♥ Jejari Si KidaL♥

PENGEDAR SHAKLEE SELANGOR COD ( KG SIJANGKANG, TELOK PANGLIMA GARANG) 0192785383 / YANA PENGHANTARAN POS LAJU KE SELURUH MALAYSIA.

Tinggalkan Jejak anda Di sini :)

Kawat cam di leyyannakhai.blogspot

My Follower

CARI GALI LAGI


kata nabi saw: “siapa yang tinggalkan solat subuh tiadalah padanya nur di wajahnya dan siapa yang tinggalkan solat zohor tiadalah padanya rezki yang berkat dan barang siapa yang tinggalkan solat asar tiadalah padanya kekuatan badan,dan siapa yang tinggalkan solat maghrib tiadalah padanya anak2 yg bermanfaat dan barangsiapa yang tinggalkan solat isyak tiadalah padanya tidur yang nyenyak.” ‘sampaikanlah daripada nabi saw itu walaupun satu ayat.






Wednesday, November 20, 2013

VITAMIN C SUSTAINED RELEASE


Berdasarkan banyak kajian yang telah dilakukan, tubuh kita memerlukan 500mg vitamin C setiap hari untuk untuk mencapai tahap kesihatan yang baik. Kita memerlukan vitamin C setiap hari kerana sel-sel tubuh manusia tidak mempunyai enzim guluno-lacton-oxidase yang diperlukan untuk menukar glukos kepada ikatan kimia 2-keto L-Guluno-lactone untuk hasilkan vitamin C. Tambahan vitamin c sering digunakan dan mudah rosak dalam tubuh. Oleh itu, Kita memerlukan vitamin c sama ada melalui makanan ataupun supplement.

Kita boleh memperolehi 500mg vitamin C dalam diet pemakanan seharian kita, sebagai contoh:

§     Tembikai wangi, 1 cup (8 ounces): 59mg
§     Jus oren, 1 cup: 97mg
§     Broccoli, dimasak, 1 cup: 74mg
§     Cili Hijair, 1/2 cup, 60mg
§     Cili Merah , 1/2 cup, 95mg
§     Kiwi, 1 medium: 70mg
§     Juice tomato, 1 cup: 45mg.     

Atau kita boleh menikmati 7 1/2 biji oren untuk mendapatkan 500mg vitamin C setiap hari. Ya, ada di antara kita masih berkata kenapa perlukan supplement itu, supplement ini cukup la dengan makanan yang kita amik seharian. Tetapi adakah anda yakin sayuran, buah-buahan yang anda ambil itu kadar nutrien tidak berkurang?.
Adakah anda tahu, kandungan mineral dalam tanah akan menyebabkan sayuran dan buah-buah kehilangan sebilangan peratusan zat dan nutrien. Bagaimana keadaan ini terjadi?

Sebenarnya tanah telah kekurangan produktiviti dan kesuburannya disebabkan struktur tanah telah berubah di mana keadaan tanah tidak lagi kukuh, mudah jerlus, tanah mudah di bawa air hujan ke sungai-sungai (turut membawa kandungan nutrien), hilang kandungan organik, bahan-bahan kimia (racun serangga yang digunakan ketika fasa penanaman terdahulu tidak dapat diuraikan, acid asidic berlebihan menjadikan keadaan tanah bertoksik, poros dan lain-lain yang disebabkan tanah yang dikerjakan, dibajak, dituai menggunakan teknologi mesin-mesin terkini, kesan takungan dan penyerapan air dan lain-lain sebab yang dilakukan oleh manusia. Walaupun telah menggunakan pelbagai sumber dan sintetik tetap tidak mengubah keadaan tanah agar menjadi lebih subur dan produktif.


Dahulu, Nilai zat dalam sesuatu makanan adalah tinggi, kerana kurangnya pencemaran dan penggunaan racun serangga. Dulu air sungai jernih, mengalir bersih je. Sekaraaaannngg,..macam air milo je..kalau musim hujan macam teh tarik je warna sungai tu. Itu belum kes sungai penuh dengan sampah sarap. 

The American Medical Association & US Department of Agriculture telah membuat kajian ke atas beberapa tanaman & mendapati keputusan yang agak mengejutkan.

