Skip to main content

SET PROSANTE SHAKLEE : Untuk rambut sihat dan bersinar tanpa kelemumur dan rambut gugur.

Assalammualaikum.. 
asyik bersembang pasal vitamin dalaman je kan.. kalini nak cite plak pasal set rambut pulak. ha jgn ingt shaklee cume jual bitamin dalaman jew.. luaran pon ade nokk.. hehe.. jom kite diskusi sikit pasal set prosante ni.

Set penjagaan rambut Shaklee yang dikenali sebagai ProSante adalah bebas kimia, dan selamat untuk digunakan. Ade pelbagai jenis dalam set prosante ni khas utk masalah rambut yg anda hadapi.

#1 – Long Lasting Finishing Spray  
“Medium hold” memastikan gaya rambut tidak berubah
§          Memberikan perlindungan UV
§          Menguruskan rambut yang dikeriting halus dan rambut yang mudah kusut.
#2 – Revitalizing Shampoo
§         Humektan bertindak bagi melicinkan kutikel rambut dan melebatkan rambut
§        Sistem pembersih yang lembut dan berpaten
§        Menyegarkan dan menyeimbangkan kulit kepala dan rambut tanpa terlalu melembapkan atau mengeringkannya.
 #3 – Lightweight Conditioner
§        Melicinkan dan melembapkan rambut tanpa menjadikannya terlalu melekit
§       Mengembalikan elemen struktur supaya rambut kelihatan lebat, berkilat,sihat
§       Menghilangkan kesan statik agar rambut mudah digayakan dan diurus 
#4 – Purifying Shampoo
§        Membersih dengan menyeluruh, menyingkirkan sisa-sisa produk fesyen rambut, pengumpulan mineral dan bahan-bahan cemar persekitaran lain
§       Mengekalkan keseimbangan lipid dan lembapan semulajadi serta tidak melunturkan warna rambut
§       Ideal untuk mengawal lapisan kulit kepala yang sihat, rambut juga tidak berkelemumur.
#5 – Replenishing Conditioner
§        Perapi dan pelembap yang pekat bagi rambut yang berkilat dan lembut bak sutera
§       Memperbaiki kerosakan pada permukaan rambut dan memperbaiki hujung rambut yang bercabang
§       Menguatkan rambut dengan protein dan humektan yang berasal dari alam semulajadi
#6 – Nourishing Scalp Treatment 
§        Nourishing Scalp Treatment menyelesaikan semua masalah rambut dengan serum yang amat mudah diserap oleh kulit bagi melancarkan peredaran, menentang factor persekitaran yang merosakkan dan juga membekalkan khasiat kepada kulit kepala.
——————————————————————————————
Vitamin antioksida iaitu A dan E, dan juga Koenzim Q10
§        ♥ Melindungi anda daripada kerosakan akibat radikal bebas dan pencemaran persekitaran.
§        ♥ Bertindak membekalkan ruang yang optimum untuk rambut anda.
§        ♥ Formula tanpa bilas memudahkan anda menggunakan dan menggayakannya
§        ♥  Tidak menjadikan rambut melekit atau berminyak

Perbezaan Shaklee
☻ ProSanté Nourishing Scalp Treatment adalah formula eksklusif, yang terbukti mampu mengurangkan keguguran rambut semasa menyikat dan dapat melebatkan serta menguatkan rambut secara semula jadi apabila digunakan sebagai sebahagian daripada sistem Penjagaan Rambut ProSanté.

Yang Mana Satu Saya Perlukan? 
Keperluan adalah mengikut jenis dan masalah rambut anda seperti berikut:

>>>> Bagi mereka yang mengalami masalah keguguran rambut anda boleh gunakan set berikut:

1.Revitalizing Shampoo 2.Lightweight Conditioner 3.Nourishing Scalp Treatment 
(note : set ni boleh digunakan secara harian)

>>>> Bagi mereka yang mengalami masalah rambut berkelemumur(juga boleh untuk rambut gugur, rambut bercabang, rambut rosak dan berminyak) anda boleh gunakan set berikut:
1.Purifying Shampoo 2.Replenishing Conditioner 3.Nourishing Scalp Treatment        (note : set ni utk kegunaan 1-2x seminggu..bukan harian)

Jom Suburkan Rambut Anda!
☻Kulit kepala yang sihat adalah asas kepada rambut yang sihat. Itulah sebabnya kenapa setiap produk ProSanté mengandungi Scalp Health Complex, iaitu gabungan 10 vitamin, mineral dan herba bagi menyediakan persekitaran optimum untuk rambut yang sihat, lebat dan menawan. 

