♥ Jejari Si KidaL♥

PENGEDAR SHAKLEE SELANGOR COD ( KG SIJANGKANG, TELOK PANGLIMA GARANG) 0192785383 / YANA PENGHANTARAN POS LAJU KE SELURUH MALAYSIA.

Tinggalkan Jejak anda Di sini :)

Kawat cam di leyyannakhai.blogspot

My Follower

CARI GALI LAGI


kata nabi saw: “siapa yang tinggalkan solat subuh tiadalah padanya nur di wajahnya dan siapa yang tinggalkan solat zohor tiadalah padanya rezki yang berkat dan barang siapa yang tinggalkan solat asar tiadalah padanya kekuatan badan,dan siapa yang tinggalkan solat maghrib tiadalah padanya anak2 yg bermanfaat dan barangsiapa yang tinggalkan solat isyak tiadalah padanya tidur yang nyenyak.” ‘sampaikanlah daripada nabi saw itu walaupun satu ayat.






Friday, May 16, 2014

CARA MENINGKATKAN KESUBURAN. POSITIF HAMIL ADALAH BERITA GEMBIRA BAGI PASANGAN SUAMI ISTERI.


ASSALAMMUALAIKUM..




Anak atau zuriat, adalah keinginan suami isteri bila berkahwin. Tapi bila sudah beberapa tahun kahwin, Allah duga masih belum diberi zuriat. Masih ada jalan. Bukan 'dead end' atau jalan mati. Set Kesuburan Shaklee adalah salah satu ikhtiar.

Mengapa Set Kesuburan Shaklee?
  • Set ini memperbaiki kebolehan seksual lelaki. Juga meningkatkan nafsu seks.
  • Menyeimbangkan hormon bagi wanita.
  • Memberi kesihatan kepada sistem reproduktif. Ini sangat penting untuk pembentukan janin ketika hamil.
  • Meningkatkan kiraan sperma.
  • Memanjangkan hayat sperma apabila dilepaskan.
  • Tingkatkan motiliti sperma dan halang sperma dari bergumpal.
  • Tambahkan hormon estrogen bagi isteri dan testosterone bagi suami.
  • Kehidupan di atas katil lebih hangat dan mesra.
Bagaimana Set Kesuburan Shaklee Membantu Hamil?
Set ini mengandungi multivitamin dan multimineral yang berasaskan bahan semulajadi. Menurut kajian Harvard Medical School, tahap kesuburan boleh ditingkatkan dengan mengambil multivitamin dan multimineral.

Hal ini juga telah disahkan oleh Pakar Oncology Malaysia, Dr Hamid Arshad melalui Facebook beliau:

"Nasihat untuk mereka yang berusaha mendapatkan zuriat. Selepas buat ujian-ujian kesuburan untuk kedua suami isteri dan selepas buat pembedahan untuk membunag cyst/fibroid atau lain-lain. Tumpukan masa untuk berdoa, berusaha kuruskan berat badan dengan dieting, buat exercise 30 minit setiap hari. Makan supplemen-supplemen multivitamin, Vitamin E, Vitamin C, Folic, tenangkan jiwa dan emosi. Jangan tergesa-gesa nak buat ini dan itu. Setiap rawatan perlu 3 hingga 6 bulan untuk lihat keberkesanan"

set kesuburan shaklee, cara cepat hamil, masalah kesuburan lelaki, punca haid tak teratur, cara banyakkan air mani, kelebihan GLA Shaklee, kelebihan zinc shaklee, asid folik untuk mengandung, tips cepat hamil, tips nak mengandung


Jom kita lihat bagaimana setiap satu multivitamin dan multimineral Shaklee membantu tingkatkan kesuburan. 
  • Vita Lea
Penting bagi membekalkan dan menyeimbangkan keperluan nutrisi dalam dalam. Oleh kerana gaya hidup yang sibuk, pemakanan yang tak sihat. Semua ini sebab kita hilang atau tak langsung menikmati nutrisi penting sehari-hari. Jika badan dilengkapi dengan semua vitamin dan mineral. Pastinya badan akan lebih cekap berfungsi.

