Skip to main content

APAM JADI..POLKADOT NYE MANE??

OK frust kejap.. tgk x kosert jom heboh.. tomok xde buat konsert td..why?????nangih(tumbok bantal laju²)

ok tinggal kan bf saye di situ...merajuk ni..smbung cite polkadot punye apam..siang td kat kg aku ade buat karnival belia 2011...so ak buang ms la kat situ g tgk ape de..(ape pon xde pinokio) heeh...tp ak ade tgk org buat apam polkadot.. along ak pon chit chat la bahan² yg diperlukan utk buat tu apekah?? so akk tu pon kasitaw la bahan² n care buat die kan.. (dlm hati aku..eleh kacang goreng je
sengihnampakgigi)

balik tu along ak terus nk try buat kan.. pastu g la kedai carik bahan² die..
-tepung gandum
-ovallete
-serbuk penaik(soda)
-susu evap(belagak bhs kilang susu..evap tu susu cairayam)
-gula
-pewarna(dah byk kat umah sbb along ak buat coklat dulu ade lagi belensiul)

ok kitorg pon buat la kan.. mix kan sume bahan² tu.. pastu masuk kan la dlm mangkuk... then buat la ikot instruction die kan..

1st step sblm kukus..
ok dah jgn gelak.. 1st time kot buat...mmg rupe mcm peh..xmo sebut..kikiki... then lepas kukus jadi cmni..
hah...xhbs gelak lagi ke nangih taw la buruk...tp rase dia....lapar hahaha...mmg blh la...malu
tapi...apesal itu dot² seperti halimunan...ilang...skit² je ade...ayooo.... ni pic yg kire jadi la..yg xjadi tu da masuk perot sbb frust xjadi..wakakakakagelakguling ade sape² leh kasitaw cmne nk bikin itu dot² mcm yg orang slalu buat tu..ayooo...

k bai nk tido mimpi mkn Pizza.. ~ tata~

Comments

MizMira said…
ahad mira g jomheboh..ptg tu tomok ada nyanyi kt stage hotlink..tapi lepas nyanyi, dia ckp minta maaf sbb dia paksa diri untuk nyanyi, suara dia waktu tue memang serak hbes la..tunggu masa nk hilang je..dia ckp dia tak sihat :)
YanaKhai said…
yeke :( arghhhh frust lagik... >.<

Popular posts from this blog

FAKTA DAN AUTA TENTANG BREASTFEEDING

AssalammualaikumMITOS PENYUSUAN :
Tugas menyusukan bayi bukanlah terlalu sukar tetapi akan menjadi sukar bila ada pelbagai ‘nasihat’ yg mengelirukan para ibu terutama yg baru pertama kali menyandang gelaran ibu… Percaya atau tidak antara tips kejayaan penyusuan adalah bergantung kepada kekuatan mental ibu itu sendiri. Campur tangan org sekeliling kadang kala boleh menyumbang kepada kegagalan menyusukan bayi, bergantung kepada kekuatan mental ibu itu sendiri. Hanya ibu yg memahami kesihatan tubuh badannya dan kemampuan utk memberikan yg terbaik buat si manja. Hanya ibu tahu apa yang diperlukan tubuhnya dan apa yang perlu bagi menyokong keperluan tersebut. Dalam mencari ilmu penyusuan, kita tidak boleh main dengar aje sumber yang tidak sahih. Kadang-kadang, kita boleh pula percaya bulat-bulat apa yang kita dengar walaupun tak tahu kebenarannya, tak pernah alami, mahupun membuat kajian tentangnya. Jadi mari kita tengok rupa-rupanya banyak perkara yang telah di letakkan “negative mind se…

RAHSIA KECANTIKAN 7 ARTIS MALAYSIA DENGAN SUPPLEMENT

Rata² ramai yg sy tgk terlajak laris nk cantik mcm artis.. tapi MALAS nk konsisten mcm retis tu.. untuk pengetahuan korang la kan.. artis2 tu sume da di hadapkan dengan supplement bertahun2 dan ade yg dah dari kecik family diorg suh amalkan.. yg kita kita ni.. baru bulan ni makan.. tu pon culas.. nk overclaim pasal supplement.. mmg la ade yg tiruan berlambak.. sbb tu perlunya penyelidikan terperinci ye.. dan yg penting sy jual supplement sume selamat semulajadi dan in shaa allah berkesan.

Jom tgk 7 artis yg mmg amalkan makan supplement ni.. xkisah la dari jenama Shaklee ke.. jenama lain ke.. tapi nk di tekankan di sini betapa pentingnya Supplement di zaman serba moden ni.. almaklumla ayam pon da pandai pakai botox cucuk tang situ tang sini.. sayur pon da pandai men kacuk² skrg nk bg ngam bg gebu gebas.. huhu..

1 - ) Miss Nina


2 - ) Ayu Raudah


3 - ) Rita Rudaini


4 - ) Yasmin Hani


5 - ) Ashraff Muslim


6 - ) Datin Norjuma


7 - ) Dato' Siti Nurhaliza



CARA TIDUR,BERDIRI DAN DUDUK YANG BETUL BAGI IBU HAMIL

Xde text byk².. just tgk je gambo..pasti u ols akan faham.. selamat mencuba dan pasti kene cube jugak okeh.. gud luck.. ^_^
CARA TIDUR.. AKU PON KEKADANG SALAH TIDO JGK SEBAB XSELESE BILE BABY BYK TENDANG BILE NGIRING.. HEHE.. TP KEJAP JELA..
SO FAR MASIH BETUL DAN SADO LAGI AK TIME BERDIRI.. HEEHE..
MMG NAK KENE DUDUK LETAK ALAS KAT BELAKANG TU. KALO IDOK OI MAK.. BOLEH RANAP TULANG BELAKANG RASENYE.. HEHE.




LIYANA | SID 1030172 | 0192785383 SMS/WECHAT/WHATSAPP
EMAIL : norliyanakhai@gmail.com