Skip to main content

Penawar Penyakit Jantung, Diabetes & Darah Tinggi











CoQ Health Shaklee Penawar Penyakit Jantung, Diabetes DAN Darah Tinggi



CoQ Health Shaklee merupakan penawar yang dicari-cari oleh pesakit jantung, 
diabetes dan darah tinggi. Penyakit 3 serangkai iaitu penyakit jantung, 
diabetes dan tekanan darah tinggi adalah senarai teratas penyakit
yang menyerang kebanyakan manusia di zaman milenium ini. 
Kalau cuma satu yang menyerang, anda 
sebenarnya cukup bernasib baik. Ini kerana ada individu yang menghidap 
3 serangkai ini serentak! Ingin dimaklumkan ini bukan sesuatu yang pelik.





CoQ Health Shaklee mengandungi CoQ10 iaitu bahan yang didapati secara 
semulajadidalam tubuh bagi membantu menukarkan makanan kepada tenaga. 
CoQ10 terdapat pada hampir setiap sel dalam badan. CoQ10 juga bertindak 
sebagai antioksidan yang kuat bagi melawan radikal bebas iaitu partikel yang 
merosakkan sel dalam tubuh yang mengakibatkan kerosakan membran sel , 
mengganggu DNA dan juga menyebabkan sel mati. Saintis percaya 
radikal bebas menyumbang kepada proses penuaan dan beberapa 
masalah kesihatan. Ini termasuk penyakit jantung dan kanser. 
Antioksidan seperti CoQ10 ini bukan sahaka meneutralkan radikal bebas, 
malah boleh mengurangkanseterusnya membantu mencegah sesetengah 
kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas ini.

Para penyelidik yang membuat kajian percaya bahawa CoQ10 boleh 

membantudengan hal-hal yang berkaitan dengan jantung kerana ia boleh 
meningkatkan pengeluaran tenaga dalam sel-sel, mencegah pembentukan 
darah beku dan bertindak sebagai antioksidan. Beberapa kajian menunjukkan 
bahawa dengan mengambil supplemen CoQ Health Shaklee, boleh 
membantu mencegah dan merawat penyakit berikut :



Serangan Penyakit Jantung
Satu kajian klinikal mendapati bahawa orang yang mengambil suplemen 
CoQ10 setiap hari dalam tempoh 3 hari selepas serangan penyakit jantung 
adalah kurang berisiko untuk mempunyai serangan jantung berikutnya.

Kegagalan Jantung
Terdapat bukti bahawa CoQ10 boleh membantu merawat kegagalan jantung 

apabila digabungkan dengan ubat-ubatan konvensional. Orang yang 
mempunyai kegagalan jantung kongestif, di mana jantung tidak dapat 
mengepam darah serta ia harus juga mungkin mempunyai tahap 
rendah CoQ10. Kegagalan jantung boleh menyebabkan darah terkumpul 
di bahagian-bahagian badan yang lain, seperti paru-paru dan kaki. 
Ia juga boleh menyebabkan sesak nafas. Beberapa kajian klinikal 
menunjukkan bahawa suplemen CoQ10 membantu mengurangkan 
bengkak di kaki , mengurangkan cecair di dalam paru-paru, menjadikan 
pernafasan lebih mudah dan meningkatkan kapasiti untuk 
pesakit jantung melakukan senaman.

Tekanan Darah Tinggi
Beberapa kajian klinikal yang melibatkan jumlah beberapa individu 

di Amerika Syarikat menunjukkan bahawa CoQ10 boleh mengurangkan 
tekanan darah. Walau bagaimanapun, ia mungkin mengambil masa 
4 – 12 minggu untuk melihat apa-apa perubahan .Dalam satu analisis, 
selepas membuat 12 kajian klinikal, penyelidik membuat kesimpulan 
bahawa CoQ10 berpotensi untuk menurunkan tekanan darah sistolik 
sehingga 17 mm Hg dan tekanan darah diastolik sebanyak 10 mm Hg, 
tanpa kesan sampingan yang ketara.


Kolesterol Tinggi
Individu yang mempunyai tahap kolesterol yang tinggi yang mengambil
 CoQ10 juga menurut kajian akan dapat menurunkan kolestrol ke tahap 
lebih rendah. CoQ10 telah diperakui sebagai rawatan alternatif untuk 
mereka yang mempunyai paras kolesterol yang tinggi. Mengambil supplemen 
CoQ10 secara konsisten juga boleh mengembalikan paras normal kolestrol.
Diabetes Atau Kencing Manis
Pengambilan CoQ10 boleh meningkatkan kesihatan jantung dan menurukan 

paras gula dalam darah dan sekaligus membantu menguruskan tekanan 
darah tinggi di kalangan pesakit diabetes. Dua kajian mendapati bahawa, 
dos sebanyak 100 mg CoQ10 dan diambil dua kali sehari akan memberi kesan 
diabetes bertambah baik dan saranan untuk langkah jangka panjang kawalan 
gula dalam darah.

