Skip to main content

Asid Folic untuk lelaki. Bia betul?

Assalammualaikum korang..
Lately kan ramai je yg mkn supplement di kalangan perempuan. Ye gais . Perempuan... lelaki bukan xde tapi 1 nisbah 200.. hehehe... sis xpasti sebab utama.. antara alasan depa.. lupa la.. perlu ke.. mcm xperlu je.. huhu.. meh sini sis nk bgtw supplement utk lelaki juga.

Asid Folic.

Hahaha.. mesti tekejut kan kan.. ad yg kate ape sis ni.. asid folic kan utk wanita mengandung.. utk baby dlm perot bia xd mslh saraf or sakit spina bifida kan kan.. ya betul3... tapi... sape yg ckp utk perempuan saje ye asid folic ni.. ish2.. mitos2...

Korang kene faham ni.. asid folic boleh je lelaki amalkan sbb ia merupakan sbhgian dr vit yg diperlukan bdn kita. Ia penting dan sngt penting dlm mmbntu tubuh mnghsilkan sel2 deh merah yg baru. Dan lg..sel drh merah ni la yg duk angkut oksigen dari paru2 ke seluruh bdn korang.. bkn org pompuan je yg nk sel drh merah ni.. laki pon nk oksigen kan.. heh3..

Tanpa sel2 darah merah ni korang mungkin akan rs cepat penat bile buat keje.. mengah bile jalan jauh.. cepat ngntuk dan lesu x bertenaga.. ha check cpt ad x simptom tu.. klw ad blh la pI beli asid folic cpt..huhu..

Lagi 1korang kne amalkan asid folic ni utk membantu bdn mencegah penyakit kanser kolon..strok dan penyakit jantung.

Part ni bg laki sngt utama.. asid folic penting gais utk kesuburan lelaki terutama yg ad mslh kualiti sperma yg rendah. Perlu ye amalkan asid folic bg perbaiki kualiti sperma ittew.. huhu..

Namun begitu, bg org yg sihat sumber asid folic blh d dpti dr mknn harian terutama sayur dan buah2an.. tapi klw nk ambk dlm bentuk supplement pon xd mslh sbb setiap dos dlm pil tu adalah selamat.

Sis jual B Complex dengan Asid Folic. Berbaloi.. dpt 2 dlm 1.. vitamin B lengkap dapat..Asid Folic pon dpt..

SEBOTOL RM53.00 (120BIJI)POSTAGE SM RM8 SS11

CMNE NK CONTACT SIS. WHATSAPP SAJA 0192785383

Selamat bervitamin gais.. sis pilih Shaklee sbb di uji secara klinikal dan ujian dibuat ke atas manusia ye bkn haiwan.. sis percaya dan in shaa Allah berkesan.


Comments

Popular posts from this blog

FAKTA DAN AUTA TENTANG BREASTFEEDING

AssalammualaikumMITOS PENYUSUAN :
Tugas menyusukan bayi bukanlah terlalu sukar tetapi akan menjadi sukar bila ada pelbagai ‘nasihat’ yg mengelirukan para ibu terutama yg baru pertama kali menyandang gelaran ibu… Percaya atau tidak antara tips kejayaan penyusuan adalah bergantung kepada kekuatan mental ibu itu sendiri. Campur tangan org sekeliling kadang kala boleh menyumbang kepada kegagalan menyusukan bayi, bergantung kepada kekuatan mental ibu itu sendiri. Hanya ibu yg memahami kesihatan tubuh badannya dan kemampuan utk memberikan yg terbaik buat si manja. Hanya ibu tahu apa yang diperlukan tubuhnya dan apa yang perlu bagi menyokong keperluan tersebut. Dalam mencari ilmu penyusuan, kita tidak boleh main dengar aje sumber yang tidak sahih. Kadang-kadang, kita boleh pula percaya bulat-bulat apa yang kita dengar walaupun tak tahu kebenarannya, tak pernah alami, mahupun membuat kajian tentangnya. Jadi mari kita tengok rupa-rupanya banyak perkara yang telah di letakkan “negative mind se…

RAHSIA KECANTIKAN 7 ARTIS MALAYSIA DENGAN SUPPLEMENT

Rata² ramai yg sy tgk terlajak laris nk cantik mcm artis.. tapi MALAS nk konsisten mcm retis tu.. untuk pengetahuan korang la kan.. artis2 tu sume da di hadapkan dengan supplement bertahun2 dan ade yg dah dari kecik family diorg suh amalkan.. yg kita kita ni.. baru bulan ni makan.. tu pon culas.. nk overclaim pasal supplement.. mmg la ade yg tiruan berlambak.. sbb tu perlunya penyelidikan terperinci ye.. dan yg penting sy jual supplement sume selamat semulajadi dan in shaa allah berkesan.

Jom tgk 7 artis yg mmg amalkan makan supplement ni.. xkisah la dari jenama Shaklee ke.. jenama lain ke.. tapi nk di tekankan di sini betapa pentingnya Supplement di zaman serba moden ni.. almaklumla ayam pon da pandai pakai botox cucuk tang situ tang sini.. sayur pon da pandai men kacuk² skrg nk bg ngam bg gebu gebas.. huhu..

1 - ) Miss Nina


2 - ) Ayu Raudah


3 - ) Rita Rudaini


4 - ) Yasmin Hani


5 - ) Ashraff Muslim


6 - ) Datin Norjuma


7 - ) Dato' Siti Nurhaliza



CARA TIDUR,BERDIRI DAN DUDUK YANG BETUL BAGI IBU HAMIL

Xde text byk².. just tgk je gambo..pasti u ols akan faham.. selamat mencuba dan pasti kene cube jugak okeh.. gud luck.. ^_^
CARA TIDUR.. AKU PON KEKADANG SALAH TIDO JGK SEBAB XSELESE BILE BABY BYK TENDANG BILE NGIRING.. HEHE.. TP KEJAP JELA..
SO FAR MASIH BETUL DAN SADO LAGI AK TIME BERDIRI.. HEEHE..
MMG NAK KENE DUDUK LETAK ALAS KAT BELAKANG TU. KALO IDOK OI MAK.. BOLEH RANAP TULANG BELAKANG RASENYE.. HEHE.




LIYANA | SID 1030172 | 0192785383 SMS/WECHAT/WHATSAPP
EMAIL : norliyanakhai@gmail.com