  • Energizing Soy Protein (ESP)
Ia adalah protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel. Protein ialah makanan asas kepada sel. Sel yang sihat akan memudahkan proses yang berkaitan persenyawaan, perlekatan telur dan lain-lain. ESP merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semulajadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting.
  • B Complex
Bagi suami, B Complex penting untuk menjana tenaga. Paling penting B Complex bersifat anti stress. Jadi suami atau isteri lebih menikmati masa 'bersama'. Bagi isteri pula, amat penting mengambil B Complex untuk merancang kehamilan. Kandungan asid folik di dalamnya diperlukan untuk elak risiko spina bifida pada bayi (pembentukan tulang belakang yang tak sempurna). 
  • Vita C
Memilili tinggi kandungan anti oksidan yang tinggi untuk hapuskan radikal bebas di dalam badan. Bertindak menghalang sperma dari bergumpal. Juga menjadikan salur darah lembut, mengembang dan bantu mengalirkan lebih banyak darah. Ini bagi bagi lelaki yang mengalami masalah mati pucuk.
  • Alfalfa
Ini paling penting untuk isteri/wanita. Bertindak seperti kacip fatimah. Juga merawat masalah-masalah 'Miss V' (organ reproduktif wanita) seperti keputihan, kegatalan dan sebagainya.
Penting untuk isteri bagi menghasilkan 'cecair kesuburan'. Cairan ini membantu memberi ruang untuk sperma terus hidup di dalam tiub fallopio hingga lima hari. Selain itu, GLA berfungsi memberi keseimbangan hormon yang memberi kesan pusingan period yang tetap dan kurangkan kesakitan ketika datang bulan. Juga membantu mengecutkan cyst jika ada.
Bagi meningkatkan kualiti sperma. Vita E sangat membantu. Menambah kiraan atau bilangan sperma. Juga tingkat kebolehan reproduktif bagi suami. Ia juga membantu melahirkan rasa 'bersemangat' untuk bersama pasangan masing-masing.
  • Zinc Complex
Ini khas untuk suami. Mempertingkatkan kualiti sperma. Juga menambah kepekatan dan kekuatan sperma. Bertindak meransang perbentukan hormon testosterone juga menambah jumlah bilangan sperma.

Kombinasi vitamin dan mineral Set Kesuburan Shaklee akan beri harapan kepada suami isteri untuk memiliki cahaya mata. Rupa bayi yang comel, tangisannya membuatkan rumah tangga yang dibina bertambah berseri. Jangan pernah berhenti berharap. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui. 




Banyakkan istigfar dan bersedekah. Kerana ini yang diajar Rasulullah ketika ada lelaki memohon cara bagaimana untuk dia dan isteri mendapatkan anak. Tak lama selepas itu, dia dikurniakan seorang anak lelaki. Dan Allah Maha Pemberi, diberi lagi 9 orang anak lelaki kesemuanya. Percaya pada Allah. Insyaallah..pasti anak yang dinanti akan tiba didukungan kalian.


LIYANA | SID 1030172 | 0192785383 SMS/WECHAT/WHATSAPP EMAIL : norliyanakhai@gmail.com

 

Selamat hari guru 16mei2014

Assalammualaikum..
Belum lambat lagi kot utk sy ucapkan di blog jejari si kidal ni pasal hari guru.. hehe 
Selamat hari guru utk cikgu cikgi..ustaz ustazah..sir madam. Yg dh byk curah bakti kt saye.. ehehe.. walaupon sy pnh jadi guru juga walaupon guru ganti.. tapi feel die mmg lain gua cite lu.. jadi cikgu mmg kene sabar..nak plak jadi cikgu kelas yg paling 'hadapan' la kan.. huhu.. ak da rase da.. tp bende ni pengalaman.. diorg sbnarnye perlukan lebih perhatian dr guru2 dan juga ibu bapa.. aku pon ms jadi anak murid nakal sungguh.. huhu.. ponteng kelas.. lepak dlm tandas bertapa sbb xsuke certain subjek.. kutuk cikgu tu xbest.. cikgu ni xpandai ngaja.. haha. Kau pandai la sngt ngaja kan.. huhu..

selamat hari guru dari saya. Norliyana. Now im already adult.. ehehe.. da blh kawen dh org kate.. ekekeke..

Sekian nukilan jejari si kidal ni..
Hargai guru anda ye kawan2 dan adik2...

