 02 (800x613)
Doktor masih rekemen untuk bedah….saya minta tunggu lagi hingga next appointment pad 13/05/2011, tibalah pada tarikh untuk saya operate untuk buang cyst tersebut. Untuk kali terakhir, saya minta doktor scan dan ukuran diameter cyst tersebut menjadi 2.73cm !!! Anda boleh lihat pada gambar scan ni ada tulis diameternya tu…
scan cyst 03 (800x613)
Alhamdulillah, syukur kepada Allah sebab saya tak jadi dibedah..So, apa yang saya amalkan selama 2 bulan ni?
1) Mengambil vitamin Shaklee GLA Complex
GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin – bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses-proses badan yang normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid-asid lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel. GLA (Asid Linolenik Gama) digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan.
GLA atau nama penuhnya Gama Linolenik Asid berfungsi menstabilkan hormon di dalam badan kita. Boleh diambil oleh lelaki dan wanita. Ia sangat membantu terutama mereka yang mempunyai masalah jerawat, mereka yang punya masalah menstrual, monopause sindrom, darah tinggi dan kencing manis.
Kelebihan vitamin GLA Shaklee ini ialah kerana ia mengandungi vitamin E yang asli.
14-GLAComplex
2) Memakai Pad Herba Avail
3) Mengamalkan baca doa untuk mengecilkan bengkak:
      ” Wahai Allah yang maha mengecilkan benda yang besar dan maha membesarkan benda yang kecil, kecilkanlah pada dia (sebut nama pesakit). Ya Allah wahai  yang paling mengasihani daripada segala yang mengasihani….”
- Doa ini dibaca pada segelas air lalu diminum 2 kali sehari
Alhamdulillah, lepas je jumpa doktor, saya terus ke surau untuk sujud syukur….Sesungguhnya tiada yg lebih berharga daripada anugerah kesihatan yang baik….Syukur alhamdulillah….”
*PRODUK- PRODUK SHAKLEE TIDAK BERTUJUAN MERAWAT, MENYEMBUH ATAU MENCEGAH SEBARANG PENYAKIT. SEBARANG TESTIMONI YANG DIPAPARKAN ADALAH PENGALAMAN PERIBADI INDIVIDU DAN KESAN KE ATAS SETIAP INDIVIDU MUNGKIN BERBEZA.

 UNTUK KETERANGAN LANJUT DAN HARGA ISTIMEWA
HUBUNGI SAYA
YANA-0192785383
SMS/WECHAT/WHATSAPP

Saturday, October 19, 2013

KETAHUI PUNCA JERAWAT DAN ATASINYA DENGAN SHAKLEE.

Masalah Jerawat, Parut Dan Jeragat.
Kebanyakan individu sudah tentu  biasa mengalami  masalah jerawat tidak kira masalah jerawat biasa, teruk atau sekadar dua tiga biji jerawat  je yg naik..bila dh naik jerawat dah tentulah masalah parut jerawatnya pulak kan...kadang-kadang boleh stress bila tgk jerawat lagi-lagi bagi mereka yang jarang ada jerawat:)

Tahukah anda punca terjadinya jerawat?

1--> Hormon yg tidak seimbang : terutama sekali bg kaum wanita...pengeluaran sebum yg banyak menyebabkan liang roma tersumbat

2--> Sembelit: kenapa sembelit? sebabnya bila terjadinya sembelit, toksin mula berkumpul dlm badan dan peredaran mula tidak lancar..oleh kerana itu toksin mula dikeluarkan melalui kulit wajah.

3--> Alahan kepada makanan: makan terlalu banyak makanan berminyak juga boleh menyebabkan terjadinya jerawat serta kurang pengambilan air masak yg banyak.alahan makanan selalunya terjadi pada individu yg mengalami masalah resdung..

4-->> pemilihan produk kecantikan yg salah: mengandungi pelbagai bahan kimia dan ada diantarnya boleh menyebabkan kanser kulit. SOLUTION = STOP GUNA BAHAN KOSMETIK TU THEN DETOX DLU DGN ALFALFA UTK BUANG TOKSIK, THEN VITAMIN C @ VITAMIN E @ B COMPLEX @ ESP @ UNTUK PULIHKAN KULIT DARI KERADANGAN.


5--> Bakteria: jangkitan bakteria berlaku apabila kita kerap  picit jerawat dgn jari tanpa mencuci tangan terlebih dahulu..ini juga boleh menyebabkan parut jerawat sukar utk hilang.

