♥ Jejari Si KidaL♥

PENGEDAR SHAKLEE SELANGOR COD ( KG SIJANGKANG, TELOK PANGLIMA GARANG) 0192785383 / YANA PENGHANTARAN POS LAJU KE SELURUH MALAYSIA.

Tinggalkan Jejak anda Di sini :)

Kawat cam di leyyannakhai.blogspot

My Follower

CARI GALI LAGI


kata nabi saw: “siapa yang tinggalkan solat subuh tiadalah padanya nur di wajahnya dan siapa yang tinggalkan solat zohor tiadalah padanya rezki yang berkat dan barang siapa yang tinggalkan solat asar tiadalah padanya kekuatan badan,dan siapa yang tinggalkan solat maghrib tiadalah padanya anak2 yg bermanfaat dan barangsiapa yang tinggalkan solat isyak tiadalah padanya tidur yang nyenyak.” ‘sampaikanlah daripada nabi saw itu walaupun satu ayat.






Wednesday, February 4, 2015

CARA TIDUR,BERDIRI DAN DUDUK YANG BETUL BAGI IBU HAMIL


Xde text byk².. just tgk je gambo..pasti u ols akan faham.. selamat mencuba dan pasti kene cube jugak okeh.. gud luck.. ^_^
CARA TIDUR.. AKU PON KEKADANG SALAH TIDO JGK SEBAB XSELESE BILE BABY BYK TENDANG BILE NGIRING.. HEHE.. TP KEJAP JELA..

SO FAR MASIH BETUL DAN SADO LAGI AK TIME BERDIRI.. HEEHE..

MMG NAK KENE DUDUK LETAK ALAS KAT BELAKANG TU. KALO IDOK OI MAK.. BOLEH RANAP TULANG BELAKANG RASENYE.. HEHE.



 

LIYANA | SID 1030172 | 0192785383 SMS/WECHAT/WHATSAPP
EMAIL : norliyanakhai@gmail.com

Sunday, February 1, 2015

Vita-lea for Children - Multivitamin Terbaik Untuk Anak Anda.



Agak lama jugak kan saya tak berkongsi dengan anda tentang vitamin untuk kanak² kan.

Jadi hari ni saya nak kongsi dengan anda tentang satu vitamin yang dah lama sangat dinanti-nanti.Vitamin apa tu yer?

Haaaa.. Inilah dia Vita-Lea for Children!




Sejak saya join Shaklee, dah  2 tahun pun. Ini lah baru pertama kali vitamin ni muncul tau. Saya sebelum ni tertunggu-tunggu dan tertanya-tanya jugaklah pasal Vita-Lea for Children ni. Kenapa???


Sebelum ni, saya dimaklumkan yang Vita-Lea for Children ni sedang dalam proses penambahbaikan dan seperti biasa, kenalah lalu balik proses kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). Ianya proses yang lama dan panjang. Dan sekarang ni Vita-Lea for Children dah ada balik malah lebih baik lagi! Wow!

Pada 1 Januari 2015, The Best Kids Multivitamin is BACK! 

Seronoknya! Boleh bagi kat anak-anak u ols.



Wow! Sekarang ni dah improved formula. Lebih baik daripada yang sebelum ni. 

So, jom kita tengok, apa yang best sangat Vita-lea for Children ni?

KENAPA PERLU BAGI MULTIVITAMIN KEPADA ANAK-ANAK?

Cuba kita perhatikan, macam mana environment anak-anak kita membesar sekarang ni? Sihat ke persekitaran kita ni? Jangan kita compare anak-anak zaman ni dengan anak-anak zaman dulu (kita lah tu.. hehe..). 

Sekarang ni, semakin dunia maju, semakin sibuk ibu bapa dengan kerja dan urusan harian, semakin banyak pulak restoren makanan segera muncul di sekeliling kita.

Tapi ada juga rakan saya yang mana anaknya dah masuk sekolah. Pastikah kita apa yang mereka makan tu berkhasiat? Makanan di kantin-kantin sekolah zaman sekarang ni memang pelbagai. Fast food memang tak terkecuali. Anak-anak ni memang suka la makan nugget, hotdog, dan seangkatan dengannya.

Saya percaya, ramai di antara rakan-rakan di luar sana, atau anda sendiri yang sedang membaca ni melalui perkara yang sama.

Jadi, pastikah kita yang anak-anak kita ni mendapat khasiat, dan zat yang mencukupi setiap hari

Untuk dapatkan khasiat yang sama sepertimana yang terdapat dalam Vita-lea for Children ni, anak-anak kita kena makan semua yang terdapat dalam gambar ni. 