Salam sayang..
Yanakhai.
Pemilik blog Jejari Si KidaL.
Pemilik kedai online :KedaiCintaSupplement
Contact number 0192785383

Tuesday, May 13, 2014

SET PROSANTE SHAKLEE : Untuk rambut sihat dan bersinar tanpa kelemumur dan rambut gugur.

Assalammualaikum.. 
asyik bersembang pasal vitamin dalaman je kan.. kalini nak cite plak pasal set rambut pulak. ha jgn ingt shaklee cume jual bitamin dalaman jew.. luaran pon ade nokk.. hehe.. jom kite diskusi sikit pasal set prosante ni.

Set penjagaan rambut Shaklee yang dikenali sebagai ProSante adalah bebas kimia, dan selamat untuk digunakan. Ade pelbagai jenis dalam set prosante ni khas utk masalah rambut yg anda hadapi.

#1 – Long Lasting Finishing Spray  
“Medium hold” memastikan gaya rambut tidak berubah
§          Memberikan perlindungan UV
§          Menguruskan rambut yang dikeriting halus dan rambut yang mudah kusut.
#2 – Revitalizing Shampoo
§         Humektan bertindak bagi melicinkan kutikel rambut dan melebatkan rambut
§        Sistem pembersih yang lembut dan berpaten
§        Menyegarkan dan menyeimbangkan kulit kepala dan rambut tanpa terlalu melembapkan atau mengeringkannya.
 #3 – Lightweight Conditioner
§        Melicinkan dan melembapkan rambut tanpa menjadikannya terlalu melekit
§       Mengembalikan elemen struktur supaya rambut kelihatan lebat, berkilat,sihat
§       Menghilangkan kesan statik agar rambut mudah digayakan dan diurus 
#4 – Purifying Shampoo
§        Membersih dengan menyeluruh, menyingkirkan sisa-sisa produk fesyen rambut, pengumpulan mineral dan bahan-bahan cemar persekitaran lain
§       Mengekalkan keseimbangan lipid dan lembapan semulajadi serta tidak melunturkan warna rambut
§       Ideal untuk mengawal lapisan kulit kepala yang sihat, rambut juga tidak berkelemumur.
#5 – Replenishing Conditioner
§        Perapi dan pelembap yang pekat bagi rambut yang berkilat dan lembut bak sutera
§       Memperbaiki kerosakan pada permukaan rambut dan memperbaiki hujung rambut yang bercabang
§       Menguatkan rambut dengan protein dan humektan yang berasal dari alam semulajadi
#6 – Nourishing Scalp Treatment 
§        Nourishing Scalp Treatment menyelesaikan semua masalah rambut dengan serum yang amat mudah diserap oleh kulit bagi melancarkan peredaran, menentang factor persekitaran yang merosakkan dan juga membekalkan khasiat kepada kulit kepala.
——————————————————————————————
Vitamin antioksida iaitu A dan E, dan juga Koenzim Q10
§        ♥ Melindungi anda daripada kerosakan akibat radikal bebas dan pencemaran persekitaran.
§        ♥ Bertindak membekalkan ruang yang optimum untuk rambut anda.
§        ♥ Formula tanpa bilas memudahkan anda menggunakan dan menggayakannya
§        ♥  Tidak menjadikan rambut melekit atau berminyak

Perbezaan Shaklee
☻ ProSanté Nourishing Scalp Treatment adalah formula eksklusif, yang terbukti mampu mengurangkan keguguran rambut semasa menyikat dan dapat melebatkan serta menguatkan rambut secara semula jadi apabila digunakan sebagai sebahagian daripada sistem Penjagaan Rambut ProSanté.

Yang Mana Satu Saya Perlukan? 
Keperluan adalah mengikut jenis dan masalah rambut anda seperti berikut:

>>>> Bagi mereka yang mengalami masalah keguguran rambut anda boleh gunakan set berikut:

1.Revitalizing Shampoo 2.Lightweight Conditioner 3.Nourishing Scalp Treatment 
(note : set ni boleh digunakan secara harian)

>>>> Bagi mereka yang mengalami masalah rambut berkelemumur(juga boleh untuk rambut gugur, rambut bercabang, rambut rosak dan berminyak) anda boleh gunakan set berikut:
1.Purifying Shampoo 2.Replenishing Conditioner 3.Nourishing Scalp Treatment        (note : set ni utk kegunaan 1-2x seminggu..bukan harian)

Jom Suburkan Rambut Anda!
☻Kulit kepala yang sihat adalah asas kepada rambut yang sihat. Itulah sebabnya kenapa setiap produk ProSanté mengandungi Scalp Health Complex, iaitu gabungan 10 vitamin, mineral dan herba bagi menyediakan persekitaran optimum untuk rambut yang sihat, lebat dan menawan. 