6-->penjagaan wajah yg tidak sempurna: cara penjagaan wajah selepas pemakaian make up yg tidak betul juga menyebabkan liang roma boleh tersumbat dan seterusnya terhasillah jerawat pada wajah.


itu antara punca terjadinya jerawat..menjadi seseorang yg ingin kelihatan cantik dan bebas dari parut jerawat dan jerawat sudah tentu menjadi  idaman semua..

oleh kerana itu, pengambilan supplement dan vitamin yg betul serta cara pemakanan seimbang yg teratur dan cara hidup yg sihat dapat mengelakkan punca jerawat daripada berlaku..

Supplement dan vitamin yg boleh sy syorkan kpd pelanggan sy yg mengalami masalah jerawat, jeragat dan parut ialah.

a) Vitamin C -->> utk pembentukan kolagen supaya kulit sentiasa kenyal. kekurangan kolagen boleh menyebabkan tubuh mudah lebam, kering dan bersisik.
pengambilan vitaamin c yg cukup membuatkan kulit anda kelihatan bersinar dan gebu.NO NEED BOTOX!!.

b) Vitamin B-complex -->> menjaga kesihatan kulit dari dalam dan mengurangkan garis2  halus pada wajah. penting utk melanin yg memberi warna pd kulit.

c) Vitamin E --> utk kecantikan kulit, anti-penuaan..bersifat anti-oksidaan..bagi hubungan suami isteri, Vitamin e dikenali  sbg Vitamin Cinta dan membantu menghangatkan hubungan suami isteri.

d) ESP -->>membantu tubuh badan mendapat khasiat protein yg secukupnya. membantu penyerapan vitamin dan galian lain dapat dilakukan dgn optimum. menggantikan sel2 lama dan membentuk sel baru. 

e) GLA complex-->> kandungan utama dlm EPO dan lebih baik daripada EPO. mengandungi vitamin e dan minyak biji bunga matahari yg membantu mencantikkaan kulit.. hormon akan lebih stabil, period teratur dan kulit bersih  tanpa jeragat.

TESTIMONI PENGGUNA VITAMIN E, B COMPLEX DAN VITAMIN C
 
 
 
 
UNTUK KETERANGAN LANJUT HUBUNGI SAYA
YANA 0192785383
SMS/WECHAT/WHATSAPP
FB:NorliyanaKhai
Page : YanaShakleeciousHouse
 

 
 
 



Tuesday, October 15, 2013

HEALING CRISIS


Healing crisis semasa pengambilan supplement Shaklee
Apakah itu healing crisis (krisis penyembuhan)?

Healing crisis adalah satu proses di mana badan mengalami satu keadaan untuk penyucian dan pembinaan semula.  Ia digelar 'healing' (penyembuhan) kerana badan kita sedang sembuh dan akan menjadi lebih kuat.  Ianya disebut 'crisis' (krisis) kerana simptomnya kadang-kadang sangat dramatik dan boleh menyebabkan seseorang itu tidak selesa.  Healing crisis adalah satu proses yang normal yang dialami oleh seseorang apabila mengubat secara semulajadi.  JANGAN BERHENTI MAKAN SUPPLEMENT ANDA!!

Mengapa ianya berlaku?

Apa yang berlaku sebenarnya bukannya kesan sampingan atau side effect, sebaliknya ia adalah tindakbalas nomal yang menunjukkan supplement anda berkesan.  Ini bermakna sistem badan anda mula bekerja untuk membuang toksin-toksin yang telah lama berada di dalam badan.

Antara tanda-tanda anda mengalami HEALINGCRISIS.
  •  penat melampau
  • sangat mengantuk
  • cirit-birit
  •  gatal-gatal
  • jerawat naik tiba-tiba
  • loya
  • sakit kepala
  • pening


HEALING CRISIS bukan bermakna tubuh anda tak serasi dengan suplemen Shaklee ni, tapi ia menandakan yang ada tindakbalas sedang berlaku dalam tubuh anda. Ia adalah positif, dan tak lama pun. Ibaratnya tubuh anda sedang dibersihkan dari segala junkies dan toksin yang bersarang dalam tubuh anda selama ni. Masa all those junkies and drugs tu nak hilang, tentulah melalui tubuh kita kan? Tu yang simptom-simptom kat atas tadi timbul. Apa yang kita perlu buat ialah, drink loads and loads of water to help the body to flush out all of those junkies and toxins. Remember, sel-sel tubuh mengambil masa at least 90 days to change/ react.