Shaklee memilih bahan-bahan seperti:
§       ☺ Ekstrak swertia dan halia untuk merangsang peredaran darah dan membekalkan tenaga untuk folikel rambut;
§        ☺ Mineral kulit yang penting seperti kuprum, zink, mangan serta vitamin A dan E untuk membantu metabolisme kulit kepala yang sihat; dan
§        ☺ Minyak daun pokok teh serta esktrak teh hijau untuk menentang kerosakan akibat radikal bebas dan faktor-faktor persekitaran lain.
§       ☺  Dan juga tidak akan menemui sebarang bahan kimia kuat yang boleh merosakkan rambut dan juga kulit kepala anda dalam rangkaian penjagaan produk ProSanté.




UTK TEMPAHAN ANDA BOLEH MENGHUBUNGI SAYA
LIYANA | SID 1030172 | 0192785383 SMS/WECHAT/WHATSAPP 
EMAIL : norliyanakhai@gmail.com

Comments

Popular posts from this blog

FAKTA DAN AUTA TENTANG BREASTFEEDING

AssalammualaikumMITOS PENYUSUAN :
Tugas menyusukan bayi bukanlah terlalu sukar tetapi akan menjadi sukar bila ada pelbagai ‘nasihat’ yg mengelirukan para ibu terutama yg baru pertama kali menyandang gelaran ibu… Percaya atau tidak antara tips kejayaan penyusuan adalah bergantung kepada kekuatan mental ibu itu sendiri. Campur tangan org sekeliling kadang kala boleh menyumbang kepada kegagalan menyusukan bayi, bergantung kepada kekuatan mental ibu itu sendiri. Hanya ibu yg memahami kesihatan tubuh badannya dan kemampuan utk memberikan yg terbaik buat si manja. Hanya ibu tahu apa yang diperlukan tubuhnya dan apa yang perlu bagi menyokong keperluan tersebut. Dalam mencari ilmu penyusuan, kita tidak boleh main dengar aje sumber yang tidak sahih. Kadang-kadang, kita boleh pula percaya bulat-bulat apa yang kita dengar walaupun tak tahu kebenarannya, tak pernah alami, mahupun membuat kajian tentangnya. Jadi mari kita tengok rupa-rupanya banyak perkara yang telah di letakkan “negative mind se…

RAHSIA KECANTIKAN 7 ARTIS MALAYSIA DENGAN SUPPLEMENT

Rata² ramai yg sy tgk terlajak laris nk cantik mcm artis.. tapi MALAS nk konsisten mcm retis tu.. untuk pengetahuan korang la kan.. artis2 tu sume da di hadapkan dengan supplement bertahun2 dan ade yg dah dari kecik family diorg suh amalkan.. yg kita kita ni.. baru bulan ni makan.. tu pon culas.. nk overclaim pasal supplement.. mmg la ade yg tiruan berlambak.. sbb tu perlunya penyelidikan terperinci ye.. dan yg penting sy jual supplement sume selamat semulajadi dan in shaa allah berkesan.

Jom tgk 7 artis yg mmg amalkan makan supplement ni.. xkisah la dari jenama Shaklee ke.. jenama lain ke.. tapi nk di tekankan di sini betapa pentingnya Supplement di zaman serba moden ni.. almaklumla ayam pon da pandai pakai botox cucuk tang situ tang sini.. sayur pon da pandai men kacuk² skrg nk bg ngam bg gebu gebas.. huhu..

1 - ) Miss Nina


2 - ) Ayu Raudah


3 - ) Rita Rudaini


4 - ) Yasmin Hani


5 - ) Ashraff Muslim


6 - ) Datin Norjuma


7 - ) Dato' Siti Nurhaliza



CARA TIDUR,BERDIRI DAN DUDUK YANG BETUL BAGI IBU HAMIL

Xde text byk².. just tgk je gambo..pasti u ols akan faham.. selamat mencuba dan pasti kene cube jugak okeh.. gud luck.. ^_^
CARA TIDUR.. AKU PON KEKADANG SALAH TIDO JGK SEBAB XSELESE BILE BABY BYK TENDANG BILE NGIRING.. HEHE.. TP KEJAP JELA..
SO FAR MASIH BETUL DAN SADO LAGI AK TIME BERDIRI.. HEEHE..
MMG NAK KENE DUDUK LETAK ALAS KAT BELAKANG TU. KALO IDOK OI MAK.. BOLEH RANAP TULANG BELAKANG RASENYE.. HEHE.




LIYANA | SID 1030172 | 0192785383 SMS/WECHAT/WHATSAPP
EMAIL : norliyanakhai@gmail.com