Skip to main content

--[HARI 1ST PUASE AKU PULAK KENE SAMAN]--

SALAM RAMADHAN UKT SEMUA WARGA BLOGGER....sengihnampakgigi

harini insyaALLAH kita akan selesaikan hari pertama berpuase dgn lancar.. hehe.. adik2 pose cmne?? ank buah yana balik skola jln kaki pastu ambk alasan utk xpuase.. ceh.. ade2 je..

ok nk cite panas ht yana di hari pertama puase nih.. bengang sngt.. xhbs2 lagi rupenye cite yana excident.korg pon da muak loyak2 tekak nk bc..(klw ade org bc la kot) miakakaka.. sngt sy terharu okeh.. waklu..kakaka.. ok pg td org admin tmpt yana keje ade kol then nk soh driver yana(yana org kaye okeh) waklu!!tumbuk hahaa.. driver company yana.. utk anta yana g balai polis buat report okeh..! then yana siap2 r dlm kul 9.30 die dtg.. n di bawala yana ke balai polis teluk panglima garang n yana di gari(bed0se uh boh0ng time bln p0se) kakaka..ok tipu.. ! jelir yana pon ckp nk buat report excident jatuh moto ngn moto.. then tup2 kene g banting coz katenye klw melibatkan kenderaan lain kene g bhgian trafik.. ntah i do know sngt la bout law ni kan.. akakaka.. i dulu ambik management siul wakakaka.. bapak belagak si0t tp keje kerani jugabanyakckp

ok smbung.. then smpai banting yana pon ckp la nk buat report.. pastuh check no flat mot0 yana.. upenye that gurl da buat report..(dlm ht tu ntah ape die ngar0t) kakaa.. pastuh yana da pot pet pot pet.. die soh cite cmne jd excident tu.. then yana kene jmpe ketua p0lis negara (batal p0se memb0h0ng byk2 kot) ahahahaa... jmpe polis yg ambik kes tu.. then aleh2 yana da cite.. tup..kene saman rm 300.00duit omak aih.. apesal?? then tats budak xkene byr pape?? uik..!! rasuah kaadacall miahahaha... then yana klua jap ambik borg spital.. kat dlm ade driver yana senyumkenyit ngn polis tu.. then settle yana ambik surt saman tu.. ok balik la suda ke kereta...tepuktangan

dalam kereta abg driver ckp ngn yana die xpuas ht coz die rs ade yg xkene ngn report yg sorg lagi..n die ckp yana langgar "org tua tu" ke? yana pon xpastifikirhah org tuahah ehh..yana langgar budak la..budak pompuan.. bwh um0 kot.. xpakai helmet k0t..xd lesen k0t.. bertubi2 soklan ak bantai..hahaha.. then br la dpt taw yg sbnanye bapak budak yg yana langgar tu die buat report palsu.. die ckp yana langgar die thts means org tua tu ade lesen n yana la salah.. ok2 klw begitu taktik kot0r lu..

p/s* awal2 family yana xbg buat report coz xnk kec0h2 coz membe2 ..1kg plak..haha.. so skrg?? ape tindakan u all?? korg kene tikan ngn membe sendiri bai.. wa yg kene bayar saman tu bai.. lu ade piki wa ke bai..?? bla la lu... len kali jgn pecaye kan org sngt2..bahaye..senyumkenyit

tamat...oke bye angel

pls vote my blog..yanakhai

Comments

Tumok said…
lancrit adakah budak itu.
pe lagi. perang la.
haram tol.
pe g. cite la tol2. cari smua saksi.
haram toi. nk kna dak tuh.
YanaKhai said…
wehh wan.. ak lempang ko kang..!! tumOk puLok..ahahaa...

tu r psl.. ak nk je samOk beliau..xpe2.. its ok...

esOk2 ALLAH bls jugak ape BeliaU buat pd aku T_T

Popular posts from this blog

FAKTA DAN AUTA TENTANG BREASTFEEDING

AssalammualaikumMITOS PENYUSUAN :
Tugas menyusukan bayi bukanlah terlalu sukar tetapi akan menjadi sukar bila ada pelbagai ‘nasihat’ yg mengelirukan para ibu terutama yg baru pertama kali menyandang gelaran ibu… Percaya atau tidak antara tips kejayaan penyusuan adalah bergantung kepada kekuatan mental ibu itu sendiri. Campur tangan org sekeliling kadang kala boleh menyumbang kepada kegagalan menyusukan bayi, bergantung kepada kekuatan mental ibu itu sendiri. Hanya ibu yg memahami kesihatan tubuh badannya dan kemampuan utk memberikan yg terbaik buat si manja. Hanya ibu tahu apa yang diperlukan tubuhnya dan apa yang perlu bagi menyokong keperluan tersebut. Dalam mencari ilmu penyusuan, kita tidak boleh main dengar aje sumber yang tidak sahih. Kadang-kadang, kita boleh pula percaya bulat-bulat apa yang kita dengar walaupun tak tahu kebenarannya, tak pernah alami, mahupun membuat kajian tentangnya. Jadi mari kita tengok rupa-rupanya banyak perkara yang telah di letakkan “negative mind se…

RAHSIA KECANTIKAN 7 ARTIS MALAYSIA DENGAN SUPPLEMENT

Rata² ramai yg sy tgk terlajak laris nk cantik mcm artis.. tapi MALAS nk konsisten mcm retis tu.. untuk pengetahuan korang la kan.. artis2 tu sume da di hadapkan dengan supplement bertahun2 dan ade yg dah dari kecik family diorg suh amalkan.. yg kita kita ni.. baru bulan ni makan.. tu pon culas.. nk overclaim pasal supplement.. mmg la ade yg tiruan berlambak.. sbb tu perlunya penyelidikan terperinci ye.. dan yg penting sy jual supplement sume selamat semulajadi dan in shaa allah berkesan.

Jom tgk 7 artis yg mmg amalkan makan supplement ni.. xkisah la dari jenama Shaklee ke.. jenama lain ke.. tapi nk di tekankan di sini betapa pentingnya Supplement di zaman serba moden ni.. almaklumla ayam pon da pandai pakai botox cucuk tang situ tang sini.. sayur pon da pandai men kacuk² skrg nk bg ngam bg gebu gebas.. huhu..

1 - ) Miss Nina


2 - ) Ayu Raudah


3 - ) Rita Rudaini


4 - ) Yasmin Hani


5 - ) Ashraff Muslim


6 - ) Datin Norjuma


7 - ) Dato' Siti Nurhaliza



CARA TIDUR,BERDIRI DAN DUDUK YANG BETUL BAGI IBU HAMIL

Xde text byk².. just tgk je gambo..pasti u ols akan faham.. selamat mencuba dan pasti kene cube jugak okeh.. gud luck.. ^_^
CARA TIDUR.. AKU PON KEKADANG SALAH TIDO JGK SEBAB XSELESE BILE BABY BYK TENDANG BILE NGIRING.. HEHE.. TP KEJAP JELA..
SO FAR MASIH BETUL DAN SADO LAGI AK TIME BERDIRI.. HEEHE..
MMG NAK KENE DUDUK LETAK ALAS KAT BELAKANG TU. KALO IDOK OI MAK.. BOLEH RANAP TULANG BELAKANG RASENYE.. HEHE.




LIYANA | SID 1030172 | 0192785383 SMS/WECHAT/WHATSAPP
EMAIL : norliyanakhai@gmail.com