Kajian klinikal awal juga menunjukkan bahawa CoQ10 boleh:
  • Meningkatkan fungsi imun dalam orang dengan HIV atau AIDS
  • Meningkatkan kualiti sperma dan meningkatkan kesuburan lelaki
  • Digunakan sebagai sebahagian rawatan untuk penyakit Parkinson
  • Membantu mencegah migrain
Sumber: University of Maryland Medical Center
Akhir sekali, anda amat disyorkan untuk mengambil suplemen sebagai usaha 
untuk mengurangkan risiko dan mencegah penyakit 3 serangkai ini. 
Buatlah keputusan anda pada hari ini juga untuk manfaat kesihatan 
berpanjangan kerana tubuh yang sihat adalah aset yang paling lebih 
berharga dari segalanya.

UNTUK PERTANYAAN

HUBUNGI
LIYANA
SMS/WECHAT/WHATSAPP
0192785383
COD KG SIJANGKANG/TELOK PANGLIMA GARANG.
sumber: celikvitamin


Comments

Popular posts from this blog

FAKTA DAN AUTA TENTANG BREASTFEEDING

AssalammualaikumMITOS PENYUSUAN :
Tugas menyusukan bayi bukanlah terlalu sukar tetapi akan menjadi sukar bila ada pelbagai ‘nasihat’ yg mengelirukan para ibu terutama yg baru pertama kali menyandang gelaran ibu… Percaya atau tidak antara tips kejayaan penyusuan adalah bergantung kepada kekuatan mental ibu itu sendiri. Campur tangan org sekeliling kadang kala boleh menyumbang kepada kegagalan menyusukan bayi, bergantung kepada kekuatan mental ibu itu sendiri. Hanya ibu yg memahami kesihatan tubuh badannya dan kemampuan utk memberikan yg terbaik buat si manja. Hanya ibu tahu apa yang diperlukan tubuhnya dan apa yang perlu bagi menyokong keperluan tersebut. Dalam mencari ilmu penyusuan, kita tidak boleh main dengar aje sumber yang tidak sahih. Kadang-kadang, kita boleh pula percaya bulat-bulat apa yang kita dengar walaupun tak tahu kebenarannya, tak pernah alami, mahupun membuat kajian tentangnya. Jadi mari kita tengok rupa-rupanya banyak perkara yang telah di letakkan “negative mind se…

RAHSIA KECANTIKAN 7 ARTIS MALAYSIA DENGAN SUPPLEMENT

Rata² ramai yg sy tgk terlajak laris nk cantik mcm artis.. tapi MALAS nk konsisten mcm retis tu.. untuk pengetahuan korang la kan.. artis2 tu sume da di hadapkan dengan supplement bertahun2 dan ade yg dah dari kecik family diorg suh amalkan.. yg kita kita ni.. baru bulan ni makan.. tu pon culas.. nk overclaim pasal supplement.. mmg la ade yg tiruan berlambak.. sbb tu perlunya penyelidikan terperinci ye.. dan yg penting sy jual supplement sume selamat semulajadi dan in shaa allah berkesan.

Jom tgk 7 artis yg mmg amalkan makan supplement ni.. xkisah la dari jenama Shaklee ke.. jenama lain ke.. tapi nk di tekankan di sini betapa pentingnya Supplement di zaman serba moden ni.. almaklumla ayam pon da pandai pakai botox cucuk tang situ tang sini.. sayur pon da pandai men kacuk² skrg nk bg ngam bg gebu gebas.. huhu..

1 - ) Miss Nina


2 - ) Ayu Raudah


3 - ) Rita Rudaini


4 - ) Yasmin Hani


5 - ) Ashraff Muslim


6 - ) Datin Norjuma


7 - ) Dato' Siti Nurhaliza



CARA TIDUR,BERDIRI DAN DUDUK YANG BETUL BAGI IBU HAMIL

Xde text byk².. just tgk je gambo..pasti u ols akan faham.. selamat mencuba dan pasti kene cube jugak okeh.. gud luck.. ^_^
CARA TIDUR.. AKU PON KEKADANG SALAH TIDO JGK SEBAB XSELESE BILE BABY BYK TENDANG BILE NGIRING.. HEHE.. TP KEJAP JELA..
SO FAR MASIH BETUL DAN SADO LAGI AK TIME BERDIRI.. HEEHE..
MMG NAK KENE DUDUK LETAK ALAS KAT BELAKANG TU. KALO IDOK OI MAK.. BOLEH RANAP TULANG BELAKANG RASENYE.. HEHE.




LIYANA | SID 1030172 | 0192785383 SMS/WECHAT/WHATSAPP
EMAIL : norliyanakhai@gmail.com