Misalnya carrot yang sepatutnya mempunyai nilai provitamin A dari 10,000-20,000IU per 100g (mengikut jenis carrot) kini bernilai cuma 70-18,500 IU! 70 over 10,0000IU adalah satu julat perbezaan yang sangat besar!

Oh, itu sayuran di US... Di negara kita mungkin masih tinggi -_^

credit:lyna noh

Oleh itu, marilah kita beralih ke sayuran dan buah-buahan organik kerana dari saat pemilihan biji benih, keadaan ph tanah, penuaian semuanya di jaga rapi. Tapi, amat terhad pilihan makanan yang ditanam secara organik dan untuk memperolehi makanan, sayuran dan buah-buahan juga adalah terhad. Jadi anda pilihan lain iaitu supplement sebagai makanan tambahan anda agar anda dan keluarga beroleh tahap kesihatan yang optimum.

Kenali Sustained Release Vita-C
Semua sudah mengenali Vitamin C, tapi apakah yang terkandung dan keistimewaan Sustained Release Vitamin C shaklee berbanding vitamin C lain yang berada di pasaran?

Ya, sudah tentu  Sustained Release Vita-C  adalah 100% semulajadi, halal, selamat dan berkesan kerana semua produk shaklee menjalani ujian-ujian klinikal (ujian ke atas manusia) sebelum dipasarkan. Jika diambil 2 kali sehari (2 biji sehari), Sustained Release Vita-C dapat mengekalkan paras Vitamin C plasma selama lebih 24 jam.


Selain itu, Sustained Release Vita-C merupakan vita-C semulajadi pertama didunia yang bertindak secara "Sustained Release". Iaitu pelepasan vitaminc secara perlahan-lahan dan berterusan setiap 5 jam dalam tempoh 24 jam. Di mana setiap 5 jam sebanyak 100mg daripada 1 bij tablet (mengandungi 500mg Vitamin C) yang bersamaan 7 1/2 biji oren dilepaskan ke dalam badan.
Sustained Release Vita-C & Chewable Vita-C Plus membekalkan 'bioflavinoid' dalam jumlah seimbang iaitu 120mg. Bioflavinoid adalah aksesori nutrisi yang membentuk asid askorbik atau vitamin C complex. Bioflavinoid hanya boleh didapati dalam buah-buahan asli dan tidak diperolehi  dalam vitamin C sintetik. Aksesori nutrisi  ini membantu mengurangkan kanser, penyakit kardiovaskular, osteoporosis, dan memberi faedah-faedah kesihatan lain seperti antibakteria, antivirus, anti-radang, antioksidan dan kadang-kadang digunakan sebagai anti alergenik.

Vitamin C Mudah Rosak disebabkan:
§     Mudah musnah oleh pencemaran udara dan air. Perokok yang merokok sekotak rokok sehari membakar 500mg vitamin C dalam tubuh.
§     Mudah musnah disebabkan stress (tekanan) - fizikal dan mental
§     Mudah termusnah oleh oksigen. Pendedahan buah-buahan dan sayuran yang telah dipotong dan dibiar terdedah terlalu lama pada udara sebelum digunakan akan mengurangkan kandungan vitamin C. Selain itu, memasak terlalu lama @ suhu tinggi juga merosakkan vitamin C dalam makanan

