Skip to main content

MILK BOOSTER PALING HOT DI PASARAN





Salam semua.. semoga hari ini lebih baik dr semalam.. hari ni sy nk bercakap tentang supplemen terbaik untuk mommy2 yg menyusu badan :).. berdasarkn pengalaman rakan² sy sendiri sebagai pengguna.. Berikut merupakan supplemen yang terdapat dalam Set Penyusuan yang kami tawarkan(Ia membantu secara tak langsung menggalakkan penghasilan susu, tapi ia turut memperkayakan susu ibu yang semulajadi berkhasiat). Paling asas adalah Set A (Bcomplex, Vitalea, Vitamin C) + ESP (SOy Protein)... Sila baca kepentingan setiap satu...



Vitamin C 500mg -Untuk kesihatan tulang, gusi, gigi serta juga struktur am badan.-membantu memulihkan resdung dan bersin pada waktu pagi.-membantu dalam proses pemulihan kudis dan luka.-membina kalogen untuk kulit yang sihat.-bertindak melindungi sel dlm serangan antioksidan.-meningkatkan penyerapan zat besi daripada sumber bukan daging

B-Complex -1.Membantu mengurangkan tekanan dan kelesuan,2.Membantu dalam kestabilan saraf dan meningkatkan proses pemikiran,3.Menukarkan makanan kepada tenaga-menolong memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein,4.Mencegah barah serviks,penyakit jantung dan kecacatan spina,menggalakkan kesihatan system kardiovaskular

Vitalea-mengandungi 12 vit dan 7 galian utama.membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid@ beguk

Energizing Soy Protein (ESP)- Act as energizer,maintain milk supply, pertumbuhan kulit yg sihat dan cantik, tumbesaran baby yg sihat dan normal.. (long term- elak kulit kendur,awet muda). Ianya rendah lemak dan bebas kkolestrol...
_____________________________________________________

Itu dia Set A + ESP ..kira yang paling asas... dan berikut adalah tambahan2 yg majoriti ibu2 ambil sepanjang penyusuan ...

Alfalfa - milk booster..juga penawar allergy...eczema...asma resdung ..sembelit

Ostematrix (Cal/mag). Fungsi-membantu membina tulang dan gigi yang kuat,membantu mengekalkan paras tekanan darah menjadi normal,membantu kontraksi muscle (otot) dan transmisi saraf) dan mengurangkan simptom2 PMS

Omega Guard -meningkatkan kandungan DHA dalam susu ibu secara langsung membantu mempertingkatkan lagi kesihatan jantung dan secara langsung memberi daya ingatan yang baik terhadap ibu dan anak. Juga membantu memecahkan lemak

*Lain2 seperti Lecitin, Vitamin E, Zinc, dsb..diambil mengikut keperluan tertentu...



Anda tak perlukan supplemen sepanjang penyusuan? Anda nilaikanlah sendiri sama ada anda perlukan atau tidak... kerana bagi saya gaya hidup zaman moden ini menjadikan pengambilan makanan tidak seimbang. Dan supplemen ini sekadar menampung kekurangan dlm pengambilan makanan seharian. Pengambilan makanan yg tak seimbang adalah punca bdn letih, moody, stress, susu merudum..dan banyak kesan jangka panjang... Sekarang mungkin tak nampak seperti anda memerlukannya ..tapi bila baby dah 5 bulan,1thn or 2-3 tahun lepas tu?....nnt timbullah sakit pinggang, sakit belakang, muka kusam dan pucat,lebih tua dari usia sebenar, keguguran rambut teruk bla bla bla...




“Kesihatan itu adalah mahkota di atas kepala orang yang sihat dan ia tidak dapat dilihat melainkan orang yang sakit dan perut adalah kepala segala penyakit dan pencegahan itu adalah kepala segala ubatan.”...Renung2kan


LIYANA | SID 1030172 | 0192785383 SMS/WECHAT/WHATSAPP EMAIL : norliyanakhai@gmail.com

Comments

Popular posts from this blog

FAKTA DAN AUTA TENTANG BREASTFEEDING

AssalammualaikumMITOS PENYUSUAN :
Tugas menyusukan bayi bukanlah terlalu sukar tetapi akan menjadi sukar bila ada pelbagai ‘nasihat’ yg mengelirukan para ibu terutama yg baru pertama kali menyandang gelaran ibu… Percaya atau tidak antara tips kejayaan penyusuan adalah bergantung kepada kekuatan mental ibu itu sendiri. Campur tangan org sekeliling kadang kala boleh menyumbang kepada kegagalan menyusukan bayi, bergantung kepada kekuatan mental ibu itu sendiri. Hanya ibu yg memahami kesihatan tubuh badannya dan kemampuan utk memberikan yg terbaik buat si manja. Hanya ibu tahu apa yang diperlukan tubuhnya dan apa yang perlu bagi menyokong keperluan tersebut. Dalam mencari ilmu penyusuan, kita tidak boleh main dengar aje sumber yang tidak sahih. Kadang-kadang, kita boleh pula percaya bulat-bulat apa yang kita dengar walaupun tak tahu kebenarannya, tak pernah alami, mahupun membuat kajian tentangnya. Jadi mari kita tengok rupa-rupanya banyak perkara yang telah di letakkan “negative mind se…

RAHSIA KECANTIKAN 7 ARTIS MALAYSIA DENGAN SUPPLEMENT

Rata² ramai yg sy tgk terlajak laris nk cantik mcm artis.. tapi MALAS nk konsisten mcm retis tu.. untuk pengetahuan korang la kan.. artis2 tu sume da di hadapkan dengan supplement bertahun2 dan ade yg dah dari kecik family diorg suh amalkan.. yg kita kita ni.. baru bulan ni makan.. tu pon culas.. nk overclaim pasal supplement.. mmg la ade yg tiruan berlambak.. sbb tu perlunya penyelidikan terperinci ye.. dan yg penting sy jual supplement sume selamat semulajadi dan in shaa allah berkesan.

Jom tgk 7 artis yg mmg amalkan makan supplement ni.. xkisah la dari jenama Shaklee ke.. jenama lain ke.. tapi nk di tekankan di sini betapa pentingnya Supplement di zaman serba moden ni.. almaklumla ayam pon da pandai pakai botox cucuk tang situ tang sini.. sayur pon da pandai men kacuk² skrg nk bg ngam bg gebu gebas.. huhu..

1 - ) Miss Nina


2 - ) Ayu Raudah


3 - ) Rita Rudaini


4 - ) Yasmin Hani


5 - ) Ashraff Muslim


6 - ) Datin Norjuma


7 - ) Dato' Siti Nurhaliza



CARA TIDUR,BERDIRI DAN DUDUK YANG BETUL BAGI IBU HAMIL

Xde text byk².. just tgk je gambo..pasti u ols akan faham.. selamat mencuba dan pasti kene cube jugak okeh.. gud luck.. ^_^
CARA TIDUR.. AKU PON KEKADANG SALAH TIDO JGK SEBAB XSELESE BILE BABY BYK TENDANG BILE NGIRING.. HEHE.. TP KEJAP JELA..
SO FAR MASIH BETUL DAN SADO LAGI AK TIME BERDIRI.. HEEHE..
MMG NAK KENE DUDUK LETAK ALAS KAT BELAKANG TU. KALO IDOK OI MAK.. BOLEH RANAP TULANG BELAKANG RASENYE.. HEHE.




LIYANA | SID 1030172 | 0192785383 SMS/WECHAT/WHATSAPP
EMAIL : norliyanakhai@gmail.com