♥ Jejari Si KidaL♥

PENGEDAR SHAKLEE SELANGOR COD ( KG SIJANGKANG, TELOK PANGLIMA GARANG) 0192785383 / YANA PENGHANTARAN POS LAJU KE SELURUH MALAYSIA.

Tinggalkan Jejak anda Di sini :)

Kawat cam di leyyannakhai.blogspot

My Follower

CARI GALI LAGI


kata nabi saw: “siapa yang tinggalkan solat subuh tiadalah padanya nur di wajahnya dan siapa yang tinggalkan solat zohor tiadalah padanya rezki yang berkat dan barang siapa yang tinggalkan solat asar tiadalah padanya kekuatan badan,dan siapa yang tinggalkan solat maghrib tiadalah padanya anak2 yg bermanfaat dan barangsiapa yang tinggalkan solat isyak tiadalah padanya tidur yang nyenyak.” ‘sampaikanlah daripada nabi saw itu walaupun satu ayat.






Tuesday, October 29, 2013

AKIBAT KEKURANGAN 8 VITAMIN B DI DALAM BADAN


Assalammualaikum..

Harini saye nak kongsikan sedikit akibat² daripada kekurangan vitamin B di dalam tubuh badan. Seperti yg kita sedia maklum, di dalam badan kita memerlukan 8 vitamin lengkap atau B Complex untuk memastikan sistem saraf kita dapat berfungsi dgn cun dan tip top. Apa akibatnya jika kekurangan Vitamin B ini?


B1 (Thiamin)
  • hilang selera makan
  • gangguan dalam proses pencernaan
  • sembelit
  • lemah bahagian otot
  • denyutan nadi menjadi lemah dan lambat
  • Depresi(Emo xpasal dan cepat sentap..saye ler tu dulu. huhu
  • Isomnia(sukar utk tidur
B2 (Riboflavin)
  • Mata merah
  • Rasa mata seperti terbakar
  • gatal² pada bahagian mata
  • Kulit pecah² dan berkerepot
  • Rasa nyeri pada bahagian bibir
  • kulit berminyak
  • rambut kusam
  • Katarak
B3 (Niacin)
  • Badan lesu
  • Nafsu makan tidak teratur(menjadi semakin buruk)
  • Sakit kepala (migrain)
  • Mudah menjadi lupa(disbbkan mslh pencernaan & dermatisis)
B6 (Piridoksin)
  • Anemia
  • Isomnia
  • Cepat marah (saye dulu la..)
  • Gugup (Nebes..hihi)
  • Kejang(Krem & semuten org jawe ckp..huhu)
B7 (Biotin)-Berkait rapat dan penting untuk rambut
  • Rambut Gugur
  • Rambut kering & Kasar
  • Rambut Kusam
  • Gangguan pada kulit yg blh menyebabkan Eczema
Asid Folic
  • Kelahiran pra matang & kecacatan pada janin bg ibu yg hamil
  • Berat badan turun secara drastik
  • Nafsu makan menjadi semakin teruk
  • Anemia
  • Cepat marah²
  • Denyutan jantung tidak teratur
B12 (Cobalamin)
  • Kurang fokus(cepat melayang kelaut..haha)
  • Depress
  • Gangguan tidur( Isomnia letew)
B5 (Asid pantothenic)
  • Hilang deria rasa(makan xrasa pape makne nye..huhu)
  • Bila da kronik akan mengakibatkan Muntah² dan ceri beri(Diarhea)
So dah taw kenapa saya dok pentingkan B Complex je kat u olls hari².. sharing is caring.. so klw sayangkan saraf.. pilihla yg terbaik untuk kesihatan berpanjangan. 

Kenapa Shaklee??
Kerana B COMPLEX shaklee mengandungi 8 Vitamin lengkap yg mmg diperlukan oleh sistem saraf kita. vitamin B COMPLEX shaklee ni adalah vitamin larut air dan cepat bertindak untuk menggantikan makanan kepada tenaga. So sape kate makan b Complex ni gemok? or cepat lapa?? jadi cepat lapa sbb u olls ambik time perot xde makann.. then ape yg nak di tuka kan kepada tenaga.. dah ambik zat² lain dalam badan tu.. tu yg cepat lapo ye dakk... huhu..
B COMPLEX SHAKLEE 120 BIJI TAHAN SEHINGGA 4 BULAN.

Berminat untuk mendapatkan B COMPLEX shaklee??
Hubungi saya untuk mendapatkan Consultansi percuma 24jam
sms/wechat/whatsapp
Yana-0192785383
SID 1030172
COD KG SIJANGKANG/TELUK PANGLIMA GARANG
PENGHANTARAN POS TERUS KERUMAH ANDA.




Post a Comment

PORTABLE WATER FILTER UTK KEGUNAAN SEHINGGA SETAHUN.

PORTABLE WATER FILTER UTK KEGUNAAN SEHINGGA SETAHUN.
Bendasing tersembunyi pada air bersih??? Putarkan paip rumah anda. Lihat air yg keluar. Mungkin airnya nampak bersih tapi setakat mana ia selamat untuk di minum??

EYE TREATMENT PENAWAR SI MATA PANDA

EYE TREATMENT PENAWAR SI MATA PANDA
KEMBALIKAN KESEGARAN MATA ANDA. RAWATAN MATA SERENDAH RM53.00

HOT PRODUCT!!!

HOT PRODUCT!!!
INGIN KAN TUMIT KAKI YANG MENAWAN? SERENDAH RM27.00 ANDA MAMPU MENDAPATKAN KAKI YG LICIN DAN CANTIK.

B Complex for Me n i love it

B Complex for Me n i love it
• Mengurangkan tekanan emosi dan kelesuan, • Membantu dalam kestabilan saraf dan meningkatkan proses pemikiran, • Menukarkan makanan kepada tenaga-menolong memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein, Mencegah barah serviks, penyakit jantung dan kecacatan spinal, menggalakkan kesihatan system kardiovaskular yang lebih baik.

Popular Posts