Keperluan Vitamin C dalam Badan:
§     Membantu meningkatkan antibodi dalam tubuh supaya sistem imun tubuh lebih tinggi
§     Mempercepatkan proses penyembuhan luka dan demam
§     Menguatkan struktur gigi dan gusi
§     Perokok @ mereka yang bergaul dengan perokok memerlukan vitamin C
§     Membina kolagen (sebagai bahan pengikat/pelekat) dalam membinan dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan
§     Pengambilan vitamin C yang mencukupi dalam diet seharian dapat mengurangkan risiko tekanan darah tinggi
§     Membantu proses penghadaman & penyerapan zat besi
§     Individu yang sering stress (tertekan), penat, letih, lesu serta sibuk dengan urusan harian memerlukan vitamin C. Pengambilan vitamin C yang mencukupi dapat membantu mengembalikan hormon stress (hormon yang melawan stress)
§     Bertindak sebagai anti kimia yang menjadi racun dalam tubuh seperti nitrates dan nitrites
§     Memberi perlindungan terhadap penyakit jantung dan mengehadkan 'oxidation' terhadap kolestrol jahat
§     Membentuk Sel-sel darah yang baru (setiap 3 bulan darah dalam badan akan bertukar)
§     Membantu memulihkan selesema, resdung dan bersin waktu pagi.
§     Membantu dalam proses pemulihan kudis
§     Pengambilan vitamin C sebanyak 1000-5000mg sehari dapat mengurangkan risiko /melawan penyakit barah seperti kanser oral cavity, kanser kerongkong, kanser saluran penghadaman, kanser serviks, kanser usus besar (rektum), kanser payudara dan kanser paru-paru
§     Bertindak sebagai "Protector Gate" - setiap masa mesti berada dalam badan kerana sifat vitamin C adalah larut air.

Tanda-tanda Kekurangan Vitamin C:
§     Tanda-tanda lebam (bruises) atau berbekas pada tubh atau luka memar pada badan umpama bekas kena pukul
§     Gusi yang mudah berdarah setiap kali memberus gigi atau bila-bila masa sahaja

Kesan Kekurangan Vitamin C:
§     Rasa letih
§     Gigi Gugur
§     Saluran darah kecil, senang pecah,
§     Luka lambat pulih
§     Penyakit anemia (kurang darah)



UNTUK PERTANYAAN DAN PEMBELIAN
BLH HUBUNGI SAYA
SMS/WECHAT/WHATSAPP 0192785383
FB : NorliyanaKhai
Page: YanaShakleeciousHouse

pembelian juga disertakan Tips Masker Vitamin C yg Exclusive hanya utk anda



Tuesday, November 19, 2013

SET PENYUSUAN SHAKLEE BAGI YG MMPUNYAI MASALAH KETIKA MENYUSUKAN BAYI


Assalammualaikum..

Set di bawah merupakan set optimum yang dicadangkan sekiranya anda mempunyai masalah penyusuan. Ramai yang telah berjaya meningkatkan pengeluaran susu dari 0.5 oz ke 5 oz hanya dalam masa 10 minit. wow!! Mari kita lihat bagaimana supplements tersebut mampu membantu dalam meningkatkan kualiti dan kuantiti susu ibu.







ESP adalah sumber protein terbaik untuk meningkatkan kualiti dan kuantiti susu ibu. Susu akan menjadi lebih pekat dan bayi akan merasa lebih cepat kenyang. Ada juga customer yang mengatakan payudara akan cepat penuh (engorge) setelah mengamalkan ESP sehingga susu terpaksa dipam walaupun baru selesai direct feeding. Ingat! Milk production memerlukan fat, water dan protein. Maka, ESP perlu ada dalam senarai milk booster supplement anda. 
Tips: Campurkan ESP bersama oatmeal sebagai sarapan atau snek in between meals. Ramai customer kami dari kalangan wanita bekerjaya memberikan testimonial, susu yang dipam akan lebih banyak dari biasa berbanding dengan pengambilan makanan lain ketika sarapan. Selain itu, anda juga boleh campurkan ESP dengan Mealshake Shaklee, khasiatnya akan bertambah-tambah kerana Mealshake Shaklee mengandungi banyak vitamin, mineral, serat, kalsium dan mempunyai perasa vanilla yang enak.


Vita-Lea pula selain melengkapkan kelengkapan vitamin dan mineral dalam tubuh ibu menyusu, ia juga mengandungi tambahan formula iron untuk mengekalkan penghasilan susu ibu. Tahukah anda kekurangan iron atau maternal anemia boleh menyebabkan penurunan milk supply? Jadi amat penting untuk memastikan kandungan iron dan nutrient lain dalam badan adalah mencukupi.