Shaklee memilih bahan-bahan seperti:
§       ☺ Ekstrak swertia dan halia untuk merangsang peredaran darah dan membekalkan tenaga untuk folikel rambut;
§        ☺ Mineral kulit yang penting seperti kuprum, zink, mangan serta vitamin A dan E untuk membantu metabolisme kulit kepala yang sihat; dan
§        ☺ Minyak daun pokok teh serta esktrak teh hijau untuk menentang kerosakan akibat radikal bebas dan faktor-faktor persekitaran lain.
§       ☺  Dan juga tidak akan menemui sebarang bahan kimia kuat yang boleh merosakkan rambut dan juga kulit kepala anda dalam rangkaian penjagaan produk ProSanté.




UTK TEMPAHAN ANDA BOLEH MENGHUBUNGI SAYA
LIYANA | SID 1030172 | 0192785383 SMS/WECHAT/WHATSAPP 
EMAIL : norliyanakhai@gmail.com

Monday, May 12, 2014

JOM KENALI MEALSHAKE SHAKLEE




Assalammualaikum.. agak lama jugak xupdate laman sesawang ni kan.. hihi.. bulan ni nk cite promosi MEALSHAKE pulak. sebelum beli kene taw dulu apa kandungan dan kelebihan MEALSHAKE ni kan.. kang xtaw ape men beli je, pastu salah sukatan.. dah jadi masalah pulak. jom kenal.. dah jatuh cinta baru beli.. lepas beli baru dapatkan konsultansi mcm mane nk minum MEALSHAKE ni.. Dont simply minum xikot sukatan yew.. kang ade plak klua statement minum MEALSHAKE muke bertuka jadi KRIS DAYANTI plak.. opss.. emosi plak.. ehehe..




PERBEZAAN MEALSHAKE SHAKLEE


  • Mealshake Shaklee menyediakan HIDANGAN LENGKAP dan asid amino serta nutrisinyaMUDAH DISERAP untuk kegunaan harian. Ia diperbuat daripada bahan semulajadi - BUAH-BUAHAN, SAYURAN, KACANG SOYA, LACTALBUMIN (sejenis susu) dan lain-laian.Lactalbumin adalah bahan yang terbaik dan mengandungi organisma protein yang sangat berkualiti dan mudah diserap ke dalam sistem tubuh dari peringkat bayi hingga ke orang dewasa. Kebiasaannya, ia mengandungi pelbagai nutrisi seperti immunoglobulinlactoferrinbacteriolysindan sebagainya.
  • Mealshake Shaklee dihasilkan untuk semua golongan - bayi, pelajar, kanak-kanak membesar, ibu mengandung, para atlet, pengamal sayuran (vegetarian), orang sakit, orang yang sibuk bekerja atau orang yang selalu mengambil makanan segera. Jika anda mencari sarapan pagi yang penuh berkhasiat, mealshake merupakan pilihan yang bijak.

MANFAAT UTAMA

  • NUTRISI LENGKAP - menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. Kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita. Ia turut mengandungi lecitin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak.
  • MEMBEKAL NUTRISI KEPADA SEL TUBUH - kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa), membantu pembinaan sel-sel kulit, rambut, kuku, organ, darah, imun dan lain-lain.
  • MEMBANTU TUMBESARAN - mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk mebina tulang dan sel-sel untuk proses membesar.
  • ANTIOKSIDA - mengandungi vitamin A, C, E, Zink, selenium yang merupakan agen anti oksida yang nertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.
  • MENGEMBALIKAN SERI WAJAH - Mengandungi vitamin B yang lengkap, zat besi dan copper yang cukup untuk membina sel-sel darah merah yang sihat, sekaligus memberikan kompleksi wajah/kulit yang lebih cantik.
  • DETOKSIFIKASI - kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus.
  • KELAZATAN  RASANYA - minuman yang lazat untuk diambil bersama fruktos semulajadi: penggantian segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan juga tenaga. Tidak mengandungi sebarang PEWARNA DAN GULA TIRUAN. Lazat untuk dinikmati oleh semua golongan.