Jom kita tengok perkongsian puan cery tentang healing crisis.
Vitamin & mineral Shaklee adalah diperbuat dari sumber semulajadi agar ia dapat dimanfaatkan sebagaimana kita mendapatkan vitamin c dengan memakan buah oren dan berjemur di bawah matahari pagi untuk mendapatkan vitamin D. Namun, adakah orang yang tidak serasi dengan vitamin? Sebenarnya ada 3 jenis golongan yang merasakan mereka tidak serasi dengan Shaklee:
1. Yang mengalami rasa nak demam, pening, rasa nak muntah, etc. bila mengambil supplement Shaklee
2. Yang merasakan tiada apa2 perubahan terhadap dirinya
3. Yang mengalami masalah seperti ruam2, gatal2 dan sebagainya.
Penerangan:
Golongan (1) adalah mereka yang mengalami healing crisis atau krisis penyembuhan.
Golongan (2) adalah mereka yang menghadapi masalah penyerapan vitamin oleh sebab2 tertentu.
Golongan (3) adalah mereka yang alergi pada supplement yang mengandungi herba contohnya alfalfa.
Krisis penyembuhan atau healing crisis adalah kesan yang dapat dirasai oleh mereka yang mengambil makanan tambahan, terutama vitamin & mineral natural Shaklee. Ini berlaku bila tubuh kita yang yang banyak radikal bebas mula membebaskan toksin dan membina semula sel-sel tubuh, hasil dari pengambilan pemakanan tambahan bermutu Shaklee. Pengambilan makanan bernutrisi tinggi (dalam kes ini, vitamin/mineral Shaklee) membuatkan nutrien ini bertindakbalas dengan oksigen dan menjadikan sistem dalaman kita lebih cergas bekerja. Oleh yang demikian, tisu2 dan sel2 mula membuang toksin. Jadi, mereka yang pertama kali mengambil nutrien bermutu ini akan mula berasa tak sedap badan, mungkin nak demam, sakit kepala, sakit pinggang, muntah2 dan sebagainya.
Kenapakah proses pembuangan toksin boleh mendatangkan kesan sedemikian?
Sebenarnya ia bukan kesan sampingan atau side effect, sebaliknya tindakbalas normal, dan sekiranya anda menghadapi krisis penyembuhan ia adalah petanda yang elok. Maknanya sistem badan anda mula bekerja untuk menjana sel-sel baru dalam tubuh.Umpama sebuah tangki yang berkarat di bahagian dalamnya. Apabila dibersihkan, maka keluarlah karat2nya, lalu tinggallah tangki yang bersih. Tubuh kita seperti tangki itu yang penuh dengan karat. Oleh itu, seperti karat2 yang keluar bila dia dibersihkan, toksin dan benda bahaya akan keluar dari badan kita bila mengambil supplement. untuk mengurangkan kesan healing crisis anda perlu minum sekurang2nya 3 liter air sehari.

Ada yang akan jadi healing crisis nie dan ada yang tidak. Ianya proses penyembuhan yang bersifat sementara. Jadi jangan risau. Teruskan makan supplement tau!! ^_^








PORTABLE WATER FILTER UTK KEGUNAAN SEHINGGA SETAHUN.

PORTABLE WATER FILTER UTK KEGUNAAN SEHINGGA SETAHUN.
Bendasing tersembunyi pada air bersih??? Putarkan paip rumah anda. Lihat air yg keluar. Mungkin airnya nampak bersih tapi setakat mana ia selamat untuk di minum??

EYE TREATMENT PENAWAR SI MATA PANDA

EYE TREATMENT PENAWAR SI MATA PANDA
KEMBALIKAN KESEGARAN MATA ANDA. RAWATAN MATA SERENDAH RM53.00

HOT PRODUCT!!!

HOT PRODUCT!!!
INGIN KAN TUMIT KAKI YANG MENAWAN? SERENDAH RM27.00 ANDA MAMPU MENDAPATKAN KAKI YG LICIN DAN CANTIK.

B Complex for Me n i love it

B Complex for Me n i love it
• Mengurangkan tekanan emosi dan kelesuan, • Membantu dalam kestabilan saraf dan meningkatkan proses pemikiran, • Menukarkan makanan kepada tenaga-menolong memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein, Mencegah barah serviks, penyakit jantung dan kecacatan spinal, menggalakkan kesihatan system kardiovaskular yang lebih baik.

Popular Posts