Stress merupakan salah satu punca utama kegagalan dalam proses penyusuan. Ini mungkin disebabkan perubahan hormon, kepenatan bekerja dan menjaga anak serta rumahtangga dan sebagainya. B-Complex dapat membantu menstabilkan hormon, mengurangkan tekanan dan memberikan tenaga supaya proses penyusuan anda tidak terjejas. Pengambilan vitamin B12 yang terdapat dalam B-Complex oleh ibu menyusu juga dikatakan mampu meningkatka perkembangan otak bayi. 

Seperti B-Complex, Vit-C adalah water soluble di mana kombinasi antara dua (2) vitamin ini  mampu meningkatkan penghasilan susu ibu up to a certain point. Selain itu, ciri-ciri antioksidan yang terdapat dalam Vit-C akan meningkatkan immunity system ibu, dan pada masa yang sama akan di-pass-kan kepada bayi yang menyusu melalui breastmilk. Jadi, bayi akan sukar jatuh sakit.


OsteMatrix amat diperlukan dalam diet harian untukbreastfeeding/nursing mothers. Ini kerana bayi akan "menarik keluar" simpanan kalsium dari tubuh ibu untuk keperluannya ketika menyusu. Simpanan kalsium yang makin hilang akan menyebabkan masalah osteoporosis berlaku dengan lebih cepat di kalangan wanita.

Akhir sekali, Alfalfa -herbal supplement yang mampu meningkatkan penghasilan susu ibu (milk booster). Alfalfa tablet boleh dimakan begitu sahaja atau dipecahkan untuk dijadikan minuman herba. 
Tips: Campurkan tablet Alfalfa ke dalam teh halba untuk kesan peningkatan penghasilan susu ibu yang maksimum. Insyaallah, kami akan kongsikan cara pembuatan teh herba dalam entry yang akan datang.





PERINGATAN
Set ini hanyalah sebagai "alat bantuan" tambahan dalam usaha anda untuk meningkatkan penghasilan susu. Pastikan anda mengamalkan rutin wajib sebagai seorang breastfeeding motherseperti menambahkan kekerapan pam atau direct feeding, dan juga pengambilan air dan kalori yang mencukupi. 

YANA 0192785383
SID 1030172
COD KG SIJANGKANG /TELUK PANGLIMA GARANG
PENGHANTARAN POS KESELURUH MALAYSIA MENGGINAKAN POS LAJU/GDEX/CITYLINK.

Monday, November 18, 2013

KEPERLUAN VITAMIN UNTUK KULIT CANTIK DAN SIHAT



Vitamin Untuk Kulit Cantik dan Sehat ~ kulit cantik sihat !! ehmmm, siapa yang tak nak kulitnya cantik kan, namun untuk mencapai semua itu tentunya kita harus melakukan rawatan² khusus, sehingga kulit menjadi sihat dan cantik. Cara rawatan ini biasanya menggunakan cara semulajadi ataupun dengan bantuan produk kecantikan.


Jika anda menggunakan produk kecantikan, usahalah mencari kosmetik yang tidak mengandungi bahan kimia dan di sahkan halal dan mmpunyai sijil KKM. perawatan kulit yang baik biasanya dilakukan dengan 2 cara, iaitu dari dalam dan dari luar.

Dari luar biasanya menggunakan Hand Body Lotion, dan cara perawatan kulit dari dalam menggunakan berbagai makanan yang banyak mengandung vitamin.

Vitamin yang paling familiar digunakan untuk bahan kosmetik dan baik untuk kecantikan ada 5 iaitu Vitamin A, B complex, C , E dan Vitamin K. 

Berikut ini adalah 5 jenis vitamin yang biasa digunakan untuk bahan kosmetik semulajadi dan tentunya dapat membuat kulit anda terlihat lebih sihat dan cantik beserta manfaat dan contoh makanannya:

Vitamin A

Manfaat vitamin A adalah sebagai vitamin yang berguna untuk mencegah kemungkinan terkena penyakit katarak, melindungi imun tubuh, membantu dalam proses pembentukan gigi dan tulang dan yang paling penting berguna untuk membantu anda memperlambat proses penuaan dan awet muda. 

makanan yang banyak mengandung Vitamin A seperti: sayur bayam, kangkung, tomato dan brokoli, buah apple, pisang, papaya, keju, susu, yogurt, telur, dan minyak .

