♥ Jejari Si KidaL♥

PENGEDAR SHAKLEE SELANGOR COD ( KG SIJANGKANG, TELOK PANGLIMA GARANG) 0192785383 / YANA PENGHANTARAN POS LAJU KE SELURUH MALAYSIA.

Tinggalkan Jejak anda Di sini :)

Kawat cam di leyyannakhai.blogspot

My Follower

CARI GALI LAGI


kata nabi saw: “siapa yang tinggalkan solat subuh tiadalah padanya nur di wajahnya dan siapa yang tinggalkan solat zohor tiadalah padanya rezki yang berkat dan barang siapa yang tinggalkan solat asar tiadalah padanya kekuatan badan,dan siapa yang tinggalkan solat maghrib tiadalah padanya anak2 yg bermanfaat dan barangsiapa yang tinggalkan solat isyak tiadalah padanya tidur yang nyenyak.” ‘sampaikanlah daripada nabi saw itu walaupun satu ayat.






Monday, September 9, 2013

KELEBIHAN DAN KEBURUKAN ESP SHAKLEE


Assalammualaikum..

Ramai pulak yg tanye psl ESP(ENERGIZING SOY PROTEIN). apa kelebihannya.. 

banyak noqqq.... untuk org mengandung je?? utk ibu menyusu aje?? Eh eh sape kate?? saya minum ESP.. saya blm kawen..saya ank dara.. hehee.. saya amalkan ESP utk diet harian dan penjagaan kulit saya.. kenapa kenapa?? jm tgk kelebihan ESP Shaklee ni

>>>ESP membekalkan sumber protein. Semua tau kan badan kita perlukan sumber protein. Dalam pemakanan seharian kita sumber protein ada dalam ikan, ayam, daging. Tapi kenapa everyday makan lauk ayam tapi kerap juga tak sihat. Tak cukup ke?untuk pengetahuan u olls, ikan, ayam, daging tu kan kita masak dulu before makan. So bila dah masak, dah kena panas api, of course kandungan protein tu akan musnah dan yang tinggal??? tak cukup untuk badan kita yang kerja kadang-kadang more than 12 hours cm saye ni?? letih nokkk...



>>>>Akibat kekurangan Protein dalam badan.
·         rasa lemah, lesu, tak bermaya..akhirnya menggeletar.
·         kolesterol tinggi, tekanan darah rendah..jadi pening.
·         punca ulser perut + ulser usus.
·         luka lambat sembuh akhirnya berparut.
·         ganggu penglihatan / lama kelamaan jadi kabur.
·         antibodi tak kuat. Bila kurang protein, badan tak boleh nak lawan penyakit yang datang. Kurang ketahanan.

>>>>Kalau cukup protein??
- soalan uji minda..  Jadi "always play safe" ambil ESP ini sebagai pelengkap. No harm at all la kan..


>>>>KEBAIKAN :  ESP SHAKLEE
·         Untuk wanita yang ingin pregnant atau plan untuk pregnant : ESP pulihara dan pelihara rahim kita.
·         Untuk wanita yang sedang pregnant : ESP kuatkan rahim dan bantu pembentukan otot bayi. Protein kan bagus untuk tumbesaran.
·         Untuk wanita yang menyusukan anak : ESP bantu banyakkan pengeluaran susu. Bila kita cukup protein, means kita cukup tenaga. Susu pun berkhasiat.malah pekat. kenyang la anak maka kurangla dia meragam nokk..
·         Untuk sesiapa yang nak stabilkan hormon : ESP mengandungi kacang soya, yang kaya dengan isoflavon, ia bantu memulihkan hormon wanita. Keluarkan darah kotor dan gantikan protein yang diperlukan.
·         Untuk sesiapa yang mahu kurus : ESP buat kita rasa kenyang. Nafsu nak makan  pun kurang.
·         Untuk sesiapa yang ingin kekal sihat : ESP beri ketahanan badan dan pelengkap nutrient dalam badan kita. Bila semuanya cukup, haruslah boleh lawan penyakit yang datang, insyaAllah.
·         Untuk sesiapa yang nak cantik : ESP buat kulit kita anjal, jadi gebu dan lebih cerah. Nampak berseri gitu. Bila dah cantik, tak perlu la nak tepek makeup tebal-tebal kan. Natural Beauty.

·         Untuk sesiapa yang bercadang untuk puasa : ESP bekalkan tenaga, jadi walaupun puasa kita tak rasa lemah. Lapar dan dahaga tu biasa la, itu dugaan tuhan bagi sebagai ujian. xmo mengeluh.. pose dapat pahale kan?? 

KEBURUKAN ESP SHAKLEE

>>>>Keburukan ESP Shaklee ni adalah apabila dah beli, xminum, xamalkan, x ikot peraturan yg sepatutnya.. kan da rugi dwet u ols.. rugi xnikmati protein yg sepatotnya harus ada dalam badan kita. As Easy As ABC.. campokan 1 sudu besa ESP dalam minuman harian anda.. jgn minuman bergas n berkafein udah ler..

So?? your body deserve to get better first.

pertanyaan dan tempahan..
blh berhubung terus 
pm/wechat/whatsapp/
yanaShakleeciousHouse
0192785383
SID1030172

harga istimewa menanti.
Shaker also provided. :)





Post a Comment

PORTABLE WATER FILTER UTK KEGUNAAN SEHINGGA SETAHUN.

PORTABLE WATER FILTER UTK KEGUNAAN SEHINGGA SETAHUN.
Bendasing tersembunyi pada air bersih??? Putarkan paip rumah anda. Lihat air yg keluar. Mungkin airnya nampak bersih tapi setakat mana ia selamat untuk di minum??

EYE TREATMENT PENAWAR SI MATA PANDA

EYE TREATMENT PENAWAR SI MATA PANDA
KEMBALIKAN KESEGARAN MATA ANDA. RAWATAN MATA SERENDAH RM53.00

HOT PRODUCT!!!

HOT PRODUCT!!!
INGIN KAN TUMIT KAKI YANG MENAWAN? SERENDAH RM27.00 ANDA MAMPU MENDAPATKAN KAKI YG LICIN DAN CANTIK.

B Complex for Me n i love it

B Complex for Me n i love it
• Mengurangkan tekanan emosi dan kelesuan, • Membantu dalam kestabilan saraf dan meningkatkan proses pemikiran, • Menukarkan makanan kepada tenaga-menolong memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein, Mencegah barah serviks, penyakit jantung dan kecacatan spinal, menggalakkan kesihatan system kardiovaskular yang lebih baik.

Popular Posts