Skip to main content

--[PESAKIT PALING BERDIKARI]--

hahaha... entri kalini aku nk cita skit psl ade sorg pesakit yg paling berdikari..gile wa salute ngn this patience..kakak... hakktuih... hehehe.. sbnanye harini 9/8/2010 aku ade 2nd operation utk removal wire dlm mul0t ak nih.. kehkehkeh.. citanye yg ak jadi pesakit yg di sukai ramai buwekkk adalah kerana ak pegi spital sendiri dgn naik bus.. wakakaka.. independent kot..wakakaka... eh bio r ak nk kate ak cmne pon.. pnh korg nmpk muke awek bengkak2 then berjait2 muke pastuh naik bus.. dgn gamblenye membw beg n bg dwet bus kat pkcik bus n ckp nk g spital.. kakakakaa... ok bye..kakaka.. ok tu pegi.. then smpai sane siap ak bayo deposit (rm200) mati kering ak.. waaaa... then tuka bj operation.. then pukul 9 lebeh ak masuk bilik pembedahan.. waaaa....kali ke-2.. xrs pape k0t tp dlm tu sngt la sej0k ok..!! sape yg pnh msuk tu taw la.. then pns jadi situasinye bile do0ktor xjmpe urat utk cucuk jar0m kat tgn.. di sebbkan itu jarum cab0t lik n cucuk balik.. oit ingt xsakit ke? tp xpe.. sebaik ak kuat.. wekk. haktuih..hahaa...

settle sume operati0n dlm kul 10.50 k0t coz ak cam lal0k2 dgr dokt0r tu panggil nm ak n ade cm dgr2 die ckp kul 10.0 cmtu r.. klw slh ak pon xtaw siap k0l bape kan..agagaa... pastuh per0t da lapa.. bygkan dr mlm td kul 12 da kene berp0se.. yea ak sngt2 prepare nk bln ramadhan kan ..baik nye saye.. baik waklu..wakakakaa... pastu dpt je sandwich ter0s membedal.. tp hampeh.. nk ggt segala bagai itu xbulehsedih bec0z gg ak xkuat 100% k0t...sedih adoi.. tp lapa punye psl ak cerai2kan sume itu. lantak r janji masuk per0t..agagaga..~!!

then process discharge.. kul 1.. ok sesape ade insurane maybe da taw kan berzaman die punya lame nk tunggu settle.. kul 1 ak proceed bil then kul 4.30 baru bil tu aprove.. 1 hari je ak dok wad tp cas rm3,111.00 omak hang gigil sebaik ak ank insurance..so ade ak kisah.. sume tu diorg bayo..kakaa.. tp ak kene bayo jugak bil kelua tu dekat rm300lebih.. tp xpe.. insurance ak baya balik nnt..kakaka.. weh nk dwet lasengihnampakgigi kakaka... ok settle sume.. time tu balik.. hahaa.. cab0t jarum dulu.. then turun spital.. carik bus.. wakakaka... mcm sbtg kere ak..agk2 ape org ckp bile nmpk ak tgn bertampal2 mate bengkak2.. pstuh bwk beg naik bus.. klw x diorg ckp ak samseng jlnn..mesti diorg ckp ak sbtg kere.. agaga.. oit mulut jage skit.. ak berdiri atas kaki sendiri taw...kakaka..waklu..miakakakakaa...

then naik la bus klang banting-pastuh turun kat depan jln..
p/s*sebaik perasan abg ipa ku klw x mesti ak berjln kaki masuk dlm umah..kakaka... sangat berdikari pesakit ini.. saya bangge dgn beliau... haktiuh..wakakakaa...

cite da hbs oke bye :)





pls vote my blog..yanakhai

Comments

Popular posts from this blog

FAKTA DAN AUTA TENTANG BREASTFEEDING

AssalammualaikumMITOS PENYUSUAN :
Tugas menyusukan bayi bukanlah terlalu sukar tetapi akan menjadi sukar bila ada pelbagai ‘nasihat’ yg mengelirukan para ibu terutama yg baru pertama kali menyandang gelaran ibu… Percaya atau tidak antara tips kejayaan penyusuan adalah bergantung kepada kekuatan mental ibu itu sendiri. Campur tangan org sekeliling kadang kala boleh menyumbang kepada kegagalan menyusukan bayi, bergantung kepada kekuatan mental ibu itu sendiri. Hanya ibu yg memahami kesihatan tubuh badannya dan kemampuan utk memberikan yg terbaik buat si manja. Hanya ibu tahu apa yang diperlukan tubuhnya dan apa yang perlu bagi menyokong keperluan tersebut. Dalam mencari ilmu penyusuan, kita tidak boleh main dengar aje sumber yang tidak sahih. Kadang-kadang, kita boleh pula percaya bulat-bulat apa yang kita dengar walaupun tak tahu kebenarannya, tak pernah alami, mahupun membuat kajian tentangnya. Jadi mari kita tengok rupa-rupanya banyak perkara yang telah di letakkan “negative mind se…

RAHSIA KECANTIKAN 7 ARTIS MALAYSIA DENGAN SUPPLEMENT

Rata² ramai yg sy tgk terlajak laris nk cantik mcm artis.. tapi MALAS nk konsisten mcm retis tu.. untuk pengetahuan korang la kan.. artis2 tu sume da di hadapkan dengan supplement bertahun2 dan ade yg dah dari kecik family diorg suh amalkan.. yg kita kita ni.. baru bulan ni makan.. tu pon culas.. nk overclaim pasal supplement.. mmg la ade yg tiruan berlambak.. sbb tu perlunya penyelidikan terperinci ye.. dan yg penting sy jual supplement sume selamat semulajadi dan in shaa allah berkesan.

Jom tgk 7 artis yg mmg amalkan makan supplement ni.. xkisah la dari jenama Shaklee ke.. jenama lain ke.. tapi nk di tekankan di sini betapa pentingnya Supplement di zaman serba moden ni.. almaklumla ayam pon da pandai pakai botox cucuk tang situ tang sini.. sayur pon da pandai men kacuk² skrg nk bg ngam bg gebu gebas.. huhu..

1 - ) Miss Nina


2 - ) Ayu Raudah


3 - ) Rita Rudaini


4 - ) Yasmin Hani


5 - ) Ashraff Muslim


6 - ) Datin Norjuma


7 - ) Dato' Siti Nurhaliza



CARA TIDUR,BERDIRI DAN DUDUK YANG BETUL BAGI IBU HAMIL

Xde text byk².. just tgk je gambo..pasti u ols akan faham.. selamat mencuba dan pasti kene cube jugak okeh.. gud luck.. ^_^
CARA TIDUR.. AKU PON KEKADANG SALAH TIDO JGK SEBAB XSELESE BILE BABY BYK TENDANG BILE NGIRING.. HEHE.. TP KEJAP JELA..
SO FAR MASIH BETUL DAN SADO LAGI AK TIME BERDIRI.. HEEHE..
MMG NAK KENE DUDUK LETAK ALAS KAT BELAKANG TU. KALO IDOK OI MAK.. BOLEH RANAP TULANG BELAKANG RASENYE.. HEHE.




LIYANA | SID 1030172 | 0192785383 SMS/WECHAT/WHATSAPP
EMAIL : norliyanakhai@gmail.com