Vitamin B kompleks

Salah satu manfaat terpenting vitamin B Kompleks untuk kulit adalah dapat Mencegah Penuaan sehingga kulit akan terlihat lebih segar dan nampak awet muda, selain itu vitamin B kompleks juga baik untuk membantu anda yang memiliki masalah kulit seperti kulit kering dan kulit kereput.

makanan yang banyak mengandung vitamin B kompeks adalah

·         Sayur : sayur selada, bayam, kubis, brokoli dan sayuran yang memiliki daun hijau.

·         kacang almon, dan kacang-kacangan lainnya.

·         Makanan dan minuman: susu, yogurt, cereal, ikan salmon, dan keju

·         Buah : alpukat, tembikai, tomato dan buah pisang

Vitamin C

Kalau vitamin yang ni pasti tidak asing lagi dalam dunia kecantikan, manfaat vitamin C untuk kulit sangatlah banyak dan diantaranya adalah bermanfaat untuk mengencangkan kulit, mencegah penuan, menghilangkan jerawat , memutihkan kulit dan masih banyak lagi manfaat lainnya
makanan yang banyak mengandung vitamin C seperti, buah kiwi, jeruk nipis, Stroberi, Paprika Merah, Brokoli, dan Pepaya


Vitamin E
Manfaat utama dari Vitamin E untuk kulit adalah memberikan antioksidan atau perlindungan kulit dan tubuh anda, antioksidan ini berguna untuk melambatkan dan melawan tanda-tanda penuaan yang diakibatkan oleh radikal bebas.

Tanda-tanda penuaan yang boleh diatasi dgn vitamin ini seperti: Kulit Keriput, Bintik-bintik Hitam diwajah, Kulit Kering serta berbagai Penyakit Kulit lainnya. Untuk mendapatkan vitamin E secara semulajadi  adalah dengan memakan buah2an dan sayur-sayuran seperti: betik, pisang, blubbery, mangga, alpukat, Brokoli,  Asparagus, Paprika, dan sayur bayam.


Vitamin K
Manfaat utuma Vitamin K adalah membuat tulang tubuh kita menjadi lebih kuat, mempercepat pembekuan darah, Vitamin K juga biasa digunakan sebagai salah satu bahan untuk membuat produk kecantikan yang sihat dan aman. Sehingga Vitamin K baik juga untuk kesihatan kulit. 

Vitamin K biasanya banyak ditemui pada makanan seperti: Kacang-kacangan, sayuran yang  berwarna hijau, Susu, Buncis, Telur dan Buah Pisang.

manfaat Vitamin K untuk kecantikan adalah sebagai berikut:
·         Dapat Memperkuat sel jaringan pada kulit tubuh.
·         Bermanfaat meminimalisis terjadinya infeksi serta peradangan yang biasanya terjadi pada kulit anda.
·         Bermanfaat Menghilangkan sel kulit kusam serta kulit kering.


Anda berminat untuk mendapatkan konsultansi terbaik utk masalh anda,

Sms/wechat/whatsapp saya dan saya akan mmbantu anda.

Yana-0192785383

SID 1030172

FB:Norliyana Khai

Page : YanaShakleeciousHouse



Sunday, November 17, 2013

Spina Bifida pada Bayi Baru Lahir


Apakah Spina Bifida yang terjadi pada bayi baru lahir? Jom kita baca dan fahaminya bersama.




Spina bifida ("tulang belakang yg terbelah") ialah suatu kecacatan semasa kelahiran yang menjejaskan tulang belakang. Spina bifida berkembang dari pembukaan yang merekah, atau splitlike, di bahagian belakang daripada tulang belakang (vertebra tulang belakang). Dalam kes-kes yang lebih teruk, ia melibatkan saraf tunjang. Spina bifida adalah yang paling biasa dalam kumpulan kecacatan kelahiran yang dikenali sebagai kecacatan tiub neural yang mempengaruhi sistem saraf pusat (otak dan saraf tunjang). 

