Skip to main content

METABOLIK SEMULAJADI DI DALAM ZINC COMPLEX.AWAS LELAKI DAN WANITA!! Anda Wajib baca.



Assalammualaikum.. Kalini tuan kedai nak bukak kedai nak cite pasal Zinc. Ohhh lelaki mmg suka denga zinc ni.. hihi.. yg pompuan lagi meriah bile dok cite psl zinc.. risau rambut gugur?? xperlu lagi.. zinc suda ckup..120 biji tahan 4 bulan..harga plak cume RM33.00 je kak non.. mahai?? xtau nak kabau la klw u olls ckp mahal.. huhu..


METABOLIK SEMULAJADI.

  • Zinc hadir di dalam semua sel tubuh badan sebagai sebahagian daripada tindakbalas enzim di mana ianya terlibat di dalam pelbagai aktiviti biokimia. Ia perlu untuk tumbesaran badan.
  • 1 tablet membekalkan 100% nilai harian zinc 
  • Di rumus khas dengan zink glukonat yg mempunyai bio yg tinggi di dalam bes alfalfa dan barli panggang.
  • Di formulasikan berasaskan sayur-sayuran.
MENINGKATKAN DAYA INGATAN DAN TEMPOH PENUMPUAN.
  • Berdasarkan penyelidikan awal yg dijalankan di pusat penyelidikan Pemakanan Manusia Grands Forks, Jabatan Pertanian Amerika di Utara Dakota, penambahan supplement zinc dalam diet pelajar dapat meningkatkan daya tumpu dan daya ingatan pelajar. Dalam kajian tersebut, kanak² yg diberi zinc sebanyak 20mg dalam 5 hari seminggu selama 10 hingga 12 minggu mempunyai daya ingatan yg lebih baik dan tempoh penumpuan yg lebih panjang berbanding mereka yg tidak menerima supplement zinc.
PERBEZAAN ZINC COMPLEX SHAKLEE.
  • Dirumus dari zinc glukonat semulajadi bergabung dengan nutrien semulajadi yg lain seperti kalsium dan serbuk alfalfa bg menghasilkan zinc yg mudah diserap oleh tubuh kita.Zinc sngt sesuai untuk pengambilan jangka panjang. Ianya berkesan dalam mengeluarkan logam toksik spt kadmium dan plumbum dari tubuh.
MANFAAT UTAMA ZINC COMPLEX
  • Mengaktifkan 200 jenis enzim.- Zinc berkebolehan menggabungkan DNA,RNA,dan protein, seterusnya merangsang regenerasi sel. Ia juga mengaktifkan lebih 200 jenis enzim didalam tubuh kita untuk memelihara metabolisma gigi dan pertumbuhan para remaja.
  • Membentuk Kolagen - zinc membantu pembentukan protein dan kolagen untuk pertumbuhan dan perkembangan kulit, kuku dan organ.
  • Memperbaiki diabetis - Zinc membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin, seterusnya memperbaiki diabetis.
  • Bintik putih di kuku - Bintik putih pada kuku adalah tanda defisiensi Zinc, yg boleh menyebabkan depresi, lemah daya ingatan, mudah sakit, luka lambat sembuh, pembengkakan prostat, anemia, lemah atau hilang daya penglihatan.
  • Mempertingkatkan sistem imun - Membantu dalam pengeluaran kalenjar thymus. Kalenjar thymus mempertingkatkan system imun dengan pengeluaran T-Cells untuk menentang kanser dan menghalang infeksi penyakit.
  • Mempercepatkan pemulihan luka - Luka dalaman dan luaran, pemulihan selepas pembedahan, memperbaiki alergi dan bintik dikulit. Hancurkan zinc dan tabur ke atas luka untuk mempercepatkan pemulihan luka.
  • Memperbaiki masalah prostat - Melindungi kesihatan prostat, memperbaiki dan menyembuh bening prostatomegaly dan keadaan kerap kencing. Kajian menunjukkan pengambilan harian zinc dapat mengurangkan prostatomegaly/pembengkakan prostat pada kadar 70%.
  • kemampuan seks lelaki - Pengambilan zinc untuk jangka masa panjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki, dan meninggikan kiraan sperma. zinc secukupnya penting untuk keupayaan seks yg bertenaga.
  • Ovulasi wanita - Wanita memerlukan zinc untuk ovulasi. zinc juga membantu penguncupan uterus dan mengembalikan daya ketahanannya.
  • Memperbaiki radang kulit. - Kajian menunjukkan pengambilan zinc sebanyak 4-8 tablet akan memperbaiki radang kulit seperti akne dan jerawat.
  • Mengekalkan deria bau - Untuk mengekalkan deria bau yg sihat dan sensetive(rasa dan bau).
ZINC ADALAH KHAZANAH LELAKI.
Zinc di dalam prostat lelaki adalah 10kali ganda dari organ lain. zinc memainkan peranan penting dalam organ seks lelaki. Defisiensi yg serius akan mengakibatkan maslh spt kematangan organ seks yg lambat, impoten, perkembangan yg kecil atau pincang pada testikel, kiraan sperma yg rendah, kemerosotan fungsi seksual, penuaan pra matang dan gugur ra
mbut. oleh yg demikian, zinc amat diperlukan dari remaja hingga ke umur tua.

