♥ Jejari Si KidaL♥

PENGEDAR SHAKLEE SELANGOR COD ( KG SIJANGKANG, TELOK PANGLIMA GARANG) 0192785383 / YANA PENGHANTARAN POS LAJU KE SELURUH MALAYSIA.

Tinggalkan Jejak anda Di sini :)

Kawat cam di leyyannakhai.blogspot

My Follower

CARI GALI LAGI


kata nabi saw: “siapa yang tinggalkan solat subuh tiadalah padanya nur di wajahnya dan siapa yang tinggalkan solat zohor tiadalah padanya rezki yang berkat dan barang siapa yang tinggalkan solat asar tiadalah padanya kekuatan badan,dan siapa yang tinggalkan solat maghrib tiadalah padanya anak2 yg bermanfaat dan barangsiapa yang tinggalkan solat isyak tiadalah padanya tidur yang nyenyak.” ‘sampaikanlah daripada nabi saw itu walaupun satu ayat.






Thursday, September 25, 2014

KENAPA PERLU BACA BLOG PARENTING



Assalammualaikum..

baru berkesempatan nk kongsi idea tentang parenting. Maaf bro MELASTIK BINTANG coz lambat bg feedback.

Actually yana br first time nk jadi mommy.. mmg yana akui masih kurg pasal parenting..tp kalau psl kesihatan diri dan baby ni in shaa allah ad ilmu la.. almaklum la jual shaklee.
 Krik krik.. tp  point die nape perlu baca blog parenting.

pada yana ofcoz la kene tambah ilmu.. dh nk jadi mommy.. kene la taw serba serbi psl pengurusan baby. Xkan da berank sok br nk terhegeh2 gugel ye dak.. yana suke search kt group fb je sebenanye.. ramai ibu2 yg ad pengalaman melahirkan dan mengurus baby ni.. cthnye group KELAB IBU HAMIL BERPANTANG DAN MENYUSU. Dlm tu lengkap mslh dan penyelesaian..tp ad gak la yg rs mcm xperlu share diepa share jgk..yg tu yana ignore je.. xlyn sngt sbb takut jadi negative plak otak ni.. hehee..

Selain tu jgk ad 1 website mat salleh ni yana rajin jgk bc..dia pasal kid health.dlm tu ad cerita psl lynn kt ank2.hal ehwal penjagaan rumah tangga dan byk lagi. Korg leh g kt website KIDs HEALTH ni..mcm2 korg leh dpt.. 

kalo blog melayu xlain xbukan blog bro Melastik Bintang la.. byk info yg xramai org lelaki blh taw mcm bro ni. Ikhlas ni.. Xtipu..

ok tu je perkongsian dr yana..sblm tu nk bgtw ad expo brgn baby kt persada johor bulan september ni.. almaklumla yana da pindh jhr so kt jhr je taw.. rs kt selangor pon ad..kt klang prade. Try la ko rg search. Hehe.. harga mmg murah2 dgr kabo. Hehe..
Tada..hehe

ok La.. selamat membaca..



LIYANA | SID 1030172 | 0192785383 SMS/WECHAT/WHATSAPP
EMAIL : norliyanakhai@gmail.com
 

Sunday, September 7, 2014

5 FAKTA TENTANG SOSEJ YANG ANDA PERLU TAHU



5 Kebenaran Tentang Sosej ! 

Ramai yang tak tahu tentang kebenaran ini, ia perlu didedahkan dan disebarkan. Sosej adalah kebanyakkan kanak-kanak suka, hatta ibu dan ayah juga.


5 Kebenaran Tentang Sosej Yang Tak Pernah Ibubapa Ambil Tahu

1) Mengandungi Bahan-Bahan kimia 'deadly' Dangerous seperti :
- Nitrite
- Heterocyclic Amines (HCAs)
- Starch
- Various types of meat!
- High Salts
- High Fructose Syrup
- High MSG
- Artificial colouring ( Supaya warna hot dog jadi pinkish!)
- Perservatives

2) 7000 kajian saintifik telah membuktikan bahawa Sosej yang mengandungi bahan-bahan di atas sangat berkait rapat dengan Kanser!

3) Kanak-kanak yang makan  12 batang Sosej sebulan mempunyai risiko 9 kali lebih tinggi untuk mendapat Leukaemia.


4) Ibu mengandung yang makan Sosej  1 batang Hot dog setiap minggu akan meningkatkan risiko bayi untuk mendapat Barah otak!


5) Sosej meningkatkan risiko Kanser :

Kanser Usus - 50%
Kanser Pundi Kencing - 59%
Kanser Perut - 38%
Pankreas - 67%

Ini bukan Fakta yang di reka - Tapi adalah Fakta sebenar yang menunjukkan betapa pengguna di manipulasi oleh Food Industries!
PERHATIAN UNTUK IBU-IBU. PLEASE SHARE THIS INFO UNTUK KEBAIKAN ANAK-ANAK  KITA


LIYANA | SID 1030172 | 0192785383 SMS/WECHAT/WHATSAPP
 EMAIL : norliyanakhai@gmail.com

PORTABLE WATER FILTER UTK KEGUNAAN SEHINGGA SETAHUN.

PORTABLE WATER FILTER UTK KEGUNAAN SEHINGGA SETAHUN.
Bendasing tersembunyi pada air bersih??? Putarkan paip rumah anda. Lihat air yg keluar. Mungkin airnya nampak bersih tapi setakat mana ia selamat untuk di minum??

EYE TREATMENT PENAWAR SI MATA PANDA

EYE TREATMENT PENAWAR SI MATA PANDA
KEMBALIKAN KESEGARAN MATA ANDA. RAWATAN MATA SERENDAH RM53.00

HOT PRODUCT!!!

HOT PRODUCT!!!
INGIN KAN TUMIT KAKI YANG MENAWAN? SERENDAH RM27.00 ANDA MAMPU MENDAPATKAN KAKI YG LICIN DAN CANTIK.

B Complex for Me n i love it

B Complex for Me n i love it
• Mengurangkan tekanan emosi dan kelesuan, • Membantu dalam kestabilan saraf dan meningkatkan proses pemikiran, • Menukarkan makanan kepada tenaga-menolong memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein, Mencegah barah serviks, penyakit jantung dan kecacatan spinal, menggalakkan kesihatan system kardiovaskular yang lebih baik.

Popular Posts