Spina bifida bermula di dalam rahim, apabila tisu-tisu yang kali ganda kepada bentuk tiub neural tidak menutup atau tidak tinggal ditutup sepenuhnya. Ini menyebabkan terjadinya pembukaan di tulang belakang yang mengelilingi dan melindungi saraf tunjang. Ini berlaku hanya dalam beberapa minggu (21 hingga 28 hari) selepas pensenyawaan- biasanya sebelum wanita itu tahu bahawa dia mengandung.  

Terdapat 3 Jenis Spina Bifida



i) Spina bifida occulta: "Occulta" bermaksud yang tersembunyi, dan kecacatan itu tidak boleh dilihat. Spina bifida occulta jarang dikaitkan dengan komplikasi atau gejala. Spina bifida occulta biasanya ditemui secara tidak sengaja apabila orang yang mempunyai x-ray atau MRI untuk sebab-sebab tertentu lain. Kelaziman occulta tidak diketahui, tetapi ia mungkin jenis spina bifida yang paling biasa. Anggaran lazimnya terjadi daripada 5% kepada setinggi 40%.

ii) Meningocele: Membran yang mengelilingi saraf tunjang boleh membesarkan, mewujudkan gumpalan atau ini sering tidak dapat dilihat melalui kulit dan menyebabkan tiada masalah "cyst" atau pundi-pundi berisi dengan benda cecair dalam badan<". Jika terusan tunjang yg terbelah, atau "berpecah dua belah," cyst tersebut boleh berkembang dan datang ke permukaan. Dalam kes sedemikian, kerana cyst tersebut tidak sertakan saraf tunjang, saraf tidak terdedah. Cyst tersebut berbeza dari segi saiz, tetapi selalunya boleh dikeluarkan melalui pembedahan, jika perlu, meninggalkan tiada hilang upaya kekal. Ini adalah jenis spina bifida yang luar biasa.

iii) Spina Bifida Cystica (myelomeningocele) : Ini adalah bentuk yang paling kompleks dan merupakan spina bifida yang teruk. Spina bifida cystica biasanya melibatkan masalah-masalah neurologi yang boleh sangat serius atau bahkan membawa maut. Satu bahagian saraf tunjang dan saraf yang berpunca dari saraf terdedah dan boleh dilihat di luar badan. Atau, jika ada cyst, ia akan memagari sebahagian daripada saraf dan saraf yang lain. Keadaan ini, yang telah didokumenkan 4000 tahun yang lalu, membuktikan 94% kes-kes spina bifida adalah benar berlaku.

Istilah "spina bifida" sering digunakan secara bergantian denganmyelomeningocele, kerana ini adalah jenis spina bifida yangmenyebabkan majoriti hilang upaya. Mujurlah, pembedahanmerupakan satu rawatan berkesan untuk kebanyakan bayi yang mengalami spina bifida. Kebanyakan bayi dengan tulang belakang yang terbuka atau myelomeningocele menjalani pembedahan dalam tempoh 48 jam pertama dalam hidup untuk menutup kecacatan itu. Antibiotik diberi untuk mencegah jangkitan saraf terdedah dan saraf tunjang sehingga struktur ini boleh dilindungi oleh pembedahan. 

Sebelum adanya antibiotik, kebanyakan kanak-kanak yang dilahirkan dengan myelomeningocele meninggal dunia sejurus selepas kelahiran. Mereka yang terselamat adalah mereka yang mengalami keadaan kurang upaya yang teruk. Dengan rawatan moden, hampir semua kanak-kanak dengan myelomeningocele hidup dan yang paling mampu untuk hidup produktif dengan sedikit keupayaan. Walaupun dengan rawatan ini, bagaimanapun, kebanyakan dari mereka mempunyai sedikit lumpuh di kaki yang tetap dan sering mengalami kesulitan dengan fungsi usus dan pundi kencing. Setakat ini, lumpuh bergantung pada bahagian saraf tunjang yang terlibat. Semakin tinggi kecacatan pada badan, lebih teruk lumpuh. Kira-kira 80% myelomeningoceles berlaku di rantau (tailbone) lumbar (bahagian bawah belakang) dan sakral tulang belakang.


