Skip to main content

JEJARI SI KIDAL BERHABUK

Assalammualaikum . ..

Sekian lama xhapdet blog budak kidal ni..☝ almaklumla.. lepas bersalin mcm2 pancaroba kenangan terindah yg perlu di lalui..bkn alasan tp br nk sesuaikan dgn keadaan baru dgn org baru.. btw sy dh selamat melahirkan seorang puteri sulung bernama NorZahirah pd 15.4.2015 seberat 2.7kg pd 10.15mlm (czer)..hehehehe. ramai tnye nape czer sedangkan dh bertarung nyawa selama 10jam contraction .. Allah je taw.. hehehe . Jln xbkk 4cm je dekat 10jam.. so bile doktor decide czer sbb jantung baby dh lemah.. i ols redha je demi nyawa si kecil.. huhu.. maka lahirnya beliau dibumi bertuah ini beribukan daku yg comel . ..ekekeeke..

DALAM PANTANG👶
So nk bgtw skrg dh masuk 3 bulan lebih ak besarkan zahirah.. mcm2 dugaan ms dlm pantang ..actually   bkn ak sorg je alami..sume ibu dseluruh pelusuk dunia alaminya.. ank menangis tgh mlm.. ank meragam alahai smpai ke pg xtido..mak bapak jd zombie..mmg normal.. ekekekek.. so memule ak mmg agk stress sbb ank sulung..i ols xtw cmne nk handle.. wakkakaa. Ank ngis je bg kakak ak pgg..xpon abg ipo ak pgg.. ak mmg teda taw.. bhhahaa..

LEPAS PANTANG👧
skrg dh adapt skit dgn situasi n zahirah  pon dh behave skit.. cme lom suke g tmpt2 terbuka ramai org..msti die ngamok .. huhuhu.. so kene biasakan diri la lame2 nnt she will be fine.. hope so.. huhu...

JAGA ANAK SORG2🙇
Ak lak tinggl kt umah sewa lepas ank ak 2bulan.. nk d jadikan cite jiran ak ad mind problem..hahaha... ms minggu kedua ak kt sane.. ank ak ni jenis tuan puteri..xmo panas.. nk selese tahap 200%.. so ms tu ank ak kepanasan agknye.. nangis la die.. tetibe jiran ak ni kuat kan radio sekuat2nye..gua lek je.. tetibe ptg tu ms laki ak jg ank ak n ak msk utk bukak pose.. ank ak ngis..ak kt dapo dgr org hempas2 pintu bagai nk rak.. ak lak jenis gelabah berok.. terus ak lari g bilik tgk ank ak n ambik terus susukan smbil sk ngis2 skali.. takot pnye   psl.. terus ak merayu sudughu sudughu kt laki ak yg ak xmo duk situ.keselamatan ank ak xterjamin kt situ.. so kami decide utk balik klang.. tp ak ngn ank ak je.. laki ak kje.. pjj.. ehehehe.. demi anak yg tercinta..

Tu la kisahnye.. smpai skrg ni.. so xtw g bile nk balik jb.. ak decide..dpt umah br kt tmpt lain br ak balik jb.. huhu...takut weh..d buatnye time laki ak g kje die buat gile g pecahkan umah ak..nauzubillahiminzalik... troma ak.. tu la sbb ak xhapdet blog ni.. so pd customer yg tnye nape blog xhapdet.. ni la sbb nye.. bsns still berjalan seperti biasa... pd nk order jgn malu jgn segan.. contact la distributor yg cemerlang gemilang ni ditalian whatsapp  0192785383 . .

Sekian d maklumkan.. syukur selalu selamat hari raya..🙌🙌

With love😚
💖yanakhai💖

Comments

Popular posts from this blog

FAKTA DAN AUTA TENTANG BREASTFEEDING

AssalammualaikumMITOS PENYUSUAN :
Tugas menyusukan bayi bukanlah terlalu sukar tetapi akan menjadi sukar bila ada pelbagai ‘nasihat’ yg mengelirukan para ibu terutama yg baru pertama kali menyandang gelaran ibu… Percaya atau tidak antara tips kejayaan penyusuan adalah bergantung kepada kekuatan mental ibu itu sendiri. Campur tangan org sekeliling kadang kala boleh menyumbang kepada kegagalan menyusukan bayi, bergantung kepada kekuatan mental ibu itu sendiri. Hanya ibu yg memahami kesihatan tubuh badannya dan kemampuan utk memberikan yg terbaik buat si manja. Hanya ibu tahu apa yang diperlukan tubuhnya dan apa yang perlu bagi menyokong keperluan tersebut. Dalam mencari ilmu penyusuan, kita tidak boleh main dengar aje sumber yang tidak sahih. Kadang-kadang, kita boleh pula percaya bulat-bulat apa yang kita dengar walaupun tak tahu kebenarannya, tak pernah alami, mahupun membuat kajian tentangnya. Jadi mari kita tengok rupa-rupanya banyak perkara yang telah di letakkan “negative mind se…

RAHSIA KECANTIKAN 7 ARTIS MALAYSIA DENGAN SUPPLEMENT

Rata² ramai yg sy tgk terlajak laris nk cantik mcm artis.. tapi MALAS nk konsisten mcm retis tu.. untuk pengetahuan korang la kan.. artis2 tu sume da di hadapkan dengan supplement bertahun2 dan ade yg dah dari kecik family diorg suh amalkan.. yg kita kita ni.. baru bulan ni makan.. tu pon culas.. nk overclaim pasal supplement.. mmg la ade yg tiruan berlambak.. sbb tu perlunya penyelidikan terperinci ye.. dan yg penting sy jual supplement sume selamat semulajadi dan in shaa allah berkesan.

Jom tgk 7 artis yg mmg amalkan makan supplement ni.. xkisah la dari jenama Shaklee ke.. jenama lain ke.. tapi nk di tekankan di sini betapa pentingnya Supplement di zaman serba moden ni.. almaklumla ayam pon da pandai pakai botox cucuk tang situ tang sini.. sayur pon da pandai men kacuk² skrg nk bg ngam bg gebu gebas.. huhu..

1 - ) Miss Nina


2 - ) Ayu Raudah


3 - ) Rita Rudaini


4 - ) Yasmin Hani


5 - ) Ashraff Muslim


6 - ) Datin Norjuma


7 - ) Dato' Siti Nurhaliza



CARA TIDUR,BERDIRI DAN DUDUK YANG BETUL BAGI IBU HAMIL

Xde text byk².. just tgk je gambo..pasti u ols akan faham.. selamat mencuba dan pasti kene cube jugak okeh.. gud luck.. ^_^
CARA TIDUR.. AKU PON KEKADANG SALAH TIDO JGK SEBAB XSELESE BILE BABY BYK TENDANG BILE NGIRING.. HEHE.. TP KEJAP JELA..
SO FAR MASIH BETUL DAN SADO LAGI AK TIME BERDIRI.. HEEHE..
MMG NAK KENE DUDUK LETAK ALAS KAT BELAKANG TU. KALO IDOK OI MAK.. BOLEH RANAP TULANG BELAKANG RASENYE.. HEHE.




LIYANA | SID 1030172 | 0192785383 SMS/WECHAT/WHATSAPP
EMAIL : norliyanakhai@gmail.com