Nak ke diorang ni makan agak-agaknya? Sempat ke kita nak prepare semua ni? Hmm..

Bila dan kekurangan nutrisi, mulalah imun badan lemah. Selalulah demam, batuk selsema datang berkunjung kan? Setiap kali tu jugaklah nak kena pergi klinik. Kos dah berapa pulak?

Kalaupun company tempat kita bekerja yang sponsor, sanggup
ke kita bagi anak-anak makan ubat (berasakan dadah) banyak-banyak? Selalu pulak tu! Pastu effect jangka masa panjang? Hmm.... Kesian anak-anak.

Sebab tu lah, sangat penting kita sebagai ibu bapa ni memainkan peranan dan ambil berat tentang nutrisi untuk anak-anak ni. Dengan adanya multivitamin ni, kita dah boleh tarik nafas lega sebab multivitamin untuk kanak-kanak ni dapat membantu melengkapkan (bukan menggantikan) keperluan nutrisi seharian anak-anak kita

Dah namapun multi, banyaklah vitamin terkandung dalam nya kan? ^_^



Vita-Lea for Children ni mengandungi 18 vitamin dan nutrien penting yang diperlukan oleh kanak-kanak.

KELEBIHAN VITA-LEA FOR CHILDREN SHAKLEE

Jom kita tengok, vitamin apa yang terkandung dalam Vita-Lea for Children ni...


KENAPA MESTI MULTIVITAMIN SHAKLEE? 

The Shaklee difference.. 

Anda lihat sendiri jadual ini dan buat perbandingan. ^_^

Vita-lea for Children memang berbeza dengan kebanyakan vitamin yang terdapat di pasaran. Mutivitamin kanak-kanak ni tidak mengandungi pewarna, perisa, pengawet, dan pemanis tiruan. Rasa semulajadi anggur yang sedap, semestinya disukai oleh kanak-kanak. Yang paling penting, ianya 100% SEMULAJADI. Ianya selamat, dan GLUTEN FREE!

Vita-lea for Children ni boleh dikunyah (chewable), dan yang bestnya, oleh kerana ia menggunakan pemanis yang semulajadi, iaitu Xylitol, so ia tidak mengundang kaviti dan selamat untuk kesihatan gigi.

Patutlah lambat sangat Vita-lea for Children ni nak ada balik. Shaklee nak pastikan ianya yang terbaik! ^_^

Makin seronok la ank u ols nnt ni ada vitamin baru. Sedap pulak tu! Warna purple, rasa anggur. Mmpphh... Memang seronok la diorang ni. Hehe..

ISK.. MACAM BEST! NAK JUGAKLAH!

Bulan pertama launching Vita-lea for Children ni terus nak buat promo gempak!  Bulan ni pon promo masih berlangsung taw.


Ya! Sekarang ni ada promosi yer PERCUMA 1 BOTOL kalau anda beli 3 botol. 


 

LIYANA | SID 1030172 | 0192785383 SMS/WECHAT/WHATSAPP
EMAIL : norliyanakhai@gmail.com

PORTABLE WATER FILTER UTK KEGUNAAN SEHINGGA SETAHUN.

PORTABLE WATER FILTER UTK KEGUNAAN SEHINGGA SETAHUN.
Bendasing tersembunyi pada air bersih??? Putarkan paip rumah anda. Lihat air yg keluar. Mungkin airnya nampak bersih tapi setakat mana ia selamat untuk di minum??

EYE TREATMENT PENAWAR SI MATA PANDA

EYE TREATMENT PENAWAR SI MATA PANDA
KEMBALIKAN KESEGARAN MATA ANDA. RAWATAN MATA SERENDAH RM53.00

HOT PRODUCT!!!

HOT PRODUCT!!!
INGIN KAN TUMIT KAKI YANG MENAWAN? SERENDAH RM27.00 ANDA MAMPU MENDAPATKAN KAKI YG LICIN DAN CANTIK.

B Complex for Me n i love it

B Complex for Me n i love it
• Mengurangkan tekanan emosi dan kelesuan, • Membantu dalam kestabilan saraf dan meningkatkan proses pemikiran, • Menukarkan makanan kepada tenaga-menolong memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein, Mencegah barah serviks, penyakit jantung dan kecacatan spinal, menggalakkan kesihatan system kardiovaskular yang lebih baik.

Popular Posts