Spina bifida adalah salah satu kecacatan yang paling biasa dalam kelahiran, sejarah yang berlaku dalam 1 kelahiran hidup bagi setiap 1000 di Amerika Syarikat. Kadar spina bifida adalah lebih tinggi dalam golongan Hispanik dan orang putih keturunan Eropah berbanding dengan orang-orang Yahudi Ashkenazi, Asia, dan Amerika Afrika. Kadar juga adalah lebih tinggi di kalangan ibu-ibu dengan masalah kesihatan yang tertentu, seperti kencing manis atau gangguan penyitaan (mengambil anticonvulsants tertentu), dan jauh lebih tinggi di kalangan pasangan di mana sekurang-kurangnya satu mempunyai spina bifida, dan di kalangan pasangan yang telah mempunyai kanak-kanak dengan spina bifida.

Prospek untuk spina bifida telah bertambah baik luar biasa dalam dekad yang lalu. Bukan sahaja maju teknik pembedahan yang lebih baik kualiti hidup bagi orang-orang yang dilahirkan dengan spina bifida, tetapi berubah-ubah mengikut pendekatan diagnosis awal telah menunjukkan kemungkinan pembedahan pembetulan sementara masih di dalam rahim. Di samping itu, kajian yang disiapkan pada tahun 1990-an menunjukkan bahawa sebanyak 70% daripada kes-kes kecacatan tiub neural boleh dicegah dengan pengambilan asid folik yang mencukupi serta-merta sebelum dan pada awal kehamilan. Satu program yang terperinci oleh sistem pendidikan awam dan pencegahan makanan yang popular mengesahkan dengan pengambilan asid folik di Amerika Syarikat telah menurun kadar kecacatan tiub neural oleh kira-kira 20% dalam hanya beberapa tahun.

sumber :BAMBAM2U


Supplement terbaik yg mengandungi asid folic yg diperlukan adalah B COMPLEX SHAKLEE.

kenapa B complex?

Setiap tablet mengandungi kesemua 8 jenis Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh.
Memberi keperluan yang mencukupi untuk perkembangan otak, saraf tunjang, sistem saraf dan pembentukan sel darah merah bayi dalam kandungan.
Terbukti mengurangkan risiko melahirkan anak terencat akal atau masalah kacacatan saraf tunjang (Spina bifida).
Kulit ibu dan bayi yang sihat dan cantik. 
Membantu menguatkan jantung, peparu dan organ- organ penting yang lain.
Menggurang masalah sukar tidur (imsomnia).
Megurangkan risiko kekejangan otot.
Sesuai untuk ibu hamil yang mengandungi masalah Astma, jantung dan Diabetic.
b complex shaklee


Nutrisi di dalam B complex Shaklee

untuk keterangan lanjut dan cara pesanan
boleh hubungi saya
sms/wechat/whatsapp
Yana 
0192785383
fb: NorliyanaKhai
Page: YanaShakleeciousHouse



PORTABLE WATER FILTER UTK KEGUNAAN SEHINGGA SETAHUN.

PORTABLE WATER FILTER UTK KEGUNAAN SEHINGGA SETAHUN.
Bendasing tersembunyi pada air bersih??? Putarkan paip rumah anda. Lihat air yg keluar. Mungkin airnya nampak bersih tapi setakat mana ia selamat untuk di minum??

EYE TREATMENT PENAWAR SI MATA PANDA

EYE TREATMENT PENAWAR SI MATA PANDA
KEMBALIKAN KESEGARAN MATA ANDA. RAWATAN MATA SERENDAH RM53.00

HOT PRODUCT!!!

HOT PRODUCT!!!
INGIN KAN TUMIT KAKI YANG MENAWAN? SERENDAH RM27.00 ANDA MAMPU MENDAPATKAN KAKI YG LICIN DAN CANTIK.

B Complex for Me n i love it

B Complex for Me n i love it
• Mengurangkan tekanan emosi dan kelesuan, • Membantu dalam kestabilan saraf dan meningkatkan proses pemikiran, • Menukarkan makanan kepada tenaga-menolong memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein, Mencegah barah serviks, penyakit jantung dan kecacatan spinal, menggalakkan kesihatan system kardiovaskular yang lebih baik.

Popular Posts