Skip to main content

UPDATE TABUNG HAJI MELALUI MAYBANK



Hye korang.. harini hari paling letih(letih la sangat) . Nak taw nape??
Bulan 6 tahun lepas kan yana sah jadi isteri org.. cece.. so sape org selangor ni layak selayaknye la dapat Intensif perkahwinan pertama ittew.. So yana pon register la utk buat buku Tabung haji. Mase kt selangor tu register kat Bank Islam jew la katenye kan. So dah ad buku tu kene isi borang online kan. so yana pon followwww...

Ingtkan dapat sebulan selepas kew.. (bapak gelojoh kau) hahahaa.. upenye tunggu mesej masuk la ckp permohonan tu da lulus ke.. da masuk acc kew ape ke.. so smpai la yana pindah Johor ni ikot sang suami kan.. Bulan doplas u olss baru yana dapat msj ckp permohonan da lulus n duit da masuk.. hahaha.. Alhamdulillah.. ad hikmah kan..Perancangan Allah tu sngt tepat dan padat utk hambanya.

So harini baru yana berkesempatan la nk g tabung haji(follow waze u ols) almaklumla i org baru di JB.. n then paling menakjubkan.. TABUNG HAJI OFFDAY LA JUMAAT.THIS IS JB. krik krik krik.. i is lupe.. wakakkaa... so follow waze lagi dan lagi.. i pon xpuas ht mesti ad cara lain sbb yana blh buat buku kt bank islam x kan xleh guna bank lain plak.. sangat sedikit cawangan tabung haji di sini dan di mana2 sebenanye.. hehehe.. So yana ambik kesempatan utk chatting dengan encik google nk tanye kat mane leh update tabung haji ni.. i is penat taw.. anak dalam peyot lapau suda.. hehehe..

                                 

So chatting punye chatting dapat taw MAYBANK ade link dengan tabung haji.. so i pon g la Maybank yg i nampak dekat2 sittew.. pdhl dekat dgn rumah.. loteh nye drive manual. So g la sane.. n tnye la akak counter tu..
aku tanye
 "kak sini nk kemaskini buku tabung Haji blh x kak" 
akak tu jawab
"Sini nak kemas kini buku masih belum boleh la dik. kene kt tabung haji or UTC. "
Aku plak " krik krik krik" tp akak tu sambung.
"tapi sini blh gune atm machine utk tgk baki dan buat transfer online"

hah!! aku pon dpt akal.. kalo blh transfer online ak transfer jela.. blh jgk tgk baki.. cuma nk update buku je la xleh.. how come.. sepatutnye dari tadi ak dah g Maybank dlu sebelum ak kesesastan ke Tabung haji yg tutup pada hari Jumaat ini.. huhuh.. ad hikmah die.. hehehe..Aku pon register la acc tabung haji kat maybank tu utk link kan die kan.. So da senang la lepas ni nk transfer ke tabung haji online ke.. nk transfer dari tabung haji ke maybank ak ke.. ekekeke.. 

So ak pon balik dengan senang hati la bukak Maybank2u.com dan lakukan seperti biasa.. Bisnes ak pon mmg guna Maybank2u so xde masalah rasenye selepas ini nak deal utk tabung Haji.. Blh tgk duit nk pegi Haji da ckup ke belum via online je.. jimat duit minyak.. hehehe..


So mungkin u ols ramai yg da taw.. tp i ols BARU TAW.. jgn gelak ok.. manela taw ad yg xtaw tp pura2 da taw kan.. so korang yg ade Maybank2u tu leh la link kan terus Acc tabung Haji tu dgn Maybank. So Jimat masa dan minyak korang utk kelua masuk kan duit tabung haji nnt.. 

Mak buyung da penat nk g kunyah kerepek sambil rendam kaki dengan garam bukit kejap.. hehehe...  lenguh kaki deh... huhu... O_o



 

LIYANA | SID 1030172 | 0192785383 SMS/WECHAT/WHATSAPP
EMAIL : norliyanakhai@gmail.com

Comments

Popular posts from this blog

FAKTA DAN AUTA TENTANG BREASTFEEDING

AssalammualaikumMITOS PENYUSUAN :
Tugas menyusukan bayi bukanlah terlalu sukar tetapi akan menjadi sukar bila ada pelbagai ‘nasihat’ yg mengelirukan para ibu terutama yg baru pertama kali menyandang gelaran ibu… Percaya atau tidak antara tips kejayaan penyusuan adalah bergantung kepada kekuatan mental ibu itu sendiri. Campur tangan org sekeliling kadang kala boleh menyumbang kepada kegagalan menyusukan bayi, bergantung kepada kekuatan mental ibu itu sendiri. Hanya ibu yg memahami kesihatan tubuh badannya dan kemampuan utk memberikan yg terbaik buat si manja. Hanya ibu tahu apa yang diperlukan tubuhnya dan apa yang perlu bagi menyokong keperluan tersebut. Dalam mencari ilmu penyusuan, kita tidak boleh main dengar aje sumber yang tidak sahih. Kadang-kadang, kita boleh pula percaya bulat-bulat apa yang kita dengar walaupun tak tahu kebenarannya, tak pernah alami, mahupun membuat kajian tentangnya. Jadi mari kita tengok rupa-rupanya banyak perkara yang telah di letakkan “negative mind se…

RAHSIA KECANTIKAN 7 ARTIS MALAYSIA DENGAN SUPPLEMENT

Rata² ramai yg sy tgk terlajak laris nk cantik mcm artis.. tapi MALAS nk konsisten mcm retis tu.. untuk pengetahuan korang la kan.. artis2 tu sume da di hadapkan dengan supplement bertahun2 dan ade yg dah dari kecik family diorg suh amalkan.. yg kita kita ni.. baru bulan ni makan.. tu pon culas.. nk overclaim pasal supplement.. mmg la ade yg tiruan berlambak.. sbb tu perlunya penyelidikan terperinci ye.. dan yg penting sy jual supplement sume selamat semulajadi dan in shaa allah berkesan.

Jom tgk 7 artis yg mmg amalkan makan supplement ni.. xkisah la dari jenama Shaklee ke.. jenama lain ke.. tapi nk di tekankan di sini betapa pentingnya Supplement di zaman serba moden ni.. almaklumla ayam pon da pandai pakai botox cucuk tang situ tang sini.. sayur pon da pandai men kacuk² skrg nk bg ngam bg gebu gebas.. huhu..

1 - ) Miss Nina


2 - ) Ayu Raudah


3 - ) Rita Rudaini


4 - ) Yasmin Hani


5 - ) Ashraff Muslim


6 - ) Datin Norjuma


7 - ) Dato' Siti Nurhaliza



CARA TIDUR,BERDIRI DAN DUDUK YANG BETUL BAGI IBU HAMIL

Xde text byk².. just tgk je gambo..pasti u ols akan faham.. selamat mencuba dan pasti kene cube jugak okeh.. gud luck.. ^_^
CARA TIDUR.. AKU PON KEKADANG SALAH TIDO JGK SEBAB XSELESE BILE BABY BYK TENDANG BILE NGIRING.. HEHE.. TP KEJAP JELA..
SO FAR MASIH BETUL DAN SADO LAGI AK TIME BERDIRI.. HEEHE..
MMG NAK KENE DUDUK LETAK ALAS KAT BELAKANG TU. KALO IDOK OI MAK.. BOLEH RANAP TULANG BELAKANG RASENYE.. HEHE.




LIYANA | SID 1030172 | 0192785383 SMS/WECHAT/WHATSAPP
EMAIL : norliyanakhai@gmail.com