Skip to main content

KURUS SIHAT BERSAMA SAYA..JOM!!!



Assalammualaikum... 

hahahaa... selamat selamat hari raya.. tahun ni raya aku sngt teruja bukan sebb raye dgn bf baru.. tp beraya dgn yakin utk makan segala yg aku mahu.. aku ada rahsia aku..
Sebelum ak bongkar..ak nk bgtaw.. dulu ak mmg ade mslh berat badan.. ok sape lahir bulan july 1988... masalah utama adalah masalah dgn perot boncet... anggaran 40% je fakta tu.. tp ak salah sorg dari 40% tu.. mmg masalah btl.. diet la cmne pon mmg perot kedepan.. boncet je.. ini tidak adil tidak adil.. hahaha.. so 2013 ni ak bertekad..ak on diet.. tp tp tp tp... mmg kurus pon..perot ade kureng.. tp ttp boncet la..sblm pose ritu..dlm bulan 5.. ak on diet.. bulan 6 sblm pose da ade org ckp ak kurus.. tp u olls... kurus dgn menghadkan pemakanan secara maksimum.. sbb ak org yg senang naik badan klw makan nasi.. mmg kurus, pucat.. org ckp ak kurus sakit.. so ak da start riso.. mmg sakit pon..mane xnye..tahan lapo 80%..20% hanya minum air dan breakfast roti sekeping je..ape nak buat ni.. ak pon tgk2 FB ni nmpk plak kawan FB ak dok keneng2 dgn product die.. ak pon try la kan manetaw nasib.. ak pon ambik la SHAKLEE( LECITHIN) sehari 6 biji 2x makan..ambik setiap kali korang makan berat.. so ak tnye..makan ape pon blh ke?? unless bende tu halal.. ak mmg suke la.. huahuahaua... so start pose tu ak da mule la makan je..nak plak along ak niage takoyaki.. sehari 4ketol.. so nasi pon ak da bedal.. pizza pe lagi.. mekdi jgn kabo la.. huahuahua.. then time beli bj raye ritu ak nmpk penimbang berat... lepas buke ak try.. (43kg)???? wowowowowow.. sblm ni 45kg nk turun 44 pon susah bona.. ak pnye target smpai 42kg je.. sbb klw 40kg da mcm berat budak kecik plak.. kang ak kene lambong susah... huahuahauaua.. ak berpuas ht btl setakat ni.. next nk try ambik OMEGA ngn ALfalfa plak..new result ak akan update plak utk korang.. so amacam?? xcaye lagi?? tgk gmbo bawah ni.. non edited taw.. even ak terror photoshop..360 pon bkn jugak..ori..hahahaa hahaha... 


              
BEFORE 
AFTER


anyone nk order?? direct message thru  whatsapp/Wechat/kakaotalk (0192785383)yana-for details n serius buyer or sesape yg serius pasal kesihatan korang..harga jgn risau..masih harga mampu milik :)
*REMEMBER.. KLW KORANG RASA SIHAT TU MAHAL.. TRY LA PLAK SAKIT.. :) 



Comments

Unknown said…
aa la nampak perbezaan
rasa tergoda gak nak try produk ni
salam lebaran

jemput baca & komen entry yumida:

http://umikasum.blogspot.com/2013/08/jom-komen-blog-jejaka-jambu-aka-mr-nan.html

pengomen bertuah bakal memenangi hadiah..jemput la singgah :)
YanaKhai said…
hehehe...kan... kite pon tekejot dgn hasil susah payah yg xberape susah... huhuhu
Tinta Lana said…
Salam.

Weewiittt,hahaha

Yana, tahun ni kita sama..merah gitu ^^

Tapi berat ak sah2 tak sama ngan ko (-_-)
YanaKhai said…
hahaha.... berat ak skrg da blh dilambung²... bakal je blm ade somi..eekekekkekee

Popular posts from this blog

FAKTA DAN AUTA TENTANG BREASTFEEDING

AssalammualaikumMITOS PENYUSUAN :
Tugas menyusukan bayi bukanlah terlalu sukar tetapi akan menjadi sukar bila ada pelbagai ‘nasihat’ yg mengelirukan para ibu terutama yg baru pertama kali menyandang gelaran ibu… Percaya atau tidak antara tips kejayaan penyusuan adalah bergantung kepada kekuatan mental ibu itu sendiri. Campur tangan org sekeliling kadang kala boleh menyumbang kepada kegagalan menyusukan bayi, bergantung kepada kekuatan mental ibu itu sendiri. Hanya ibu yg memahami kesihatan tubuh badannya dan kemampuan utk memberikan yg terbaik buat si manja. Hanya ibu tahu apa yang diperlukan tubuhnya dan apa yang perlu bagi menyokong keperluan tersebut. Dalam mencari ilmu penyusuan, kita tidak boleh main dengar aje sumber yang tidak sahih. Kadang-kadang, kita boleh pula percaya bulat-bulat apa yang kita dengar walaupun tak tahu kebenarannya, tak pernah alami, mahupun membuat kajian tentangnya. Jadi mari kita tengok rupa-rupanya banyak perkara yang telah di letakkan “negative mind se…

RAHSIA KECANTIKAN 7 ARTIS MALAYSIA DENGAN SUPPLEMENT

Rata² ramai yg sy tgk terlajak laris nk cantik mcm artis.. tapi MALAS nk konsisten mcm retis tu.. untuk pengetahuan korang la kan.. artis2 tu sume da di hadapkan dengan supplement bertahun2 dan ade yg dah dari kecik family diorg suh amalkan.. yg kita kita ni.. baru bulan ni makan.. tu pon culas.. nk overclaim pasal supplement.. mmg la ade yg tiruan berlambak.. sbb tu perlunya penyelidikan terperinci ye.. dan yg penting sy jual supplement sume selamat semulajadi dan in shaa allah berkesan.

Jom tgk 7 artis yg mmg amalkan makan supplement ni.. xkisah la dari jenama Shaklee ke.. jenama lain ke.. tapi nk di tekankan di sini betapa pentingnya Supplement di zaman serba moden ni.. almaklumla ayam pon da pandai pakai botox cucuk tang situ tang sini.. sayur pon da pandai men kacuk² skrg nk bg ngam bg gebu gebas.. huhu..

1 - ) Miss Nina


2 - ) Ayu Raudah


3 - ) Rita Rudaini


4 - ) Yasmin Hani


5 - ) Ashraff Muslim


6 - ) Datin Norjuma


7 - ) Dato' Siti Nurhaliza



CARA TIDUR,BERDIRI DAN DUDUK YANG BETUL BAGI IBU HAMIL

Xde text byk².. just tgk je gambo..pasti u ols akan faham.. selamat mencuba dan pasti kene cube jugak okeh.. gud luck.. ^_^
CARA TIDUR.. AKU PON KEKADANG SALAH TIDO JGK SEBAB XSELESE BILE BABY BYK TENDANG BILE NGIRING.. HEHE.. TP KEJAP JELA..
SO FAR MASIH BETUL DAN SADO LAGI AK TIME BERDIRI.. HEEHE..
MMG NAK KENE DUDUK LETAK ALAS KAT BELAKANG TU. KALO IDOK OI MAK.. BOLEH RANAP TULANG BELAKANG RASENYE.. HEHE.




LIYANA | SID 1030172 | 0192785383 SMS/WECHAT/WHATSAPP
EMAIL : norliyanakhai@gmail.com