CADANGAN PENGAMBILAN. : 
Untuk pemeliharaan kesihatan dan waktu tumbesaran : 2 kali sehari, 1 tablet setiap kali(sebelum makan)
Untuk melawan kanser, mempertingkatkan sistem imun dan fungsi sexual : 2 kali sehari, 2 tablet setiap kali.





LIYANA | SID 1030172 | 0192785383 SMS/WECHAT/WHATSAPP
EMAIL : norliyanakhai@gmail.com

Comments

Popular posts from this blog

FAKTA DAN AUTA TENTANG BREASTFEEDING

AssalammualaikumMITOS PENYUSUAN :
Tugas menyusukan bayi bukanlah terlalu sukar tetapi akan menjadi sukar bila ada pelbagai ‘nasihat’ yg mengelirukan para ibu terutama yg baru pertama kali menyandang gelaran ibu… Percaya atau tidak antara tips kejayaan penyusuan adalah bergantung kepada kekuatan mental ibu itu sendiri. Campur tangan org sekeliling kadang kala boleh menyumbang kepada kegagalan menyusukan bayi, bergantung kepada kekuatan mental ibu itu sendiri. Hanya ibu yg memahami kesihatan tubuh badannya dan kemampuan utk memberikan yg terbaik buat si manja. Hanya ibu tahu apa yang diperlukan tubuhnya dan apa yang perlu bagi menyokong keperluan tersebut. Dalam mencari ilmu penyusuan, kita tidak boleh main dengar aje sumber yang tidak sahih. Kadang-kadang, kita boleh pula percaya bulat-bulat apa yang kita dengar walaupun tak tahu kebenarannya, tak pernah alami, mahupun membuat kajian tentangnya. Jadi mari kita tengok rupa-rupanya banyak perkara yang telah di letakkan “negative mind se…

RAHSIA KECANTIKAN 7 ARTIS MALAYSIA DENGAN SUPPLEMENT

Rata² ramai yg sy tgk terlajak laris nk cantik mcm artis.. tapi MALAS nk konsisten mcm retis tu.. untuk pengetahuan korang la kan.. artis2 tu sume da di hadapkan dengan supplement bertahun2 dan ade yg dah dari kecik family diorg suh amalkan.. yg kita kita ni.. baru bulan ni makan.. tu pon culas.. nk overclaim pasal supplement.. mmg la ade yg tiruan berlambak.. sbb tu perlunya penyelidikan terperinci ye.. dan yg penting sy jual supplement sume selamat semulajadi dan in shaa allah berkesan.

Jom tgk 7 artis yg mmg amalkan makan supplement ni.. xkisah la dari jenama Shaklee ke.. jenama lain ke.. tapi nk di tekankan di sini betapa pentingnya Supplement di zaman serba moden ni.. almaklumla ayam pon da pandai pakai botox cucuk tang situ tang sini.. sayur pon da pandai men kacuk² skrg nk bg ngam bg gebu gebas.. huhu..

1 - ) Miss Nina


2 - ) Ayu Raudah


3 - ) Rita Rudaini


4 - ) Yasmin Hani


5 - ) Ashraff Muslim


6 - ) Datin Norjuma


7 - ) Dato' Siti Nurhaliza



CARA TIDUR,BERDIRI DAN DUDUK YANG BETUL BAGI IBU HAMIL

Xde text byk².. just tgk je gambo..pasti u ols akan faham.. selamat mencuba dan pasti kene cube jugak okeh.. gud luck.. ^_^
CARA TIDUR.. AKU PON KEKADANG SALAH TIDO JGK SEBAB XSELESE BILE BABY BYK TENDANG BILE NGIRING.. HEHE.. TP KEJAP JELA..
SO FAR MASIH BETUL DAN SADO LAGI AK TIME BERDIRI.. HEEHE..
MMG NAK KENE DUDUK LETAK ALAS KAT BELAKANG TU. KALO IDOK OI MAK.. BOLEH RANAP TULANG BELAKANG RASENYE.. HEHE.




LIYANA | SID 1030172 | 0192785383 SMS/WECHAT/WHATSAPP
EMAIL : norliyanakhai@gmail.com