KETAHUI MAKANAN TAMBAHAN UTK ANAK ANDA??
KLIK DI SINI >>  http://goo.gl/Ea52AH

JOM TEMPAH SEKARANG.
LIYANA | SID 1030172 | 0192785383 SMS/WECHAT/WHATSAPP
EMAIL : norliyanakhai@gmail.com



Friday, May 9, 2014

SARAPAN SEMPURNA UNTUK TENAGA SEHARIAN DENGAN SHAKLEE MIGHTY 3 GERMS


Assalammualaikum..

Ramai tidak sedar yang sarapan merupakan rahsia kekal sihat dan bertenaga sepanjang hari. Dengan tidak bersarapan, anda mungkin :-

♥ Tidak dapat memberikan tumpuan untuk masa yg panjang
♥ Kurang peka
♥ Mengambil masa yg lama untuk bertindak balas,
♥ Kandungan gula dalam darah yg rendah
♥ Produktiviti kerja menurun.

Shaklee menawarkan Set MIghty 3 Germs untuk memulakan hari anda dengan sarapan yang lazat dan berkhasiat.

Antara kebaikan set ini adalah :-
♠ Bertenaga sepanjang hari
♠ Membantu dalam meningkatkan tahap kepekaan dan penumpuan
♠ Memelihara kesihatan secara menyeluruh.

Set Mighty Germs Terdiri dari :-
1) Meal Shakes
2) Performance Drink
3) Esp (Energizing Soy protein)

MEAL SHAKES
-Merupakan makanan segera tanpa curiga. Mealshakes memberikan 19 vitamin dan mineral penting sebagai asas nutrien untuk kanak² yg sedang membesar dab remaja untuk kekal sihat dan kuat.
-Sumber pemakanan serat protein terbaik.
-Glisemik indeks yang rendah.

PERFORMANCE DRINK
- Merupakan minuman Hidrasi tulen. Berupaya menghidrat lebih cepat berbanding air dan membekalkan tenaga untuk kegiatan harian anda.
- OptiCarb pilihan ekslusif untuk tenaga berpanjangan.
- Membekalkan bendalir dan elektrolit yg penting untuk membantu mencegah penyahidrat.
- Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah dan yg penting bg tenaga otot dan paras bendalir yg perlu bg penyahidrat yang wajar.

ESP
- Sumber protein biologi yg lengkap berasaskan tumbuhan yg secara semulajadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting. terbukti secara klinikal mampu membekalkan tenaga berjam-jam lamanya.
- Membantu membekalkan otot memperbaiki tisu dan fungsi enzim dan hormon teratur.
- Membantu sistem imun, mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat.



DAPATKAN SEGERA SET SARAPAN TERBAIK ANDA HARINI.

UNTUK TEMPAHAN BOLEH HUBUNGI SAYA
LIYANA
ID 1030172
COD KG SIJANGKANG/TELOK PANGLIMA GARANG
POS LAJU KESELURUH MALAYSIA.


PORTABLE WATER FILTER UTK KEGUNAAN SEHINGGA SETAHUN.

PORTABLE WATER FILTER UTK KEGUNAAN SEHINGGA SETAHUN.
Bendasing tersembunyi pada air bersih??? Putarkan paip rumah anda. Lihat air yg keluar. Mungkin airnya nampak bersih tapi setakat mana ia selamat untuk di minum??

EYE TREATMENT PENAWAR SI MATA PANDA

EYE TREATMENT PENAWAR SI MATA PANDA
KEMBALIKAN KESEGARAN MATA ANDA. RAWATAN MATA SERENDAH RM53.00

HOT PRODUCT!!!

HOT PRODUCT!!!
INGIN KAN TUMIT KAKI YANG MENAWAN? SERENDAH RM27.00 ANDA MAMPU MENDAPATKAN KAKI YG LICIN DAN CANTIK.

B Complex for Me n i love it

B Complex for Me n i love it
• Mengurangkan tekanan emosi dan kelesuan, • Membantu dalam kestabilan saraf dan meningkatkan proses pemikiran, • Menukarkan makanan kepada tenaga-menolong memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein, Mencegah barah serviks, penyakit jantung dan kecacatan spinal, menggalakkan kesihatan system kardiovaskular yang lebih baik.

Popular Posts